ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Priestor pre lásku, pestrosť, inakosť a prijatie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Miroslava Sabová Dudášová  / 21. NOV 2022 /

Už najbližšiu sobotu 26. novembra od 19:00 v odznejú KC PRIESTOR Koncerty pre Matúša a Juraja. KC PRIESTOR sa stal súčasťou festivalu Slovenská Tepláreň, ktorý organizuje Festival Pohoda v spolupráci s ďalšími partnermi. Svoju tvorbu predstavia lyrický a vtipný Matej Tále a mladé jazzové Duo Oliver Kucharovič a Lenka Molnárová.

Organizácie z celého Slovenska sa spojili, aby pod hlavičkou Slovenská tepláreň vyjadrili spolupatričnosť rodinám a blízkym Matúša a Juraja, ktorí boli zavraždení z nenávisti v bare Tepláreň v Bratislave. Seredský KC PRIESTOR sa pridal k iniciatíve, ktorá zároveň vyjadruje úctu a rešpekt tým, ktorí z Teplárne vytvorili otvorené miesto na stretávanie sa slobodných ľudí a podporu LGBTI+ ľuďom.

Slovenská tepláreň si predstavuje Slovensko ako krajinu, kde sa každý a každá môže cítiť bezpečne a kde je príslušnosť k akejkoľvek menšine prijímaná s rešpektom ako prirodzená súčasť spoločnosti. Chce dosiahnuť zmenu legislatívy tak, aby zabezpečila plnohodnotný život všetkým ľuďom na Slovensku vrátane LGBTI+ menšiny. Viac na https://idenamozivot.sk.

KC PRIESTOR chce rovnako ako organizátori festivalu kráčať cestou nenásilia, spolupatričnosti a tolerancie. Slovenskú Tepláreň organizuje Festival Pohoda v spolupráci s podnikom Tepláreň, s Iiniciatívou Inakosť, Queer Slovakia, Dúhový Pride a Pride Košice.

 

AKÝ BUDE PROGRAM?

Svoju tvorbu predstaví Matej Tále, túlavý muzikant, predstaviteľ žánru sociálny folk. V jeho pesničkách nájdete lyrické i realistické reportáže nielen z našich dreveníc, sídlisk, dolín, vrchov či zabudnutých okresov, ale aj prípadové štúdie o spoločnosti ako celku. Nahliadnuť do jeho satirickej tvorby môžete napríklad na https://www.youtube.com/watch?v=frZyVz4JS0w

Duo Oliver Kucharovič a Lenka Molnárová hrajú moderný jazz prepletený ambientom, groovom a funkom – vo svete sa tento žáner nazýva New Age Bass. Môžete si ich vypočuť na https://www.youtube.com/watch?v=F0qcOr7M9GU

 

KDE SA NACHÁDZA MIESTO PODUJATIA?

KC PRIESTOR sa nachádza v Seredi v priestoroch OC Nova (rovnaká budova ako Kino Nova) na druhom poschodí – nad kaviarňou Libresso.

O KC PRIESTOR

Organizátorom podujatia je seredské komunitno-kultúrne centrum PRIESTOR. Ľudia v ňom nájdu možnosť realizovať sa, načerpať novú energiu, spoznať nových priateľov a zároveň rozšíriť svoje vedomosti v oblastiach, o ktoré sa zaujímajú. Vďaka rozvojovému programu, kultúrnym podujatiam, sídliskovým piknikom alebo príjemným oddychovým večerom buduje komunitu ľudí, ktorí trávia svoj čas zmysluplne a svojou pomocou prispievajú k realizácii originálnych a prospešných projektov v meste. Stavia na troch pilieroch, ktorými sú kultúra, rozvoj a podpora.

 

Kontakt pre médiá:

Miroslava Sabová Dudášová mirka@kcpriestor.sk

+421944381299

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. majko co chces od bulvaru kde diskusia je na 99% anonymna.problem v spolocnosti je,ze vsade sa budu teraz pretlacat buzeranti ci na majstrovstvach vo futbale, v TV na kazdom kanaly a este aj ty tu otravujes,tak tu mas potom reakcie od tych tvojich prasiat,dufam,ze mas uz pripnutu duhovu stuhu aj na kamere.

  2. pero v hube 22. novembra 2022, 23:22 – takze to mam chapat tak, ze ked niekto pise v diskusii anonymne, tak zo zasady musi byt primitivnym prasatom aj v pripade, ze sa ho tema vobec netyka?

    Ze clovek vystupujuci v diskusii anonymne prestava byt clovekom z principu a ze bude osocovat kazdeho okolo seba?

    Takze podla Teba, ked noviny uverejnia oznam o konani podujatia pre LGBTI, tak povazujes za normalne nadavat im do buzerantov, ked oznam o nejakej akcii pre napr. veriacich, tak si od anonymov precitame ze sme pambickari a pod.?

