ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Celá Ukrajina je pod paľbou ruských rakiet. Mieria aj na civilné ciele v centre Kyjeva

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes prakticky celá Ukrajina zažíva ďalší mimoriadne intenzívny útok Ruskej armády. Rakety zasiahli nielen infraštruktúru zabezpečujúcu bežné služby pre civilných obyvateľov, ale priamo civilné ciele. Krátery po dopadnutých raketách sú viditeľné pri detskom ihrisku, na námestiach priamo v centrách miest a je viditeľné, že raketové útoky boli naplánované na čas, kedy deti chodia do školy ľudia do práce. Teda tak, aby boli spôsobené čo najväčšie nielen materiálne, ale aj škody na životoch civilov.

Cieľom útokov je evidentne spôsobenie chaosu a paniky medzi civilným obyvateľstvom. Viditeľná je mimoriadna brutalita útokov, ktorým pravdepodobne ešte nie je koniec. Nateraz bolo na Ukrajinu vystrelených viac ako sedemdesiat rakiet, z ktorých asi štyridsať zostrelila protivzdušná obrana Ukrajiny.

Raketami je ostreľovaný aj Ľvov, ktorý je už príliš blízko Slovensku a teda Európskej únii.

S najväčšou pravdepodobnosťou je potrebné očakávať ďalšiu vlnu utečencov zachraňujúcich si skutočne holé životy. Je Slovensko a EÚ na tento možný a veľmi pravdepodobný scenár pripravené?

Reprofoto: CT

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ruské útoky na civilné obyvatelstvo sa už ani nedajú spočítať a ešte stále sa nájdu ľudia, ktorí veria že tam Putin išiel armádov „chrániť“ svojích obyvateľov…tých ktorí sa v putinovských referendách v 98% vyjadrovali že chcú byť rusmi, dnes „ich“ prezident ostreluje….Blahu a spol. + jeho fans išlo rozhodiť od zlosti pri výbuchu na moste po ktorom sa presúvajú zbrane….dnes tie zbrane útočia na civilné obyvatelstvo v čase ked spali alebo sa presúvali do práce či do škol….čo ešte treba aby sa Rusko označilo ako teroristický štát?…a 20% ludí u nás tomu ešte fandí..ani po vyše pol roku nepochopili..hnus…

  2. Nikto nemá záujem rokovať s Ruskom. Hlavný záujem je dodávať zbrane. Na nešťastí sa dá dobre zarobiť, Amerika má skúsenosti. No a to super embargo ktoré ničí úniu je skutočne účinné na samozničenie. Hlavne východného bloku únie, Nemecko a USA zarobia.

  3. s Ruskom sa rokovalo…rokovali tam snáď všetci, Rusko sa rozhodlo aj tak zaútočiť….nasledovali rokovania na bieloruských hraniciach,Rusi aj počas tohoto rokovania bombardovali Charkov a dalšie mestá….rokoval priamo v Moskve generálny tajomník OSN, potriasali si rukou s Lavrovom, na druhý deň toho tajomníka v Kyjeve ruské rakety bombardovali..stále tomu nerozumieš, alebo nehceš rozumieť?…a najviac zbraní na Ukrajinu dodáva práve Rusko, takže tí na tom zarábajú podľa tvojej logiky najviac….takže je tá vojna pre ních asi výhodná, keď na to takto pozeráš…

  4. Čo chceš rokovať z ruskom? Je to vyhladzovanie ukrajiny, zabíjanie ľudí a svet sa len prizerá. Už dávno mali potopiť celú čiernomorskú flotilu a dodať tam balistické strely. Pre Stalina nemal ludský život nikdy žiadnu hodnotu, bolo ich mnogo a hotovo, kompostujú. Keby mu 75 rakiet pristálo v Kremli zbadal by sa.

