ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Mala starostka Režnáková volebnú žúrku za obecné peniaze?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / S prekvapením sme na oficiálnej webovej stránke obce Šintava zistili nasledovné informácie:

„Oznamujeme občanom, že plánované zasadnutie Obecného zastupiteľstva obce Šintava dňa 7.11.2022 sa neuskutoční. Termín nového zasadnutia Vám bude včas oznámený“.

Preložené do ľudskej reči tento oznam znamená, že v pondelok 7.11.2022 o 18.00 hod. sa občania a poslanci smerom na Obecný úrad vyberať nemusia.

Starostka Režnáková teda krátko po jej znovuzvolení ignorovala vôľu poslancov, ktorí konanie tohto zastupiteľstva opätovne v hlasovaní potvrdili. Povinnosťou Režnákovej bolo v tomto prípade pred zrušením OZ „rozmýšľať“. Nie je podstatné, koľko poslancov by sa posledného plánovaného rokovania OZ zúčastnilo. Je evidentné, že starostka Režnáková vo svojej arogancii voči plneniu si povinností uložených jej uzneseniami OZ plánuje pokračovať aj v druhom volebnom období. Režnáková týmto svojvoľným konaním nielenže nesplnila uznesenie Obecného zastupiteľstva (uvidíme, ako sa s problémom vysporiada kontrolór obce) a ignorovala tým vôľu poslancov a de facto aj zákon. Týmto konaním znemožnila poslancom riadne a dôstojne ukončiť volebné obdobie 2018-2022, poďakovať sa občanom a opačne, znemožnila občanom účasť na poslednom zasadaní OZ.

Nedodržiavanie zákonov a uznesení starostom a štatutárom obce, v tomto prípade Stanislavou Režnákovou, je vážnym mementom pre poslancov v nasledujúcom  zastupiteľstve. Režnáková týmto konaním sama poslancov a verejnosť upozornila na nevyhnutnosť podstatne dôraznejšej kontroly jej konania.

To, že horeuvedené informácie sú mementom pre ďalšie zastupiteľstvo, potvrdzuje aj ďalšia udalosť. Starostke Režnákovej akosi splynula funkcia starostky a výkon funkcie verejného činiteľa s jej súkromnými aktivitami a osobným životom. Pravdepodobne prestala rozlišovať, čo môže a nemôže financovať z verejných peňazí a čo môže a nemôže využívať a aké benefity môže a nemôže využívať z pozície starostky. Jednoducho sú benefity, ktoré ani aktuálny starosta beztrestne nemôže využívať vo svoj osobný prospech. Napríklad, urobiť si súkromnú volebnú žúrku (oslavu) v obecnej budove – veslárskom klube, teda tam, kde obec platí energie ako teplo, svietenie, vodu, kanalizáciu, údržbu budovy a všetky ostatné režijné náklady. Všetko sa platí z obecných peňazí.

Podľa nám dostupných informácií mala starostka Režnáková tieto priestory veslárskeho  klubu vo svoj osobný prospech použiť počas volebnej noci, mohol to isté spraviť aj iný protikandidát na starostu?  Na základe konania starostky Režnákovej je veľký predpoklad, že obecné priestory presne za rovnakých podmienok, za akých ich použila na súkromný účel Režnáková, dostanú k dispozícii aj oni alebo aj bežní občania.

Každý volený funkcionár by mal byť natoľko príčetný, aby svoje osobné aktivity (čo volebná žúrka bez najmenších pochýb je) realizoval mimo priestorov, ktoré spadajú do jeho kompetencie vykonávanej z pozície štatutára obce a verejného činiteľa, teda v riadne prenajatých súkromných priestoroch – kaviareň, reštaurácia, vináreň… Teda nie obecných.

Mimo iných mal byť na tejto žúrke prítomný aj poslanec OZ Ján Kavoň, ktorý mal dodržiavania zákonov plné ústa len pred kamerami na OZ, no mimo nich to zrejme tak nevidí a necíti.

