ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Rokovanie MsZ v Seredi bez prestávky je podľa aktuálneho predsedajúceho Veselického v záujme poslancov. „Lebo im obschnú chlebíčky…“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Práve prebieha rokovanie MsZ, ktorého vedenia sa po vzdialení sa primátora Tomčányiho z rokovacej sály ujal jeho zástupca Ľubomír Veselický.

Krátko po sedemnástej hodine dal poslancom odhlasovať, že rokovať budú bez prestávky. Ako argument uviedol – rokovanie bez prestávky je v „našom záujme, lebo nám obschnú chlebíčky“.

Viceprimátor Veselický na konci svojej kariéry opätovne verejne ukázal nastavenie svojho morálneho kompasu, kreditu a priorít, ktoré považuje „v službe občanom“ za najdôležitejšie.

Veselický už bol verejne kritizovaný za vyžieranie na spoločenskej akcii, vtedy to bolo u futbalistov na štadióne. Dnes svoju kariéru voleného funkcionára vyslovene zaklincoval svojim vlastným verejným vyhlásením, ktoré sa nepochybne práve zapísalo do histórie nášho mesta.

Srdečne dlhoročnému poslancovi MsZ a viceprimátorovi  Ľubomírovi Veselickému  k jeho úprimnému doznaniu sa blahoželáme.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. nadelili si aj odmeny od 500 do 680 eur ale p. Cervenovej az 880 eur lebo p .Horvath to vysvetlil ze najviac na zastupitelstvach citala zapisnice kontrolorke navrhli 1566 eur to budu VIANOCE

  2. Ak moja poznámka o obsychajúcich chlebíčkoch bolo to jediné, čo si z dnešného rokovania poslancov Miloš Majko zapamätal, nemusí už nik o jeho „špičkových“ novinárskych kvalitách pochybovať. Toto šokujúce odhalenie o mojom morálnom kompase, kredite a prioritách posunulo Sereď vďaka kritickému pohľadu na moje správanie sa voleného funkcionára opäť výrazne dopredu. Všetkým normálnym čitateľom diskusií na SOL, ktorí si dokážu utvoriť svoj vlastný názor, želám príjemný večer.

  3. Keďže chýba zmysel pre humor, nechýba tu tento článok. Spraviť senzáciu z toho, že niekto nepochopí slová na odľahčenie. Naozaj senzácia.

  4. Ľubomír Veselický 15. novembra 2022, 20:53 – nie Lubos, este som zaregistroval rozdanie si dvanast tisic Eur na odmenach pre poslancov, devätdesiatsedemtisic dotacie pre SKF a podakovanie Kacerovi od primatora.

    Moment Lubos, idem sa vygrcat…

  5. Anonym 15. novembra 2022, 20:58 – poslanec MsZ a viceprimator svoj vyrok predniesol na rokovani MsZ, nie v relacii Vtipnejsi vyhrava.

    Ak pripustime, nedaj Boze si osvojime ODOVODNENIE HLASOVANIA podlancov MsZ vtipom, to este len „zacne sranda“. Kazde odovodnenie, hlasovanie a pod. bude moct byt nasledne posudzovane ako vtip.

    Kazde hlasovanie poslancov MsZ je vaznym pravnym ukonom spravidla zasahujucim do zivota obcanov, prakticky vzdy vo veci spravy veci verejnych.

    Bagatelizovanie VEREJNYCH VYROKOV a konania volenych zastupcov (na vsetkych urovniach riadenia spolocnosti) samotnu spolocnost dostalo tam, kde je.

  6. Som naozaj zvedavý, koľko veselia ešte diskusia pod týmto článkom prinesie.
    Na NR SR sa ešte nechytáme, ale možno nám snaživý „novinár“ niekde ešte niečo nájde. Stále mi však nie je jasné, ako moja poznámka o obsychajúcich chlebíčkoch zasiahla do života občanov.
    Ale už šme še pobaveli!!!

  7. Ľubomír Veselický 15. novembra 2022, 21:53 – Lubos, Ty fakt nevies pochopit, ze si jednym z devatnast poslancov rozhodujucich o urovni zivota v meste a ze si TY OSOBNE a VEREJNE poslancom a verejnosti ODOVODNIL UCEL HLASOVANIA a dovod, preco idete bez prestavky vyrokom, ze je v „našom záujme, lebo nám obschnú chlebíčky“?

    Ty si uz vazne prestal rozlisovat, ci sa doma bavis so zenou, odrastenymi vnucatami, alebo rokujes a dokonca VEDIES ROKOVANIE MsZ?

