ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Kandidáta Jankulára rozhodila otázka novinára týkajúca sa zneužitia štátnych inštitúcií na predvolebnej kampani

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

A na otázku obyvateľa mesta a novinára reagoval agresívne.

Ešte väčším problémom je, že namiesto okamžitej odpovede a zároveň verejného ospravedlnenia sa nielen verejnosti, ale aj  VŠZP a RÚVZ, teda štátnym inštitúciám zneužitým v súkromnej predvolebnej kampani kandidáta Jankulára a jeho tímu, Jankulár novinára atakoval kandidatúrou jeho manželky. V súvislosti s jeho konaním odporné a samozrejme – zúfalé…

Pán Jankulár, ako sa plánujete správat k novinárom v prípade, že v kandidatúre na post primátora budete úspešný, keď už v predvolebnej diskusii ste voči novinárom agresívny pre ich legitímne položené otázky? Ako budete reagovať na otázky týkajúce sa napríklad transparentnosti v riadení úradu a správe vecí verejných, keď pri tak jasnom zneužití štátnych inštitúcií ste nervózny a nedokážete sa k veci postaviť čestne a s pokorou?

Hovorkyňa VSŽP nám potvrdila, že účasť na politických akciách majú zakázanú a sú apolitickí z čoho je zrejmé, že na politické ciele boli zneužití.

Je na škodu veci, že samotný organizátor (pre objektivitu treba uviesť, že zároveň realizátor kampane kandidáta Jankulára a jeho tímu) Jankulára neupozornil na jeho neprijateľné správanie sa voči občanovi a novinárovi a neupozornil ho, kde je v danom momente jeho (Jankulárove) miesto.

Otázku novinára sme doplnili o našu – „prečo asi VSZP požiadala Jankulára o stiahnutie fotografií z jeho profilu na sociálnych sieťach?“

Skutok sa stal

Áno, aj tu je potrebné konštatovať, že skutok sa stal a dve štátne inštitúcie boli kandidátom Jankulárom a jeho tímom zneužité v predvolebnej kampani.

Otázka stojí, čo všetko nebude mať problém zatial kandidát Jankulár v prípade zvolenia zneužiť vo svoj prospech a prospech svojich blízkych.

Problémom tímu Jána Jankulára sú aj niektorí kandidáti jeho tímu. Napríklad  Miloš Klenovič a Marek Tóth de facto nie sú obyvateľmi Mesta Sereď. Klenovič už viac ako rok žije v Šintave a Tóth má dom a roky žije v Dolnej Strede. „Len“ formálne splnenie podmienky trvalého pobytu nevyhnutného pre kandidatúru na post poslanca MsZ, by mala byť minimálne morálnou zábranou uchádzať sa o takto dôležité volené posty.

V prípade viacerých kandidátov je, resp. by malo byť  problémom aj ich prepojenie na Mesto Sereď a osoby blízke vedeniu mesta cez ich podnikateľské aktivity a aktivity ich firiem a im blízkych osôb a firiem. Ide o spomenutého Klenoviča a Tótha, architekta Krála a niektorých ďalších aj keď nie tak známych kandidátov na post poslanca MsZ.

Jeden arogantný primátor nerešpektujúci zákony a porušovanie zákonov verejne a bez problémov obhajujúci, na tomto dôležitom poste končí a chce sa presunúť do VÚC.

Nezaslúži si konečne kriminalitou po dlhé desaťročia tak veľmi skúšané Mesto Sereď na poste primátora mať človeka s jasne nastaveným morálnym kompasom, dodržiavajúceho zákony a rešpektujúceho občanov a obyvateľov mesta?

 

Zdroj: Instagram Ján Jankulár

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. je to kópia tomčányho a je nasadený aby zakryl špinavosti z minulosti a aby brucho mohol úrad ovládať aj keď nebude primátorom.drží jankulára za gule?????má ne neho nejaké kompro ako na ďalších poslancov??????

  2. Jankulár je brucho bez brucha. Ešte nie je ani primátorom a už zneužíva štátne inštitúcie. Veď učiteľa brucha má dobrého. Za 12 rokov si to riadne nacvičil. Ak nebudeme voliť zmenu tak to tu máme ako na pokračovanie. Kto chce aby takéto zneužívania raz a navždy skončili musí pre to aj niečo urobiť. Ísť voliť a presvedčiť všetkých vo svojom okolí aby išli aj oni a volili zmenu.

