ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Odpoveď na regulárnu otázku som od pani Čereveňovej nedostal

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický  /   V DKaffe Domu kultúry v Seredi bolo 24. októbra 2022 o 19. hodine stretnutie kandidátov na primátora s občanmi, ktoré pripravil webový portál Seredsity.sk. V druhej časti stretnutia mali obyvatelia možnosť položiť prítomným kandidátom otázky na veci, ktoré ich zaujímali.  Využil som možnosť a všetkých štyroch som sa opýtal, ako plánujú riešiť našu desaťročia existujúcu enviromentálnu záťaž 4,5 milióna ton polymetalického prachu známeho pod označením lúženec. Spomenul som si pritom na článok Miloša Majku z 5. júla 2022 s názvom Nepýtajme sa Budaja, čo urobil za dva roky, ale Tomčányiho, čo NEurobil za viac ako tri desaťročia. Ak sa teda mal Martin Tomčányi zaoberať likvidáciou lúženca, logicky ma zaujímalo, ako to bude robiť ten, kto bude primátorom v ďalšom období.

Ako prvú nechal moderátor reagovať JUD. Editu Červeňovú. Odpovedala protiotázkou. Čo som vraj robil ja ostatných dvanásť rokov.

Videl a počul som veľa predvolebných rozhovorov, ale s takouto nešťastnou reakciu som sa nestretol. Otázka pani Červeňovej vyvolala u časti prítomných obyvateľov nadšenú reakciu sprevádzanú potleskom. Vytešenci si v danom momente vôbec neuvedomili, že kandidátka na primátora v tom lepšom prípade nedokázala seriózne reagovať, v tom horšom priznala, že o možnostiach riešenia nemá ani šajnu. Ostatní traja kandidáti problém so svojimi predstavami o postupe  viditeľne nemali.

Pri predstavovaní na začiatku stretnutia hovorila pani Červeňová o svojich minulých kontaktoch s rôznymi predstaviteľmi dokonca aj z iných štátov. Musím však konštatovať, že diplomatickému jazyku sa nepriučila. Nebol to jej prvý lapsus. Nie je tomu tak dávno, keď v reakcii na trávy vyrastajúce z chodníkov odporučila  kritikom, aby si, ak sa im tráva nepáči, kľakli a vytrhali ju. Som zvedavý, ako táto jej výzva zapôsobila na 679 občanov, ktorí jej v roku 2018 dali svoj hlas ako kandidátke na poslankyňu, lebo takto sa niekto, kto o sebe tvrdí, že chce ľudí spájať, nechová.

A aby som neostal dlžný odpoveď na jej otázku. Priznám sa, že po nástupe Jána Budaja na post ministra životného prostredia som sa domnieval, že práve on ako človek so silným ekologickým cítením ukončí nečinnosť ministerstva v odstraňovaní nebezpečných skládok. Najmä po jeho osobnej návšteve 3. 7. 2020. Pikoškou vtedajšej akcie bolo, že pred príchodom J. Budaja do Serede povedala vedúca úraduministra M. Tomčányimu, že pán minister si stretnutie s ním neželá. Ktože ho tak asi mohol nabrífovať?

Pred návštevou ministra som ako člen petičného výboru  zbieral podpisy pod petíciu s názvom CHCEM ŽIŤ V ČISTEJ KRAJINE. Po roku od návštevy ministra na skládke som verejnosť v článku s názvom Prešiel rok (https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2021-08-02-presiel-rok )informoval o tom,  čo sa na likvidácii lúženca  zmenilo. V utorok 17. mája 2022 som sa listom obrátil na ministra Jána Budaja s tromi otázkami, ktoré sa týkali práce Ministerstva životného prostredia SR v prípade našej haldy. O obsahu odpovede som opäť informoval občanov Serede článkom pod názvom Ostali sme v tom sami (https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-10-11-ostali-sme-v-tom-sami), ktorý si Seredčania môžu prečítať aj v tlačených Seredských novinkách november 2022 na 9. strane. Neviem, či toho bolo málo alebo nie, ale  záver z nešťastnej reakcie kandidátky na primátora si urobí asi každý sám.kl

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Rozprávkár, iste že máš legitímne právo položiť takúto otázku ale podľa vlastného vyjadrenia si za 12 rokov ako druhý najvyšší predstaviteľ tohoto mesta bol zberačom podpisov pod jednu petíciu, napísal si jeden článok a jeden list ministrovi. Ak to dobre počítam tak to vychádza na jednu akciu za 4 roky. A to si bol ešte aj radu rokov radovým poslancom. Nemyslíš si že je to úboho málo na viceprimáora?