  5. Pre 11:48, ako ta nicia sankcie na ruSSov, no povedz mi? Netrep proruSSky dezolat. Ceny mas stale este zafixovane a pracuje sa na tom, aby sa dramaticky nezvysovali v buducom roku. O com trepes. Sankcie funguju, citia ich ruSSi. Ceny plynu pre firmy isli hore vyrazne este na jesen pred rokom, pred sankciami. Urobi sa poriadok s cenami elektriky a plynu na EU urovni a bude pokoj. Slava Ukrajine! puttler – idi na chuj!

  6. Anonym 12:07 ty si nejaký divný. Mimochodom máš pokazenú klávesnicu lebo píše dve veľké S. A máš pravdu, že sankcie fungujú len s tým, že ich najviac cítia obyvatelia EU. Alebo ty máš energiu zadarmo? Žiaľ, dalo sa to čakať, že Rusko zareaguje na UA akciu (akcia – reakcia). Pokiaľ sa budú dodávať zbrane miesto mierového rokovania a hľadania kompromisu , bude to stále začarovaný kruh

  7. ked nechapes tie SS, skoda sa bavit…Inflacia v EU a po celom svete zacala este pred vojnou….sankciami trpia ruSSi – treba sledovat spravy, ale nie dezolatske proruSSke. ruSSi su teroristi a tak sa k nim treba spravat. Neviem ako tebe ale mne nikto nezvysil zalohove faktury ani na elektriku ani plyn, tak neklam. Ani ziadnej fyzickej osobe na SR. Ceny su platne do konca roka a urcite sa najde sposob ako ich udrzat na prijatelnej urovne aj na dalsie roky. A keby aj nie, no tak sa zvysia, prezijeme. Treba dodavat zbrane Ukrajine viac a viac, bojuju aj za nasu slobodu, pretoze puttler by mohol napadnut aj Slovensko, je magor. Treba si pozriet jeho vyjadrenia. Slava Ukrajine!! Gerojom slava! Dezolati – idite na chuj.

  8. Anonym 12:41 – zálohové platby ti zvýšia v januári. Vodu už máš zvýšenú od júla a ani si o Tom nevedel. A firmám chodia vyššie zálohové platby už teraz (a tým pádom sa zvyšujú ceny). Jediný chuj si ty a možno sa to u teba bude ešte dať liečiť. Jediným dôvodom tvojho slizkeho správania by mohlo byť to, že na tej vojne silno prosperuješ. P.S tu klávesnicu si daj opraviť

  9. aha, takze ty uz vies ake ceny urci URSO od noveho roku.
    a s tou vodou tiez kecas. nic nezdvihli. v piatok som platil.
    kedysi sa hovorilo, ze kapitanom uz spravia kazdeho danka. dnes ked danko uz je pase sa zamenil danko za blba.

  10. dezole 13:27
    Fakt si dezole, fašistických teroristov myslíš rusov nie? Keď uvažujem logicky tak fašizmus a terorizmus vládne v Rusku a nie na Ukrajine…

  11. Neviem o čo vám ide, ak máte potrebu plašiť, že Putin by mohol napadnúť aj Slovensko. Alebo tým odôvodňujete zasielanie zbraní na Ukrajinu?

  12. Toto tak skoro neskončí,Ukrajina im dá odpoveď,potom Rusko zase odpovie,nekonečný vojnový kolotoč..prednedávnom naše pravdovravné média,tvrdili,že Rusom dochádzajú rakety, asi potom odmontovali čipy,na chladničkách,topinkovačoch

  13. Anonym 10. októbra 2022, 15:58…to nie je plašenie…Rusko má historicky problém snáď s každým svojím susedom, rozpína sa už 500 rokov, otvorene sa dnes vyhráža celému západu a Putin sníva o obnove ZSSR…ak by agresor prepadol tvojho suseda a otvorene sa vyhrážal celej ulici/bytovke tak by si bol kludný?…takže čím ďalej bude od naších hraníc tým lepšie pre nás….

