ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

SPOJENÉ VOĽBY 2022: odporúčania pre členov volebných komisií a voličov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ÚVZ SR |MM| Úrad verejného zdravotníctva SR vydáva v súvislosti so spojenými voľbami dňa 29. októbra 2022 odporúčania na dodržiavanie základných hygienicko-epidemiologických opatrení vo volebných miestnostiach. Ide o preventívne kroky, ktorými je možné počas aktuálnej pandémie COVID-19 a aj chrípkovej sezóny znižovať riziko šírenia respiračných ochorení (COVID-19, chrípka, chrípke podobné ochorenia, a pod.)

Odporúčania pre členov volebných komisií vo volebných miestnostiach:
✅ na viditeľnom mieste uverejnite oznam pre voličov o odporúčaní dodržiavať základné hygienicko-epidemiologické opatrenia,
✅ zabezpečte dezinfekciu rúk pre voličov pred vstupom do volebnej miestnosti, ako aj dezinfekciu rúk na stoloch pre členov volebnej komisie,
✅ odporučte prekrytie horných dýchacích ciest všetkých osôb v interiéri,
✅ zabezpečte vo volebnej miestnosti len potrebný počet voličov v jednom okamihu, aby sa predišlo zhromažďovaniu osôb na jednom mieste,
✅ zabezpečte pravidelné vetranie volebných miestností,
✅ zabezpečte dezinfekciu dotykových plôch, kľučiek, písacích potrieb (písacie potreby dezinfikovať po každom použití voličom, nezdieľať písacie potreby medzi sebou).

Odporúčania pre voličov pred vstupom do volebnej miestnosti:
✅ prekryte si horné dýchacie cesty, najlepšie respirátorom,
✅ do volebnej miestnosti vstupujte na vyzvanie, čím sa zabezpečí potrebný počet voličov v danom okamihu,
✅ ak pred volebnou miestnosťou čakáte v rade, dodržujte dostatočný sociálny odstup,
✅ pred vstupom do volebnej miestnosti si vydezinfikujte ruky,
✅ v prípade, že pred vstupom do volebnej miestnosti nebude k dispozícii dávkovač dezinfekcie, použite vlastnú,
✅ volebnej komisii je potrebné preukázať svoju totožnosť. Pri predložení občianskeho preukazu vás preto člen komisie vyzve, aby ste si respirátor na chvíľu zložili a ukázali tvár – po overení vašej totožnosti si respirátor môžete opäť nasadiť,
✅ použite vlastné písacie potreby,
✅ po odchode z volebnej miestnosti si vydezinfikujte ruky.

Ak ste v zmysle platnej vyhlášky v povinnej domácej izolácii z dôvodu ochorenia na COVID-19, je nutné požiadať o špeciálny spôsob hlasovania do piatka 28. októbra 2022 do 12:00 na príslušnom obecnom alebo mestskom úrade, ktorý zabezpečí vyslanie špeciálnej volebnej komisie na vami zadanú adresu v rámci obce či mesta. (Informácie pre voličov k špeciálnemu spôsobu hlasovania – https://www.minv.sk/?selfgov22-sshinfo1)

Pred príchodom špeciálnej volebnej komisie si prekryte horné dýchacie cesty respirátorom, vydezinfikujte si ruky a pripravte si vlastné písacie potreby. Podrobné informácie k podmienkam vyslania špeciálnej volebnej komisie vám poskytne príslušný obecný/mestský úrad podľa miesta trvalého bydliska.

Odporúčania pre členov špeciálnych volebných komisií nájdete tu: https://bit.ly/odporucania-specialne-volebne-komisie

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zavesiť rovno nad hlavy volebnej komisie
    – nech sa voliči uvedomia:

    Kráľ futbal.
    Bez futbalu, kráľa hier, si len ťažko predstaviť život moderného človeka. Pretože keď sa futbalu darí všetky ostatné športy sa skryju pod jeho veľké krídla.
    Keď on víťazí,na tvárach ľudí je viac úsmevov, pohody, zábavy a chuti do práce. Preto sa treba on starať. Dobrý futbal totiž potrebujeme, môže nahradiť, čo strácame v zhone života, stojí na druhej strane pólu všetkého, čo človeka obklopuje.
    V tom je podstata jeho popularity. „Ríšu nutnosti“, v ktorej človek koná nie ako chce, ale ako treba, nahrádza „ríšou slobody“, v ktorej sa môže venovať sám sebe. To je sféra voľného času.
    Kráľ futbal nám ho ma sprijemnovat.

    Nanajvýš apoliticke, zvlášť v Seredi počas volieb vo volebnej miestnosti…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img