ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

V Šintave sa asi veľa nezmení. Starostka pokračuje, aj keď sa občanom vysmiala do tváre…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Dnes vo večerných hodinách sa uskutoční ustanovujúce rokovanie OZ, na ktorom zložia formálny sľub novozvolení poslanci OZ aj starostka obce. O formálnom sľube píšem preto, lebo v minulom období bol tento vážny akt nielen pre niektorých poslancov OZ, ale aj starostku akosi žiaľ len „povinnou jazdou“ pred prebraním moci a zodpovednosti za správu vecí verejných. O jeho naplnení z ich strany si dovolím aj takto verejne pochybovať.

Starostka obce Režňáková síce v úvodnom príhovore občanom hodne sľubovala, no závažné sľuby hneď po voľbách bez problémov vymenila za pocit neohroziteľnosti a funkcie sa ujala spôsobom veľmi pripomínajúcim Paškov výrok „vyhraj voľby a môžeš všetko“.

Namiesto ich naplnenia a budovania transparentnej samosprávy, neváhala hneď v úvode volebného obdobia verejne zastávať názor, že jediné médium ktoré do obce transparentnosť prakticky po celé predchádzajúce štyri roky prinášalo, musí ísť preč.

Starostka Režňáková dokonca odmietala slobodnú verejnú diskusiu občanov pod publikovanými článkami s vysvetlením, že „nemá rada na seba kritické komentáre“. Smutné. Hlasy vo voľbách od občanov neodmietne, no keď na jej prácu vyjadria názor, sa jej nepáči.

Starostka tiež z pozície funkcie mala do zamestnania pretláčať (povedané šetrne a diplomaticky) svoju dcéru, ktorá v danom čase na prácu nespĺňala legislatívou stanovené kritériá.

Starostka Režňáková si privlastnila aj FB profil na sociálnej sieti, ktorý vybudoval tím kandidátov „lodičkárov“ a napriek verejnej kritike sa ho nevzdala, ba dokonca sa na ňom opätovne z pozície sily dopustila (a dopúšťa sa dodnes) tvrdej cenzúry a to pri materiáloch týkajúcich sa obce, rokovaní OZ, práce poslancov, jej samotnej  a správy vecí verejných.

Starostka Režňáková nedodržala ani svoj verejný sľub občanom vo veci vymáhania škôd spôsobených bývalým vedením obce a vyriešenie obcou spôsobených problémov a nezákonného konania obce voči občanom.

Starostka sa pred voľbami dokonca občanom verejne vysmiala do tváre tvrdením, že k dodržaniu sľubov potrebuje… – fuj, arogantné a odporné. Pre občana najlepšie bude, ak si jej výsmešný postoj pozrie na videozázname z predmetného rokovania OZ.

Druhou „perlou“ v OZ bol poslanec Kavoň, ktorého verejným výrokom sme venovali niekoľko článkov a videozáznamov, na ktorých sú jeho populistické a protirečiace si vyjadrenia zdokumentované.

Kavoň bol, resp. ešte stále je poslancom „hrubých čiar“, ktorý odmietal kontroly nakladania s financiami obce v konkrétnych prípadoch a obcou poškodeným občanom neváhal povedať, že by mali byť veľkorysí a neriešiť niekoľko tisíc Eurové náklady spôsobené nezákonným rozhodnutím exstarostu. Na druhej strane on osobne ako poslanec a verejný činiteľ bol „veľkorysým“ natoľko, že si nechal od obce a teda občanov pravidelne vyplatiť niekoľko stoviek Eur odmeny pre poslanca. Každé eurko je dobré, že pán podnikateľ Kavoň? Jeho kolega Šimulčík podľa našich informácií už osem rokov žiadne odmeny nepoberá a to, čo mu za jeho prácu patrí, dáva na verejnoprospešné veci, ako napríklad pamätník slúžiaci pre ďalšie generácie k pripomenutiu si dôležitých momentov histórie Slovenskej republiky.

Áno, aj o tomto je samospráva. Chápem, že niektorí občania viac vnímajú arogantné vystupovanie s chovaním sa poslanca v pozícii „alfa samca“, ako slušnosť, úroveň vo vystupovaní, vzdelaní a napĺňaní vyšších cieľov v samospráve s kladením dôrazu na etiku a morálku. A tak sa aj správajú. O tom je zase demokracia a práva občanov.

No už aj naša vlastná história nám dokázala, kam sa spoločnosť dostane, keď nad morálkou, etikou  a ochranou verejného záujmu zvíťazí arogancia, ignorovanie zákonov, práva, spravodlivosti a záujmy osobné.