  3. V tom Dkaffe co boli.
    Jankular-Odpovedal vyslovene nacvicene a bez emocii
    Karmazin- motal sa okolo aj ked odpovedal tak dost divno.
    Kurbel-odpovedal dobre a premyslene.

  4. Nie je to mu trápne, že kandiduje na post primátora, keď na to nemá. Je rozdiel riadiť viac ako 15 tisícové mesto, ako DD. A zvlášť, keď sa nevie ovládať a nevie sám odpovedať na kladené mu otázky.

  5. po tej otazke zostal cerveny jak rak ledva sa zmohol na slovoaj to arogantne ma to nacvicene od brucha a v dalsej casti uz bol nervozny klopkal nohami nalieval si vodu do plneho pohara ako napisal obcan predomnou odpovede mal nacvicene ved predsa to robilo mlade brucho tak otazky vedel az na tie od obcanov ktore ho vytocili bol jak nepricetny a toto ma byt primator ktory ma zastupovat obcanov mesta

  6. Jankular si udáva adresu na Garbiarskej ale ešte som ho tam nevidel a asi mu nevadí, že jeho pretláčateľ na konci ulice svojou investíciou rozbil chodník a do polovice cesty urobil dieru a iba ju zahrabal zeminou a stačí mu tam iba značka. Asi čaká, kedy sa tam niečo stane, keďže večer je to horšie vidieť. Už mohol mať aspoň jeden plusový bod ale takto keď sa nezaujíma o svoju ulicu sa nebude starať ani o celé mesto

  7. A naspievanie piesne pre kandidáta O.Kurbela p.M.Hanusom, mimochodom stále aktívnym policajtom v rámci predvolebnej kampane Ondrej náš ty na to máš, ty to dáš…je vporiadku pán Majko? Nemá byť náhodou aktívny policajt apoliticky? Etický kódex policajta je nič nehovoriaca listina? Píšete úplne nezmysly.
    Usite

  8. Je to veľmi jednoduché stačí si pozrieť volebnú diskusiu z pondelka na seredcity z ktorej je veľmi zrejme kto agresívne zaútočil a vystupoval na pána Jankulára menovaný novinár položil otázku odpoveď nechcel počuť, nepustil Jankulara k slovu až moderátor nemal inú možnosť ako mu vypnúť mikrofón. Čista blamáž. Ako môže niekto napísať takýto článok keď vie ze existuje záznam verejnosti dostupný a je z neho zrejme ako to v skutočnosti bolo. Pre mňa nepochopiteľné

  9. Jankulár dostal priestor na odpoveď a aj tak na ňu neodpovedal a to ani na FB pod samotnou diskusiou takže ako??? Zneužil verejné inštitúcie? Zneužil. Ospravedlnil sa aspon? Nie
    Takéhoto primátora chceme???
    Ďakujem neprosím.

  10. Ja neviem Robino kde si bol na akej diskusii alebo ktorú si si prehral ale odpovedal síce veľmi ťažko sa k odpovedi dostal na koľko mu v tom bránil odhodlaný novinár ale podarilo sa kukni ešte raz

  11. Veci sa majú takto.
    Jána Jankulára otázka novinára nerozhodila ani najmenej. Pravdou je, že na otázku novinára Petra Saba odpovedal pokojne aj napriek tomu, že mu novinár neustále skákal do reči.
    Celá bublina o zneužívaní verejnej inštitúcie Jánom Jankulárom je dielom Miloša Majka. Peter Sabo je manželom Miroslavy Sabovej Dudášovej, ktorá je členkou tímu kandidátov na poslancov podporujúcich Ondreja Kurbela. Ondrej Kurbel si platí mediálnu kampaň v SOL.
    Ak je niekto v tomto prípade rozhodený, je to práve Miloš Majko, ktorý sa nevie zmieriť s tým, že mu v prvom volebnom období Martin Tomčányi odmietol ponuku na spoluprácu s mestom pri výrobe online-spravodajstva o meste Sereď. Samozrejme za ním vyčíslené náklady. Výpočet mám k dispozícii. Podobný kšeft chcel urobiť aj v Šoporni. Keď starosta Macho odmietol, tak sa z nádejných obchodných partnerov stali sporné strany pred súdom. Preto robí Majko všetko pre to, aby bol vo voľbách primátora úspešný Ondrej Kurbel. Ak voľby vyhrá, bude pre Miloša Majka cesta k tvorbe spravodajstva a možno aj Seredských noviniek otvorená. Preto sú na stránkach SOL do nemoty omieľané úvahy o zneužívaní funkcie , morálnych kompasoch a zábranách a osobách blízkych vedeniu mesta cez podnikateľské aktivity. Neviem ako dlho bude na SOL tento môj príspevok. Pretože Adninistrátor SereďOnline.sk je všemocný a ako málokto vie bič upliesť aj z lajna.

