ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Úroveň vedenia samosprávy sa priamo odzrkadľuje v úrovni správania úradníkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Bežný občan spravidla pri návšteve úradu, alebo na rokovaní samosprávy od úradníkov neočakáva a dosť určite ani k životu nepotrebude žiadne úsmevy, či strojené grimasy. Stačí úplne štandardné, profesionálne jednanie a vystupovanie. A uvedomenie si, že ani bežná úradníčka dlhodobo (niektoré vlastne po celý pracovný život) platená z daní občanov, by sa nemala správať ako „lopata“. Od zamestnancov priemerný občan očakáva aspoň priemernú reprezentáciu obce.Nie vždy je očakávanie občana naplnené…

Na poslednom rokovaní OZ v Šintave, okrem síce nemiestnych, no žiaľ bežných pokrikov, dve úradníčky presne ukázali, kam až môže úroveň úradu klesnúť.

Môže byť ešte horšie?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nie každý má rád zverejňovanie v SOL. A to treba rešpektovať. Pretože to nič nehovorí o kvalite ich vlastnej profesnej činnosti. Vôbec nič. A kto je vlastne potom lopata? Trochu premýšľania …a bingóóó

  2. BOze Majko, ty si taky debil. Sa ti mali usmievat do objetivu? Preco by ti mal niekto robit sasa pre tvoj biznis platok? Mas vlastnych sasov v seredi co ti aj porozpravaju, neotravj a zalez kam patris do svojho domu hrozy na trnavskej.

  3. Už sme sa obávali, že ste na Šintavu zabudol. 🙂 Netreba zabúdať, že ešte horšie to môže byť návratom „minulosti“.

  4. Doporučujem dotknutým dámam aby sa obrátili na súd z dôvodu poškodzovania dobrého mena a ohovárania. Je načase, aby účelové a dehonestujúce články sa nielen pranierovali ale aj aby autori niesli za ne zodpovednosť a následky. Pojem novinár neznamená, že môžem všetko.

  5. podľa mňa má pán majko pravdu.nemusia sa usmievať ale takto?veď robia hambu obci.prečo sa tí ostatný jednoducho len sedia?a to pokrykovanie vadí aj mne a ekonómka bežne ešte aj uráža poslancov.škoda že vtedy som tam nebola.

  6. Pán Majko, neuvažoval ste vyhľadať pomoc odborníka? Prečo si musíte za každú cenu do niekoho kopnúť?
    Prečo by všetci museli znášať niečo čo im nie je príjemné?
    Nerob nikomu to , čo nechceš aby iní robili tebe.
    Radila by som ako vyššie Politik.

  7. Vazim si kazdy zmysluplny a aspon ako tak normalne napisany prispevok a dakujem za kazdy podnet.

    Nie, nad pomocou odbornika neuvazujem – nevidim dovod a rozhodne do nikoho nekopem.

    Spravidla nik nemusi znasat nic, co mu nie je prijemne doma v obyvacke, spalni, ci v sprche, alebo na toalete.

    Rokovanie NR SR, MsZ, OZ a ostatnych zastupitelov obcanov, je zo zakona VEREJNE. Ma sa teda zato, ze kto sa ho zucasni, pozna platnu legislativu a tym pozna aj svoje prava a povinnosti.

    Pri vsetkej skromnosti musim uviest, ze ja zakon poznam a viem co robim a tym, ktori si mylia akcie zo zakona verejne napr. s vykonavanim potreby na toalete (to je intimna cinnost a tak je neverejna), bez najmensich problemov aplikaciu legislativy v praxi rad ukazem.

    Samozrejme, ze ktokolvek, dokonca aj poslanec alebo starosta, toboz obcan, nemusia suhlasit s nahravanim videa alebo fotografovanim na verejnej akcii, no to je asi tak vsetko. Ak na snimkach alebo videu nechcu byt, maju moznost na akciu neprist, opustit ju, dat si na hlavu igelitovu alebo papierovu tasku, alebo – napr. dat si pred tvar nieco obdobne, ako dve uradnicky OU.

    Ked to urobi obcan, je to v podstate v poriadku, je to jeho vec. Ale ked to urobi voleny zastupca, pripadne uradnik akcie sa zucastnujuci z tzv. „uradnej povinnosti“, je na uvazenie, ci je uplne v poriadku a ci je stotozneny so svojou poziciou zastavanou v samosprave, alebo je stotozneny iba s poberanim penazi vo forme vyplaty pochadzajucich od obcanov, teda verejnosti. (mozno preto je takato akcia zo zakona verejna)

    Neviem, ci som problematiku vysvetlil dostatocne zrozumitelne, no urcite som sa o to snazil…

    Presne, ako uviedol niekto niekde predomnou – takto sa spravajuci uradnik / uradnicka (este horsie ked ich je viac) jedine robi hanbu sebe a obci. A to ze obci, by malo niekomu aj vadit. A z toho sa uz ja vynechavam.

  8. Presne pomenované, „lopata“. Ale lopata, ktorá celý život robí. A niekedy človek takto zareaguje. Ctime si lopatu. Pretože dnes už niekto ani nevie, načo lopata je. No predsa na ťažkú drinu.