  14. Myslím si,že hlavným porazeným v tomto konflikte je Europa,sú prerušené dodávateľské reťazce,nastáva príliv uprchlíkov,narástli ceny dovážaných energetických zdrojov,napr.v Holandsku zatvárajú skleníky,kde sa pestuje takmer 40% ovocia a zeleniny v Europe,francúzski potravinársky obmedzujú výrobu,viac než polovica francúzskych rafinérie stojí kvôli stovkám,v Nemecku sa konajú protesty proti vládnej politike a zo strachu Nemecko napumpuje do ekonomiky 200 miliárd eur,čo zase rozhodovalo iné štáty,pretože ich výrobky by boli na trhu drahšie,ako nemecké.

  15. Rusko bude oslabené, z po uši zadĺženej Ukrajiny bude kolónia tých, ktorým sa Ukrajina zadlžuje, Európa bude ekonomicky v prdeli a USA budú vyrehotané, lebo dosiahnu to čo chceli.

  16. Anonym 10. októbra 2022, 17:52…a pri tom stačí aby Putin zavelil a bude po všetkom…z nejakého dôvodu pokračuje aj keď vie že to poškodzuje jak Rusko, tak celý kontinent…myslíš že je to americký či čínsky ( tá z toho bude profitovať mozno aj viac nez USA) agent?..,pravdepodobne najlepší v histórii..

  17. Stovky ci môžno tisíce firiem z USA opustili ruský trh a zanechali tam svoje investície, technológie, fabriky, obchody( na rozdiel napríklad od tých čínskych), už sa k nim pravdepodobne nikdy nedostanu….to sú miliardy dolárov…o ďalšie miliardy prídu po tom čo európa ako ich najväčší odberateľ spadne do recesie a rapídne klesne kúpyschopnosť obyvateľstva…ver mi že dopustiť aby padol najväčší trh nie je v záujme žiadneho obchodníka…alebo vážne myslíš že Putin je americký agent ktorý sa snaží oslabiť Rusko a posilniť USA? On jediny to ma vo svojich rukách…

  18. Ako sa vy dezolatici vysporiadavate s tym, ze Putin dnes prvy krat priznal, ze ostreluje civilistov? Doteraz to predsa bola specialna operacia a vysokopresnymi zbranami zneskodnovali iba “vojenske ciele”?

    -“Šéf Kremľa Vladimir Putin v pondelok vyhlásil, že masívne raketové útoky ruských síl na ukrajinské mestá sú odplatou za „teroristické“ činy Kyjeva vrátane výbuchu, ktorý v sobotu poškodil Kerčský most spájajúci ruskú pevninu s anektovaným ukrajinským polostrovom Krym. TASR správu prevzala z agentúry AFP.”

  19. Nuž ak bol Kerčský most darček k narodeninám pre Voloďu, tak asi zorganizoval after party. Každá akcia vyvoláva reakciu. Žiaľ, zas na to doplati civilné obyvateľstvo.

  20. Čo sa tu polovica z vás sťažuje? Sedíte v obývačke na zadku, mudrujete, nadavate na všetko a len pár kilometrov za našimi hranicami putler bombarduje mestá, elektrické zariadenia, školy, činžiaky, v ktorých žijú takí istí ľudia ako sme my. Čím sa previnili?? Že chcú žiť v demokracii? Za svoju slobodu platia vlastnými životmi. Majú môj obdiv!!!

  21. Anonym 10. októbra 2022, 19:55 – a ja debil som si cely cas myslel ze ten most bola reakcia. Mozes mi prosim teda pripomenut kedy Ukrajina napadla Rusko, ze ich tam “vysokopresnymi zbranami” ostreluju uz vyse pol roka? A az teraz Vôloďa priznal ze vojenske ciele ho nezaujimaju, iba civilisti a energeticka infrastruktura?

  22. Anonym 10. októbra 2022, 19:55..prosím ťa nevvymyslaj, Rus bombarduje civilov už vyše pol roka a teraz to aspon prvykrat priznal…bombardovanie Kyjeva, Mariupolu, Charkova, Lvova, Zaporozia atd od 24.2. do výbuchu na moste bola reakcia na čo?…či to je tá ochrana ruskej menšiny, ktorá v tých mestách žije…boha, že máte stále žalúdok tie svinstva obhajovať….