Čo napísať na záver? Takúto aroganciu zo strany štatutára obce a starostu si nepamätáme ani za čias exstarostu Miroslava Holičku. Vyzerá to tak, že najbližšie štyri roky sa máme na čo tešiť. SOL bude pri tom.

V prípade, že čitatelia a obyvatelia obce majú informácie a fotografie z tejto udalosti, môžu ich zaslať redakcii SOL a radi ich so zachovaním anonymity a zdroja zverejníme.

– – –

Starostke Režňákovej sme ešte počas víkendu zaslali e-mail, v ktorom sme jej v termíne do dnešného poludnia dali priestor reagovať. Možnosť odignorovala, odpoveď sme do redakcie nedostali.

Pol hodinu po termíne sme sa so starostkou  Režňákovou pokúsili spojiť aj telefonicky – nereagovala, telefón nedvihla. Následne sme počkali ďalšie tri hodiny s tým, že si starostka snáď uvedomí svoju zodpovednosť za obec a jej majetok a že si spomenie na sľubovanú transparentnosť.

Nespomenula…

Redakcia urobila všetko preto, aby informácie poskytnuté obyvateľmi obce mohla starostka potvrdiť, alebo vyvrátiť. Informácie zverejňujeme vo verejnom záujme.

Článok bol vyhotovený na základe podnetu dvoch občanov, obyvateľov obce Šintava, ktorí si z bezpečnostných dôvodov a obáv z prípadných perzekúcií zo strany starostky želali zostať v anonymite.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. co ked starostka zurku neorganizovala.ale ju pozvali veslari,je niekde pisane v akych hodinach sa moze .alebo nemoze veslarsky klub navstevovat? trapne obvinenie.budme radi ze sintava ma reznakovu.

  2. zavakcinovany majko je vaznym memenom pre sered,to,ze zasadnutie obecneho zastupitelstva zo 7.11 2022 sa odklada neznamena,ze sa rusi.ty pseúdo novinar daj sa vysetrit.

  3. niekto tu chce o zakone prednasat,chodi do galanty na prokuraturu minimalne po sty krat podavt TO a vzdy ho vysmeju,este si chalan z trnavskej neuvedomil,ze je tupy ako poleno.

  4. Dňa 29.10.2022 Veslársky klub Šintava poriadal tradičné ukončenie veslárskej sezóny s názvom ,,Žaba,, ktorej sa zúčastnili bývalí aj súčasní veslári, ich rodinní príslušníci a priaznivci veslovania nielen zo Šintavy. Pozvánka na túto akciu bola verejne sprístupnená na fcb profile VK Šintava dňa 12.10.2022 a pozvaná bola široká verejnosť. Fotky z uvedenej akcie si môžete pozrieť na priloženom linku. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid024a798gck5aGvXUPPqTzsEMnSqCgnVnwFh7HDrETjEprcmrbHNuVUVeP9LzfjF5bgl&id=100059977436340

  5. Ďalší zo zbytočných článkov. Pán ‚novinár‘ zrejme nevie prekusnut, že jeho kamarát a favorit dostal najmenší počet hlasov to všetkých kandidátov a bude tam len preto, z nikto viac nekandidoval… Tragéd ten Simulcik. Možno keby nejakí dvaja mladí šikovní Šintavania kandidovali, nebol by tam vôbec a mohlo obecné zastupiteľstvo fungovať v kľude.

  6. Eva 7. novembra 2022, 21:46

    Za to, že bolo po voľbách a vyhrala, nemala ísť na oslavu kde ju pozvali?

    Myslíte, že keby nevyhrala, tak by tam nešla?
    Nemyslím si…

  7. zufalci aj s seredskym matovicom kalamajkom skripu zubami,falosny to had.
    ten nervacik si na vas p.reznakova nieco vzdy najde,pozor na neho.len sa pytam,nemohla akcia zaba trvat az do vecernych hodin?,podla neprajnikov asi mala skoncit o18,00h,neskacte veslari a p.starostka tak ako piska kalamajko,doplatite na to.

