ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Aké pamätníky najlepšie vystihnú Ruských vojakov okupujúcich ukrajinu?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Každá vojna a tým utrpenie ľudí raz skončí. Jedna skôr, iná neskôr. A každá vojna bude mať aj svojich hrdinov. Postavy vnímané pozitívne, ale aj negatívne. Na základe konania a toho, čím sa kto zapísal do histórie.

Čo si myslíte, aký pamätník najlepšie vystihne vojaka Ruskej okupačnej armády bujujúceho na Ukrajine?

Ruský Ivan sa už do novodobej histórie zapísal…

Zdroj foto: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. velky 6m zelenskeho kokot,to bude ten pravy pamatnik a vsetci novinari zapredany politici sa tam budu chodit fotit,nasa zuzu si nanho aj sadne ked sorosneny prikazu.

  2. A dokedy budeme mat na namesti ten sovietsky pamatnik so sipkou urcujucou utok na zapad postaveny az po okupacii Cssr? Ved v seredi neboli ziadne boje. Nemali by tam byt skor kone ved tu koncila konska zeleznica to je vyznamnejsie pre mesto ako to ze tu kazdu chvilu presla nejaka armada okolo. Oslavujeme vojenstvo alebo priemyselny rozmach mesta?

  3. Niekomu vyhovuje, že sa vojna pretahuje keď ryžuje na ubytovaní pre UA občanov. A už len to by ma trápilo, čo za pamätník bude. Ale je smutné, že sa zabúda na dávnu históriu a chcú prepísať ju súčasnou. Článok je účelový, keďže problém UA už nemá toľkú podporu od obyvateľstva.

  4. Každý vojak, ktorý padne za vlasť si zaslúži pamätník. Vojaci sa riadia rozkazmi, novinári by sa mali morálkou. Tí prví si zaslúžia rešpekt, tí druhí si ho musia zaslúžiť ale to by sa museli naučiť 2 základné a pre novinárov nevyhnutné veci – objektivitu a nestrannosť.

  5. Vlado 7. novembra 2022, 22:48 – Vlado, nedavno si verejne obhajoval Stalina a to co spravil. Podla mna mas zvratene hodnoty a chvalis totalitne praktiky, lebo si totalitu nezazil.

    Ked prvy vojak „bojujuci za vlast“ siahne na Tvoju partnerku, alebo v mene „svojej vlasti“ zoberie zivot Tvojmu dietatu, potom daj vediet, aky pamatnik si zasluzi.

  6. Majko,ideš do extrémov,ktoré sú zbytočne a veci nepomáhajú.Je to len neúnosné urážanie,nech je to vojna akákoľvek.Dokazat z toho nemôžeš nič,je to proste hlúposť,nech ten obrázok maľoval ktokoľvek.A nebude to tak navždy,ako je to teraz.USA otočí,dohodne sa.Som zvedavý,o čom budete potom písať,a robiť si posmech.

  7. Pre 8. novembra 2022, 9:18
    Takze spomenut ho v urcitych suvislostiach je verejna obhajoba? Zaujimave. Chapem, vypichnut z niecoho slovo, mame senzaciu. Ok, gratulujem. Maj. Mimochodom, my sme s niekym vo vojne? Ked uz sa tu siaha na partnerky a pod.?

  8. Vlado 8. novembra 2022, 13:31 – nooooo, v otvorenej ako Ukrajina zatial nie. Otazka je, dokedy, kedze aj u nas je hodne ludi obdivujucich Putina a dokonca Stalina.

    Vlado, ani uvedene pamatniky sa s najvacsou pravdepodobnostou nebudu stavat u nas, res je uz v samotnom clanku o Ukrajine. Ti „hrdinski“ vojaci Ruskej armady toziz jte koberce, paplony a zachodove misy neodnasali od nas, ale RABOVALI z bytov Ukrajincov, ktorych najskor bombardovanim z vlastnych bytov vyhnali. Mozno osobne zastrelili…

  9. pre Vlado 22:48 – objektivita a nestrannosť novinárov v dnešnej dobe? Nedaj sa vysmiať, Ak áno, tak jedine Majko, Schutz, Todová …………..

