ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Polícia pátra po totožnosti páchateľa, ktorý odcudzil bicykel v železničnej stanici v Seredi – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Polícia SR žiada verejnosť o pomoc pri zisťovaní totožnosti osoby, ktorá by mohla prispieť k objasneniu priestupku proti majetku, ktorého sa dopustil doposiaľ neznámy páchateľ tým, že dňa 30. 10. 2022 v čase okolo 20:56 hod.  v železničnej stanici Sereď odcudzil uzamknutý horský bicykel tak, že uvoľnil rýchloupínaciu skrutku predného kolesa bicykla, zamknuté koleso ponechal na mieste a odcudzený bicykel odniesol v ruke z miesta preč.

Osoba zachytená na zázname kamerového systému Mestkej polície Sereď mala na sebe oblečenú svetlo-zelenú mikinu s kapucňou, čierne nohavice, šedo-biele tenisky, na chrbte ružovo-fialovo-čierny batoh.

V prípade akýchkoľvek poznatkov k osobe páchateľa, alebo k odcudzenému bicyklu prosím kontaktujte oddelenie železničnej polície Policajného zboru Trnava na číslo 096 110 2095.

Za pomoc Vám vopred ďakujeme.

zdroj: Oddelenie železničnej polície Policajného zboru Trnava

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ešte aj šušne si stihol vybrať…keby poriadne sledovali kamery, za ten čas, čo sa tam obsmŕdal ho mohli chytiť, ale načo…

  2. A ďalšie kamery v meste ho nezachytili, keď šiel s polkou bicykla? Pripadne, keď išiel tam, tak tiež je ho možné vysledovať. Podľa mňa to bude nejaký prisťahovalec. Dospelý muž s takým ruksakom a nevedel by, že po celom meste sú kamery?

  3. Na jednej stránke si človek povie hajzlík jeden, ruky mu zlámať. No zároveň ma napadne kto už si takto uzamkne bicykel? Zlodej dokonca ani žiadne náradie nepotreboval na jeho krádež, proste prišiel a rukou odskrutkoval koleso, majiteľ sa ani čudovať nemôže že mu ten bajk ukradli.
    No v každom prípade policajtom držím palce pri pátraní a majiteľ sa aspoň poučil a aj keď sa nejakým zázrakom dostane ku svojmu majetku tak si ho hádam bude lepšie chrániť …

  4. pre Martin: Lenže na vine je mesto, že má také stojany na bicykle, kde len koleso môžeš zamknúť, niekedy boli veľké stojany, že si tam vedel bicykel zamknúť cez koleso aj kostru bicykla a ešte niekde sú tie staré stojany, ale tie nové pidistojany čo sú všade, že tam ledva koleso strčíš, tie si môžu strčiť vieš kam, teda ten chumaj čo to vymyslel a ďalší chumaj čo to kúpil.

  5. Ľudia pre Boha, prestante uz prioritne kritizovat:

    – vlastnika bicykla za sposob jeho uzamknutia
    – operatora kamier za to, ze nezbadal kradez
    – toho, kto zakupil stojany za to, ake su

    Problem spolocnosti je v tom, ze si vobec niekto dovoli inemu siahnut na majetok, ze denne jazdia ozrati vodici autami, ze voleni funkcionari rozkradaju a tuneluju verejne peniaze, alebo ze si sudkyna dovoli vymenit rozsudok v mene republiky za damsku kabelku a ublizit tym nevinnym ludom.

    Problem je v uplnej absencii MORALKY a ETIKY v spolocnosti.

    Problem je v ludoch a ich ponimani zivota a sveta okolo.

    Ano, zlyhali vsetci a napravit to mozu az slusni ludia, ktori si uvedomia, kam sme sa dostali a kam este stale smerujeme.

    Dolezite je dosiahnutie stavu, kedy si nebude treba bicykel zamykat a to musime vratit do spolocnosti ludi, ktori namiesto jej rozkradania, ju budu viest slusne a v zaujme slusnych obcanov.

    Je potrebne pohladat zbytky moralky a etiky (az si este pamatame co to vlastne je) a je potrebne dostat ju nazad do bezneho zivota.

    Uz to, ze tento zaznam tu je prakticky den po kradezi a nie po tyzdnoch, kedy na bicykel zabudne aj jeho regulerny majitel znamena, ze su medzi nami aj ludia, ktorym na prave a spravodlivosti zalezi.

    Teraz je na samotnych obcanoch, aby urobili vsetko pre urychlene rozsirenie videozaznamu uplne vsade (on ten zlodej kludne nemusi byt z nasho regionu) a odhalenie tohto zlodeja. A nasledne na prokuratorovi a sudcovi, lebo sa kludne moze stat, ze zlodej sa napriek snahe mozno tisicov ludi, nasledne bude smiat do oci vsetkym a kradnut bude dalej.

    Je na nastaveni systemu v spolocnosti tak, aby slusni a cestni ludia boli odmeneni a zmrdi potrestani.