  8. ako to,ze pan novinar nevedel o akcii zaba?tak ako a kto bude teraz platit elektriku kurenie,prenajom miestnosti ako tu fabuloval Majko?
    to je tak ked si hocijaky niktos hodi kameru na rameno a povie si ,ze je novinar.

  9. ak Reznakova ,nieco spachala TC. tak treba podat trestne oznamenie je to vasa povinnost,ak nie tak len moralizujete a tarate senkove reci.

  10. OTAZKA: ak ostane reznakova na urade po pracovnej dobe a nebude zurovat,ale dokoncovat pracu, ako a kto potom plati elektriku,kurenie?snad nam vysvetli novinarska spicka.

  11. Majkovi je len luto, ze ho nikdo nepozval na akciu. V podstate je to smutny clovek. Pan Majok, ved my vas nabuduce pozveme, Vy nie ste zly, vy ste len nedoceneny a takto sa to prejavuje, Nemajme mu to za zle, skusme mu pomoct. Vinohradnici planuju ochutnavku vina ved pridte a mozeme zacat odznova, vy na to mate urobime si aj fotky s vami.

  12. Myslím si, že ste niektorými komentármi mimo. Noviny dostali impulz od občanov, ktorí sa boja perzekúcie zo strany starostky. To je hlavný problém. Ak by sa nebáli, mohli sa opýtať priamo jej, alebo neanonymne na FB stránke obce.

  13. Aj mňa zaujíma prečo starostka zneužíva obecné budovy na svoje súkromné žúrky.Neni dosť že v pracovnej dobe sa viac venuje synovi a jeho záľube?Pán Majko je jediná osoba čo sa nebojí lebo ani ja sa nebudem pýtať osobne.Sláva je zákerná sviňa a pomstí sa všetkým.

  14. Ja si myslím že je každého osobná vec či bol na nejakej žúrke, alebo nie… len zakomplexovaný pako čo sa nevie baviť môže krizizovať

  15. A je to vonku.Tak teda žúrka bola aj zo zamestnancami úradu.Voľakde v článku pán Majko písal že Sláve splynula funkcia zo súkromím.Aj ostatný zamestnanci sa tak správajú.Ale Sláva je za to zodpovedná.Si vypočujte posledné zastupiteľstvo čo jej naložil Majko.Sláva pôjde do basy.

  16. nezabúdajme na kavoňa.toho psa všetkých dvorov.najskôr tam plače za holičku a potom oslavuje s protikandidátkou.kavoň je zákerák jako sláva.chce sa ukazovať a nemá ani na to.tu sa ukázal.čo na to holička?

  17. Bez Šimulčíka možno by OZ fungovalo kľudne, ale protizákonné, či účelovo, či nevedome. Najviac rozumu má Šimulčík.

  18. Šimulčík je zákerny pes. Ludia mu to dali aj patrične vo volbách pocítit. Mal by odstúpiť pre dobro obce, lebo len zlobu robý a rozvracia dedinu.

  19. Jožo, voľby dopadli dobre pre Šimulčíka. Volili ho slušní a vzdelaní občania, ktorých nie je veľa ani v národe. Je to asi 10-20% ľudí, čo zodpovedá aj počtu hlasov, ktoré dostal.
    Jožo, voličom, ktorí v slove „robý“ dajú ypsilon, odporúčam doplniť si učivo základnej školy. Potom už budú vedieť, koho majú voliť 🙂
    A nechápem, ako môže Šimulčík rozvracať dedinu, keď ani nebol na volebnej žúrke.