    Lubos, a slusni a pricetni ludia sa nepobavili, z Teba a urovne, aku ste v meste zaviedli, su smutni…

  8. z Majkovej strany je uz takato reakcia cista zufalost,netrpi tento neuroticky clovek nejakou uchylkou,stale niekoho kritizovat,zosmiesnovat,tie vulgarizmi uz ani nespominam.netvrdim,ze na chyby a hrube preslapy netreba upozornovat,ale niektore vyslovene utoky su uz cez ciaru.

  9. Teraz, ked je uz vlastne mestsky kecal na smetisku dejin tu ide otvarat chriap pomaly kazdy den. Ked to mal v popise prace, tak s tym hnusnym fuj novinarom nekomunikoval, telefony nedvihal a na tento fuj platok neprispieval. Kde pri jeho vychove urobila mama Veselicka chybu? Snad si normalne diskutujuci urobili obraz uz davno.

  10. Keď bude zverejnené hlasovanie, veľa ľudí asi ostane nemilo prekvapení. A poslanec, čo sa zjavil na poslednú chvíľu, sklamal na plnej čiare.

  11. Kazde hlasovanie poslancov MsZ je vaznym pravnym ukonom spravidla zasahujucim do zivota obcanov, prakticky vzdy vo veci spravy veci verejnych.

    Takže poprosím o konkrétnu informáciu ako hlasovanie o rokovaní bez prestávky zasiahlo do života občanov. Ako konkrétne? Ak by to bolo možné, vynechajte všeobecné frázy, stačí stručne a k veci.

  12. Čo také úžasné urobili, že dostávajú odmeny? Dotácie na štadión, Šípkovi, ktorý bol dlžnikom odsúhlasili pôžičku, Malý Háj, Milex…? Však dostávali za zasadnutie odmeny. Koľko robotníkov nedostáva výplaty aj niekoľko mesiacov? Koľkí sa ani nedočkajú, lebo firma skrachovala? Dostali odmenu aj tí, ktorí tam boli len do počtu?

  13. Mňa by zaujímalo ako poslanci hlasovali za odmeny sebe a kontrolórke. Chyby videl novinár a p. Kurbel st. len na primátorovi, ale kde boli podnety a závažné zistenia kontrolórky, ak nejaké boli? Aké je zdôvodnenie? pri inej poslankyni aspoň, že pekne čítala zápisnice.
    Niekedy aj to stačí.

  14. Kontrolórka si zaslúži odmenu lebo síce to nepovie na plnú hubu ale zaobali to, že odchádzajúce vedenie robilo preslapy. Nezabúdajme, že potvrdila chyby v MsBP, Malom Háji, Veselickeho odmeňovaní a pod. Tá žena musí na tom úrade byť s tými hadmi, není to asi úplne len tak.

  15. Prepáčte ale toto osočovanie nemá kto zastaviť? Toto nie je normálne. Mam rodinu na mestskom úrade a žiaden had to nie je ale podstiva osoba. Keby tak o vás písali si uvedomíte. Bodaj by vás tam zamestnali a potom si uvedomíte jake je ohováranie toxické.

  16. Anonym 16. novembra 2022, 19:38 – samozrejme, je moznost ucinne sa postavit zakernym osobam, ktorych prioritou je ANONYMNE verejne osocovat a ponizovat ludi okolo seba.

    Spravidla sa jedna o jedincov, ktori by zoci voci dotycnej osobe nepovedali okrem standardneho „dobry den“ krive slovo, resp. by sa na cloveka spatno ani len nepozreli.

    Spravidla ide o ludi, ktori v skutocnosti nie su schopni uplne nicoho zmysluplneho, dokazu sa realizovat naozaj len ANONYMNE a tak, aby o ich primitivnych a zakernych aktivitach na internete nevedeli znami a netusila ani rodina.

    Mate moznost zmenit to aj Vy. Komunikaciou pod svojim menom a postupnym vytlacanim tychto posahanych psychopatov mimo priestor, ktory mame zaujem mat cistejsi.

    Problem ale je, ze aj Vy pisete anonymne (aj ked slusne) a tym pre scivilizovanie diskusie a verejnej komunikacie robite pramalo.

    Ano, vidite, co si tieto prasata dovoluju voci mne vediac, ze ja pisem vzdy len pod svojim menom, priezviskom a uverejnenou fotografiou.