  12. Jankular je čistá faloš, ešte nič pre Sereď nespravil, jemu na Seredi a Seredanoch nezáleží, ide mu len o peniaze, nemá cit pre ľudí, je naprogramovaný a strohý. Kurbel je vzdelaný, pozná históriu Seredi a jej problémy, má deti, vie čo je rodina. Zaujíma sa o Sereď aj o rodiny, je ľudský a vyžaruje z neho dobro. Takého primátora potrebujeme, čo sa zaujíma o ľudí a situáciu v meste a nekopiruje už skrachovaných poslancov, čo nevyužili dotácie na kaštieľ ani štadión, iba na svoje účely.

  13. Pan Veselicky choďte už radšej späť, ste starší človek a očividne Vám to už o takejto hodine nemysli. Nerozumiem prečo je dôležité to koho je alebo nie je p. Sabo manžel, každá divácka otázka na diskusi mala začínať tým že človek povie akého má partnera/partnerku?Nebuďte smiešny. V prvom rade ide o pointu s tu si myslím že je úplne zrejme že pán jankular ide vašou typickou cestou vyvinovania a hľadania výhovoriek..Nevedel odpovedať tak začal útočiť…

  14. Ejha, zle je na MsÚ keď reaguje už aj Veselicky. Niekde sa súdruhovia prepočítali a rýchlo povolali miestneho demagóga a prekrúcača pravdy. Žiaľ z jeho článkov, blogov, informácií je pravdivý hádam len dátum vydania.

  15. zaujímava na celej veci je jedna skutočnosť. A síce že kandidát na primátora ktorí sa uchádza o hlasy voličov miesto toho aby v pokore odpovedal napoloženú otázku začne vysvetľovat kto je osoba ktorá kladie otázku. Ako keby nebolo jedno či otázku kladie Mišo alebo Fero či Zuza. Toto sú tipické tomčányovské ťahy ktoré potom pokračujú zastrašovaním predmetnej osoby. Aj z tejto reakcie pána Jankulára je vidieť že jeho zvolením sa nič nezmení a Tomčányho praktiky budú pokračováť naďalej