  20. takze Iva podla vasej logiky a vysokeho iq ,ten kto bol na volebnej zurke rozvraca dedinu ?
    a este jedna otazka,preco vsetci maju v parlamente vysoke skoly ,tituly judr,mudr,mgr,csc,ing a vykrikuju,ze su slusny a pritom krajina je uplne v prdeli? kde je uz 30rokov chyba?

  21. Iva pokiaľ niekto napíše pravdu mne je jedno kolko chýb napíše v článku ak má pravdu. Pravda je pravda. Ale keď pravdu číta hajzel a ešte k tomu o sebe, povie pozrite sa ved on nepozná pravopis ako to môže byť pravda. Pravda je vždy pravda nech je napísaná pravopisne alebo s chybou v pravopise.

  22. Anonym 8. novembra 2022, 23:25 neviem o akej pravde točíte. V diskusii sú názory diskutujúcich, ktoré môžu byť pravdivé alebo aj nepravdivé. Pokiaľ niekto napíše o inom, že je zákerný , je to len nepodložený názor. Keď uvedie príklad zákernosti, už je možné overiť pravdivosť…

  23. Vdaka informaciam poskytnutym slusnymi obcanmi sme sa dozvedeli, ze na volebnej zurke ktoru zrejme mala zaujem starostka pred obcanmi utajit, sa mali zucastnit dokonca aj niektori clenovia volebnej komisie.

    Na zurku mali prist okolo druhej hodiny v noci, teda po asi dvadsat hodinovej praci v komisii. (mena nateraz zverejnovat nebudeme)

    Aku motivaciu musi mat clovek po dvadsiatich hodinach stravenych mimo domov, ked ist na volebnu zurku za starostkou uprednostni pred vlastnou rodinou?

    Zo zatial nezverejnenych informacii to tak vyzera, ze nie vsetci starostkyni „verni“ priatelia, su naozaj jej priatelmi.

  24. pre 12,10 inteligentný človek chápe a idiot bráni neobrániteľné.Starostka vsadila na zlých koňov a v dedine behá veľa psov všetkých dvorov.Sláva bude najbližšie štyri roky plakať.Ak to vo funkcii vydrží.Počúval som posledné zastupko a na konci bolo povedané veľa vecí.

  25. ja zase nechapem,ze niekto v nedelu o 12,00h chlipe kavu v lavazze a nie je so svojou rodinou pri nedelnom obede,co je to za hyenu?

  26. pán majko a upratané pred svojimi dverami máme keď si vymýšľame rozprávky na starostku obce v ktorej ani nežijete? prestaňte šíriť nenávisť medzi ľudmi, takí ľudia ako vy sú úplne zbytočný

  27. majko si myslel,ze sol sa stane hlasnou trubou sintavy,len uz ho prekukli v soporni aj v sintave, bulvar ostane len bulvar na dne zumpy seredskej

  28. Pozrite si komentáre u ostatných príspevkov nad timto. V 95% žiadny koment. Najviac je vždy keď tento traged chce rozostvavat ľudí kde sa dá a akokoľvek. Veď by umrel od hladu tlk.

  29. Keď Majko uviedol informácie o volebnej žúrke a o účasti niektorých volených zástupcov obce na nej, dosť ma to prekvapilo. Aby si za 4 roky neuvedomili, čo si môžu a čo si nemôžu dovoliť?
    Ďakujeme Majkovi za sprostredkovanie informácií. Želám mu veľa dobrých zdrojov. Podľa nenávisti z niektorých diskusných príspevkov usudzujem, že sú ozaj dobré.

  30. Eva si nadrbana?to akoze starostka ,alebo poslanci maju zakaz zo zakona chodit na oslavy,ked su pozvany?niektorym tu dobre jebe na kotrby.

  31. Ak bola žúrka platená z obecných peňazí, tak to mi teda vadí. Obecné peniaze by sa mali používať na zveľadenie obce. Ak to niekomu nevadí, potom nech nenadáva, že nie sú opravené napr.chodníky, cesty…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img