ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Cena slobody je podľa prezidentky ocenenie pre celé Slovensko

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezidentka Zuzana Čaputová si veľmi váži, že si v sobotu 5. novembra 2022 vo Frankfurte nad Mohanom mohla prevziať Cenu slobody od Nadácie Friedricha Naumanna. 

„Bolo tu so mnou celé Slovensko. Vo všetkých príhovoroch, ktoré zdôvodňovali toto ocenenie, bolo Slovensko opakovane spomínané. V tomto duchu vnímam aj toto ocenenie – je to cena nielen pre mňa, ale pre všetkých občanov našej krajiny, ktorým záleží na hodnotách demokracie, vrátane slobody, tolerancie a rešpektu k ľudským právam.“ 

Ocenenie udeľuje od roku 2006 nemecká nadácia Friedrich Naumann Foundation raz za dva roky osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o rozvoj občianskej spoločnosti a podporujú liberálne hodnoty. V minulosti dostali Cenu slobody napríklad bývalý nemecký prezident Joachim Gauck alebo bývalý prezident Švajčiarska Kaspar Villiger. Tento rok ju prvýkrát dostala aktívna politička a líderka z regiónu strednej Európy. Predstavitelia nadácie zdôvodnili ocenenie  prezidetky SR aj tým, že sa počas svojho funkčného obdobia prejavuje ako odhodlaná ochrankyňa právneho štátu, ľudských práv a prehlbovania európskej integrácie.

„Bola odvážna v boji proti korupcii a zneužívaniu moci vo svojej krajine.  Zapojila sa do výziev občianskej spoločnosti na vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka z roku 2018, ktorý robil výskum o zápletkách organizovaného zločinu a politiky na Slovensku. Stala sa majákom nádeje pre všetkých v jej vlastnej krajine i mimo nej, ktorí sa stavajú za silnú a transparentnú demokraciu. Na začiatku bola aktívnou občiankou a ako právnička verejného záujmu obhajovala ochranu životného prostredia. Kampaňou a súdnou žalobou proti skládke odpadu v jej rodnom Pezinku dosiahla rozhodnutie Európskeho súdneho dvora za zapojenie verejnosti do plánovacích procesov projektov ovplyvňujúcich životné prostredie.  Už vo svojej predvolebnej kampani podporovala akceptovanie práv párov rovnakého pohlavia. Vždy osobitne podporovala práva menšín a detí. Ako zástankyňa európskych západných hodnôt neustále vyzýva na dodržiavanie zásad právneho štátu v krajinách Európskej únie, najmä v strednej a východnej Európe.  Po ruskej invázii na Ukrajinu sa jednoznačne postavila proti tomuto aktu nespravodlivosti. Po celom svete si za tento postoj získala veľký rešpekt. Udelením tohto ocenenia vyjadrujeme uznanie Zuzane Čaputovej za to, že je vzorom demokracie, angažovanou občiankou svojej krajiny a zástankyňou ideálov slobody.“

zdroj: prezident.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je otázne,že či celé Slovensko o takéto vyznamenanie nejakej bezvýznamnej a ešte k tomu pochybnej mimovládnej organizácie stojí!

  2. Kariéru je možné urobiť buď vlastnými schopnosťami, alebo hlúposťou iných. Iná cesta nie je.
    ❓️Tak ako je na tom naša
    p. prezidentka Čaputová ❓️
    🇸🇰 Posielam krásny pozdrav a prajem všetkým SEREDČANOM hlavne veľa 🍀🍀🍀… ♾️ ,
    ale stále mám pri tomto na mysli slová J. Wericha :
    „Kde blb, tam nebezpečno !!!“

  3. ty sorosova prasnica krmna,to ocenenie je za co ze si chcela vypinat internet ako kim con,ale mas pravdu chces to tu aj s vladnou partajou dohnat na uroven severnej korei,to ocenenie si strc do tej bravcovej masnej riti.

  4. Toto je len dôkaz toho, že západná politika degraduje, že najväčší lúzri miesto toho aby boli bez zaváhania vyhodení na smetisko dejín postupujú do vedenia nadnárodných organizácií. Pozor nie spoločností pretože v biznise by nemali šancu. A tak sa nám pred očami stráca zmysel fungovania EU pretože ho vedú neschopáci ktorí to celé pomaly ničia pretože im chýba elementárna sebareflexia a vnímanie reality…

  5. Toto je len dôkaz toho, že západná politika degraduje, že najväčší lúzri miesto toho aby boli bez zaváhania vyhodení na smetisko dejín postupujú do vedenia nadnárodných organizácií. Pozor nie do spoločností pretože v biznise by nemali šancu. A tak sa nám pred očami stráca zmysel fungovania EU pretože ho vedú neschopáci ktorí to celé pomaly ničia pretože im chýba elementárna sebareflexia a vnímanie reality…

  6. presne toto je to najhorsie, ked si prezidentka mysli, ze za nou stoji cele Slovensko – podobne aj Matovic s Hegerom si myslia, ze su polobohovia.
    Zle je aj to, ze blbec si vobec neuvedomuje, ze je blby.