  10. Vlado 8. novembra 2022, 14:02 – nie ze ci verim, ale som si isty, ze drviva vacsina vojakov nasadzovana do bojov z dedin mimo vacsie mesta, nema doma splachovaci zachod.

    Aj u nas byva matka s dietatom, ktora ma v civilizovanej casti Ukrajiny v meste velkostou porovnatelnom so Seredou dom, no hajzlik maju na dvore.

    Vlado, ked si nevidel osobne, alebo nepoznas situaciu, mozno by bolo fajn nepodliehat mylnym predstavam. Ja som VIDEL OSOBNE a tak si dovolim povedat, ze – ano, fotografie ruskych tankov nabalenych RABOVANYMI sukromnymi vecami Ukrajincov, su ZIAL realne.

  11. Každá vojna má svojich rabovačov. Fašisti kradli cennosti, Američania kradli ropu, plyn a iné dary Zeme, tak prečo sa čudujete rusom.

  12. Anonym 8. novembra 2022, 17:21 – dakujem, konecne to mam vysvetlene. Takze Rusi rabuju tiez. Koberce, paplony a hajzlove misy z opustenych bytov. Kazdy podla vlastnych potrieb a priorit…

  13. Pre MM – vysvetlené nie, ale vy tiež spomínate len rusov, ako keby v iných vojnách nikdy nikto nič neukradol. Ale na Slovensku nemusí byť ani vojna aby politici si nepredisponovali nejaké peniažky k sebe a svojim blízkym v rámci testovania, stavania diaľnic, štadiónov…

  14. Neviem si predstaviť ze by som bol Rus každú sekundu je po mne a ja akože vojnová korisť hajzlovu misu ukradnem, nemá to logiku. Alebo že automatickú práčku, že je v nej čip, čip vymontujem a na práčku sa vyseriem.

  15. Táto logika,toto myslenie,aké tu predvádza naša vládna garnitúra,a jej profesionalni prisluhovačov,je proste a jednoducho už ani nie hlupucka,na to si budeme musieť vymyslieť nový pojem.Prieci sa to všetkému !!!!Múdri ľudia musia ustupovať tým hlupákom,ktorí našu zem dokonale zničia.Stredoskolaci? Poucuju profesorov,učni majstrov,žiaci učiteľov.Si ideologicky na správnom mieste,zdedil si celú múdrosť sveta.Ale ľudia už nechcú ideológiu,ľudia chcú demokraciu,a v rámci nej si buď,čo chces,Pre mňa za mňa aj hlupák.

  16. Anonym 9:55,to je presne to,o čom som písal.Ty sa ozveš hneď po úplne normálnom diskusnom príspevku(a to pravidelne,zrejme to je tvoja úloha) a nejakým spôsobom sa snažís uraziť diskutujuceho.Niet argumentov,tak potom takto.V poriadku,je to Váš blog,ale potom tu nechrlte uvahy o čestnosti,etike a morálke.Je to pokrytectvo a zbabelosť,a ľudia to už prekukli.

  17. Ešte jedna poznámka o realite.Kto bol na vojne,alebo aspoň na manévroch,tak vie,že takáto hovadina,že nejaký vojak so sebou vláči záchodovú misu nie je proste fakticky možná.Tak o čom to je?

  18. Rusi nevedia používať WC

    Ruskí vojaci podľa Zelenského prišli na Ukrajinu, aby “konečne videli normálny život“. Sú pripravení bojovať iba preto, aby pre seba a svoje rodiny ukradli veci, čo takýto život pripomínajú.

    Počas okupácie Černihovskej oblasti niektorí ruskí vojaci prvýkrát v živote videli toalety, no vôbec ich nevedeli používať. Očití svedkovia v dedine Jagodnoje neďaleko Černihova popísali Rusov, ktorí sa veľmi čudovali, keď zbadali záchodovú misu a nedokázali pochopiť, prečo sa toaleta nachádza v dome.

