ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Viete, mohli by sme ľuďom sľubovať švajciarske dôchodky, pečené holuby do huby a iné bludy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Lekárski odborári: Chceme +100% vyšší plat … OK, ustúpime, stačí nám +59%
Lekársky odborár MUDr. Peter Visolajský predložil požiadavku na zvýšenie základného platu (bez akýchkoľvek príplatkov) atestovaného lekára s 30-ročnou praxou o +100% (2023/2022) … dnes túto požiadavku blahosklonne znížil “len” na +59%. Tvrdí, že keď túto požiadavku nesplníme, zabezpečí, aby 2100 lekárov 1. decembra opustilo pacientov v nemocniciach. Je mi to veľmi ľúto, ale ponuka vlády v m ene 5,4 milióna potenciálnych pacientov zostane už nezmenená = +35%.
Viete, mohli by sme ľuďom sľubovať švajciarske dôchodky, pečené holuby do huby a iné bludy. Nie, my hovoríme pravdu – pridali sme na platy zdravotníkov mimoriadnych 300 miliónov (ročne) navyše mimo 6,9% valorizácie platov na budúci rok a dosiahli sme tak prekonanie platov lekárov v českých nemocniciach … to je náš spoločný a mimoriadny úspech a odmietame sa za neho hanbiť. Ísť však ďalej, by bol už absolútny morálny hazard. Ako by sme sa pozreli do očí ostatným zdravotníkom? Ako by sme sa pozreli do očí ostatným 470 tisíc štátnym zamestnancom? Dali sme viac, ako bolo únosné. Len preto, lebo nechceme dopustiť ohrozenie zdravia. Pýtať napriek tomu “znížených” +59% viac však už nemá absolútne nič s bojom za spravodlivé odmeňovanie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tento môj menovec… To je teda chuj…

    Keď dáva porovnanie s Českom, nech dá teda aj s Rakúskom. A nielen u lekárov, ale u všetkých profesií.

    A tiež ten dement nech ukáže, ako susedné vlády pomáhajú svojim občanom so zvladanim zdražovania, za ktoré vlastne tie vlády aj môžu…

  2. Milí lekári,
    ja by som navrhoval aby ste boli odmeňovaný podľa toho ako sa správate k pacientom – no a to ako sa dá? Jednoducho: dal by som na internet zoznam lekárov, ich špeciálizáciu a možnosť písania hodnotení tak ako sa hodnotí na Google

  3. Peniaze sú, len sú zle rozdelené. Nie je možné, aby v tak priemyselnej krajine ako je Slovensko nebolo na dôstojné platy lekárov. Ale nepochopím načo sa zvyšujú tak rapídne platy starým lekárom, ktorí si žijú z úplatkov ako prasce v žite a chodia niekoľkokrát do roka na exotické dovolenky, pardon na „lekárske konferencie“. Stačí predpisovať všetkým to isté. Dobre vieme ako to funguje…

  4. Takže na lotériu peniaze boli ty chuj. Keby si nevyhodil za testy a lotériu tak lekári, učitelia, záchranári majú po 100 % viac.
    Takto to dopadá keď rezort financií vedie človek so stredným vzdelaním ktorí nič nevlastní a k tomu to v hlave nemá všetko v poriadku

  5. Keď im pridal a dofinancuje zase zle hospodariace nemocnice, mal by zároveň skontrolovať tie poplatky v ordinaciach, bez dokladov. Dnes zdravotnictvo nie je zadarmo, len platíme. Raz odvody do systemu a u doktorov zas. Skoda reci.

  6. Poslanci si zaslúžia 5 500 eur mesačne??? Začo?? V lete 2 mesiace prázdniny, potom 2 mesiace nerokuju, hanba! Igiot je bezcharakterný klamár! Už dávno tam nemal byť! Spreneveril sa všetkému, čo sľuboval!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img