Dnes večer sa snáď niečo zmení, no nebude toho veľa. Keďže starostka Režňáková odignorovala uznesenie OZ a tým svoju povinnosť zvolať rokovanie zastupiteľstva už po   voľbách, no pred ustanovujúcim  OZ, Šintavu čakajú nie ľahké časy.

A my budeme v záujme práva, spravodlivosti a transparentnosti stále na strane verejného záujmu. A ochrany práv občanov. Presne preto povinnosti a zodpovednosť voleným zástupcom radi pripomenieme aj v budúcnosti.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. pre 18.01 asi sme nemali veľa na výber.Aj ja som vedome volila zlo teda Slávu,lebo Jurčaga sa na to vykašľal.A toho aroganta som voliť nechcela.Pravda je oveľa horšia ale to Majko asi nevie lebo tu nežije.Sláva by sa mohla pochváliť o svojich probl´moch v banke v Galante.

  2. tak odtial vietor fuka,Reznakova Vas a vase „transparentne“noviny vypoklonkovala z uradu,to sa ani necudujem,pred volbami ste ju pravidelne v SOL napadali,mysliac si,ze volby nevyhra a SOL ostane nadalej hlasnou trubou Sintavy.
    „transparentne noviny“ teda verejnou mienkou nepohli ani o milimeter,take nonvinarske kreatury treba hnat odvsadial osratou metlou.

  3. Starostku moc nemusím, ale tento bloger si aj tak stále niečo nájde. Keď mu raz niekto nesadne tak zajtra bude o ňom článok aj o tom, že si niekto zabudol umyť zuby.

  4. Pán Majko,nechápem Váš postoj. V každom zo svojich článkov sústavne niekoho obviňuje a urážate. Ešte som od Vás nečítala jeden pozitívny článok. Vy ste nadčlovek?. Kde sa vo Váš berie také zlo. Úprimne je mi Váš ľúto. Hrajete sa na niekoho,kým nieste. Ak máte také vysoké ambície ako to, že ste stále len obyčajný pisálek,ktorý na všetko a na každého útočí.

  5. Marta 25. novembra 2022, 7:53 – mrzi ma, ze citate len niektore moje clanky.

    Napriek tomu ale, napuste prosim KONKRETNE koho a z coho „obvinujem“ a koho a ako urazam.

    Rad sa posuniem dalej.
    Dakujem.

  6. podľa mňa marta to nenapísala dobre.pán majko jej dal otázku nech odpovie.myslím si že napísal dobre lebo pani starostka je arogantná.my sme ju volili len preto aby nebol holička

  7. Nie pán Majko ,čítam všetky Vaše články. Nechcela som však reagovať,pretože niektoré reakcie suvelmu úbohé . Nemienim
    s Vami komunikovať. Voľby sú slobodné. Ak sú občania zvolia do zastupiteľstva,trebárs aj Vás, nikto to nesmie spochybňovať. Naviac arogantným a urážlivým spôsobom. Viac k tomu nedodáva. Nestojíte za to, aby som s Vami dokázala slušne komunikovať.

  8. Marta 25. novembra 2022, 9:35 – stojim Vam teda za to, aby ste sice anonymne, no verejne napisali, ze niekoho obvinujem a urazam, ale nestojim Vam za to, aby ste napisali, cim konkretne a koho.

    Ja nespochybnujem mandat ani starostky, nespochybnoval som ani Holickov a vlastne nikoho mandat. Obcania maju to, co si zvolili. Ja „len“ konstatujem fakty, ktore viem preukazat.

    Preto som Vam dal moznost obhajit Vas priamy verejny utok na moju osobu.

    Vy ste ju nevyuzili a pridali ste, ze volby spochybnujem a to dokonca arogantne a urazlivo.

    Dolozite Vase tvrdenie cim konkretne a koho?

    Po Vasich verejnych vyrokoch na moju osobu to totiz uz nie je „len“ o tom, co chcete Vy. Kedze ste nespochybnitelne oznacili mna, tak uz tak trosku zalezi aj na tom, co „chcem“ aj ja.

    Cakam…

  9. Nerieste Majka,nemá to cenu…vidíte,že aj ho priamo niekto označí,kope ako kon. Rieste veci obce,choďte diskutovat na zastupitelstva,možno to bude efektivnejsie,ako písař s tymto No name pisalkom.

  10. Pani Marta a Vy ste kto? Vy odkiaľ máte tie Vaše poznatky? Dobre píše pán Majko. Zlo, arogantnosť, povýšenosť, lakomosť, to sú prívlastky pani starostky Šintavy. A u nej sa to len stupňuje. Nezastavájte toho, kto si to ani za mak makový nezaslúži. A pán Majko nech len ďalej odkrýva pravdu o nej.

