ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Sereď komunikuje: Prečo občas smetiari nechávajú vyložené zberné nádoby mimo stojísk?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad / Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /   9. NOV 2022 /

Občania sa zvyknú na mesto obracať aj s otázkou, prečo smetiari občas nechávajú zberné nádoby vyložené pred kontajnerovým stojiskom. Niekedy sú na krátku dobu odložené čierne a niekedy farebné zberné nádoby pred klietkou stojiska.

V prípade čiernych nádob na zmesový komunálny odpad ide o situáciu, kedy sa realizuje plánovaná výmena poškodených nefunkčných nádob za nové. Pri farebných nádobách ide jednoducho o zefektívnenie vývozu, nakoľko papier v modrých nádobách a plasty v žltých sú v nepárnych týždňoch zberané v jeden deň, v stredu. Najmä pri uzamykateľných stojiskách na Kukučínovej ulici je tak pre posádku druhého auta uľahčená manipulácia s nádobami a ich vývoz. Ide pritom iba o krátkodobú záležitosť a zberné nádoby sú vždy v priebehu hodiny, prípadne dvoch hodín, umiestnené naspäť do stojiska.

Stávajú sa tiež situácie, kedy zberová spoločnosť v deň zberu separátov objaví silne znečistenú nádobu inými druhmi odpadov. Konkrétne sa v Seredi stalo, že do žltej zberovej nádoby bol vhodený  laminátový odpad vo veľkom objeme, alebo obsah modrej zberovej nádoby bol silne znečistený farbou z otvorenej plechovky. Takéto silne znečistené separáty už nie je možné druhotne zhodnotiť. Zberové spoločnosť preto takúto nádobu v deň zberu ponechá nevyprázdnenú v kontajnerovom stojisku, poznačí si číslo stojiska a odpad odvezie spolu s komunálnym odpadom v nasledovný deň zberu komunálneho odpadu.

Podstatnou súvislosťou je fakt, že kým za odvoz a zhodnotenie separovaných odpadov poplatníci za komunálny odpad neplatia, tak za znehodnotené separáty, ktoré sú považované za zmesový komunálny odpad a sú vysypané na skládku odpadov, už poplatníci platia.
Ďakujeme za Vaše podnety!

foto: eš, zs

Zberová nádoba na papier vyložená pred stojiskom z logistických dôvodov.
Zberová nádoba na papier vyložená pred stojiskom z logistických dôvodov.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. čo to trepete na Pažitnéj 1013/1 sa nedajú zatvárať čiernaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanádoby zatvárať najmenej 1 rok

    keby ste netárali na Pažitnéj sú čierne nádoby najmenej rok pokazené

  2. Tí chlapi sa narobia ako otroci,a hlavne teraz v zimných mesiacoch premrznuty a vy ich tu idete jebat za prázdny smetiak čo nedali na miesto?Je prázdny tak ho chyt a daj si ho tam sám ty uvedomelý občan.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img