ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Mesto Sereď má nového primátora a poslancov MsZ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Práve teraz na ustanovujúcom MsZ slávnostne zložil sľub a od vo funkcii končiaceho primátora Martina Tomčányiho, prevzal insignie Mesta Sereď novo zvolený primátor mesta  Ondrej Kurbel. Následne sľub zložili aj všetci poslanci zvolení do MsZ v Seredi.

Spravodajský materiál zo slávnostného aktu pripravujeme.

   

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Za 4,500 EUR hadam bude makať hneď od prvej minúty.
    Pozeram zastupiteľstvo a nestačím sa čudovať…
    Čistá fraška. Nevedia sa na ničom dohodnúť. Komisie dali väčšinou poslancov – načo sú potom komisie? Však rovno mohli hlasovať na zastupiteľstve a dohadovať sa tam.
    Plat primátora – hneď dáme +35% lebo bude mať ťažkú dobu. Áno. Bude ťažká doba pre všetkých. A myslím, že by sme si mali utiahnuť opasky a nie dať primátorovi, ktorý ešte nič nespravil dali +35%.
    Už len čakám koľko si odhlasujú odmenu poslanci…

  2. A je to tu. Skončilo zastupiteľstvo a pustila sa omša.
    Už to vidím…. Pred vstupom na MsU budeme sa musieť prežehnať a pomodliť 😀

  3. Pozrite si koľko mal Tomčányi na začiatku. A hlavne aká je teraz doba. Hrozí, že školy budú mať dištančné vyučovanie 1 deň v týždni, lebo nebude na kúrenie. Ale navýšenie už tak nadpriemerného platu o 50% ako navrhoval Irsák máme. A to ani nevieme aký pán nový primátor bude. Keby bol on charakter, tak rovno povie, že nechce navýšenie, ale až od dosiahnutých výsledkov. Myslím, že aj 3500 EUR je dosť slušné.

  4. Sa pozri ty aká je doba, čo si za tie „obrovské peniaze“ môžeš dovoliť dnes a čo si mohol dovoliť za plat Brucho pred 12 tými rokmi. Budeš veľmi prekvapený.
    To, že Brucho bral slušný plat a ešte vo veľkom rozdával (napr. 65-tisic Ktajcovicovi) to bolo ok?
    Už útočíte ešte na tom úrade Kurbel ani nevyvetral

  5. Po prvom zasadnutí zostali veľmi zmiešané pocity. Možno začiatočnícke omyly, ale to hlasovanie o členoch komisií bola fraška. Samý pán doktor, ale nebodaj by nikomu prišlo nevoľno, takého doktora tam niet. Aj Jirsakovi to už bolo trápne, keď to titulovanie navrhol zrušiť. Zaujímavé boli aj tie prekáračky právnika zo Sládkovičova zo skúseným juristom.
    Z môjho pohľadu čerešničkou na torte bolo zvolenie poslanca Himpana do čela komisie pre rozvoj mesta. Doteraz bol za to platený, teraz o tejto činnosti bude rozhodovať. 😂

  6. Však toto. Nevyvetral a už mal mať 50% plus. Začo? Ešte nič neukázal. Tak mu dali „len“ 35%.
    A brucho mal až kedy 50%? Pozri si historiu. Je verejne dostupná. Len by bolo treba hľadať.

    Ja na neho neútočím. Len vravím, že keby chcel zmenu. A zmena s platom neprišla.
    Keby povedal, že mu stačí zákonom stanovené, tak mu teraz všetci tlieskame.

  7. Ajaj už sa zuby brusia, klávesnica zhorí, co len urobili všetko zlé a malo byt lepšie. Spŕška kritiky od odborníka na všetko, len on vie, ako zle je. Ešteže nám tym oči otvorí inak by sme hlúpi zomreli tak cujte cujte lebo do rána on pravdy sväté zverejní. A potom sa na tých pravdach celá Seredská spoločnosť do krvi do hryzie, lebo každý sme pravda není rovnakí a bit sa za tu svoju pravdu právd budeme. Sme prasce. A to on vie a na tom co? Zarobí za vyššiu čítanosť. Lebo okydy sa dobre čítajú a klikaju. Amen. Ale nič nevyrieši a mne nepomôže, že by som sa lepsie…. vyspal. Skôr naopak. Ci?

  8. Mily môj asdf, primátor 16-tisicoveho mesta má robiť za 3300eur? V dnešnej dobe? Veď toľko zarába vedúci smeny a nie top manažér.
    Však by zarábal menej ako Krajcovic.
    Ale to vás netrápilo bruchaci, že Sereď na vyplaty dáva na hlavu výrazne viac ako taky Hlohovec, teraz zrazu Bruchova uderka v zastupitelstve ide setrit.
    Ale to že Brucho za nič nerobenie dostávalo 50%+ to je v poriadku…. A ešte aj Veslovi dal nezakone odmenu…však to je všetko v poriadku….

  9. Každý kto poukazuje na plat primátora, je chudák. Hádam to nebude robiť za 3000 €. Závistliví sa ukážu hneď. Čo ste vy urobili preto, aby ste dobre zarobili?

