ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

KOMENSKÁ ROZSVIETILA ULICE MESTA

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Blížiaci sa november obohatí naše životy o dlhé večery, ale uberie nám denného svetla. Dni sú už teraz čoraz kratšie a všetci netrpezlivo vyzeráme posledné slnečné lúče, ktorými nás ešte poteší október.

Trochu radosti do tmavých večerov prináša už tradičný lampiónový sprievod, ktorý Školský klub detí pri ZŠ Jana Amosa Komenského s radosťou organizuje nielen pre svojich žiakov. Ani tento rok tomu nebolo inak. 26.októbra stovky svetielok oživili sychravé ulice mesta, keď nimi prechádzal žiariaci zástup usmiatych a nedočkavých detí držiacich v rukách lampióny od výmyslu sveta. Zvlášť krásne boli tie, ktoré si deti dokázali vyrobiť samy. Teplo svetielok akoby ulice naplnilo radosťou a vľúdnosťou, takou potrebnou práve v tomto období. Vedľa seba kráčali malé i väčšie deti spolu so svojimi rodičmi. Veselá vrava dotvárala túto čarovnú atmosféru a prinútila nejedného okoloidúceho zastaviť sa a vychutnať si túto skoro čarovnú chvíľu.

Žiarivý sprievod, ktorého sa zúčastnilo takmer 2 000 ľudí,  pomaly prešiel mestom a svoju cestu zavŕšil v mestskom amfiteátri. Tam na všetkých zúčastnených čakalo malé občerstvenie, ktoré spolu s výzdobou stánkov zabezpečili žiaci školského parlamentu a ich kamaráti. Je krásne, že obetovali svoj voľný čas a pripravili svojim rovesníkom príjemné prekvapenie. Teplý čaj a medovníčky, ktoré upiekli naše šikovné pani kuchárky, potešili nielen deti. O zábavu sa v ten večer postaral DJ Mário Novák z agentúry „STEP UP“. Deti si tak mohli zatancovať a do sýtosti sa vyšantiť. Vrcholom večera bolo vystúpenie fakíra Aratrona.

Poďakovanie za vynikajúcu organizáciu patrí hlavne všetkým vychovávateľkám z ŠKD, zodpovedným pedagógom a zamestnancom školy, žiakom zo školského parlamentu a ich kamarátom, mestu Sereď a Mestskej polícii v Seredi. Rovnako ďakujeme všetkým  deťom a rodičom, ktorí nás svojou účasťou podporili.  Veríme, že mali z lampiónového sprievodu nezabudnuteľný zážitok.

Tešíme sa o rok!

 

PaedDr. Daria Braunová, E.Lukáčiková

Foto z archívu MsP

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img