ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Pre niektorých ľudí vojna, bombardovanie a mŕtvi na ukrajinských uliciach, sa môže javiť ako počítačová hra

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

A tak k samotnej vojne a jej následkom pre Ukrajinu a Ukrajincov aj pristupujú. Iné racionálne vysvetlenie (snáď ešte u niektorých finančná motivácia) cynickosti a arogancie voči každodennej realite na Ukrajinskom fronte.

Problém ale je, že dianie na Ukrajine reštart a návrat na začiatok nemá. Zničené sú cesty, domy, činžiaky, nákupné centrá, železničné stanice a iná infraštruktúra v skutočnosti, nie virtuálne. A stlačením počítačového tlačítka neobživnú ani tisíce mŕtvych a nevyzdravia sa desiatky tisíc zmrzačených vojakov a civilov.

Som si istý, že všetci virtuálni hrdinovia podporujúci dobyvačné a zvrátené chúťky ich idolu zločinca Putina, by zmenili svoj názor v momente, kedy by prvá črepina z vybuchnutej bomby poškodila fasádu ich domu, alebo keby niekde na ulici držali v náručí zakrvavené telíčko zomierajúceho vlastného dieťaťa.

Reálna vojna je dnes mimoriadne blízko nás, no zároveň je veľmi ďaleko. Lebo stále ju bežný človek vidí „iba“ v televíznych správach a z televízora sa mu predsa krv obetí Putinových rakiet do obývačky nevyleje…

Putin bombarduje aj Ľvov, teda mesto, ktoré autom navštívite za zhruba štyri hodiny. Ide o tristo kilometrov. Teda ani toľko, ako sú Košice z Bratislavy.

Rakety vystreľované z ruských vojnových lodí lietajú nad územím Moldavska. V Podnestersku (separatistická republika vojensky odtrhnutá od Moldavska a desaťročia podporovaná Rusmi) na vhodný moment a rozkaz čaká asi 5 tisíc vojakov s vojenskou technikou, v tejto krajine dislokovanou desaťročia. A to hovoríme už d rádovo desiatke kilometrov od Rumunska, teda krajiny, ktorá je súčasťou EÚ.

Väčšina Slovákov ešte stále žije v „blaženej nevedomosti“ a vypnutím televízora má pocit, že vojna skončila a že sa ich tak nebezpečenstvo netýka. Omyl !! Ak sa situácia vo svojej eskalácii nezmení, bude len otázkou času, dokedy bude vypnutie televízora stačiť…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Sa spamätať. Vojny sú celý čas vo svete. Izrael vs Palestina. Izrael vs Sýria, Turecko vs Kurdi, Saudská Arábia vs Jemen a to je len zlomok.

    Ponaučenie z toho vyplýva. Nedráždi susedov ktorí sú silnejší. Ľudia by nemali voliť politikov ktorí majú divoké vyhlásenia len aby sa zapáčili voličom.

    Dnes je časovaná bomba Turecko vs Grécko, Čína vs Taiwan.

    Svet sa točí a my ideme ďalej.

  2. Klobúk dole pred ukrajincami!!!! Nás keby bombardovali početne silnejší nepriateľ, už ako krajina neexistujeme. Ukrajinci sú hrdinovia. Putler ich nezlomí!

  3. Nie počítačová hra, ale šachová partia. Hrajú ju na spoločenskom rebríčku oveľa vyššie postavení bastardi, než sme my. Oni zarábajú, my šetríme a rozčulujeme sa na internetových diskusiách 🙂

  4. Ukrajinci su hrdinovia 😀
    Jasné vidím ich každý deň ako idú do Amazonu a modlia sa aby nenafúkali.
    Ako tak dokážu na ukrajine ešte držať pozície len vďaka tomu že dostávajú podotíkam z našich peňazi Zbrane a miliardy na chod krajiny.
    Nie ukrajinci sú hrdinovia ale určití občania Európy ktorí celé roky odvádzali dane, nevyhládávali konflikty a predovšetkým nevolili agresívne politické strany ktoré vyhľadávali politické body tým že sa vyhrážali susedným štátom.

    Nepodporujem vojnu ale robiť z najskorumpovanejšej krajiny Europy hrdinov je mimo.

  5. Anonym 10. októbra 2022, 19:14…No jasné… všetky tie štáty ktoré boli v minulosti napadnute či okupovane Ruskom (alebo jeho predchodcami) ho len drazdili a ti chudáci rusi sa vždy nechajú vyprovokovať, pretože sa citia ohrození…raz fínmi, inokedy maďarmi, Gruzincami, moldavcami, ukrajincami atd…že sme ich aj my vydrazdili v 68?…

  6. pilat 10. októbra 2022, 20:31…no a čo tak napríklad Osmanská ríša alebo napoleonske vojny…to je tiež dosť velký zoznam vojen, nie?

  7. pilat 10. októbra 2022, 23:36 – hovnomet ta vystriekal do matere ty analfabet.
    Irak, Afganistan, Korea, Vietnam, Kosovo, Syria, Somalsko, vsade tam boli tvoji RuSSi rovnako ako USA, ty ubohy nevzdelany degenerat.

  8. daj si tabletky tvoja psychika je v koncoch ty maly kokutek,si z asocialnej rodiny,je vidiet,ze doma mate len tri tv programy,mas z huby rit same sracky ti z nej vyletuju.

  9. Koľko km sú vzdialené USA vie niekto. Je to moc divne keď sa angažujú v každej vojne, zrejme im ide blahobyt a mier. Vládca sveta Amerika, inak Hitler mal chuť ovládať svet, čistá nemecká rasa znovu ukazuje svoju zákernost.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img