  10. Vazeni. Sered ako jedine mesto na Slovensku nie je zadlzena. Jedine mesto!! Toto bolo doteraz. A Kurbel?? Vazne?? Ste sa kompletne zblaznili??

  11. TomčJank mafia sa cez komisie ujala moci!
    Predsedovia komisii Jankular, Hipman, Klenovic, Toth z volebného timu Jankular.
    Predsedovia Karmažin, Kramarová a Červeňova podržtažky.
    Ani jeden predseda z timu Ondro!
    Zloženie komisii obdobne!
    Valec ako hrom!
    Nový primator to žiaľ bude mat ťažké!
    TomčJank dvanástka, sa stretáva a mafizuje!
    Idu blejt!

  12. Včera sa ukázala malosť Tomaska a Bruchov mančaft v plnom svetle.
    To zloženie komisií čistá katastrofa.
    Najprv Irsaka porazil Klenovič, insitny „právnik“ za ktorého šéfovania MsP sa tu podávali ruky s chlapcami čo dnes sedia v base.
    Potom predsedom komisie sa stal Janko Himpan. Človek čo ani raz v predchádzajúcich volebych obdobiach na tu komisiu neprišiel aby prezentoval svoju „úžasnú“ prácu.
    No a potom tie mená koho tam navolili.
    Kružlíková, čo s Jankularom zneužila VšZP.
    Kráľ, čo dostával zákazky od mesta nepriznaval konflikty záujmov tak sa dostal do komisie. Pritom občania vo voľbách mu jasne ukázali čo si o ňom myslia.
    Rovnaký scenár pri Kalinayovi do finančnej, neúspešný hulvát je zrazu najväčší ekonóm v meste.
    Iní odborníci sa do komisií nedostali, nehovoriac o tom, že ešte Bruchova sebranka skúsila vyhodiť z komisií poslancov Stefaneka a Godana aj keď si sami vybrali to že všetci poslanci sa do komisií dostanú.
    No a plat , to bola len snaha o ukážku moci voči Kurbelovi. Akurát, že tam tá Bruchova uderka si neuvedomuje, že ľudia nie sú takí sprostí a vidia o čo im ide, zachovať čo najviac z Bruchoveho nastavenia všade v meste a o štyri roky to skúsiť znova…

  13. Jedno štastie že to Nevyhral HYMPÁN TO BY SA KRADLO A OKRÁDALO ! HNUS a Hanba hanba vám celému Mestskému úradu. !Samý bratranec , sestra ,sesternica , stríko nechutné oe falošné , PARAZITI !!!

  14. smejem sa na tych komentaroch. Inak pekne Kurbel ani nenastupil poriadne a uz zvysenie platu. Parada. Hned sa ukazuje o co mu ide. Many, many, many :D.

  15. Kurbel si plat nezdvihol, keď tomu nerozumiete, nekomentujte. A ku komisiám len toľko, že rozhodovať v konečnom dôsledku budú poslanci hlasovaním na MsZ, tak klídek.

  16. Mňa udivuje ako Klenovič suverénne tvrdil, že zamestnanci mesta môžu byť v komisiách lebo rokovací poriadok MsZ to nezakazuje a rokovací poriadok komisií (schválený MsZ) ho nezaujímal. Ďalší právnik Jankulár zadrel, že však keď niekto bude v rozpore tak „odíde“.
    Lenže keď sa držia rokovacieho poriadku MsZ tak tam jedinými spôsobmi odchodu z komisie je len smrť, dobrovoľne odstúpenie a schválením MsZ ak daný člen sa nezúčastňuje zasadnutí. Chcem potom vidieť ako legálne tých ľudí ktorých schválili proti vlastným pravidlám odtiaľ dostanú. Aj tu sa ukazuje právna fundovanost bruchovho advokátskeho krídla

  17. Toto bude pre Sered super.Tym JankuKarmazinovcov proti Kurbelovi.A vsetko iste dopredu dohodnute uz.Super spica a bude to ako teraz vo vlade a vsetko podla tych co ich je viac.Parada.
    TAkze ostavame po starom Seredania.Co uz.

  18. Je mi z tých primitívov naozaj zle,čo nedokážu nič iné iba urážať a kritizovať. Obyčajne sú to iba taký úbohožiaci, chudái,čo v źivote nić nedokázali len kecať a schovávať sa za silné, prázdne a anonymné reči.Bývalý primátor má svoje meno.
    Keby tak nah,,no hospodárili,tak sa Sereď neumiestni na 11 mieste
    najlepšie hospodáriacich miest. Novému primátorovi,želám veľa síl.

  19. Jaj áno tam kde sa hodnotili len výhradne ekonomické ukazovatele sme 11., prečo sa ale pán primátor (a plátky Seredske starinky a Bruchosity) nepochválil hodnotením TIS?Tam sme skončili 47. zo 100 a oproti minulému rebríčku prepad o 11 miest. Sereď v porovnaní s priemerom úplne prepadla na oblastiach : Predaj a prenájom majetku, Personálna politika, Etika a konflikt záujmov. Výstižné.
    Mimochodom, načo sú nám na účtoch milióny keď v meste je špina, bordel, rozpadnuté chodníky a podobne? Je plus mať peniaze ale v období keď je inflácia dvojciferna tak tie peniaze o rok budú mať zlomkovu hodnotu, alebo inak povedané, to čo sa za tie milióny dalo spraviť pred dvoma rokmi je násobne viac ako sa dá dnes. Proste finanční magovia na našom MsU sa prepočítali, ako vždy. Posrati vždy až za ušami a odvážni len keď išlo o ich záujmy.

