ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Keď šintavský poslanec Kavoň iným určuje, čo môžu a čo nie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Poslanec OZ v Šintave Ján Kavoň sa v FB skupine založenej časťou súčasných poslancov a arogantne privlastnenej starostkou Režňákovou  iba nedávno posťažoval, že niekto v diskusii na SOL „sa podpísal“ jeho menom. A že sa bude brániť právnou cestou. Blahoželáme a držíme palce ! Pán poslanec má u nás podporu. S OCTK urcite bude SOL spolupracovať tak, ako to vyžaduje zákon, etika a morálka.

Pán poslanec OZ a verejný činiteľ Kavoň ale vo svojom poslaneckom príspevku pokračoval ďalej a to „upozornením“, že nesúhlasí s prevzatím jeho verejného príspevku iným médiom. No a tu akosi znovu zabúda na svoje postavenie v obci a v spoločnosti. Je voleným zástupcom občanov a tým jeho vyjadrenia ako poslanca, nie sú „len“ obývačkovými rečami bežného občana.

Ján Kavoň je určite doma rešpektovanou hlavou rodiny, ktorá ho pravdepodobne poslúcha na slovo, no to je asi tak všetko. Diktovanie kto čo má, nemá, môže či nesmie, tam aj musí zostať.

A preto tu je celý príspevok pána poslanca OZ v Šintave Jána Kavoňa. Toľko múdrosti si zaslúži byť demokraticky šírenej medzi občanov a teda tých, ktorí sú mimo uzatvorenú a cenzúrovanú diskusiu v privlastnenej FB skupine starostkou, na ktorej povolebnej žúrke sa Kavoň mal zúčastniť. Je to povinnosť média vykonaná vo verejnom záujme.