  7. ľudia ak by urobila čokoľvek tak je to úplne jedno….vlna nadávok, nenávisti sa spustí okamžite len čo sa spomenie jej meno….už vadí aj to ak dostane nejaké ocenenie…smutné…vedľa v ČR prezident skoro ovracal korunovačné klenoty, časť národa verejne nazval „lehce dementní skupina“ a napriek tomu tá diskusia zďaleka nie je tak vyhrotená ako v prípade našej prezidentky….

  8. neviem prečo sme takí, asi nejaký mix slovanskej, balkánskej a maďarskej krvi…ak sa nám niečo nepáči tak útočíme…na lekárov, učitelov, novinárov, prezidentku atd ….proste stačí mať iný názor, byť v niečom iný a už je oheň na strechce…v inom europskom národe taký nárast agresie nevidím….čím si to vysvetluješ ty?

  9. Stale rozmyslam, co je dovodom takeho myslenia ludi ako, Ratafak a pod. Snazim sa chapat ich pohlad. A napada ma to, ze vnimaju sucasny stav rozdelenia moci vo svete (teda unipolarny, kde jedna velmoc stanovuje pravidla, ktore ani sama nedodrziava) ako pre nasu krajinu vyhodny. Co uz, ze Zapad je agresor, utocnik, kolonizator, dobyvatel? Ved sme na jeho strane, tak kym nam z toho cosi kvapne, tak ho budeme podporovat, aj keby to boli nemoralne, nelogicke, proti zdravemu rozumu. Byt na strane momentalne najsilnejsieho svetoveho hraca je pre nich hodne aj toho, aby trpeli selektivnou amneziou, aby boli neobjektivni, aby podnecovali nenavist voci inemu narodu… aby kritizovali Rusko za to, co mnohokrat predtym urobil Zapad. Osobne s nimi nesuhlasim, ale aspon to (snad) chapem.

  10. Ratafak,zase zavádzas,ty si ozaj nebezpečný ideologicky propagandista.Nikto neútočí,na učiteľov a lekárov,lebo ti neklamú,a vôbec tu nejde o iný názor.Je to presne naopak.Vy rozširujete nenávisť,polarizujete spoločnosť,zakazujete iný názor,robia sa zákony na potláčanie prejavu slobody,táto neskutočná pokrytecké filozofia,toto pokrytectvo všeobecné,a ty dôjdeš s takýmto názorom.Aj to je vrchol pokrytectva.Alebo žiješ v inom svete,alebo si za to platený.Ina možnosť neexistuje.

  11. Anonym 8. novembra 2022, 14:40…no a chápeš to veľmi zle a je to dosť mimo tému…v skratke:
    1, v tom tvojom unipolárnom svete totálne zabúdaš na velmoci ako Čína či Indiu…svet nie je unipolárny, tak jak sa ti to snaží vtlcť do hlavy putin a darí sa mu to
    2, snažíš sa mi manipulátivne vsugerovať niečo čo som nikdy nepovedala ani neobhajoval…západ kolonizoval, mal vojny, agresie atď…a nikdy som to nepopieral a ani neobhajoval tak netuším o čom píšeš….Nemci nám rozbili europu 2x a teraz keď sa o to snaží Rusko máme mlčať?..to sme sa z minulosti nepoučili….
    3, ja sa naopak snažím pochopiť ludí ako ty čo jedno svinstvo ospravedlňujú svinstvom druhým…to čo je za logiku?…ak Nemecko/USA alebo hocikto iný viedol nejakú vojnu tak dneska pri tej ruskej máme byť ticho a čakať čo bude?….ak dostaneš niekde na ulici po hube a okradnú ťa tak budeš v pohode lebo sa to deje niekde inde každý deň…
    Ak niekdo niekde robí zlo tak je predsa jasné to odsúdiť bojovať proti tomu a je jedno či je to slovák, čech, američan, nemec či rus….
    si ty schopný odsúdiť to čo dnes robí Rusko tak ako si schopní odsudiť tie svinstvá západu?….podla toho tvojho historického „ačohentyzmu“ usudzujem že nie…ale aspoň mi nevkladaj do úst niečo čo som v živote nepovedal/nenapísal…