  20. Na úvod.
    Tragédiou práva na vyjadrenie anonymného názoru je to, že autor bez ohľadu na to, či je o súvislostiach informovaný, alebo nie, je presvedčený o svojej pravde.
    Najskôr teda niekoľko základných údajov. Na stretnutí s vedením TIS som sa zúčastnil dvakrát.
    Traslparency International Slovensko je časťou celosvetovej organizácie s ústredím v Berlíne. Sereď po ostatnom hodnotení skončila v tej lepšej polovičke. Bývalý koordinátor TIS hovoril o pravidelnom prieskume takto:
    „Radničné noviny, platené z daní obyvateľov, sú často zneužívané na glorifikovanie vedenia samosprávy a zároveň na poškodzovanie oponentov,“
    Diskutér z 25. novembra 2022 17:40 evidentne nepozná desať kritérií TIS pre hodnotenie obecných novín. Tak ich pripomeniem. Aj s poznámkami, ktoré som už uverejnil.
    1. Vstupné údaje o periodiku – identifikácia vydavateľa, dodávateľa obsahu, informácie o redakčnej rade, o existencii písaného štatútu periodika, náklady na vydávanie novín, veľkosť tlačeného formátu, periodicita
    Môj komentár: Mestá, kde členmi redakčnej rady boli poslanci obecného alebo mestského zastupiteľstva mali pri tomto kritériu smolu. Toto našťastie nie je problémom Serede, lebo v redakčnej rade SN nie je ani jeden poslanec, ktorý by rozhodoval o výbere článkov do tlačených SN.

    2. Veľkosť tzv. politickej plochy – akýkoľvek kompaktný súhrn informácií, ktorý zdieľa či vytvára názor na politiku radnice. Do politickej plochy zahŕňame tiež akékoľvek aktivity predstaviteľov radnice, ktoré sa nekonajú v mene radnice ani v spojení s ňou, ale v očiach verejnosti môžu mať vplyv na vnímanie predstaviteľov radnice, najmä v rovine morálnej, etickej, právnej či manažérskej.
    Môj komentár: Ak je teda poslanec obecného zastupiteľstva pozvaný na výročnú členskú schôdzu miestnej organizácie Slovenského zväzu zdravotne postihnutých a jeho fotografia sa objaví pri článku, ktorý do miestnych novín pošle predseda organizácie zdravotne postihnutých, má smolu. Podľa TIS sa zúčastnil akcie v mene radnice a to má vplyv na vnímanie predstaviteľov radnice v rovine morálnej, etickej, právnej, či manažérskej. V zmysle tohto kritéria je ideálom starosta, či poslanec, ktorý sa nezúčastňuje žiadnych spoločenských akcií, z ktorých by mohol byť v miestnych novinách článok s jeho menom alebo fotografia dokumentujúcou jeho účasť.
    3. Veľkosť alternatívnej plochy – V rámci politickej plochy POP sa ďalej zameriavame na plochu, ktorá obsahuje kritické či alternatívne vyjadrenia k politike radnice. Plocha ALT je tak podmnožinou plochy POP, v ktorej sa vyskytuje polemika a názorová pestrosť na miestne politické dianie./
    Môj komentár: Pekne povedané. V praxi má ale posudzovanie veľkosti alternatívnej plochy viac rozmerov. K miestnemu a najmä internetovému folklóru patrí totiž anonymita. Ak si samospráva povie, že nepodpísané kritické postrehy nebude uverejňovať, pretože nechce, aby sa z miestnych novín stal bulvárny plátok, a kritici svoje články do miestnych novín podpísané nepošlú, v hodnotení novín mesto/obec stráca body.
    4. Veľkosť politickej plochy o budúcom rozhodnutí plocha POP, ktorá obsahuje informácie o budúcom rozhodnutí miestnej reprezentácie alebo úradu, na ktoré ešte môžu mať občania vplyv. Máme však na mysli len skutočne významné udalosti a nezaraďujeme tu informácie o bežných rozhodnutiach typu vypísania výberových konaní, zámerov predaja či prenájmu nehnuteľností či poskytnutie grantov.
    Môj komentár: Toto je naozaj veľmi zvláštne kritérium hodnotenia. Proces schvaľovanie napríklad územného plánu určuje zákon. Pri tomto konaní nie je možné vylúčiť občanov z tohto procesu. A nezaradené informácie? Výberové konanie na funkciu náčelníka obecnej polície, predaj obecného majetku, jeho prenájom ale aj získanie grantov sa týka každého obyvateľa a o takýchto udalostiach a rozhodnutiach by mal byť informovaný. To predsa nie sú nevýznamné udalosti. Nezaradenie týchto udalostí je v príkrom rozpore so samotným obsahom slova „transparentnosť“.
    5. Veľkosť anonymnej politickej plochy – plochy, ktorá nemá autora alebo je podpísaná skratkou, na základe ktorej autora nie je jednoduché identifikovať. Pokiaľ je v tiráži uvedené, že neoznačené texty sú redakčné, považujeme ich napriek tomu za anonymné.
    Môj komentár: K tomuto kritériu nemám výhradu. Články napísané neidentifikovateľnými autormi nepatria do žiadnej tlače. Preto informácie, ktoré majú namiesto mena autora slovo „Reakcia“ vnímam rovnako, ako by tam bolo uvedené , že článok napísal anonym.
    6. Veľkosť plochy, ktorá je uvedená poškodzujúcou formou plocha, ktorá poškodzuje (znevažuje, zosmiešňuje, ironizuje) alternatívne vyjadrenia voči činnosti a politike radnice a útočí na názorových oponentov či alternatívne návrhy v kontexte fungovania samosprávy bez toho, aby im redakcia poskytla adekvátny priestor na reakciu.
    Môj komentár: Platí to, čo pri bode 3. Redakčná rada je na to, aby nedovolila zverejnenie akýchkoľvek znevažujúcich a ironizujúcich príspevkov.
    7. Veľkosť plochy so zápismi z uznesení zastupiteľstva – sledujeme veľkosť politickej plochy, ktorá je iba výpočtom bodov z rokovania mestského/obecného zastupiteľstva alebo plným znením rozhodnutia orgánu. Nemá podobu štylisticky upraveného článku o určitom rozhodnutí.
    Môj komentár: Je úplne jedno, či informácia o rozhodnutiach zastupiteľstva je alebo nie je štylisticky upravená. Poslanci prijímajú rozhodnutia, ktoré sa týkajú všetkých obyvateľov a miestne noviny sú na to, aby o týchto rozhodnutiach obyvateľov informovali.
    8. Počet zmienok o vedení samosprávy. Ďalej sledujeme, nakoľko je v texte periodika zmieňované vedenie samosprávy (t.j. primátor/starosta a ostatní členovia vedenia mesta – viceprimátor/vicestarosta a prednosta).
    Môj komentár: V tomto bode TIS evidentne nechce brať do úvahy, že hodnotí noviny miestnej samosprávy. Štatutár rozhoduje, vymenúva, odvoláva vyznamenáva, pozýva, víta oficiálnych hostí. Prednosta riadi úrad a denne rozhoduje o desiatkach vecí. Ak sa za mesiac udeje desať významných udalosti a desať autorov spomenie meno štatutára, jeho zástupcu alebo prednostu, má podľa tohto kritéria TIS samospráva opäť smolu. Uvediem príklad a zámerne preženiem. Keď prezident SR prišiel položiť kvety na hroby partizánov na našom cintoríne, kto ho mal podľa TIS vítať? Vedúca cintorína, kapitán miestneho futbalového mužstva alebo primátor?
    9. Počet fotiek vedenia samosprávy- meriame a vyhodnocujeme početnosť fotiek vedenia samosprávy v texte (fotiek starostu/primátora a ostatných členov vedenia mesta).
    Môj komentár: K tomuto kritériu poviem iba to, čo na tlačovke 7.2.2017. Ani 20 fotografií primátora v každom vydaní miestnych novín nezabezpečí jeho úspech v ďalších voľbách, ak občania nebudú vidieť výsledky jeho práce.