Milí priatelia, milí spoluobčania
Nezvyknem sa vyjadrovať k témam cez sociálne média, ale vzhľadom na udalosti a diskusie v médiach v posledných dňoch som sa rozhodol tak urobiť.
Najskôr dovoľte niekoľko riadkov ku voľbám.
Gratulujem p.starostke ku opätovnému zvoleniu a želám jej ako aj všetkým poslancom veľa síl, veľa energie, pozitívne myslenie, nech sa im spolu darí rozvíjať našu obec.
Myslím si, že 4 roky je málo na to, aby sa veci dali dotiahnuť, najmä vo verejnej správe to trvá trochu dlhšie ako by sme si všetci želali, máme tak postavené zákony, nastavený systém, je to fakt s ktorým sa treba vysporiadať. Predchodcovia mali 8 ročné obdobia na dokončenie svojich plánov, tak som rád že i teraz má p.starostka možnosť dotiahnuť do konca svoje plány. Z týchto dôvodov som verejne podporoval p.starostku a nevidím vôbec žiaden rozpor v tom, že som sa počas OZ zastal aj p.Holičku vo veciach v ktorých som vnímal, že sa pácha na ňom nespravodlivosť, urobil by som to i teraz a pre hocikoho bez ohľadu na to ako sa volá, zastával som sa spravodlivosti.
Viacerí ste sa pýtali, prečo som v týchto voľbách nekandidoval. Možno som niektorých ľudí sklamal, iných potešil. Ďakujem, že rešpektujete moje rozhodnutie. Rozhodol som sa tak, pretože som nechcel eskalovať napätie ktoré v OZ často bolo. Niektorí kolegovia/kolegyne prinášali témy, ktoré boli občanom a tejto obci len na príťaž, nič to neriešilo a oberalo nás to všetkých najmä o čas venovať sa niečomu, čo prináša ľuďom osoh, radosť a urobí život krajší a lepší. Neustálym hľadaním chýb a kritizovaním sa nedá nič konštruktívne robiť, nedávalo mi to ďalej zmysel, hoci ma táto práca bavila. Ak sa v budúcnosti nájde skupina pozitívne mysliacich ľudí s cieľom niečo dobré v obci vybudovať, nevylučujem, že sa budem opäť uchádzať o vašu dôveru, nateraz je však táto kapitola pre mňa uzatvorená a to aj pre doplňujúce voľby.
Vzhľadom na aktuálne diskusie ohľadom volieb v našej obci, chcem touto cestou vyzvať toho „hrdinu“, ktorý sa pod urážajúcim príspevkom v článku na seredonline podpísal mojim priezviskom, aby tento príspevok stiahol, alebo sa podpísal svojim pravým menom. Viete, každý pohár raz pretečie a to že som bol poslancom ešte neznamená, že môžete mňa a moju rodinu urážať a zneužívať, po prekročení tejto hranice mi nedávate inú možnosť, ako obrátiť sa na orgány činné v trestnom konaní. Dovolím si len poznamenať, že v dnešnej dobe všade zanechávate „digitálnu stopu“, nie je vôbec zložité zistiť IP adresu a ID machine, t.j. zistiť lokalitu a dokonca presne zariadenie z ktorého bol príspevok uverejnený.
Nikdy som v uvedených novinách nič nepublikoval, preto na túto výzvu využívam túto platformu.
Rovnako chcem vyzvať všetkých diskutujúcich, aby ste neurážali vo svojich príspevkoch nikoho, nemusíme mať na všetko rovnaký názor, ale diskutujte slušne, nerobte to tak ako to vidíte v bulvárnych médiach, tak to nemá vyzerať, a ak sa za svoj názor nehanbím, podpíšem sa svojim pravým menom.
Nenechajme sa stále rozdeľovať, skúsme to v našej obci inak, možno sa nám podarí, urobiť život veselší aspoň vo svojom okolí. Pomôžem si citátom z filmu a dovolím si ho trochu doplniť „buďme na seba dobrí keď môžeme“.
K ďalšim diskusiam sa nebudem už vyjadrovať, svoje pôsobenie vo verejnej správe chcem týmto uzavrieť.
Ďakujem vám všetkým za podporu a spoluprácu, ďakujem za pochopenie.
Prajem vám všetkým všetko dobré, nech sa vám darí a držte sa!
s úctou
Ing.Ján Kavoň
poslanec OZ
NEDÁVAM súhlas na zverejnenie tohoto článku v inom médiu.
Zdroj: FB
Na záver: považujeme za smutné, že poslanec Ján Kavoň volá po „spravodlivosti“ voči sebe, no počas jeho pôsobenia v OZ Šintava, spravodlivosť voči obcou jednoznačne a nespochybnitelne poškodeným občanom aj jeho priamou vinou za štyri roky nastolená nebola.
Zdroj: FB a Obec Sintava

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Jeden by povedal, ze clovek s inteligenciou vyssou ako dnesny datum, by sa mohol dovtipit, preco je tu tento clanok a v suvislosti s poslancom Kavonom nie je clanok o inej obci.

    Pre tych uplne hlupych – na Reznakovou privlastnenom FB sa verejne vyjadril a SOL spomenul poslanec OZ Sintava Kavon.
    To preto vy tupela je clanok o Sintave a Kavonovi.

    Ale nemajte obavy, vynechani nebudu ani ini a ked na napisanie clanku bude dovod, clanok bude.
    Dockate sa…

  2. je to kus hulvata ten majko,on tu ide moralizovat o inteligencii,ten by neziskal novinarsku akreditaciu ani keby sam biden pri nom stal.