    Aby sa slusnost a cest oplatila…

  6. Majko, ty kde zijes?! Pozri, aka je doba! Aby sme boli vsetci pekni, dobri, slusni a neviem aki, tak to moze byt asi len nase prianie! Toto nie je len o cloveku, ale o xy veciach, ktore tvaruju cloveka a ovplyvnuju jeho konanie. Neobhajujem toto konanie, ale pisat tu o tom, akymi by sme mali byt, pritom ako spieva Jackson v Man in the mirror, treba zacat od seba, ci sami zijeme tak slusne, ako sa tvarime. Teraz je to bicykel, ale kolko ludi kradne v obchodoch, v praci, barkde a mam pocit, ze este sa len zacne, kedze mame dobu taku, aku mame a niektori ludia budu mat ledva na zakladne veci, ak vobec. To je jak sam najvacsi krestan, co dere lavice v kostole – Kur..l a potom tu vypisuje, koho strielat pri plote alebo do noh atd…to je uz ken vizitka krestana a takychto tu mame xy! A ako nedavno pan farar hovoril, kto sa bude vyvysovat, bude ponizeny a naopak. Raz urcite tam niekde…

  7. Ja zasnem nad hlupostou ludi. Aky idiot si moze mysliet ze tu kameru niekto online sleduje? Ta kamera tam je, nahrava sa zaznam a ked sa nieco stane tak sa to potom vyhlada. Je vysoko nepravdepodobne ze dakto v TT na stanici cumi celych 24 hodin nepretrzite na zaznam z kamery ktora je na stanici v Seredi. Kazdy kto chodi na vlaku vie, ze na vecer neni na stanici v Seredi ani zivej duse z personalu. Tak kto by asi pozeral na tu kameru. Ludia som z vas sklamany, logicke myslenie nula bodov. Pan Majko skvely komentar. Vo vela veciach s vami nesuhlasim, ale tento krat 100% suhlas.

  8. Boha ked som bol v Taliansku pred želez. stanicou skutre motorky zaparkovane- prilby a koženne bundy uložene na sedanach a samozrejme kluče v spinačkach ked som išiel na wc bol tam len košik naplnení mincami žiadna obsluha a ani kamera ked niekto vykonal potrebu hodil do košika kolko uznal za vhodne len tak som pozrel zo zaujimavosti kolko tam je asi 30 euro v 50 centovkach aj 1 aj 2 euro sa tam našli ako tak idem dalej vonku pred domom stolik a v nom navažene jablčka na každom sačiku cena a zas len miska a nikde nikoho kto si chcel kupit hodil mince a zobral si sačik a nakoniec pozeram pánko išiel do prace rano otvoril si garaž aj branku pred domom a nechal otvorene az kym sa nevratil vecer z prace tak isto mi to nedalo tak pozrel som do garaže a tam 2 bike skuter malotraktor naradie atd ..

  9. podla mna tie kamery nesledujú na mestkej polícii, ale železničná polícia v Trnave…a seredskú šťanicu si tam asi pozrú len spätne, ak dojde k trestnému činu..

    mohli by tam dať oznam, že stojan je pod kamerou, abý hentaký lopkár s farebným batohom nad tým ani len nerozmýšľal…

    no som zvedavý, snáď nové vedenie mesta zatlačí na železnice, aby s tým niečo urobili…tomčányi asi nebol na stanici veľmi dlho, aj keď býva kúsok…ale kolobežkár Erik tam bol dennodenne

  10. Pre Majo 11:17
    Tomu sám neveríš že tak ako to popisuješ to funguje v celom Taliansku. Neboj sa nič aj tam sú štvrte kde to je 100x horšie než na Slovensku v tej najhoršej diere a dokonca štvrte kde sa ani policajti neodvážia nie ešte ty alebo hocikto iný. A naopak určite aj na Slovensku nájdeš lokality (nejaké menšie dedinky napr.) kde si tiež môžeš nechať majetok neuzamknutý a bez dozoru a po pár hodinách si ho tam aj nájdeš. No v diere ako Sereď určite nie a takýto stav spoločnosti tu ešte dlho mať nebudeme (ak tu vôbec niekedy do takého stavu dospejeme).

    P. Majko dobrý koment, no nepoukázať na to ako bol bicykel uzamknutý by bolo dosť blbé, stav v spoločnosti (hlavne tu v Seredi, centre fetakov, narkomanov a dilerov) si doslova vyžaduje aby sme sa navzájom upozorňovali na takéto hlúposti, myslím že sa to volá konštruktívna kritika. Jednoducho z chyby toho nešťastníka by sme sa mali poučiť všetci, poukázať na to a začať si bicykle riadne uzamykať… tak isto je na mieste skritizovať stojany ktoré sú na dve veci, myslím že aj to je konštruktívna kritika a mocipáni by sa k názoru tu zdieľanému mohli dostať a zjednať nápravu čiže začať osádzať stojany o ktoré si budeme môcť uzamknúť bicykel o kostru nie len o koleso…

  11. pripomína mi jedného zsmrda čo chodil cez leto po autobusovej stanici, taký potkaní ksicht a očividne mal absťák a kukal koho by okradol, ľudia z neho boli nervózny. Tiež som ho videl na trnavskej železnicia nie raz.