  16. Pán Veselický, v prvom rade , zneužívanie verejných inštitúcií v kampani Jána Jankulára nie je žiadnou bublinou ale holým faktom, ktorý potvrdila aj hovorkyňa VšZP.
    Za druhé ako diskvalifikuje túto otázku fakt že moja manželka kandiduje?
    Prečo tento fakt nezaznel pri iných otázkach? Prečo pri vašej otázke nezaznelo to, že ste 12 rokov viceprimátorom?
    To, že po mojej otázke zaznel argumentačný faul pána Jankulára sa pýtajte jeho, neodvádzajte tu pozornosť na platenie kampane a podobné hlúposti.
    Rovnako tak môžeme spochybniť „rýchle otázky“ z diskusie dané ako prvé Ondrejovi Kurbelovi a následne rovnaké otázky pre všetkých. Takisto môžeme spochybniť prečo sa moderátor snažil dotlačiť Ondreja do odpovede či bude v Seredi ešte niekedy prvá liga vo futbale. Pretože tak ako je v článku vyššie spomenuté, majitelia médiá Seredsity robia kampaň Jánovi Jankulárovi.
    Spochybňovať môžeme aj to či pán Jankulár nevedel otázky dopredu.
    Ale všetko sú to obyčajné špekulácie.
    O toľko rozdielne oproti faktom, že VšZP bola DVAKRÁT ZNEUŽITÁ NA PREDVOLEBNÚ KAMPAŇ JEDNÉHO KANDIDÁTA.
    Prečo sa nevyjadríte ako zástupca úradu k tomu, keď teda pán Jankulár sa obhajuje, že jeho politická akcia skončila a až následne prebiehalo na „kultúrno-spoločenskej“ akcií meranie VšZP, že na plagátoch to uvádza ako atrakciu „svojej“ akcie? To je v poriadku? Nemá náhodou MsÚ právo a povinnosť kontrolovať ohlásené akcie?
    Pán Veselický na záver by som sa vás len spýtal ešte pár otázk. Prečo tak vehementne posledné týždne bránite Jána Jankulára? Zašpekulujme si, je to preto, že vás primátor Tomčányi ochránil pred problémami s nelegálne vyplatenými odmenami? Je to vaša „odplata“ primátorovi, že podporujete jeho koňa? Ako vnímate fakt, že podľa pána Jankulára „zamestnáva“ 70 ľudí v CDR? Nie je vám ako obhajcovi čestnosti a pravdy, že Ján Jankulár v živote nikdy nikoho nezamestnával a v skutočnosti všetkých vrátane jeho samotného zamestnáva štát, teda my všetci? A v neposlednom rade ako vnímate to, že ste zástancom slobody slova ale v tlačených SN sa objavujú vaše nepresné články s polopravdami a prekrútenymi citátmi ale odpovede na je nie sú vytlačené? Nie je vám to proti srsti?

  17. Ja myslím, že každý súdny človek z verejného záznamu pochopi, kto na koho útočil….agresívny bol akurát tak novinár, ktorý skákal p.Jankularovi do reči, kde p.Jankular sa ho jasne niekoľkokrát pýta,či ho necha dopovedat, že mu odpovie ,vy otočíte a popriete ešte aj to,z čoho je videozáznam, neuveriteľné….verejnosti ju blejt…

  18. A ty by si sa nenastal keby NAJlepsi a NAJ NAJ NAJ kandidát na jednoduchú otázku namiesto odpovede začal spomínať tvoju ženu?
    Prečo sa nespomenie, Jankulár je nadriadeny svojej partnerke v decaku? To je ok?
    Jankulár veľmi dobre vie že zneužil inštitúcie a namiesto toho aby sa kajal ešte útočí, koho mi to pripomína?
    Jaj už viem 🐷

  19. Ľubomír Veselický 26. októbra 2022, 23:17 – Lubos, nebud nervozny. Zacalo moratorium a tak sa budem mat cas venovat Tebe. Neboj sa, Tvoja chvilka slavy ti neubehne. Snad nielen ta.

  20. hovori sa, ku na starsim ludom by sme mali byt slusni. ale tu slusnost a uctu by si mali zasluzit. pretoze obcas s vekom prichadza senilita, debilita a kokotita (novotvar pasujuci na mestskeho brblala).
    takze – kecal, uz zalez naspat do bruchovej riti, odkial ti trcia boty uz roky a daj pokoj.

  21. Je moratorium od 0:01 a akékoľvek šírenie kampane a antikampane týkajúce sa kandidátov je trestne stihatelne a všetky komenty od 0:01 by mali byť vymazane, či negatívne alebo pozitívne.

  22. Ale vsak Veselicky ma pravdu, len ju zas tak podal aby vyhovovala jemu, ako sa to hovori? Mytolog? 🙂
    Lebo nebolo to nahodou tak, ze Veselicky s Tomcanyim pred volbami boli s Majkom jedna ruka, najvacsi kamosi naslubovali hory-doly a potom samotne mesto chcelo spolupracu s SoL akurat ze to Tomcanyi a Veselicky brali ako drzhubne?
    ved to tu uz bolo v minulosti napisane – Tomcanyi chcel umlcat diskusiu pod prispevkymi ktore sa tykali mesta.
    Proste klasika ako rozmysla on a jeho banda – dohodneme sa, ja takto ty takto.
    Ked sa nadavalo na Vranovica, Kurbela to Tomcanyimu nevadilo ze je diskusia otvorena.
    V Soporni to bolo to iste. Svojho casu Macho najvacsi kamarat s Majkom, uverejnoval tu ostosest a takisto chcel Majka vyplatit drzhubnym.
    Cize Majko je zly lebo ponukol sluzby tie iste ktore robil dovtedy (resp. vo vacsom rozsahu ak dostane zdroje) s rovnakym zachovanim hodnot a Tomcanyi a Macho su ti dobri lebo oni chceli aby za mestske/obecne peniaze Majko umlcal verejnost pripadne aby sa na SoL neobjavovala na nich kritika.
    Mimochodom potom te dlasie tvrdenia o dohode s Ondrejom Kurbelom, pan Veselicky to mate nejako podlozene alebo to je hlupa klebeta?
    Lebo o zneuzivani poistovne pisete, ze je to udajne aj ked z fotiek a vlastne aj vyjadreni Jankulara je uplne jasne z k tomu doslo ale vy vase tvrdenie mate podlozene len vasou domnienkou a vydavate ho za fakt. Manipulator ako sa patri, este plateny z penazi obcanov.

