ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Vodácku sezónu v Trnavskom kraji zážitkov uzavrel Svetlonos na splave

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj |MM|   Na Váhu pri Hlohovci, na Malom Dunaji v Jelke a na Dunajských ramenách tečúcich okolo Vojky nad Dunajom sa v sobotu 22. októbra splavovalo poslednýkrát v tomto roku. Vodáci sezónu uzavreli so svetlonosom presne tam, kde ju na jar s Vesnou otvárali.

Po minuloročnom úspechu podujatia Dunajský svetlonos pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj jeho pokračovanie v podobe troch výletov po vodných tokoch. Napriek chladnejšiemu počasiu si ich užili rodiny s deťmi i ľudia, ktorí vyhľadávajú unikátne zážitky. Väčšina z nich mala príležitosť pozorovať jesennú prírodu z vodnej hladiny prvýkrát v živote.

Splavy troch riek sa konali v období, s ktorým je spojená tradícia vyrezávania tekvíc. Podľa legiend sa svetlonos často pohybuje práve v okolí riek a močiarov.

Okrem sprostredkovania zážitkov z netradičného výletu do jesennej prírody bola cieľom podujatia Svetlonos na splave aj popularizácia Trnavského kraja ako vodáckej destinácie. Dunajské ramená a Malý Dunaj patria podľa mnohých k najkrajším vodným tokom Slovenska, užívať si ich môžu i menej skúsení vodáci alebo rodiny s deťmi. Splavy sú čoraz populárnejšie aj na Váhu v okolí Piešťan a Hlohovca.

Svetlonos na splave zároveň prispel k propagácií lokálnych splavovateľov, ktorí majú svoje rieky podrobne zmapované, poznajú všetky zákutia i tajomstvá regiónu. Svoje znalosti odovzdávajú klientom počas celej letnej sezóny, ale jesenné splavy sú pre nich skôr výnimkou.

„Vzhľadom na ročné obdobie sme pre účastníkov vybrali nenáročný dvojhodinový úsek s ukončením pri drevenom vodnom mlyne v Jelke. Veľmi nás potešila vysoká účasť a záujem o tento splav, keďže sa konal v netypickom vodáckom období,“ zhodnotil splav Malého Dunaja splavovateľ Ján Novák z Eurorafting.sk.

„Druhý ročník jesenného splavu Dunajských ramien bol úspešný. Vďaka priaznivému počasiu sme absolvovali celú naplánovanú trasu, nezastavila nás ani miestami nízka hladina vody. Cez plytčiny sme sa pretlačili pomocou pádiel. Bol to zážitok pre malých i veľkých vodákov,“ povedal splavovateľ Zoltán Jankó z Vodnetury.sk.

Mali sme typické jesenné počasie aj sme trochu zmokli. Príjemne nás však prekvapila posádka jedného z raftov boli to španielski učitelia, ktorí na Váhu pri Hlohovci spievali španielske pesničky. V cieli sme sa pred dažďom schovali v pohostinstve, kde nás čakal teplý čaj,“ dodal splavovateľ Daniel Balaga z Bananatour.sk.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img