  2. anonym – v jeho prípade to bolo nad jeho očakávanie. Ale ak by ten luženec dobre zarobil, tak tam máme dnes na tom mieste nový národný štadión

  3. za čias primátorovania Janka Lehotu bol na stretnutí s poslancami,podnikateľmi a osobnosťami Serede vtedajší prezident Rudolf Schuster.V rámci diskusie sa ho mohli poslanci,resp.aj ostatní prítomní pýtať rôzne otázky.Ak si dobre spomínam,jeden vtedajší poslanec sa opýtal na riešenie otázky enviromentálneho dedičstva po NHS.A čuduj sa svete,aj pán prezident odpovedal protiotázkou:“a čo si Ty preto urobil?“
    P.S.Len som bol prekvapený,že prezident hneď z voleja dotyčnému poslancovi tykal…

  4. Lubos Veselicky – formou SMS som Ta vyzval o doplnenie mena obcana, ktoreho pani kandidatka na primatorku atakovala vo veci trhania buriny. Preco nepises faktograficky a vynechavas podstatne informacie? Este sa sa nenaucil doslednosti a nedoslo Ti, ze takto fakt daleko nezajdes?

    Ci staci Ti tam, kde si zasiel?

  5. Odporúčam p.Veselickému – evsnjrlium podľa Matúša, kap.7 – pre neho na zamyslenie ako ušité. Ak pravda má ešte aspoň zvyšok sebareflexie

  6. Pán Veselický je už naozaj chudáčik a šťastie pre mesto, že už končí. Veď on nevie s porozumením ani počúvať – alebo mu už chýba aspoň štipka inteligencie na to, aby pochopyl, že poslankyňa odpovedala? Tú jej odpoveď však treba pochopiť.
    A tiež je na tom zle aj s pamäťou. Odborníci tomu hovoria selektívnapamäť -pamätá si už len niečo, no náš vice si vyselektoval len to, čo mu vyhovuje.
    A už nevie ani len písať s porozumením. Alebo naschvál dokomolil aj jej meno, aby to jeho kopnutie bolo ešte silnejšie?
    Takto sa verejný činiteľ nspráva ku svojím kolegom, nehovoriac o tom ako sa normálny chlap má správať k žene.
    Pán Veselický, pri všetkej úcte – ak sa chcete vyhnúť ďalšej hanbe tak radšej už nič nepíšte.

  7. Veselický neviem či ti to už niekto povedal ale už si na posmech aj svojim chlebodárcom. Mal by si počuť ako sa o tebe medzi svojimi vyjadruje brucho a aj Krajčovič

  8. Treba sa poďakovať Veselickemu za všetko dobré čo urobil pre mesto Sereď. Tú Kubačovu bustu by mal dostat do daru ako odmenu, nech snou spáva.

  9. Zúfalí anonymkovia!
    Vidím, že sa snažíte, ale je vám to figu platné. Prosím ešte o niekoľko vtipnejších prívlastkov na moju adresu, lebo to, čo ste vyprodukovali doteraz, je dosť chabé. Príjemný deň. A píšte!

  10. p. Veselický, zatiaľ ste zúfalý jedine vy. Už to nechajte (najmä vaše bájky, blogy, dezinformácie…) a začnite si užívať (ne)zaslúžený dôchodok

  11. Lolinko zlatý! Aspoň jeden z tých mojich všetkých šiestich „priaznivcov“ ma nesklamal a po necelých troch hodinách zareagoval. Dôchodok si určite užívať budem rovnako ako právo na slobodu prejavu.
    Pekný večer a ďakujem za úprimné slová.

  12. p. Červeňová trochu zaskočená otázkou sa mala obrátiť na p. Veselického s prosbou o poskytnutie všetkých jeho poznatkov, ktoré v tejto veci nadobudol v snahe urobiť Sereď bez envirozáťaže. Som presvedčený, že „gentleman“ Ľ.V. by jej ich určite rád poskytol.. Ak pravda nejaké má.

    Pri realistickom pohľade na tento problém asi mnohí (okrem politikov) dobre vedia, že je to technicky ale najmä finančne takmer neriešiteľný problém. Preto všetci politici maximálne len sľubujú. Tú haldu je možné prekryť a urobiť organizovaný zber spodných vôd tak, aby sa to nerozliezalo ďalej. Ale odhadujem že halda lúženca tam zostane ešte po mnoho generácií!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img