    10. Veľkosť reklamnej plochy – plochy, ktorá je vyčlenená na platenú inzerciu. Do takej plochy nepočítame inzerciu na akcie a služby danej samosprávy alebo samosprávou zriaďovaných a ovládaných organizácií.
    Môj komentár: Ak predaná plocha na inzerciu znižuje celkové náklady na tvorbu, tlač a distribúciu miestnych novín, je to záležitosť ekonomická a táto skutočnosť s kvalitou informácií poskytovaných miestnymi novinami nemá nič spoločné.
    Z desiatich kritérií iba kritérium 5 a 6 má význam a opodstatnenie pre objektívne hodnotenie miestnych novín. Účel však posvätil prostriedky. Kritéria, ktoré TIS použila boli pripravené tak, aby bol výsledok jasný. Inak povedané. Výsledok bitky bol určený vopred a samosprávy, ktoré odpovedali na anketové otázky boli iba pozvaní pešiaci na to, aby mal kto v boji padnúť.
    Mesto Sereď údaje o vlastných novinách poskytlo spoločnosti TIS dobrovoľne.
    A načo sú nám na účtoch milióny keď v meste je špina, bordel, rozpadnuté chodníky a podobne?
    Tak aby bolo jasno. Špinu a neporiadok okolo seba robia iba niektorí obyvatelia Serede. Tie milióny na účte sú na to, aby mohli byť dokončené už rozbehnuté nové investičné zámery. Ak by primátor a prednosta nechali Ondrejovi Kurbelovi prázdnu kasu, tak by sa desiatky anonymov odbavovali na stránke SOL, ako škaredo sa bývalé vedenie zachovalo voči novému primátorovi. Čo všetko bolo urobené v roku 2022 je uverejnené na webovej stránke mesta.
    K posledným dvom vetám v príspevku len konštatovanie. Žlč a bezmocnosť prameniaca zo slepej nenávisti a bezhraničnej zaujatosti voči bývalému vedeniu mesta bude na SOL žiariť nepochybne ešte niekoľko týždňov. Lebo aj keď nik múdry z neba nespadol, blbcov ako keby zhadzovali.