  9. Majko, pobavil si ma. Minul si terč svojho útoku. Teba vytočí, keď sa úradníčky nechceli fotiť? 😂Tentokrát si svoj útok začal zo zlého konca, mal si začať od začiatku.

  10. Faktom je, že volení funkcionári, pokiaľ si sami odsúhlasia nahrávanie zasadnutia, pričom nahrávanie nie je povinné, by si zahaľovať tvár nemali. To je pravda. Všetko ostatné je výmysel a účelové zavádzanie novinára na ospravedlnenie svojho konania. Lenže na prvý pohľad je aj obsah článku istý stupeň novinárskej šikany dotknutých občanov, pracovníčok úradu, zúčastnených na schôdzi, ktorí takéto konanie resp.pranierovanie nemajú povinnosť strpieť. To by mal fundovaný novinár vedieť.

  11. Čo tu trepete kdo je zvedavý na staré ropuchy?Pod článkom o Seredi ten starý vEselický ukázal prostredník občanom a v šintave starostka aj sprosté úpišťané úradníčky.je to tak ako je napísané zrkadlo dediny.nech si dajú na gebule mechy tak jak napísal majko.

  12. abecedovi z 29. októbra 2022 11:55!
    Ak ide o môj článok s názvom Fakty o záujme občanov Serede na odstránení haldy lúženca zo dňa 28. 10. 2022 – https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-10-28-fakty-o-zaujme-obcanov-serede-na-odstraneni-haldy-luzenca
    a pod prostredníkom ukázaným občanom sa myslí fakt, že z 15 tisíc občanov, ktorí dýchajú vetrom zdvihnutý lúženec, prišlo na prednášku odborníkov sotva päťdesiat, tak k spôsobu hodnotenia pravdivých informácií niektorými diskutérmi je zbytočné povedať čokoľvek.

  13. Vážení pisatelia. Bola som na úrade viackrát a vždy som sa zo strany pracovníčok úradu stretla s ochotou a boli na mňa príjemné. Ak máte inú skúsenosť, sťažovali ste sa na ich správanie niekedy u starostky? Asi nie, pretože nebolo na čo.Tak potom neubližujte nevinným pracovníčkam, ktoré už roky znášajú útoky zo strany p Majka .Ak máte problém, riešte ho so starostkou a nie podporujete nenávisť a zlobu , ktorej je už dosť aj bez vášho pričinenia.
    Verím, že keď prichádza do módy retro, tak sa vráti aj pokora, úcta, slušnosť, morálka, etika… možno už viacerí ani neviete čo to je. Pekný deň

  14. Na prednasku, hoc aj o zaujimavom probleme, avsak ktoru organizuje klamar a podvodne odmenovany uradnik sa nechodi. Nech si dotycny ziska body poctivostou.

  15. Pán anonym nadomnou, kto je v tomto prípade klamár a kto je dotyčný, kto podvodne odmeňovaný úradník, ktorý si má získať body poctivosťou? Prečo toľko tajností?

  16. Každý máme právo voľby. Môžeme sa pozerať na čo chceme, ale nemusíme. Môžeme niekoho urážať, ale nemusíme. Môžeme byť pre ostatných nejak užitočný, alebo písať iba urážlivé články, či komentáre. Je to iba na nás. Môžeme kedykoľvek prísť na návštevu na túto stránku a môžeme kedykoľvek aj odísť bez toho, aby sme niekoho urazili. Nikomu z nás by sa nepáčilo, ak by našich blízkych niekto nazýval takým slovom. Je to škoda. V úvode článku sa píše o štandardnom, profesionálnom jednaní a vystupovaní. Všetkým želám všetko dobré a pekný víkend! 😉 PM

  17. Nerozumiem, co tymto clankom chce pan Majko dokazat.
    Urazat pracovnicky, pouzivat hanlive slova je velmi podradne. Tento clanok nepridava ziadnu hodnotu k dianiu v obci, alebo k volbam.
    Myslim si, ze zuadny pracujuci clovek si nezasluzi pomenovanie, ktore pouzil autor v clanku! Na mieste oboch dam by som ziadala verejne ospravedlnenie!

  18. Konečne vidíte co je Majko za ftaka. Pre pár rokmi ste mu verili a ja tiež. Pokazí co sa dá, osocuje našich spoluobčanom treba ho hnať s vidlami.

  19. O čom je tento článok? O ničom. Škoda reči. A úradníčky sú úplne v pohode. Chodievam na OcÚ…čo je uhorková sezóna? Nie sú témy na písanie, pán Majko?! Želám pekný deň 🙂

  20. Prečo by sa akurát Majkovi mali dať fotiť?. Čo je on? Čo si vlastne myslí o sebe ? Pýtal sa ich na súhlas k foteniu? Lopata je niekto iný .

  21. A ta pani v okuliaroch co sa tvari ako boh…co bola zamestnana bez vyberoveho…a teraz ďalsia Čuperkova tam smeruje..Čuperka…ich dcérenky v škole…no čo rodinny podnik..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img