ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Starosta Macho opäť zavádza. Chváli sa certifikátom transparentnosti, ktorý má minimálnu výpovednú hodnotu pre našu obec

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Jozef Nahácky / Certifikát obec dostala, iba na základe dvoch verejných obstarávaní v roku 2021, ktoré boli vyhlásené vo vestníku pre verejné obstarávanie. Až 80 % verejných obstarávaní, robí obec takým spôsobom, ktorý nebol hodnotený.

Viac vo videu:

Príloha:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dodo urobili s teba blazna zamerne. Urad je samy podvod a spinavosti. Aj slepy uz musi vidieť ako sa kradne jak po nebohom na urade.

  2. Spoločnosť transparex sa rebrickom snazi dostat hlbsie na trh. Rebricek urobili zadarmo a isto neriskuju svoju povest klamstvami. Maju referencie aj od protikorupcnych neziskoviek a vidiet vsade iba klamarov a zlodejov musi byt unavne. Videla som aj sutaze vyhrate spolocnostami, ktore vdaka nizsim cenam napokon nie su schopne realizovat. Preto zhadzovat prave tento certifikat, ktory obec dostala bez vlastneho pricinenia nie je pekne. Zasluzili si ho. A ak mate podozrenie, budte konkretny. Inak to vyzara ako ohovaranie.

  3. Kradne sa, a nikomu nič nechýba, tak potom je všetko v poriadku či nie? Čisto sprosté reči. Skoro ako v Seredi, nikto nebol obvinený nikoho nesúdia a ľudia majú veriť čo niekto napíše.

  4. Pani Verešová, ja som konkrétny dosť v tom videu. Zhodnotilo sa 10, max. 20% VO aj to iba z roku 2021, vysvetlil som to vo videu. Aj to metodika rieši iba technické veci. Treba zhodnotiť zvyšných 99,5% vecí od 2.1.2015 😉
    Ohováranie? Ja som videl zákazky, ktoré boli vyhotovené za tretinu, či polovicu jednotkovej ceny, aká bola vysúťažená pre našu obcou 😉

  5. Niečo nájdete aj v analýze od INEKO http://www.hospodarenieobci.sk/profil/samosprava/504050
    Neveriť nikomu a ničomu je dnes také obľúbené. Ja naozaj nemám chuť ani potrebu presviedčať každého. Videla som už desiatky ľudí, čo to robili a keď napokon boli v tom, zmenili názor a pochopili. Dokazuje sa to každý deň a časti populácie to prináša opakované sklamanie z politiky. Možno by stačilo, keby im došlo, že to predtým boli len také reči, ktoré sa už nedajú zhltnúť späť a ich pôvodcovia už pochopili. Ja nedržím palce nikomu a ani nikoho nezhadzujem. Budú tam tí, ktorých si ľudia zvolia a ja sa budem snažiť pomôcť každému z nich. Lebo chcem, aby obec postupovala a skracovala náskok tých, ktorí nezaspali. Verím, že sa o tom budú snažiť všetci zvolení zástupcovia a pochopia, že iba konštruktívna diskusia a spolupráca ich posunú ďalej.

  6. Milena Veresová 13. októbra 2022, 9:04 – je fajn, ze pani Veresova komunikuje pod svojim menom. Je hlavnou kontrolorkou obce a viac ako desatrocie je platena za kontrolu zakonnosti v samosprave.

    Pani Veresova ale nie je len kontrolorkou obce. To ale zatial nie je az tak dolezite.

    Za dolezite v suvislosti s vyjadrenim pani Veresovej – citujem: „vidiet vsade iba klamarov a zlodejov musi byt unavne“ povazujem za dolezite poziadat pani Milenu Veresovu, aby tu VEREJNE napisala, co mi ona odpovedala na otazku, ako z pozicie hlavnej kontrolorky vidi konkretny pripad v obci a co konkretne ONA vykonala v zaujme prava, apravodlivosti a povinnosti zmluvnej strany.

    Pani Milena prosim, napiste Vase vyjadrenie kompletne tak, ako Vami bolo povedane.
    Dakujem.

  7. Pani kontrolórka Verešová, ešte mám na Vás jednu otázku. Na súde s pánom starostom sme sa dozvedeli, že obec dlhšiu dobu neodpovedala na infozákon a keď Okresná prokuratúra v Galante chcela podklady,ktoré im Macho odmietal dať, musela UROBIŤ SPOLU S POLÍCIOU PREHLIADKU INÝCH PRIESTOROV (Obecný úrad).
    V ktorej z Vaších kontrol nájdem, že obec porušuje infozákon?
    Ďakujem za odpoveď

  8. Ten nas byvali bachar sa za tie roky naucil ako obchadzat zakony , svojou aroganciou zmietol niekolko podnikatelskych zamerov v obci , no co nevidiet mu to obcania spocitaju svojimi hlasmi vo volbach

  9. Pan Majko nemám proti va nič pomáhate odhaliť špinavosti Vahovce, Šoporňa, Šintava. No a v Seredi zvlášť tam je to zabetónované Tomcanyi má nepriestrelnú vestu, všetky útoky hravo odráža. Pripomína to útok don Juana na veterné mlyni.

  10. Milena Veresová 13. októbra 2022, 9:04 – pani Veresova, co sa s Vami stalo? Akosi ste sa zrazu zablokovala. Najskor taka aktivita a po jednoduchej a zrozumitelne polozenej otazke tykajucej sa Vasej transparentnosti a OSOBNEJ INTEGRITY ste ticho?

    Preco verejnosti otvorene a polopate nepoviete, ako skutocne rozmyslate a konate?
    Vazne aj to za Vas musia urobit ini?

  11. Macho kradne , robí podvody, stavia si domy za obecné peniaze. Občania Šoporne toto keď nevidíte, tak kto vám má orvoriť oči?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img