  23. Ak si myslíš že tu si na sociálnej sieti možno by si toho psychiatra mal vyhľadať ty…😃..alebo používaš slová a spojenia ktorým absolútne nerozumies..

  24. bort 10. októbra 2022, 20:34 – vies sa vyjadrit aj k teme, alebo sa zmozes len na prizemne urazky, kedze este nevydali manual pre dezolatikov, aky postoj zaujat k tomu, ze vas idol prvy krat priznal ostrelovanie civilistov?

  25. Raťafák, choď robiť niečo užitočné. Od 11.tej si tu vylievaš zlosť. Tam kde sú zbrane, sú aj obete. V uniformách, aj bez nich. Čím viac zbraní, tým viac obetí. To je realita každého konfliktu a je jedno, kto ho vyvolal. Už sa nebojuje mečmi na krvavom poli a kým tu budú ľudia, ktorí chcú mať stále viac a viac, dovtedy budú umierať aj civilisti.

  26. Ratafak plachta 10. októbra 2022, 19:26

    Ono v tejto vojne bojujú USA prostredníctvom Ukrajiny z Ruskom, tak sa asi musia dohodnúť USA s Ruskom medzi sebou.

  27. uuu anonym23,48 za toto ta majko dojebe budes dezolat troll,nechapac vojny,len zabudli ti hovnometi napisat,ze zabitich je len 20 civilistov na tolko vela miest a cielov to je sakramensky malo,co ma voloda ohnutu musku?

  28. Anonym 10. októbra 2022, 23:48…takže preto Putin vyhlasuje že Ukrajina nemá právo na samostatnú existenciu a anektuje jej územia…pretože bojuje s USA….kde všade bojoval s USA? aj v Čečensku? či Gruzinsku?…..začnete už rozmýšlať a neopakovať len to čo vám kapitán Danko, Blaha s Ficom nahučia to hláv?….keby Putin chce tak dnes može vojnu ukončiť…nepotrebuje s nikým rokovať, stiahne vojská z okupovaných území a bude po vojne….z nejakého dovodu tam posiela dalšia a dalšie zbrane a necháva mrzačiť desattisíce svojích vojakov….

  29. Ratafak plachta 11. októbra 2022, 9:01

    Rozmýšľať by ste mali začať vo svojej hlave. Vy a Vám podobní, keď Vám niekto bude oponovať a dovolí si s Vami nesúhlasiť, tak ich onálepkujete, že sú pod vplyvom Danka, Blahu, Fica a podobné nálepky. Neuveríte, ale to je môj súkromný názor, že USA prostredníctvom Ukrajiny bojujú proti Rusku. USA nemajú priateľov, len svoje záujmy a ich cieľom je oddeliť Nemecko (EÚ) od Ruska, aby im nevznikol spojením nemeckého hospodárstva a ruských surovín konkurent, ktorý im prerastie cez hlavu. Doplatí na to Európa aj s Ruskom. Nás vyradia a budú sa môcť sústrediť na Čínu. Zatiaľ sa im to darí.
    A nebol som nikdy voličom Vami uvedených politikov.

  30. 14:52 tak si to choď vyskúšať do Ruska to sústredenie na Čínu, ako sa im to darí. Potom daj vedieť. Si pod vplyvom, ale ešte horším, priamo pod vplyvom ruskej propagandy, ty úbohý polnočný trolík.

  31. Anonym 11. októbra 2022, 14:52…no celé to má jeden veľký háčik, alebo aj 2 háčiky..Ukrajinci sa bránia..nie Ukrajina zaútočila na Rusko ale Rus zaútočil na Ukrajinu, rus spochybňuje ukrajinskú existenciu a vyhráža sa celej Europe jadrovými zbraňami – za týmto je akože USA?….tak sa už po x-té pýtam: Je Putin snáď agentom USA? Je ruské vedenie pod vplyvom USA? Alebo z akého dovodu sa teda rusi pustili do akcie ktorá oslabí Rusko a posilní USA a stále v tej akcií pokračujú?…

  32. Ratafáčik, si veľmi mladučký a ešte viac jemne povedané naivný. Prečo sa USA tak nezaujíma o vojnu v jemene? Koľko miliard dolárov tam dali? Žiadne pretože tá vojna je im ukradnutá, nakoľko oni majú iné záujmy a ciele.