  12. Anonym 8. novembra 2022, 15:05…a kto ti zakazuje názor? šak si ho sem napísal rovnako ako ja?…tak o čom to tu píšeš? …asi naozaj žiješ v inom svete….a ak si si nevšimol útoky (či už verbálne alebo fyzické) na novinárov (jedného čo sa venoval prepojeniu Troškovej na mafiu nám dokonca zavraždili), lekárov počas korony či prezidentku tak naozaj žiješ v inom svete…..si uvedom kto tu vypisoval statusy na FB a to ešte nebola ani v úrade, na koho proteste sa hromadne kričalo že je „americka ku.va“, ktorý tábor do nej neustále kope nech spraví hocičo?….žiješ v krajine kde pred dom premiera prídeš z truhlou, prezidentke vynadáš do ku.iev a ešte sa stažuješ na slobodu slova?….tak asi áno, tú realitu vnímaš úplne inak ako ja, lebo toto by si si v krajine kde ti tú slobodu obmedzujú asi dovoliť nemohol….

  13. Cena slobody bude keď nafta bude stáť 1 e aj benzín plyn lacnejší ako bol a elektrika ties Pani politici draho nás vyšla vaša sranda

  14. Inflácia vrcholí, ceny plynu a elektriny tiež, zdražovanie možného aj nemožného, ale máme Ceny slobody. Vážení, môžete aj pokapať, ale ste slobodní.

  15. Má plnú hubu slobody a demokracie,poprosil by som od nej definíciu týchto pojmov a porovnanie z dnešnou dobou.Nebola to ona,čo chcela,aby bol zakázaný internet? Nebola to ona,čo horlila za blokovanie určitých médií?Nebola to ona ,čo neprijala osobne podpisy na referendum.Potom sa niekde postaví,a privíta článok o slobode a demokracii.

  16. urkan 8. novembra 2022, 20:43
    Do Raťafáka sa nenavážaj, ako jeden z mála tu používa logické argumenty a má aj trpezlivosť na takých primitívov ako si ty. Označuješ ho za blázna a určite ním budeš ty, ty hovädo tupé.

  17. Už vo svojich predvolebných prejavoch sa netajila svojou atlantickou orientáciou, vyšliapala cestičku ako tupá „Ameriká bagandža“ americkým základniam v slovenskej gubernii. Kedykoľvek má možnosť táto AB vykrikovať na obranu svojej americkej vlasti, ide sa roztrhať.

    Pre Slovensko a Slovákov, ktorým neváha napľuť do tváre a zajakať sa že – „Nerozumie tomuto národu!“, má len výčitky a slová pohŕdania.

    Pýtajú sa ukrajinskej prostitútky Haličiny ľvovny ako sa stalo, že ona držiteľka toľkých akademických titulov sa stala prostitútkou? „Nu prosto sčasťie!“.

  18. tupaňa zo skládky, čo bez mihnutia oka klamala v predvolebnej kampani, v jednom kuse tliacha nezmysly a vedie nás do vojny, ktorá nerozumie tejto krajine a jej občanom, ktorá pofidérne skončila štúdium práva bez diplomovky a celý život slúžila Sorosovi v jeho nadácii je skutočne tá pravá figúrka, ktorá sa osvedčila v amíckych paprčiach najmä bleskovým podpísaním okupačnej zmluvy s USA proti vôli občanov Slovenska… FUJ a HNUS

  19. No to je teda prekvapenie že prezidentka členského štátu NATO a EU ma severoatlanticku orientáciu…mimochodom tú cestičku vyslapavaju všetky vlády už asi tak 20 rokov…obrannu zmluvu rozjednala ešte Ficova vláda – 2 roky ju ladili, objednali americké f16, posilovali našu misiu v afganistane, naposledy zahlasovali za vstup Finska a Švédska do Nato..takže aj smer je americká bagandza? Je ňou aj Orbán?…mimochodom zmluva je podpísaná už mesiace, maďari ju majú roky…kedy začne tá okupácia?
    K tomu že nerozumie tomuto národu by bolo vhodné dopísať kontext…povedala to po návšteve nemocnice po tom čo od lekárov zistila koľko ľudí lieči covid konskym odcervovadlom a s akou agresivitou a nenávisťou musia lekári bojovať…tomu asi nikto nerozumie ak lekárov na pokraji síl ešte napádajú vselijaki slavieni…ty tomu rozumieš?..je to podľa teba normálne sa takto správať?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img