  21. Ľubko to hodnotenie nebolo o novinkách ale to, že ty tu píšeš o nich ma neprekvapuje.
    To, že boli hlasnou trúbou radnice je fakt, napr. Keď sa v tlačenej verzii objavil tvoj pamflet v ktorom si prekrútil interpelacie poslancov ale ich odpoveď sa už do tlačenej verzie „nevosla“.
    Každopádne to hodnotenie TIS samospráv sa nezakladá na hodnotení noviniek ale iných kritérií, len to by si tomu musel rozumieť.
    Smrd prosím na smetisku dejín a už sa nevyjadruj, lebo očividne ani nevieš k čomu píšeš.

  22. Anonymovi z 25. novembra 2022 19:51
    Je to inak. Viem presne o čom píšem. Transparency International Slovakia pravidelne žiada výtlačky regionálnych novín od obcí a miest a podľa kritérií svojich donátorov hodnotí úroveň tlače.
    V článku Niekto Seredské novinky číta, nikto nie som kriticky poukázal na to, že dvaja poslanci sa formou interpelácie pýtali na veci, ktoré bol zodpovedané v minulosti. https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-09-16-niekto-seredske-novinky-cita-niekto-nie Trvám na tom, že niekedy by naozaj stačilo viac čítať a človek sa neskôr nemusí pýtať. Alebo zdvihnúť telefón a informáciu má ihneď. Interpelácie majú svoje miesto v programe rokovania. Lenže šetriť si dva mesiace aj 5 otázok na veci, na ktoré odpoveď je možné dostať kedykoľvek, a predniesť ich až na zastupiteľstve, aby občania na zázname videli ako sa pán poslanec stará, tak to je obyčajné predvádzanie sa. Ak niektorý z dotknutých chcel, pokojne mohol na adresu seredske.novinky@sered.sk poslať svoju reakciu a táto by bola zverejnená rovnako ako bola zverejnená aj reakcia.
    Márie Fačkovcovej https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-10-09-niekolko-slov-k-jasliam-na-garbiarskej-ulici-reakcia-na-clanok-l-veselickeho, ktorou reagovala na môj článok zo 6. 10. 2022 https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-10-06-niekolko-slov-k-jasliam-na-garbiarskej-ulici.
    O zverejnení v tlačenej forme rozhoduje redakčná rada SN, nie ja. Kritéria TIS pre hodnotenie regionálnej tlače som uviedol v plnom znení. Žiadne iné nepoznám a ty asi tiež nie, pretože si ich necitoval. Čiže v tomto smere z mojej strany neviem, čomu mám rozumieť. Slovný obrat „smetisko dejín“ je klišé. Wikipédia o ňom hovorí toto:
    „Niektoré slová a slovné spojenia sa v komunikácii zvyknú používať tak často, až napokon stratia svoj konkrétny, hodnotný obsah a stávajú sa v reči abstraktnými. Ich počet je malý, ale zato často sa vyskytujúci najmä pri rýchlej, nepripravenej komunikácii a improvizácii v reči. Tieto slová a slovné spojenia nemajú v reči žiadnu hodnotu, sú opočúvané, bezduché a často sa nimi zapĺňajú prázdne miesta. Takéto slová, či slovné spojenia nazývame floskuly a klišé. Floskuly a klišé sa stávali bezcennými postupne a takýmito aj ostali.“ Koniec citátu.

  23. Pokial si pametam tak Vranovic ked odchádzal tiez nechal v kase mesta dosť penazi pre Tomcanyho organizovanu skupinu. A to nebol prijem mesta na daniach a poplatkoch v takom rozsahu ako to zacalo nabiehat potom co sa z prijmu na daniach z ornej pôdy zmenilo na prijem zo stavieb a zastavanej plochy celeho priemyselneho parku. Toto mesto ma vdaka tomuto prijmu vela penazi ktore ale nevidiet v meste a jeho rozvoji.

