ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Na čo pri vhadzovaní volebných lístkov nezabudnúť….

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Mária Jandová /  Predvolebná kampaň pomaly končí a stále je medzi nami veľa nerozhodnutých občanov.

Väčšina sa asi zhodneme na tom, že naše mesto potrebuje zmenu a to zmenu k lepšiemu. Zmena sa ale s väčšinou súčasných poslancov, resp. väčšinou tých ľudí, ktorí sa pohybujú okolo súčasného vedenia urobiť nedá.

Oblastí, kde je potrebná radikálna zmena je veľa a každého občana a teda potencionálneho voliča zaujíma niečo iné.  V pár nasledovných bodoch nájdete niekoľko základných informácii, ktoré Vám možno pomôžu sa správne rozhodnúť.

 

Sociálna oblasť

Poliklinika – obyvatelia sa nevedia dostať na vyšetrenia k lekárom, ak nezaplatia, stoja ráno o 4.hod pred poliklinikou . Odborných lekárov je málo, aj keď sú, tak po čase odchádzajú, väčšina lekárov v dôchodkovom veku. Nová nájomná zmluva sa bude vyrokovávať v najbližšom období. Lepšie podmienky vyrokuje iba nové vedenie mesta !!! Súčasné vedenie mesta sa ani neunúvalo predvolať konateľku a riešiť s ňou súčasnú situáciu.

DSS, denný stacionár – hovorí vám niečo prenájom budovy na Garbiarskej ul. ? DSS, ktorá bola jednou z podmienok OVS na prenájom budovy do dnešného dňa nie je zrealizovaná ! Odpustené nájomné, pôžička MsBP, nový dodatok zmluvy a stále nič !!! Myslíte, že súčasní poslanci niečo zmenia ? Kandidát na poslanca p. Klenovič je dokonca právny zástupca spoločnosti LRL sro / nehovorí sa tomu  konflikt záujmov ? /

Sociálne byty – prenájom budovy na Garbiarskej ul.- vybudovanie nájomných  bytov  bola podmienkou OVS – namiesto bytov – ubytovňa v centre mesta pre Srbov a Ukrajincov – čo s tým urobilo súčasné vedenie ?

 

Športová oblasť

Futbalový štadión – rekonštrukcia v nedohľadne, jedna ruina, chýba už iba sprievodca a zahájené vykopávky , myslím, že tu netreba nič viac dodať. Na zasadnutí DR 17.10. sa dohodlo, že sa nič nedohodlo. Rozhodnutie ponechali na nové MsZ ! Ďalší polrok stratený !!!

Dotácie do športu– v komisii sedia ľudia, ktorí si sami sebe prideľujú dotácie – konflikt záujmov – nikoho zo súčasného vedenia netrápi, je to v poriadku ? Mená asi netreba spomínať.

Športová hala OA – postavili Sereďania vrámci akcie Z, dnes hala patrí VUC a súčasné vedenie ani len nemalo záujem o jednanie o bezplatný prevod budovy do majetku mesta. Športové kluby platia nájomné VUC. Mesto dáva klubom dotácie, aby tí vedeli zaplatiť nájomné a energie VUC. Pripadá to niekomu normálne ?

Tenisové kurty –  o vybudovaní nových sa stále iba hovorí

 

Doprava

Parkovanie pri obytných domoch – ak si obyvatelia zaplatia parkovacie miesto – dizajn každej značky iný – žiadna jednotná vizáš ,  parkovanie na chodníkoch, na zelených pásoch. Proste organizovaný chaos.

Chodníky – stav chodníkov v našom meste asi netreba komentovať. Keby sa opravovali v takom tempe ako posledné 2 predvolebné roky, určite by celkový stav dnes vyzeral inak.

Zátarasy a betónové kvetináče – nepotrebuje asi komentár

Parkovisko pred Jednotou – áno, parkovisko nepatrí mestu, ale takto má vyzerať centrum mesta ?

Pekárska ulica – mala byť výstavnou ulicou, na ktorej sa nachádza mestský úrad a polícia. Ulica je jedna katastrofa,  parkovanie áut , žiadne zelené pásy, výjazd z parkoviska pred budovou MsÚ nedoriešený.

Schvaľovanie stavebných povolení bez zabezpečenia dostatočného počtu parkovacích miest. Mesto developerom  prenajíma a schvaluje parkovacie miesta pred obchodnými centrami a pred bytovými domami. Developeri nie sú nútení vytvárať dostatočný počet parkovacích miest a trpia tým obyvatelia bytových domov, ktorí nemajú dostatok parkovacích miest ani pre vlastných obyvateľov.

