ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Deti viezol ráno do školy pod vplyvom alkoholu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Zavarskí policajti mu namerali dnes ráno pri orientačnej dychovej skúške hodnotu 0,73 promile alkoholu v dychu.

36 ročného vodiča z okr. Trnava zastavili policajti v obci Križovany nad Dudváhom. Krátko pred pol 8.00 h ho podrobili bežnej kontrole, pri ktorej preverili aj alkohol za volantom.

▪️ŠPEKULOVAL NO NAKONIEC FÚKOL▪️
Vodič sa najskôr vyhýbal, no policajti ho poučili, že ak orientačnú dychovú skúšku odmietne, automaticky sa dopustí trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
Muž nakoniec poučenie porozumel a vykonal dychové skúšky. Prvá skúška mala hodnotu 0,35 mg/l a druhá 0,33 mg/l. Policajti mu na mieste zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali.

▪️POLICAJTI ODOVZDALI DETI RODINE▪️
Keďže sa v čase kontroly nachádzali v aute dve maloleté deti, policajná hliadka vyrozumela príbuzných, aby si ich prevzali a odviezli do školy. Deti boli v aute riadne pripútané a okrem alkoholu sa vodič nedopustil iného priestupku.

▪️VODIČ PRIŠIEL HNEĎ O VODIČÁK▪️
Policajti s ním na mieste spísali správu o priestupku a tá bude postúpená na ďalšie konanie pred správnym orgánom.
V zmysle zákona mu hrozí za jazdu pod vplyvom alkoholu zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až na 3 roky a pokutu až do výšky 800 eur. Po uplynutí trestu musí znovu absolvovať skúšky v autoškole.

▪️ALKOHOL ZA VOLANTOM A USMRTENIE▪️
1. / Nepochopiteľné, no v policajnej praxi už zažité, že vlastný rodič si dovolí viesť deti v stave, ktorý je vysoko rizikový pre ich bezpečnosť, život a zdravie.
Už pri nižších hodnotách alkoholu je schopnosť riadiť vozidlo značne znížená, preto apelujeme, neriaďte auto a nevozte deti, ak viete, že ste pili.
2. / Pozor, ak vodič spôsobí smrť, jedná sa už o trestný čin usmrtenia. Vodičovi, ktorý by spôsobil smrť viacerých ľudí hrozí trest odňatia slobody od 7 do 12 rokov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img