  24. Anonymovi z 25. novembra 2022 19:51
    Je to inak. Viem presne o čom píšem. Transparency International Slovakia pravidelne žiada výtlačky regionálnych novín od obcí a miest , a podľa kritérií svojich donátorov hodnotí úroveň tlače.
    V článku Niekto Seredské novinky číta, nikto nie som kriticky poukázal na to, že dvaja poslanci sa formou interpelácie pýtali na veci, ktoré bol zodpovedané v minulosti. https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-09-16-niekto-seredske-novinky-cita-niekto-nie Trvám na tom, že niekedy by naozaj stačilo viac čítať a človek sa neskôr nemusí pýtať. Alebo zdvihnúť telefón a informáciu má ihneď. Interpelácie majú svoje miesto v programe rokovania. Lenže šetriť si dva mesiace aj 5 otázok na veci, na ktorých odpoveď je možné dostať kedykoľvek, a predniesť ich až na zastupiteľstve, aby občania na zázname videli ako sa pán poslanec stará, tak to je obyčajné predvádzanie sa. Ak niektorý z dotknutých chcel, pokojne mohol na adresu seredske.novinky@sered.sk poslať svoju reakciu a táto by bola zverejnená rovnako ako bola zverejnená aj reakcia.
    Márie Fačkovcovej https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-10-09-niekolko-slov-k-jasliam-na-garbiarskej-ulici-reakcia-na-clanok-l-veselickeho, ktorou reagovala na môj článok zo 6. 10. 2022 https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-10-06-niekolko-slov-k-jasliam-na-garbiarskej-ulici.
    O zverejnení v tlačenej forme rozhoduje redakčná rada SN, nie ja. Kritéria TIS pre hodnotenie regionálnej tlače som uviedol v plnom znení. Žiadne iné nepoznám a ty asi tiež nie, pretože si ich necitoval. Čiže v tomto smere z mojej strany neviem, čomu mám rozumieť. Slovný obrat „smetisko dejín“ je klišé. Wikipédia o ňom hovorí toto:
    „Niektoré slová a slovné spojenia sa v komunikácii zvyknú používať tak často, až napokon stratia svoj konkrétny, hodnotný obsah a stávajú sa v reči abstraktnými. Ich počet je malý, ale zato často sa vyskytujúci najmä pri rýchlej, nepripravenej komunikácii a improvizácii v reči. Tieto slová a slovné spojenia nemajú v reči žiadnu hodnotu, sú opočúvané, bezduché a často sa nimi zapĺňajú prázdne miesta. Takéto slová, či slovné spojenia nazývame floskuly a klišé. Floskuly a klišé sa stávali bezcennými postupne a takýmito aj ostali.“ Koniec citátu.

  25. p.Veselicky,pisete: mohol zdvihnut telefon a pytat sa,ale p.Majko zdvihol telefon a chcel sa pytat,len na druhej strane aparatu ste nezdvihali,alebo momentalne neboli pri aparate,ak to bolo opakovane,pytam sa ako sme mohli informaciu ziskat,jedine,ze by ste vedeli,ze Vam vola vas uhlavny nepriatel Majko a zamerne nezdvihli.

  26. Anonymovi z 25. novembra 2022, 21:26
    V Seredi nie je vidieť rozvoj? Chápem, že pod takýto výrok sa autor nepodpísal, pretože to je lož ako Brno.
    Rozpíšem rok 2022.
    Rekonštruovaný podstavec pamätníka na námestí
    Operadlá v amfiteátri
    Nové vitríny správy cintorína
    Atletická dráha v ZKŠ. Juraja Fándlyho
    Nové okná a dvere na budove kina
    Rekonštruovaná Podzámska ulica
    Rekonštruovaná Lipová ulica
    Nové schody a terasa DKaffee
    Nová brána cintorína
    Ďalšie nové chodníky na cintoríne
    Rekonštruovaný park na sídlisku D. Štúra
    Nové prvky detského ihriska na Železničnej ulici
    Fotovoltaické panely na budove MsÚ
    Zrekonštruovaná MŚ D. Štúra
    Zateplenie bytového domu na Čepeňskej ulici
    Biodiveznlá lúka na ulici Cukrovarská pri bývalej predajni Vrava
    Rok 2021 25 investičných akcií
    Rok 2020 25 investičných akcií
    Mám pokračovať? Bolo by to asi zbytočné.
    Ak v Seredi niekto nevidí rozvoj potom trpí niektorou z dvoch diagnóz. Na obidve existujú špecialisti. Jedným je očný lekár a druhým psychiater.

  27. Lubko prosím ťa už sa nestrapnuj, skús nabudúce čas investovať do hľadania.
    https://samosprava.transparency.sk/profile/M073/2022
    Ide totiž o KOMPLEXNÉ hodnotenie samosprávy a nie o hodnotenie novín (to sa robí samostatne).
    Ale nemaj strach v tomto hodnotení ste za novinky dostali plný počet – 0.5b. Tak môžeš skočiť k Bruchovi po mazacku odmenu.
    Ale v oblastiach predaj a prenájom majetku, etika a personálna politika je toto mesto hlboko pod priemerom.
    Tak už tu fakt prosím ťa netrep o novinkách a odfloskuluj na to smetisko.

  28. A teraz to napíšeme tak ako to je naozaj
    Rozpíšem rok 2022.
    Rekonštruovaný podstavec pamätníka na námestí – štandardná údržba, žiadna investícia.
    Operadlá v amfiteátri – Chýba prvotného projektu
    Nové vitríny správy cintorína – štandardná údržba, žiadna investícia.
    Atletická dráha v ZKŠ. Juraja Fándlyho – Po rokoch blokovania zrazu pred voľbami.
    Nové okná a dvere na budove kina – štandardná údržba, žiadna investícia.
    Rekonštruovaná Podzámska ulica – štandardná údržba, žiadna investícia.
    Rekonštruovaná Lipová ulica – štandardná údržba žiadna investícia.
    Nové schody a terasa DKaffee – štandardná údržba, žiadna investícia.
    Nová brána cintorína – štandardná údržba žiadna investícia
    Ďalšie nové chodníky na cintoríne
    Rekonštruovaný park na sídlisku D. Štúra
    Nové prvky detského ihriska na Železničnej ulici – po zrušení Xy prvkov v celom meste aspoň aká taká náplasť pre danú lokalitu
    Fotovoltaické panely na budove MsÚ
    Zrekonštruovaná MŚ D. Štúra
    Zateplenie bytového domu na Čepeňskej ulici – havarijná oprava z externých zdrojov, dom nekvalitné spravený
    Biodiveznlá lúka na ulici Cukrovarská pri bývalej predajni Vrava – štandardná údržba zelene, v okolitých mestách považovaná za samozrejmosť a nie investíciu.
    Ono to znie pekne, keď to píšeš dokopy akurát, že zachvilu by vo vašom vnímaní bola investícia aj pokosenie trávy….