  3. pre 22,02 mne sa zdá, že majko má aj medzinárodní preukaz novinára.som voľakde počula,že má taký preukaz kvôli cestovaniu ako málo novinárov

  4. luciferka,mozno mas pravdu,ani by som sa necudoval,ved sme na slovensku,mal som ine ponimanie ako sa ma novinar chovat,vyjadrovat,byt politicky nestranny,ale to by som asi chcel velmi vela,

  5. Pán Kavoň ešte zabudol povedať, či bol na spomínanej volebnej žúrke? Možno by to mohlo zaujímať aj jeho voličov pri ďalších voľbách…

  6. Monika,Kavon ma zit v celibate?nema nikam chodit a ked sa rozhodne ma sa opytat vas,alebo majka,ci to ma najprv oznamit na sol?
    a ak by bol na akcii zaba ,co teraz?sa tam fetovalo,praktizoval sa tam neviazany sex?delili sa tam ukradnute €?
    Takze Janci ak budes chcet niekde ist treba sa nahlasit min,na SOL alebo sa opytat tak piatich ludi ci mozes vobec vystrcit nos z domu.cisty komunizmus fuj,neprajnici mohli by ste trochu pribrzdit.

  7. „Pozitívne mysliaci“ poslanec Kavoň bol proti vybudovaniu športových ihrísk, lebo to navrhla Endelová a nie on.
    Našťastie máme v obci skutočne pozitívne mysliacich poslancov, ktorí tieto ihriská schválili. Ak by nebolo ich, naše deti by sa nemali kde hrať.
    Tu je vidno, kto má teda skutočne záujem rozvíjať obec.

  8. Čítali ste príspevok pani Jurašíkovej na šintavskom facebooku? Konečne niekto nastavil p. Kavoňovi zrkadlo. Veď posúďte sami:

    Ešte niečo k veci:
    – V článku o „žúrke …..“ si bol Janko Kavoň spomenutý. K tejto téme (podstatná myšlienka článku) si sa nevyjadril. Či bola alebo nebola, či si tam bol alebo nebol. Netvrdím, že máš povinnosť sa vyjadriť, ale nechápem potom, prečo sa pri tejto riešenej téme vyjadruješ o ostatných kolegoch OZ a o Tvojom rozhodnutí nekandidovať za poslanca OZ.
    – Ako kolegyni mi nedá sa opýtať: Ktorú konkrétnu tému poslanci/poslankyne na OZ priniesli (žiadali zaradiť do programu rokovania OZ), ktorá by bola občanom a tejto obci len na príťaž? – Podľa mňa žiadnu.
    – Naopak, pýtam sa: Ktorú tému si žiadal zaradiť do rokovania OZ, ktorá by prinášala ľuďom osoh, radosť a urobila by život krajší a lepší a ja som takýto bod nepodporila, hľadala som v tom chyby a kritizovala som to. – Odpovedz Ty sám.
    – Každý sa rozhoduje sám za seba, či chce byť poslancom OZ alebo nie. Ak si sa rozhodol Ty alebo aj iní nebyť poslancami, nie je na tom nič zlé, tak ako tí, ktorí sa rozhodli byť poslancami, nekonajú zlo. Nerob z Tvojho doterajšieho pôsobenia a Tvojho rozhodnutia nekandidovať martírstvo (mučeníctvo). Je to Tvoje rozhodnutie.
    – Napätie na OZ bolo iba pri jednom bode programu (MH), občas pri témach, ktoré sa týkali školy. Máš pravdu, napätie eskalovalo pri tejto téme zväčša z Tvojej „viny“. Zbytočne si viedol dlhé monológy, aj tak sa všetko vždy uzatvorilo hlasovaním, nie rečnením. Ostatné témy a problémy, ktoré sme museli v tomto volebnom období riešiť sa po menších rozpravách, diskusiách a hlasovaní riešili vecne a pragmaticky.
    – Tvrdil si a tvrdíš, že sa vždy zastaneš každého. Nejako mi teraz chýba, že si sa nezastal ešte stále Tvojho kolegu a podľa mňa aj priateľa Janka Šimulčíka, tiež sa v médiu diskutujúci vyjadrujú nepekne aj na jeho adresu.
    – Myslím si, že sme pre občanov ako poslanci urobili všetko, čo bolo v našich možnostiach. Výkon rozhodnutí (schválených uznesení) poslancov OZ nerealizujú poslanci, ale starosta. Tak je to dané (kompetencie sú dané zákonom), a nie len v Šintave. Myslím si, predpokladám, že toto Ty určite vieš. Každý jeden poslanec bol podľa môjho názoru viac či menej podľa svojich možností a schopností nápomocný či už starostke alebo zamestnancom OÚ telefonicky, mailom, osobne.
    Miroslava Jurašíková