    Nemusime s Majkom suhlasit vo vsetkom, mozu nam byt jeho metody proti srsti ale vzdy pracuje s faktami a veci ma podlozene. A prave to sere panov z radnice a ich koni. Lebo vedia ze ma pravdu, keby ju nemal tak Majka zhodia faktami raz-dva tak im zostava len okydavat a v zakulisi hrat spinave hry.

  23. Aby sme v sobotu večer, resp v nedeľu ráno neboli veľmi prekvapení. Bo ako poznám Slovač a sereďanov obzvlášť, tak zdravý rozum a logika neboli zatiaľ pri žiadnych voľbách rozhodujúce. V Seredi to bol guláš, futbal a pod.kraviny. Ostáva len veriť, že tieto voľby budú konečne iné. Inak Sereď ostane tam kde je, už 12 rokov. Zamrznutá v čase.

  24. Takže pan Jankular sa stal riaditeľ detského domova veľmi zvláštnym spôsobom a to ze pri nom zrušili 5 ročnú prax. Mal tam medzi nami milenku bola staršia od neho o tak ju oblbol, že sa kvôli nemu rozviedla. Ale po jej rozvode ju odkopol, lebo bola staršia. Jankularov otec pomohol zakryť Tomcanimu kauzi na polícii a odmena je spraviť z jeho syna primátora. Tento mladý pán nieje schopný poriadne riadiť detský domov tak ako chce riadiť mesto. Celé je to fraška a on je nastrceny panák.

  25. Pan Veselicky kľud. Už pôjdete do dôchodku. Tomcanyi mi sľúbil vaše miesto, keď zoberiem Kurbelovi hlasy. Takže vaše miesto už patrí mne. Ďakujem pán primátor.

  26. ked je to tak ako pisete pan veselicky,tak je majko len obycajny spinavy kseftar,co sa tu hra na najspravodlivejsieho.tie materialy by sme si radi pozreli,co si pan spravodlivy chcel vsetko uctovat.

  27. A vie mi niekto vysvetliť financovanie kampane Jankulara? Vraj z vlastných zdrojov. A to tie kvantá reklamných plagátov a propagácii má ako dar??????

  28. Ľubomír Veselický 26. októbra 2022, 23:17 – Lubos, veci sa maju inak. Zial, podstatne inak.

    A nemaj strach, ze by som sa venoval naSMERovaniu Tvojho moralneho kompasu. U Teba totiz moralny kompas uplne absentuje. Ty si stavil na „istotu“ penazi, dochodku a penazi a nesledne dochodku, o akom sa beznym ludom (ktori sa Ti na neho skladaju) ani nesniva.

    Ako teda, odpovies uz na to, ci Ti vykonavala prace na sukromnom rodinnom dome firma, ktorej zvyhodnovanie si VEREJNE v mestskych novinach obhajoval?

    Pripadne by si mohol prilozit aj zoznam dalsich firiem, ktore u Teba sukromne robili a zaroven maju nadstandardne vela zakaziek aj od Mesta Sered, v ktoreho vedeni viac ako dekadu si.

  29. Začínam uvažovať nad tým., že uverejním aj zoznam firiem, ktoré mi dodali tovar na dobierku. Nech to má „novinár“ kompletné.
    Všetkým mojim priaznivcom želám pohodový večer. Príspevky sú nápadité a výstižné. Pokračujte prosím!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img