    Dlhodobo sa snazim ludi nabadat, aby pisali pod menom – cim nas bude viac, tym slusnost a serioznost bude mat vacsiu sancu uspiet.

  17. Toto je také pokrytecke a smiešne co ste napísal 😀 diskusia je anonymna lebo ju tak držíte a mate svoje dôvody
    Ani ja sa nepodpíše lebo mi dávate túto možnosť.

  18. Anonym 16. novembra 2022, 20:17 – diskusia je anonymna preto, lebo s cielom anonymnej diskusie pred patnastimi rokmi sme SOL zalozili.

    Toto vtedy napisal Lubomir Veselicky: https://www.archiv2.seredonline.sk/o-nas/

    Lubos mal rad anonymnu diskusiu dovtedy, pokym kritizoval vtedajsieho primatora Vranovica. Nasledne v momente, kedy sa dostal k moci, nielen anonymne otazky, ale akekolvek otazky od SOL mu boli neprijemne sa zmenil tak vyrazne, az som ho prestal poznat ako cloveka. Preto moje upozornenia na nastavenie jeho moralneho kompasu.
    A ano, aj Lubos Veselicky cez pracovnu dobu z kancelarie MsU, od erarneho stola, z pocitaca a cez internet plateny nami obcanmi pisal do SOL nielen pod menom, ale ZIAL aj ANONYMNE.

    Jednoducho prezliekanie kabatu v zaujme dobreho financneho ohodnotenia a nasledne dochodku vo vyske vysoko nadstandardneho platu bezneho cloveka, sa aj u Lubosa stalo standardom.

    Anonymna diskusia ludsky nevyhovuje ani mne. No nevymenil som vlastne pohodlie za sluzbu verejnosti, ku ktorej sme sa pri zakladani novin urcitym sposobom zaviazali.
    Ze zlyhal Lubos neznamena, ze zlyham ja a tym noviny.

    Co sa tyka zablokovania diskusie z dovodu prasiat v diskusii sa odbavujucich – aj auta, jedy ci zbrane su nebezpecne. No nezakazujeme ich preto, aby sme zamedzili ozranom v autach zabijat, ziarlivym manzelkam otravit svojich manzelov, ci psychopatom vrazdit ludi.

    Preto trvam na tom, ze demokracia je mimoriadne citliva a spolocnost by sa s hovadami mala vysporiadat inym sposobom, ako restrikcnymi opatreniami. Vsetky take opatrenia totiz tito ludia skor ci neskor obidu. Az nakoniec nebude co zakazovat a oni nas tu budu terorizovat stale.

  19. nalejme si cisteho vina MAJKO,anonymne diskusie su tu hlavne z dovodu vysokej nastevnosti diskutujucich,velmi dobre sa pamatam,kedy ste anony.diskusiu stopli,asi tak na dva tyzdne,cca 10rokov dozadu,diskutovali tu asi piati diskutujuci mena nebudem pisat.
    myslim si,ze uz zacali klopat na dvere sponzory ktory tu uverejnuju reklamy , ze je velmi mala navstevnost a citanost,vtedy este kvalitneho platku SOL,co je samozrejme logicke.
    Skutocne SOL bol niekedy velmi kvalitny informacny platok ktory nam mohli zavidiet aj omnoho vacsie mesta.
    Obcas mi tu naznacite,ze Vam tykam,nie netykam,tykam ,cloveku ktory je zatrpknuty vulgarny a samozrejme jednostranne zamerany a co v zivote nenavidim od skolskych cias pouzivanie dvojakeho metra.to je teraz SOL a jeho majitel.
    nevadi mi ,ze sem skopirujete clanok j.smatanu citam jeho skoro vsetky clanky hoci ho povazujem pravom za uchyla,(bol vysetrovany policiou za obtazovanie ziacky-islo to do stratena),len ma mrzi preco sem neskopirujete aj clanok e.chmelara vysokoskolskeho pedagoga,spickoveho historika ,jeho kniha sa stala najpredavanejsou v knihkupectve martinus ,rekonstrukcia slovenskych dejin.
    myslim si,ze vas za tuto pro americku propagandu niekto plati,clovek co sa zaujima o celosvetove dianie co vy urcite ano nemoze byt takto az chorobne jednostranne zamerany. tolko moj skromny nazor.

  20. Tak to si si vybral lumena Chmelara, proruskeho aktivistu čo sa chodí k nim promenadovat na ambasádu a tvári sa ako veľký protivojnovy bojovník (pripomeňme že je to Rusko ktoré napadlo zvrchovaný štát a pokračuje vo vojne). A napíšeš drb o Smatanovi tak napíš že Chmelar chodil so študentkou na škole kde bol rektorom a to aj v čase kedy ju na tú školu prijímali, etalon morálky….

