ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Takto sme organizovali I.ročník Online párty. Pred viac ako 13 rokmi.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V súvislosti s organizátormi úplne spackanou (žiadnou?) organizáciou sobotňajšej akcie Krampusov, kritikou úplne bežných návštevníkov podujatia a už na prvý pohľad viditeľného ignorovania bezpečnosti nielen samotných vystupujúcich (ľudia prezlečení v maskách čertov)  ale aj návštevníkov a hlavne malých detí, sme sa rozhodli priniesť pohľad na akciu z pred trinásť rokov.

Ide o I. ročník OnLine párty, ktorú sme organizovali v Campingu na ihrisku. Akcie sa zúčastnili viac ako tri tisícky účastníkov a z fotografií je vidieť hlavne:

  • organizátorov boli desiatky a všetci mali jednotné tričká s potlačou ORGANIZÁTOR a názvom akcie
  • organizátori boli rozmiestnení po celom priestore, boli medzi návštevníkmi a sústavne im boli k dispozícii.
  • úlohou organizátorov bolo nielen poskytovať servis návštevníkom, ale aj si všímať všetko podozrivé a upozorniť vedenie akcie na prípadné podozrivé osoby za účelom predídenia možným konfliktom, krádežiam a pod.
  • na akcii sa po celú dobu nachádzalo vozidlo RZP a jednotka HaZZ so záchranármi
  • všetky priestory boli označené nápismi a symbolmi usmerňujúcimi návštevníkov
  • na označenia a vytýčenia priestorov boli použité profesionálne bezpečnostné prvky (kužele, stĺpiky, značenie)
  • všetky zóny boli vytýčené páskami a to  červeno bielou bežné priestory, kde páskou bol vymedzený priestor na bezpečný pohyb návštevníkov z radov občanov a páskou policajnou bol vytýčený priestor, do ktorého z bezpečnostných dôvodov bol vstup verejnosti zakázaný. Práve v týchto priestoroch hrozilo nebezpečenstvo úrazu pri prezentáciách hasičov, polície, armády a záchranných zložiek.
  • pohyb návštevníkov akcie bol skutočne kontrolovaný a to nie preto, lebo sme snáď mali záujem niekoho obmedzovať, ale pre jeho BEZPEČNOSŤ. Práve tá bola na DVA MESIACE VOPRED pripravovanej akcii PRIORITOU.
  • nič sme nenechávali na náhodu.
  • pre ochranu prírody a zamedzenie znečisteniu priestoru (pôdy, spodných vôd a pod), sme aj auto použité pre zákrok hasičov umiestnili na veľkoformátové plechové podložky
  • mimoriadne sme dbali na bezpečnosť detí, ktoré sme dokonca vozili aj na najdlhšej štvorkolke na svete, ktorú sme na tento účel zapožičali a priviezli od importéra z Prahy. Pred jej použitím sme investovali svoje finančné prostriedky do inštalácie výstražných oranžových svetiel (majákov) na štvorkolku, aby sme  v maximálnej možnej miere eliminovali riziko kolízie deťmi naloženej štvorkolky ako s autami mimo priestor, tak s ľuďmi v ňom.
  • sústavne sme komunikovali s MP a hliadkou OO PZ, ktoré boli v blízkosti, ak nemohli byť priamo na podujatí
  • všetci organizátori boli sústavne spojení vysielačkami, resp. mobilmi a vedenie akcie malo sústavne prehľad o dianí v celom priestore
  • samozrejmosťou bolo a aj v súčasnosti pri akejkoľvek akcii je potrebné vybavenie ako napr. profesionálny detektor na kovy používaný napr. na letiskách pri fyzickej kontrole pasažierov a ne noc pred akciou výkonné vtedy xenonové, dnes LED batériové svietidlá a nočné videnia

Z pochopiteľných dôvodov nebudeme podrobne rozpisovať ostatné bezpečnostné opatrenia, no z nateraz známych faktov týkajúcich sa organizácie  včerajšej akcie Krampusov, sme  už pred pätnástimi rokmi evidentne boli úrovňou organizácie a bezpečnosťou v dimenzii, o akej sa organizátorom Krampusov ani nesníva.

Toto nezverejňujeme preto, aby sme sa snáď dnes chválili, keďže fotografie z našej akcie sú dostupné verejne od ich publikovania. Ide nám o poukázanie na mimoriadne mizernú úroveň organizácie včerajšej akcie, o možnosť reálne porovnať ako majú vyzerať preventívne opatrenia a ako to vyzerá, keď je organizácia akcie podcenená až odfláknutá a bezpečnosť prítomných úplne ignorovaná.

Na podujatie sme nemali žiadne finančné dotácie, všetku organizáciu sme riešili z vlastných finančných zdrojov, na akcii sme nevyberali vstupné a všetok program bol pre všetkých návštevníkov úplne zdarma. Napriek tomu, že sme robili akciu pre verejnosť, Mesto Sereď, resp. DK nám komerčne spoplatnil ešte aj zapožičanie pódia, na ktorom večer bežal program pre širokú verejnosť – samozrejme, že znovu bez vstupného a teda zdarma, resp. na náklady organizátora.

Aj dnes si považujem za povinnosť poďakovať sa Robovi Rybárskemu s ktorým som sa o náklady podelil a za pomoc sponzorom a všetkým, ktorí sa o úspešný a bezproblémový priebeh OnLine párty postarali. Tešíme sa v príjemných spomienkach.

Obdobne tomu bolo aj počas nasledujúcich dvoch ročníkov.

Fotografie sú stiahnuté z média a teda sú „recyklované“. Originály v plnej kvalite by sme v archíve samozrejme našli, no účel určite splnia aj tieto.

Ďalšie materiály a fotoreportáže nájdete v archíve tu: http://archiv.transparentnasamosprava.sk/online-party/index.html

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. pan Majko vtedy bol náš mytológ ešte asi vašim kamošom pripadá mi na tých fotkách ako tretí najdôležitejší človek na tom podujatí

  2. pre Majka 24. októbra 2022, 0:26 – to bola este doba, kedy Lubo Veselicky bol tym Lubom, ktoreho si chcem pamatat trvale. Slusny, so zmyslom pre pravo a spravodlivost a autorom tohto textu:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/o-nas/

    Text, ktoreho je Lubos autorom je pre SOL aktualny aj dnes, len Lubos je iny.

    A aby som nezabudol – to este Lubos pisal nielen kritiku na vedenie mesta, ale aj recepty na varenie.

    Kto vie, preco nieco viac ako jedenast rokov vedenie mesta nekritizuje, ale obhajuje a recepty uz nepise… 😉

  3. pan Majko akcie SOL boli pekne, sam som sa na nich zucastnil. Len Krampus bola trosku ina akcia a v inom case. Tie vase boli prevazne pre deti, na Krampusoch bola vacsina ludi dospela. Deti pocuvaju kto im co povie, s dospelymi je to tazsie. Nehovorim, organizacia bola zle zvladnuta, to nikto nemoze popriet. Snad do buducna je to vystraha ze treba brat tieto veci vazne. Inak nechcete ozivit akcie SOL? 🙂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img