 

Odpadové hospodárstvo

Malý háj –  kauza TEKADEX – nezaplatené faktúry, zničený a znečistený pozemok. Ak by nezasiahli niektorí poslanci, dnes máme v Malom háji obrovskú skládku nelegálneho odpadu dovezeného zo zahraničia . Doteraz stojí na mestskom pozemku bioplynová stanica bez nájomnej zmluvy, a tá  je dokonca momentálne v dražbe. JUDr. Červeňová a p. Dúbravec dokonca sedeli v komisii, ktorá predĺžila agóniu firmy TEKADEX / samozrejme už pod iným názvom / . Dodnes nikto neplatí nájomné za tento pozemok. Nehovoriac o tom, že mesto nevie využiť jeho súčasný potenciál na spracovanie a skladovanie bioodpadu – a tak platíme za jeho odvoz a skladovanie v iných priestoroch.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A to ešte občania nevedia, že pošta v Seredi bude otvorená len do 15:30hod. Sobota zatvorené, čo je už realita.
    Pracujúci potrebujete na poštu? Nieje problém. Deň dovolenky a vec vybavená.
    Ako spoločnosť nie že napredujeme, vraciame sa o desiatky rokov dozadu. Kto, kedy za mesto rokoval so zástupcami Slovenskej pošty v prospech občanov.
    Bolo by asi zložité a náročné, ak by pošta v Seredi raz, prípadne dva krát za týždeň otvárala neskoršie a predĺžila otváraciu dobu do 18:00 hod., aby aj zamestnaný človek si vybavil to čo potrebuje.

  2. Krasne vystihnute. Jankular tvrdi ze ssa v meste urobilo vela. Ale pre koho? Odovzdali budovu skoly prakticky zadarmo a teraz jeho poslanci hovoria ze chcu viac priestoru pre dochodkov a deti. Len si treba pozret ako hlasoval Kalinai, Kral. A teraz ze chceme robit pre dochodkov. Oni sa nam vysmievaju. Dalsi dostane dotacie na kastiel a bude na tom zarabat. Taka dominanta ma byt v rukach mesta. Buchova v cepeni hovori susedom ze nebude za vystavbu vnutroboku na kapustniskach a potom sa uskrna na Jankularovom bilborde. Treba zmenu.

  3. Nasľubujete tu aj modré z neba. Už by ste mohli prestať s tým oblbovaním ľudí. Každý je už rozhodnutý koho bude voliť a vôbec, či príde k voľbám. Nechajte to na ľudí!

  4. Veľmi dobrý článok. Škoda ze aj pravdivý. Len neviem koľko ľudí to číta. Ľudia sa o to nezaujímajú a potom to tak vyzerá že volia toho kto im ponúkne guláš pred voľbami

  5. Presne tak kto chce ísť voliť už je rozhodnutý komu dá hlas. Tento rok cítim že bude veľká účasť, pretože zmenu to chce to je jasné. Len dúfam že nás teraz nenakŕmia rečičkami a po voľbách skutek utek. V Seredi to je ako v rozvojovej krajine. Roboty tu je habadej. Takže držím palce tomu kto to vyhrá nech to postupne vybuduje od základov. Štadión, cesty, kaštieľ atď atď. Hlavne nech sme konečne trocha hrdí na to naše mesto!

  6. seredsity ešte asi stále upravuju záznam z pondelkového večera. Napriek príslubom že v utorok t.j. včera. si celý neupravenÿ záznam budeme môcť pozrieť. Asi tam odznelo niečo čo by ľudia nemali vedieť alebo to celkovo nedopadlo pre koníka Jankulára najlepšie

  7. ..určite by som dala hlas pani Jandovej ./Plézelovej/. Je to osoba, ktorá má potenciál volebného lídra s informáciami o ktorých ešte ani nevieme a určite by bola kvalitný volebný líder. Len bohužiaľ treba sa pozrieť aj za seba kedy v seredskom parlamente sedel aj jej otec a vtedy nám jej informácie o tom ako a koho voliť chýbali. Alebo vtedy sme nepotrebovali zmenu ..

  8. Pozrite si ako odpovedala kandidatka na starostku o tom ci bola pozret na pazitnej ulici ked odhlasovala zamer dalsej vystavby v tejto ulici. Jej odpoved je tragicka. Ani nevie ze sa tam ma stavat a ani nebola tam pozret. Hlasovala aj tak za. A toto xy chce byt primatorka. Tak isto hlasovala za urbanisticku studiu na kapustniskach na poslednom zastupitelstve a pritom v podkladoch chyba suhlas od dopravnych policajtov. Potom sa necudujte ked vam tito poslanci odsuhlasia projekt prvoligoveho stadiaona ked sa tam ani realne nezmesti.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img