  21. Schválenie dotácie na 2. polrok 2022 pre šport ­ OZ ŠKF Sereď
    MUDr. Miroslav Bucha SaNK NEPRÍTOMNÝ
    2 3 JUDr. Edita Červeňová NEKA ZA
    3 4 Bc. Anton Dúbravec NEKA ZA
    4 5 Ing. Mária Fačkovcová NEKA ZDRŽAL SA
    5 6 PhDr. Michal Hanus NEKA PROTI
    6 7 Ing. Bystrík Horváth SNS ZA
    7 8 Dušan Irsák SMER ZA
    8 9 JUDr. Michal Irsák NEKA ZA
    9 10 Ing. Norbert Kalinai DomDob ZA
    10 11 Mgr. Tomáš Karmažín SPOLU OD ZA
    11 12 Mgr. Pavlína Karmažínová NEKA ZA
    12 13 Ing. Arch. Róbert Kráľ NEKA ZA
    13 14 Mgr. Marcel Královič SaNK ZA
    14 15 PaedDr. Slávka Kramárová SNS ZA
    15 16 Ing. Ondrej Kurbel NEKA ZDRŽAL SA
    16 17 Pavol Kurbel KDH PROTI
    17 1 Mgr. Marta Némethová SMER ZA
    18 18 Róbert Stareček SMER ZA
    19 19 Bc. Ľubomír Veselický NEKA ZA

  22. nie je to tak davno co do velkej zasadačky na urade prislo minimalne 100 detskych futbalistov v dresoch s tym ze ziadaju aby sme im schvalili peniaze na cinnost lebo hrozi ze nebudu peniaze na to aby mohli trenovat a zaroven aby tretoligisti tiez mohli fungovat
    vtedy som im za to zahlasoval lebo chcem aby deti sportovali predpokladal som ze v oficialnej ziadosti bude rozpisane kolko z toho pôjde deťom
    teraz sme vsak na zastupitelstvo dostali oficialnu ziadost na 97 000 eur s tym ze je to na tretiu ligu a na deti nikde vsak nebola zmienka kolko z toho dostanu deti aj som to povedal a povedal som tiez ze za to z toho dôvodu nezahlasujem myslim ze pre deti z toho pôjde úplne minimum keby to kolegovci neboli schvalili ale by ziadali ziadost prepracovat tak aby tam bola jasne stanovena suma pre deti tak by deti neprisli skratka takto ich iba pouzili ako nastroj na vyvolanie tlaku a to bude asi vsetko
    rad by som sa mylil ale ako poznam futbalovu loby tak toto je podla mna najpravdepodobnejsi scenar

  23. Tomčany a Veselicky si zaslužia basu od roku2016až2021. SEMMELROOK.s.r.oSEREĎ pri Technickych poruchach ničil zdravie občanov .Vysoky tlak,depresie,poškodenie mozgu,infarkt.nespavost. Stažoval som sa na hluk v meste.Nemali zaujem ma vzpočut.Zistil Som že pri technickych poruchach vysielali Velmi sylnu radiovu fregvenciu .Nameral som okruhu 50km.Tomčani otomto vedel.

  24. Z rokovacieho poriadku MsZ vSeredi .
    Rokovanie MsZ predsedajúci ukončí po prerokovaní všetkých bodov programu alebo po prekročení 17.00 hod . Vo štvrtok 13. 4. 2023 neboli pred touto hodinou prerokované všetky body programu. Z toho dôvodu požiadal primátor Ondrej Kurbel poslancov, aby hlasovaním rozhodli, či rokovanie bude pokračovať aj po 17. hodine. Po súhlasnom hlasovaní s pokračovaním rokovania len tak na odľahčenie povedal: „Som dúfal, že sa už dostanem domov, takže pokračujeme ďalej.“
    Keď som 15. novembra 2022 v podobnej situácii hovoril na zastupiteľstve o riziku oschnutia obložených chlebíčkov, Milošovi Majkovi tento môj výrok poslúžil ako téma „ohromného“ článku. Touto cestou mu ďakujem, že si prestal všímať výroky na zastupiteľstvách nepodstatné. Aj keď je pravdou, že dianiu v našom parlamente 13. 4. 2023 nevenoval žiadnu pozornosť. Ale to je dobre. Len aby to tak ostalo.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img