  12. Majo ma zial pre nas pravdu. Obdobna situacia bola aj vo Francuzsku, Spanielsku a vlastne vsade na zapade a to nielen na vidieku, ale aj vo vacsine mestskych obytnych stvrti – do padu Zeleznej opony. A nasledne do zvysenych migracnych vln smerujucich do EU.

    Situacia sa ale postupne zhorsuje uplne vsade v EU. V Rime posprayovane metro, v metropolach chudobne stvrte. Kazdou osobnou navstevou za poslednych 30 rokov pozorujem zhorsovanie sa situacie a narastanie chudoby.
    A to tu a teraz nebudem rozoberat Juznu Ameriku, napr. Rio de Janeiro, lebo to je skutocne extrem. Teda, ak tam cloveka nesprevadza turisticky sprievodca a neprevaza od jednej turistickej atrakcie k dalsej.

    Vzdy a vsade zasadne chcem vidiet – a aj vidim -to, co mi vlada tej krajiny ukazat nechce a za co sa skor hanbi.

    V Casablance ako jedini z 5000 ludi vylodenych z jednej vyletnej lode, sme videli skutocnu Casablancu. Bez sprievodcu, sami a za zlomok ceny, aku by sme zaplatili CK, ktora zbytok ludi povodila len po zopar atrakciach.
    A na lodi pri veceri nam cudzinci aj Slovaci ktori na lodi boli, zavideli fotky a nechapali, ze kde to sme v Casablance boli. Kludne si pozrite reportaze uverejnene uz davnejsie.

    subor clankov z celej plavby:
    http://archiv.naexpediciu.sk/plavby-vyletnou-lodou/index.html

    konkretne:
    http://archiv.naexpediciu.sk/clanky/-zazili-sme-skutocnu-casablanku-alebo-ako-marocan-s-nami-urobil-obchod-minimalne-tohto-mesiaca/index.html

    Bohate obchodne a financne stvrte su prakticky v kazdej svetovej metropole – Hong Kong, New York, Londyn, Bankog, Paris, Chicago, LA, San Francisco, Miami, Moskva, Kyjev, Tokyo, Macau, Istanbul, Baku, Astana, ale aj Tbilisi, Neapol, Milano, Budapest, Vieden, Berlin, Frankfurt n/M, Helsinky a pod. Vsade su ale aj miesta, kde byvaju bezni ludia a – ano, aj zobraci a bezdomovci.

    Dolezite je, do akej miery su touto v spolocnosti nevyhnutnou vrstvou ohrozeni bezni ludia. Napr. v Rio de Janeiro hodne. V Tokyu ich v podstate nevnimaju.

    Ale su vsade a su problemom. Lebo s chudobou prichadza kriminalita a ohrozenie beznych obcanov.
    Preto je nevyhnutna UCINNA PREVENCIA, ktora u nas mimoriadne zaostava.

  13. Výborná reportáž.Stretnú turisti týchto ľudí?Chodia do normálnej Casabanky lebo toto je asi geto.Nebál ste sa tam ísť aj so ženou a synom?Máte aj z iných miest takéto fotky?

  14. som zvedavy keby tvojho syna tie dilerske svine nalakali na drogy a on by sa predavkoval ako syn mojich znamych či by si aj ty tu nepisal že by ich bolo treba strielať ty pseudohumanista

  15. pre pre mm, iba hlupaka mozu drogovi dileri nalakat,uz aj ten najvacsi primitiv v specialnej skole vie,ze drogi su nebezpecne a mozu privodit smrt. to je podla mna len lacna vyhovorka a nezvladnuta vychova,predstav si,ze v nasom vchode bol tiez diler a nikto z vchodu nebol zavisli a nikto ani z mladych co byvali vo vchode nepodlahol drogam a to ich mali naozaj na dosah,mam dve deti a vzdy som si nasiel cas na debatu s detmi o probleme a nebezpecenstve drog,alkoholu.

  16. Pre Miso:
    Neviem koľko majú vaše deti rokov, každopadne myslieť si, že po drogách siahne dieťa, ktorého výchova nebola zvládnuta je hlúposť. Niekto možno siahne po droge z frajeriny, iny kvôli problemom. My rodičia možeme deťom vysvetľovať a vychovávať ich slušne a dobre a aj tak sa to môže stať aj našim deťom. Tak prosim neposudzujte. Držim palce aby vaše rozhovory a vaša výchova fungovali na 100 %. Možno v budúcnosti vydáte návod ako 100 % vychovať deti. 🤞🤞🤞🤞

  17. Deti netreba vychovavat, deti kopiruju to, co sa deje doma. Poznam neusporiadane, uponahlane rodiny, ktore sa casto hadaju a pritom deti prisno vychovavaju. To je kontraproduktivne. Najdolezitejsia je pokojna atmosfera, porozumenie a laska.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img