  9. Anonym,
    „laikla“som príspevok pani Jurašíkovej, pretože s ním súhlasim a plne sa s ním stotožňujem a nie preto ,že by som bola alebo som niekoho komplicom.
    Je snáď p. Majko nejaký zločinec?
    Príspevku pána Kavoňa som nedala „laik“ To ste si vážený Anonym určite tiež všimol.
    Nepáčil sa mi a v určitej časti som s ním nesúhlasila. Mám si preto myslieť, že
    všetci ,ktorí mu dali lajk sú niekoho komplicom?!

  10. Mirka,ďakujeme, že si išla znova za poslankyňu, lebo máš schopnosť vidieť veci triezvo a s nadhľadom. Máš tiež odvahu verejne pomenovať veci. Nedaj sa zastrašiť dedinským ohováraním a osočovaním. Držíme Ti palce.

  11. Na šintavskom facebooku sa vyjadrila aj p. poslankyňa Hanáková:

    Reagujem iba na určitú časť statusu pána poslanca Kavoňa. V ďalšom volebnom období, pokračujeme traja poslanci: p. Šimulčík, p. Jurašíková a ja. Z dôvodu, že pokračujem, považujem sa potrebné vyjadriť sa k slovám poslanca Kavoňa. Napísal v statuse: Niektorí kolegovia/kolegyne prinášali témy, ktoré boli občanom a tejto obci len na príťaž, nič to neriešilo a oberalo nás to všetkých najmä o čas venovať sa niečomu, čo prináša ľuďom osoh, radosť a urobí život krajší a lepší.
    S týmito slovami poslanca Kavoňa, nesúhlasím. Zo všetkých zastupiteľstiev, ktoré sa uskutočnili za 4 roky, som nebola, iba na dvoch zastupiteľstvách. Zúčastňovala som sa pracovných porád, zodpovedne zastávala členstvo v Rade školy a predsedníctvo komisie.
    Poslanec Kavoň, ďalej spomínal v statuse osoh, radosť s snahu robiť život krajší a lepší občanom obce. Pýtam sa: Neboli práve všetky tie aktivity, ktoré som prinášala do obce, ešte okrem vyššie spomínaných povinností ako poslankyne a písala o nich aj v tejto FB skupine pre osoh, radosť a snahu robiť život krajší a lepší občanom obce? Podľa môjho názoru som Šintave neublížila, nikoho som neobrala o radosť a ani o rozvoj obce.
    Ale som názoru, že práve tí, ktorí šírili reči (napr. že poslanci sa iba hádajú a nesnažia sa o rozvoj obce), tak zavádzali občanov a neboli na osoh tvorby dobrých vzťahov a rozvoju obce. Súhlasím s vyjadrením poslankyne Jurašíkovej, že téma, ktorá rozdeľovala, boli body v OZ ohľadne pána M.H. Inak problém nebol a bola u všetkých snaha hľadať riešenia.
    Lenka Hanáková