    Akoze cast spolocnosti klesla uz tak hlboko, ze svoju uplnu tupost a potrebu ukazat ju verejne, bude ospravedlnovat vyhasovanim o mediu ze je bulvarom?

    Sa pozri do zrkadla a zaplac.

    SOL bolo, je a zostane mediom k sireniu informacii rovnocenne pre vsetkych.

  3. Anonym 20.47 presne jak pišeš,týka sa to každého ,to už neni normálne čo si tí devianti dovoluju,mali by ich začat regulovat

  4. Ludia klud…tá akcia je nepovinná, kto chce príde, kto nechce nepríde (tiež sa nezúčastním) a je vybavené…nemáte záujem – neriešte, tá zlosť, nenávisť je úplne zbytočná….sú ľudia čo sa tu snažia niečo spraviť pre ľudí, buďme za to radi a nesnažme sa ich znechutit…zrovna táto akcia vám nevyhovuje, OK, nič sa nedeje, akcií je mnoho…možno nejaká v budúcnosti bude prá Vás vhodnejšia a keď aj nie tak to predsa nevadí…veď to vám už musí liezť aj na palicu, byť neustále takto natlakovaný a hladať kde-čo-koho zkritizovať/zregulovať a ako si vyliať zlosť a frustráciu…
    organizátorom aj účastníkom prajem nech sa akcia vydarí…držím palce…

  5. trosku som bol asi tvrdsi v komentari 23,22h,pardon,len ma hneva,ze vsade sa pretlaca lgbti a napat zabitich studentov sa pomaly zabuda.

  6. Ratafak skoda ze tam nejdeš. Kurva kde co zapnem vsade len o deviantoch. Tieto sracky nam tlacia do hlav z kazdej strany. Potom ze ludom prepina v hlavach. No bodaj by nie ked všade sama deviantna teplaren.

    Narod by sa mal viac informovat o sudnom a statnom terore na obyvatelstve.
    https://youtu.be/ZrIz9ZMFBlE

  7. tak TV nesledujem, iba občas šport ale netuším kde z každej strany ti to tlačia do hláv…možno skús občas vypnút všetky TV, rádia, internety a chod sa prejsť po meste či ešte lepšie do prírody….do útoku v Teplárni som LGBT mesiace ani neregistroval, teraz sa to občas objaví niekde v reakcií na útoky ktorým táto časť spoločnosti čelí..ale napíš kde presne ti to kto tlačí do hláv?..nechceš ísť na akciu, ok, tak nechoď a ani to nečítaj…nie je to tak že ty to cielene vyhladávaš?.. aj tu na SOL sa tomu venuje tak 1 článok zo 100, možno ani to nie….každý mesiac sa v meste či okolí koná x roznych akcií, na ktoré by si mohol ísť a ty sa zameráš práve na túto ale preto aby si mohol kritizovať….ja myslím že to úplne cielene vyhladávate a to len preto aby ste si mohli pekne zap.čovať…pretože vačšina ľudí ktorá chodí do práce, má nejaké koníčky, zajde si do prírody či k známym na návštevu a občas pozrie niečo v TV či vypočuje rádio to vníma veľmi okrajovo, niekto takmer vobec….ale keď aby ti to tlačili do hláv, tak si to určite nájsť vieš…

  8. ratafakove heslo,do nicoho sa nestaraj,nic nesleduj,vypni TV,drz hubu a nakoniec si nechaj skakat aj po hlave,to by sme sa potom 89 nikdy nedozili.takto to chcu svetove elity,ked zavelia,mesiac budete doma zavreti tak budeme doma zavreti,ked vymyslia vakcinu (na ktoru nedava zaruku ani sam vyrobca) tak nastav pleco.
    takto si predstavujes demokraticky svet?ja teda urcite nie.

  9. alfonz…ty si to zase zveličil…napísal som „skús OBČAS vypnúť …“ to sa nerovná tomu že máš prestať totálne sledovať čo čo sa deje a nechať si skákať po hlave….vieš aký je vyznam slova „OBČAS“?….celé to bolo myslené tak že človek ktorý normálne žije a funguje si nejakú LGBT tématiku takmer ani nevšimne, alebo len velmi okrajovo….človek ktorý to vyslovene vyhladáva tak si to asi všimne, ale netuším ako to može niekoho obmedzovať alebo si tu kvoli akcií na ktorú nikto nikomu nekáže ísť musí ventilovať zlosť/frustráciu….to je celé….myslím si že to moc prežívaš, skús sa naozaj prejsť po tom lese, ulaví sa ti…a kludne si potom pozri aj TV, pusť rádio, čo len chceš..rob čo chceš..možeš….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img