ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Predvečerný výrub pár hodín pred ukončením platnosti povolenia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / … sa uskutočnil dnes okolo osemnástej hodine večer v priestoroch areálu polikliniky od Matičnej ulice.

Obyvateľ tejto ulice Ivan Sklenár ani ďalší občania netušili, prečo padol za obeť výrubu vzrastlý strom. A už vôbec nechápali dôvod, prečo ho vypilovávali po tme pri osvetlení z čeloviek.

Až privolaná hliadka MP prítomným občanom ozrejmila, že povolenie na výrub bolo vydané. Otázkou je dôvod výrubu. A prečo večer? Nuž, platnosť povolenia končí dnes.

Nie je načase začať občanov oboznamovať s dianím v meste aj iným spôsobom, ako výveskou pred MsÚ, či na webovej stránke mesta? Je naivné dúfať, že občan denne chodí na mestský web alebo pred MsÚ sledovať to, čo tím úradníkov vyvesí.

K výrubom hlavne vzrastlých stromov by bolo potrebné pristupovať s rešpektom a nerúbať tak, ako tomu bolo za posledné niečo viac ako desaťročie. Mestá sa vplyvom klimatických zmien výrazne otepľujú, vody v prírode ubúda a nie je ďaleko doba, kedy si akýkoľvek tieň vytvorený prirodzene stromom budeme vážiť. A budeme ho vyhľadávať. Južnejšie od nás by nám o tom vedeli povedať viac. Má záujem niekto počúvať?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Od dôvodu výrubu, cez platnosť povolenia, formu oznamovania až ku klimatickým zmenám. Pêle mêle. Čo je vlastne obsahom článku?

  2. Týmto článkom chce pisateľ povedať, že v poslednom čase ľuďom vadia stromy, lebo pod odkvitnutí opadávajú kvety, potom lístie čo sa musí zametať. Podľa všetkého by bolo najlepšie, keby sa všetko vybetónovalo, odstránili stromy, kríky, vtáci…a mali by sme čisto.

  3. Keď potrebujete odstrániť strom, ktorý ste vy vysadili a ktorý už robí problémy, aby ste dostali povolenie na výrub, je to beh na dlhé trate. Zato vyrúbať celý háj, lipy na námestí a ďalšie stromy, ktoré oni chcú, tam nie sú žiadne problémy.

  4. sklenar nie je nahodou clenom komisie ohladne zivotneho prostredia? ten nesleduje uradnu tabulu mesta kde sa v meste maju rubat stromy, tak to je smutne. hadam aspon taki by mali.

  5. Miloš a nemyslíš ze mozno by bolo lepsie a bezpecnejsie keby si si aj ty vypilil aspon tie suche tuje pred tvojim domom? Alebo cakas az odhniju korene a na niekoho spadnu. Zda sa mi to prehnane tu riesit ohrozujuci alebo zavadzajuci strom na sukromnom pozemku. To uz ozaj chceme taky teror ze urady a policia bude riesit aj ked si prdnes na svojom pozemku? Ved ked si sam a za svoje vysadis strom na svojom sukromnom pozemku tak na to nepotrebujes povolenie tak potom preco by mal niekto potrebovat povolenie na jeho vyrezanie. Ludia nech vam uz nacisto nejebe a nerobme si zo zivota teror

  6. Totalne picoviny tu riesite.a to aj ty Majko hlavne.radsej tu napis nieco aby ludom zdvihli sukromnici platy co pre noch robime na ich kokoty bohatske.

  7. Na fandlyho ulici pri vykopovych pracach padlo tolko stromov a ani jeden sa nevysadil, trapny osial co si tam spravil pan tomcanyi aby si prelial prachy o tom ako bude fandlyho zrekonstruovana bol tiez pekny trapas z jeho strany.

  8. Ale veď o tomto tu už článok bol. Referentka to v komentároch na FB vysvetlila. Načo je dobré sa v tom stále vŕtať? Či treba si ešte rypnut? Mimochodom p.Majko,vaše stromy by si tie zaslúžili zásah arboristu.

  9. Pre Do kolečka do kola. Ty sa toľko točiš asi dokola až si sa zamotal a píšeš sprostosti. Pokiaľ si dobre pamätám referentka na FB vysvetľovala výrub stromov na Pažitnej. Nie na Matičnej. Nauč sa čítat a neprskaj tu na Majka.

  10. Ako si tam dal stan pred voľbami, v zeline po kolená a sľuboval, ako na Fándlyho opravia cesty, ako budú z ulíc jednosmerky,… No proste Ezop.

  11. Čo tie vysoké topoli na Fandlyho sídlisku kedy budú vypilovane? Majú takmer 60 rokov. Ochranári sa potešia keď niekto príde o život.

  12. Pán poslanec Dubravec a ako to odmietli tie jednosmerky? Koľko tam bolo obyvateľov? Keď sa už ohanate tým stretnutím tak buďme ako Veselický, akubyo malo právni formu to stretnutie? Ako mohlo o celom sídlisku rozhodnúť 50 prítomných?
    Nie je to tak, že máme slabého primátora, ktorý nedokázal pred občanmi obhájiť odborný návrh (ktorý nás stál peniaze) a zľakol sa hlucnej menšiny na osobnom stretnutí a cúvol? Takýto človek nám viedol mesto?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img