  29. mestsky kecal a šašo drž už konečne hubu a neotravuj na SOL len čo si skončil jak si sa rozpísal ozaj a nejaki receptik na varenie nemáš tak ako v minulosti?

  30. ten chudaksladkovičovsky pravnik čo viedol skupinu poslancov ktora rozdavala karty sa tvaril ako pan boh a pritom Irsakovi nesiaha ani po členky pravnici od Jankulara sa predviedli čo pravnik to iny právny názor a niktorí z nich mali hneď aj dva pravne názory na tú istú vec

  31. veselicky uz ti budem tykat ty chrapun,teraz si sa vysmial obcanom mesta sered,to co si tu odprezentoval aku ubohost,aky zasraty podstavec?drevenne operadla?vitriny to ako vazne ty kujon?uuuu nove schody na terase to ako tie u teba?nove prvky detskeho ihriska?to ako tie hrdzave klince co tam trcali na co tu poukazovalo SOL?to akoze vazne? si pacient uteceny z liecebne?toto vsetko co si tu vymenoval zaplatim zo zadneho laveho vacku a ani to nezacitim.
    Mozes sa hanbit co tu prezentujes,takito poslanci by mali byt sudeny.chrbticu mas zrejme vyoperovanu do posledneho stavca.

  32. Nakoľko je v Seredi veľa veľkých známych závodov, firiem a podnikov tak by mohlo byť aj mesto oveľa viacej vybudovanejšie. Posledné roky sa veľa nenarobilo…

  33. Uvidíme,čo spraví tento tu za štyri roky. Len dúfajme, že to nebude vyhováranie sa celé obdobie na minulé vedenie alebo ,ze je ťažká doba. Ak si niekto vypýta tak k slušnemu platu na začiatok 50% naviac a ešte ani prstom nepohol, tak nemá nárok aby sa vyhováral na ťažkú dobu ….Môže začať makať a čakáme výsledky, keďže je platený z našich daní…

  34. Zaujímavé čo všetko sa porobilo v meste a hlavne,že v školke si museli rodičia sami zaflakovať chodník popri budove čo je v takom dezolátnom stave.Inak by deti padali dole hubu.To nikto nevidī.

  35. Prosím Vás, budete tu argumentovať peniazmi na účtoch mesta, to že mesto nie je zauverované …. Stačí sa pozrieť na štadión, na pozliepane burinou prerastajuce chodníky po celom meste. Zanedbane kontajnerové stojiska, v nich nechutné pootvarane kontajnery čo sa nedajú ani zavrieť !!! Toto je len hŕstka nedostatkov, ktoré tu zostali po byvalom vedení… Čo na tom, že máme peniaze, keď mesto chátra a investovalo sa neefektívne, práce sa robili nekvalitne len „na oko“. Nezostalo po p. Tomčanym dedičstvo na ktoré môže byť hrdý, len kopa bordelu…. žiaľ.

  36. Anonymovi z 25. novembra 2022, 22:31
    Pokúsim sa vniesť trochu svetla do tej tmy.
    Rozdiel medzi technickým zhodnotením a opravou spočíva v tom, že technickým zhodnotením dochádza k vybudovaniu nadstavby, prístavby, k stavebným úpravám podľa stavebného zákona, ako aj k rekonštrukcii a modernizácii majetku. Rekonštrukciou sa na účely zákona o dani z príjmov rozumejú také zásahy do hmotného majetku, ktoré majú za následok zmenu jeho účelu použitia, kvalitatívnu zmenu jeho výkonnosti alebo technických parametrov. Ešte raz zopakujem. Rekonštrukcia je kvalitatívna zmena výkonnosti alebo technických parametrov. Zmena povrchov rekonštruovaných komunikácií Lipovej ulice, Podzámskej ulice a dnes už aj Mlynárskej ulice je nespochybniteľná. Údržbou by bola oprava výtlkov. Ak pôvodný zvetraný obklad podstavca pomníka bol odstránený a nahradený novou travertínovou dlažbou nebola to údržba. Príklad z domácnosti. Ak niekto vyhodí starý kabát a kúpi nový z lepšieho materiálu, svoj šatník si neudržuje ale modernizuje a vylepšuje. Zlikvidovanie starých vitrín a osadenie nových je investícia. Atletická dráha? Žiadne blokovanie. Počkali sme na vyhlásenie projektu . Celkové náklady predstavovali cca 161 tis eur. Mesto Sereď získalo dotáciu v celkovej výške 77 913 eur. Škoda že diskutér pod nickom pajdo (25.11.2022 23:11) sa neprihlásil ako darca skôr a tých 77 913 € mohol zaplatiť zo zadného ľavého vačku. Milošovi Majkovi som na konto anonymnej diskusie povedal už pred rokmi. Otvoril si žumpu. Vaše vyjadrenia na moju adresu sa ma nedotýkajú. Sú iba dôkazom vašej úbohosti a neschopnosti viesť slušný dialóg. Na vašu kritiku je ako šitý výrok Karla Čapka. Kritizovať znamená usvedčovať autora, že to nerobí tak, ako by som to robil ja, keby som to vedel.