  12. Myslím si, že je dôležité zaujať k niektorým informáciám postoj. Dotknem sa len niektorých skutočností.

    1), „…nevidím vôbec žiaden rozpor v tom, že som sa počas OZ zastal aj p.Holičku vo veciach, v ktorých som vnímal, že sa pácha na ňom nespravodlivosť… …zastával som sa spravodlivosti.“ Hlavný „rozpor“ je v tom , že niekto mohol „vnímať“, že sa na p. Holičkovi pácha nejaká nespravodlivosť. Myslím si, že Ústavný súd SR, ktorý mu potvrdil pokutu skoro vo výške 9.000 eur jasne ukázal, že žiadna nespravodlivosť sa na ňom nepáchala. Všetko bolo zákonné. Ústavný súd SR jasne poukázal, že „vnímanie“ spravodlivosti niektorých poslancov, ktorí nehlasovali za pokutu, bolo chybné. Práve to chybné „vnímanie“ spravodlivosti bolo často príčinou „napätia“. Aktívna snaha a zabraňovanie tomu, aby sme v tejto oblasti oslovili právnych odborníkov a ponechali, nech rozhodne súd, hovorí za všetko. Pokrivené „vnímanie“ spravodlivosti po prvom rozhodnutí ústavného súdu mohlo byť u kolegov napravené a mohlo byť menej „napätia“. Spravodlivosť mohla hlbšie zavítať aj do Šintavy.

    2) „Rozhodol som sa tak, pretože som nechcel eskalovať napätie ktoré v OZ často bolo.“ O napätí, ktoré vyvolávalo vnímanie spravodlivosti, som už písal vyššie. Ostatnú diskusiu nepovažujem za žiadne napätie. Práve naopak. Rozdielne pohľady na veci môžu skvalitniť naše rozhodovanie. Nebojme sa diskutovať a poukazovať aj na iné aspekty vecí a nášho rozhodnutia. Nebojme sa iného názoru. Vyvoláva iný názor v nás „napätie“? Prečo? Nemáme argumenty? Chceme, aby sa uskutočnil iba náš návrh? Výhodou OZ je, že rozhoduje 9 poslancov. Väčšina hlasov však neznamená vždy pravdu, ale určite znamená zodpovednosť poslancov za veci, ktoré schválili svojim hlasovaním. Nebojme sa diskutovať o veciach. Majme odvahu sa to učiť.

    3) „Neustálym hľadaním chýb a kritizovaním sa nedá nič konštruktívne robiť…“ Vyrovnanie sa s minulosťou a spravodlivosť v šintavskej komunálnej politike sú dôležité. Zatváranie očí nás už stálo niekoľko 100.000 eur. Taktiež zatváranie očí nad parkoviskami na námestí, možné používanie obecných peňazí na iné účely ako boli určené, nehospodárne používanie obecných peňazí… nie je prospešné. Chápem, že niektorí kolegovia to nechceli radšej vidieť. Prístup poslanca – ja chcem byť ten pekný, preto nič nechcem vidieť, nebodaj vyjadriť svoj postoj – neprospieva obci. Okrem toho kontrolnú činnosť poslancom určuje zákon. Dôsledky jej zanedbania sme mohli vidieť v minulosti a bojím sa, že ich budeme vidieť aj v súčasnosti.

    4) „…venovať sa niečomu, čo prináša ľuďom osoh, radosť a urobí život krajší a lepší.“ Dovolím si konštatovať, že terajšie zastupiteľstvo (do 24. 11. 2022) urobilo veľa práce pre občanov. Nepamätám si žiadny návrh, ktorý by bol v prospech obce a ako poslanci by sme ho neschválili. To je prvá časť pravdy. Druhá časť pravdy je, kto má naše rozhodnutie v prospech obce vykonať. Jednoznačne platená starostka, nie poslanci. Mám za to, že starostka s vykonávaním niektorých našich rozhodnutí je asi tak rok pozadu. Malo by sa to urýchliť, napríklad kanalizácia, voda na Nitrianskej ulici… .

    Ján Šimulčík, poslanec OZ

  13. Reakcia na komentár nad.Tak že budeš na hodoch fotka sa objaví trebárs na stránke obce.Večer zazvoníš fotografovi a dobiješ ho na smrť.Asi takto si to myslel? Si fajn

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img