  33. NEZÁVISLÝ 11. októbra 2022, 16:39…áno, každá krajina má nejaké záujmy či ciele…či Slovensko, či Rusko, či Čína, či USA, proste každá….skúsiš odpovedať na tie otázky či budeš iba urážať?….

    sa už po x-té pýtam: Je Putin snáď agentom USA? Je ruské vedenie pod vplyvom USA? Alebo z akého dovodu sa teda rusi pustili do akcie ktorá oslabí Rusko a posilní USA a stále v tej akcií pokračujú?…a ešte raz: prečo to neukončia keď je to také výhodné pre USA a nevýhodne pre Rusko?…díky a maj sa pekne

  34. Slava Ukrajine a hrdinskym Ukrajinskym vojakom! puttler a slovenski proruSSki dezolati – idite na chuj! Mate mizerny zivot? Ste frustrovani zo svojho zivota? Sup sup pracovat na sebe a budete sa mat lepsie.

  35. Ratafak plachta, obdivujem ta, ze dokazes trpezlivo diskutovat s “a co hento”, “a preco tamto” , “ale toto” a podobnymi individuami

  36. Tú trpezlivosť unho obdivujem aj ja,veď je tu od rána do večera,občas aj v noci,len keby tu neustále nevypisoval tie jeho nezmysly,už je tu na smiech všetkým normálnym ludom.😆 slniečkári a teraz sa móžte do mna obuť a zároveň aj bozat v rit😆😆😆😆

  37. Ruska armada systematicky raketami bombarduje ukrajinske mesto iba 130 km od Slovenskych hranic.

    To iba proruski pablbovia poznajuci namiesto mapy Europy akurat tak cestu z bytu do krcmy ani len netusia, ako blizko pri nas vojna je. Ako malo staci, aby konflikt iniciovany Putinom eskaloval do nateraz nepredstavitelnych rozmerov.

    Presne, ako som pisal – vela ludi ma pocit, ze v telke sleduje pocitacovu hru a ze pri kazdom jej vypnuzi a znovu zapnuti sa vsetko restartne a hrazacina odznova.

  38. a co MAJKO ,mame sa teraz posrat? aka to je vojna ked pri tych strasnych bombardovaniach zahynulo 20 ludi?ved to za tyzden na nasich cestach zahynie.
    vidim,ze ty poznas cestu iba z trnavskej do LAVAZY. si uz stary strasiak co neustale strasi.to si naozaj taky naivny a myslis si,ze rusi maju tolko rakiet aby bombardovali kazdu krajinu v europe? poznas svet tak ked sa tu bojis, tak utekaj odtialto.

  39. široká ruská duša 11. októbra 2022, 22:07 – aj rozumies tomu co spieva? Vies vobec kto to bol? Velmi ironicky a satiricky opisoval nalady vtedajsej mladeze, v basnach a piesnach sikovne skryval politicku satiru, prave kvoli tomu vela jeho tvorby bolo zakazanej. A prave v tejto piesni velmi presne aj ked s ironiou opisuje Russky narod odvtedy az po dnes.

  40. pegas 11. októbra 2022, 20:31 – kolko by podla teba malo byt nevinnych mrtvych aby ta vojna nabrala pre teba na vaznosti? Ak by protivzdusna obrana nezostrelila viac ako polovicu rakiet smerovanych na UA a neboli by vystrahy na raketove utoky, tych mrtvych by bolo akurat na tvoje gusto.
    To ty si tu naivny, ked ti nedochadza ze Putinovi netreba tolko rakiet, aby bombardovali kazdu krajinu v Europe. Na celu Europu stacia tak 4-5 ks bum bum s privlastkom jadrove.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img