    Rusi navyše na Ukrajine vo veľkom rabujú, kradnú jedlo, oblečenie, vykrádajú kostoly a dokonca sa hrabú odpadkových košoch, kde hľadajú zvyšky potravín.
    Okupanti kradnú záchodové misy

    V Chersone vykradli železiarstvo, odkiaľ brali predovšetkým spomenuté záchodové misy. Z oblasti Černihova brali so sebou práčky, koberce, dokonca aj skrine, detské hračky či spodnú bielizeň.

    Ruský vojenský veliteľ Rustam Minnekajev na výročnom stretnutí Zväzu závodov obranného priemyslu Sverdlovskej oblasti v piatok povedal, že širšia kontrola nad Ukrajinou by otvorila cestu k Moldavsku. Údajne už aj v Moldavsku podľa Rusov dochádza k „porušovaniu práv rusky hovoriacich ľudí“.

    „Aby som bol úprimný, územie, kde by sa Rusko malo postarať o práva rusky hovoriacich ľudí, je samotné Rusko. Tam, kde nie je sloboda prejavu, nie je sloboda voľby. Jednoducho neexistuje právo na iný názor,“ povedal Zelenskyj a poznamenal, že v Rusku zúri chudoba a ľudský život tam nestojí za nič.

  19. Pre ruskí barbari…no nevedia ísť na wc záchod,no také voľačo?😂.Majú vesmírne stanice,majú vysoko vyvinutú raketovú techniku,vyrábajú veci o ktorých sa nám nesníva.maju proste skoro všetko,no dobre nevedia srat do záchodovej misy,mala by sme to nejak využiť,čo ty na to.

  20. Keď p. Majko napísal „Aj u nas byva matka s dietatom, ktora ma v civilizovanej casti Ukrajiny v meste velkostou porovnatelnom so Seredou dom, no hajzlik maju na dvore.“, to sa nikto nevzrušoval. Keď už kydáte, tak objektívne.

  21. pre M.M. a Vlada

    Francois-Marie Arouet, pozoruhodný muž, který si říkal Voltaire,

    jehož mnohé postřehy a soudy zůstaly nesmrtelné, prohlásil také toto:

    „V životě potkáte dva druhy zlodějů. Obyčejného, běžného

    zloděje, který vám ukradne hajzlovu misu, peníze, vaši náprsní tašku, hodinky, vašeho koně atd

    Druhým typem je politický zloděj. Ten vás připraví o vaši

    budoucnost, o vaše sny, o vaše znalosti, ukradne vám váš

    výdělek, vaše vzdělání, vaše zdraví, zbaví vás síly a energie, a

    nakonec i vašeho úsměvu.

    Velký rozdíl mezi těmito dvěma druhy zlodějů spočívá v tom,

    že obyčejný zloděj si vybírá vás, aby vás připravil o to, co vám

    patří, zatímco politického zloděje, který vás pak připraví o

    všechnu vaši životní perspektivu, si vybíráte vy sami.

    Další velký rozdíl (nikoli poslední) mezi nimi je ten, že běžný

    zloděj je obvykle policií stíhán, zatímco politický zloděj je

    obyčejně policií chráněn.

  22. ruskí barbari a zločinci 9. novembra 2022, 13:31
    Zelenský je posledný, ktorý má čo kecať o ľudských právach a slobode prejavu. Za jeho vlády je na Ukrajine zakázaná opozícia, kritika vlády, kritika armády, nesmú sa zverejňovať žiadne informácie o rozhodnutiach vlády, a už predtým bolo ruskej menšine zakázané používať ruštinu aj na školách, kde bolo cca 90% proruského obyvateľstva, okliešťovali sa ich kultúrne tradície, zvyklosti, študenti pochádzajúci z týchto oblastí mali problémy s prijatím na univerzity, proste Ukrajina bola aj je vzorová demokracia. Dúfam, že nikdy v živote táto krajina nebude prijatá do EU, i keď tá sa pôsobením neschopných idiotov vo vedúcich štruktúrach zrejme zlikviduje aj sama. Stačí vidieť čo predvádza von der Leyenová. Zverejnená zmluva s Pfeizerom, komplet začiernená na 1,8mld dávok vakcín proti covidu hovorí sama za seba ako to v EU vyzerá s transparentnosťou a bojom proti korupcii. Aj to zrejme dôvod, prečo si so Zelenským tak dobre rozumejú.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img