  37. Lubko a vyjadrenie k tomu TIS nebude? Priznať si chybu nič? Či ty nemusíš lebo si neni anonym, jaaaaj už viem.
    A neohanaj sa tu pouckami, keď vymenia asfalt za asfalt tak to nie je žiadna rekonštrukcia.
    Keď konečne ulicu po 40-rokoch zakryjeme asfaltom ako to bolo plánované tak je to „rekonštrukcia v sklze 40 rokov“.
    A atletická dráha keď ju prvýkrát Comaj navrhoval tak mala stáť 80-tisic, teda rovnako ako stala mesto teraz. Akurát žeby sme ju mali o niekoľko rokov skôr.
    Len to by ste sa nemohli triasť o každé euro.
    Akurát na ako napíš Sereď, kolotocarsky napis Kino dnes už aj s postavičkou z kolotočov, nekvalitná sprcha, chodník na železničnej a môžeme pokračovať v tých fuserinach na čo peniaze boli….

  38. Netreba predbiehať, čakám na výsledky nového primátora, verím, že sa mu bude dariť, že bude mať veľa podporovateľov a nie zákerných, zlomyseľných a podryvačných kritikov, ktorí aj dobrú vec budú znevažovať- viď P.K.st a M.M. Držím palce novému primátorovi, aby MsZ ťahalo za jeden koniec bez ohľadu na počet poslancov v jednotlivých košiaroch a aby nové vedenie spolu so všetkými poslancami pracovali pre svojich občanov.

  39. bolo to ako za Mečiara podľa hesla je po volbach zvykajte si ukazal sa novy šef jankularovej partie klenovič jankular je uz len piate koleso u voza a karmažin sa k nim pridal

  40. Že vraj investície. Samé havarijné opravy striech sa robili. Aby nemuseli robiť verejné obstarávanie. Lebo náhodou naši ľudia by sa nemuseli dostať k zákazkam. A to prirovnanie k novému kabátu. No investícia ako hrom. Ale len za viac ako 1 700 eur. Možno p. VESELICKY KUPIL

  41. Bolo by zaujímavé vedieť názory občanov na nové komisie a to ako sa volili!
    Prečo nedovolite diskusiu aj tam?
    Pani Tothova! Pán Majko!

  42. ten vianocny program zase pripravoval ten ozraty Cavojsky ved v okolitych obciach je to lepsie pripravene ktovie aky stromcek zase bude volajakaodrezana haluz ako obvykle

  43. Anonym tie tvoje slova “ Co ste cakali od potomka arizatorov a spolku bolsevickych zmrdov? treba zlatym pismom vytesat do mramora a tabulu umiestnit na sochu legionara.

  44. Nesuhlasim. To by bola skoda. ten legionar si to nezaslizi. Ale ked uz o nom. Bolo by vhodne, aby sa niekto pozrel na jeho spodnu cast. Chyta plesne od vlhkosti zo zeme.

  45. No čo Ľubko k tomu TIS nebude 5-kilometrovy príspevok? Či už si zabudol? Keď nejde o novinky tak nekomentujes?
    Ale aby si mal ďalšie dáta, pozri si toto, tiež nové hodnotenie
    https://www.zindex.sk/submitter/287184/period/15/mesto-sered/2022
    Máš tam zaujímavú informáciu, v Seredi sa za vášho bacovania hlásilo do súťaží extrémne malo uchádzačov…..čím to bude…
    Je tam aj zoznam kto dostáva najviac zákaziek (objemovo) medzi top sú aj Lukystav a Šípka…. Hmmmmm

  46. Dúfam, že Šipka skončil cicať mestský rozpočet a tiež nezačne vážený novinár. Uvidíme, čo za chválospevy vyjdú z PC novinára na primátora, keď nebude ochota fin. prispieť. Alebo budú stačiť klikačky čitateľov a záujemcovia o reklamu sa budú hrnúť?

  47. no a co? zase nehladaj smrad aj tam kde nie je.
    Nie firma, ktora stavala, ale jeden jej zamestnanec to posral. A teraz si to odnesie cela firma.

  48. No keď si pozrieš ten rozsudok tak tam uvidíš že pôvodne dávali ponuku 20 tisíc a znížili ju na 15 slušná marža.
    A myslíš si že v Seredi s niekým vôbec súťažili???
    Takže asi tak….

  49. No čítal som to, ale čo mali urobiť, však keby sa nepriznali tak dostanú 3 až 10. A tie odpovede taká klasika. Dobre vedeli čo sa dialo až keď ich capla Naka tak spievali.
    Pozri si Sereď, zmluva za 9999€, zvyšok „sponzorsky“ cez Rebod. Veľmi dobre vieme kto za tou firmou je a ako bol pri nich Brucho varený pečený…
    Aj v tých sutazich boli skoro vždy najdrahší pozri si ten rozsudok…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img