  11. Môže si podať ruky so starostom obce Váhovce. Dostal tam svoje dve sestry “ právničky“. Jedna bola pravnickou Mesta Galanta ešte za vedenie Pašku. No rychlo skončila. Vahovsky starosta si dal plat ako primaror Galanty. 3600 eur. Choré. A občanom rozpráva ze obec nemá peniaze.

  12. Ano Slava je arogantna potvora..nie len k občanom ale aj k svojim zamestnancom.este nam Sintavania všelijako bude len nie dobre.a pan Majko nedajte sa zastrasit jej par prívržencami.

  13. Nechápem, prečo aj zamestnanci nejdú s tým do éteru, veľmi veľa som počula jak má nad každým navyše. Boja sa o prácu, to je jasné. Ale dokedy toto bude trvať, akože sloboda slova? Aj v tom domove, ozaj je to tam katastrofa, aj tie babky chúdence, nikto nemôže nič ani len ceknúť, lebo pápá, veď príde niekto ďalší, tam by sa mal niekto bližšie pozrieť. Kedykoľvek ideš okolo, stále zákaz návštev leto zima, fakt sú tam jak v lágri. To kde ešte toto existuje? Hlavne že na fb chúďatká vyfotené so zablatenými tvárami, to je choré. Že sa tí príbuzní neohlásia, nechápem.

  14. Pre občan 27. novembra 2022, 12:00
    Zvažujte slová, ktoré tu píšete. Ak máte podozrenie, že je to tam ako v lágri, vašou občianskou povinnosťou bolo konať a obrátiť sa na príslušné úrady a nie čakať a vypisovať na Seredonline. Ak by vám záleželo na na dobre seniorov, tak by ste konali a nevypisovali v anonymných diskusiách.

  15. Nie, nie je. Standard je ZAKLADNY PLAT, ktory je dostatocne vysoky na to, aby bol motivaciou (ak ina u voleneho zastupcu absentuje) k plneniu si povinnosti na sto percent.

    Tak, ako v SUKROMNEJ SFERE, ktora stat a samospravu zivi, je odmena skutocne ODMENOU a nie standardom, malo by to byt aj v sfere verejnej. Vlastne tym skor.

    Da sa povedat, ze navysovanie platu a teda ODMENOVANIE pri len plneni si stanovenych povinnosti, je urcitou formou nepriamej „korupcie“ a zvyhodnovania prijimatela a v konecnom dosledku aj toho, kto navrh odmenu dava a odsuhlasuje. Ide vlastne o vytvaranie neadekvatnych, no pre urcite pripady prospesnych vazieb ludi, ktori o niecom (vela krat vo svoj prospech) rozhoduju a to za peniaze obcanov.

    Ked v sukromnej sfere niekto chce lepsiu kvalitu, kontakty a pod. zaplati si za to. Jednoduche.

    Tu ale v prenesenom zmysle plati, ze ked si jeden voleny funkcionar chce zaviazat ineho, navrhne mu odmenu, ktoru ale nezaplati on, ale obcania.

    Viete, vsetko si treba rozdelit na drobne, vidiet ich v kontexte a hned sa veci lepsie chapu…

  16. Fuzaty Majko jebe do Sintavy…. a za rozhovor s Martinom neda moznost komentarov….. asi vie kam by ho vsetci poslali 🙂 pseudonovinar co nevie kam patri sa stratil v realite, jeho otec sa tu prizivoval na ukladani luzenca a toto monstrum sa tu prizivuje na komunizme, ktovie ci tam vystavuje ich rodinne cervene knizky….. ze sa nehambia tieto hovada ako celosvetove SS svine….. fuj

  17. brada 27. novembra 2022, 21:44 – nie mne, ale sebe tento pologramotny primitiv nalozil.

    Rozhovor s Tomcanyim nie je moj material a ja nerozhodujem o povoleni diskusie.

    Anonymny primitiv asi trpi komplexom menejcennosti a okrem precitania autora clanku ma problem aj s vnimanim historie. Preto – nie, ziadne rodinne cervene knizky nie su a od vpadu okupacnych vojsk do CSSR ani neboli. Preto muzeum, ktoreho uspech evidentne zavidi.

    Ako – Anonym 27. novembra 2022, 20:20 – mas strach, ze tam skonci nieco z historie Tvojej rodiny?

    Ale inak Martin musi byt hrdy na individua, ktore ho akoze „obhajuju“. Vysledok tak bude urcite uspesny. 😉

  18. Ty mudrlant. Kým niečo vypustíš z tej Tvojej neokrôchanej huby, tak sa aspoň pozri, kto ten rozhovor s Martinom uskutočnil. A do takých ako si Ty by mal začať rýpať. A do Šintavy bezdôvodne nerýpe. Treba sa na takých, čo sa dostali k moci a nevedia čo so sebou pozrieť z blízka.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img