ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Tri roky budovali na Garbiarskej pri Váhu oddychovú zónu a dnes si dali darček v podobe jej dokončenia – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes je tomu 7 rokov čo v Seredi začali svoju činnosť skauti. Prvé dva roky fungovali pod piešťanskými skautami a potom si založili vlastný oddiel. Takže už 5 rokov naši skauti fungujú samostatne.

Tri roky budovali na Garbiarskej pri Váhu oddychovú zónu a dnes si dali darček v podobe jej dokončenia.

Túto oddychovú zónu naprojektoval Ondej Kurbel, zúčastnil sa všetkých spoločných brigád, a strávil tam desiatky a desiatky hodín aj úplne sám napríklad pri kosení alebo pri preosievaní zeminy špeciálnou osievačkou. V neposlednom rade písal a podával projekty aby získal peniaze na materiál.

Dnes tam ľudia nájdu lavičky a ležadlá, ktoré taktiež navrhol a naprojektoval  Ondrej, smetné koše, dve ohniská, betónové schody, drevený chodník a dve pódiá, z veľkých pňov je vybudovaná „preskakovačka“ pre deti a lanovka na spúšťanie a zábavu. Od dnešného večera je to všetko jemne, no efektne nasvietené do korún stromov, čo vytvára  čarovnú atmosféru. Treba sa tam ísť pozrieť cez deň ale aj večer po západe slnka, kedy osvetlenie vyniká.

Práve v týchto dňoch sa na hladine Váhu ako čerešnička na torte trblieta aj mesiac vo svojom splne. Naozaj romantické, treba vidieť na vlastné oči.

Foto: (C) Denis Majko

 


AKTUALIZOVANÉ 10.10.2022 – pridané ďalšie fotografie

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To on ma dokazovat, ci to ludom vydrzí? Snad kazdy normalny clovek sam od seba chce, aby mal okolo seba pekne a funkcne. Vy anonym z 5:00 to nechcete?

  2. Keby každý dopredu predpokladal, že to čo urobí, vandali zničia, tak nikto nič, nielen v Seredi, ani nezačne robiť. Jediné, čo vydrží, sú tieto komentáre 😉
    Klobúk dole, že sa takto snaží. Krásne to vyzerá, aj tá atmosféra, škoda, že nie je ani jedna fotka za denného svetla.

  3. pri moste pri kempingu si kupil nehnuteľnosť a vojaci v ramci cvičenia mu tam spravili cestu k jeho pozemku a pristav aby sa pán velkomozný nemusel ďaleko tahat z člno. K tomu ma pekne urobene betónové schody aby sa nahodou nešmikol a nepadol na tu jeho velku riť. To bude asi ten prístav čo nám sľuboval vo volebnej kampani. Len zabudol dodať že to bude jeho súkromný prístav.

  4. Ale veď si aj ty mohol tri roky budovať a dokončiť pred voľbami. Čo ti v tom bránilo? Aspoň by sme mohli porovnávať kto je šikovnejší.

  5. Ja som dnes pred dverami firmy našiel dve striekačky a to mám firmu v centre mesta. Takže ak si pichaju pred mojou firmou tak prečo by si nepichali aj kdekoľvek inde v meste.

  6. Anonym 10. októbra 2022, 19:44
    Máte pravdu, tesne pred voľbami to dokončuje. 🙂 Ak by ste sa zaujímali bližšie, tak by ste vedeli, že na to nábrežie získali skauti financie z projektu, kde realizácia samotného projektu je do novembra 2022. Projekt predkladali pred rokom a pomaly finišujú. V Seredi máte konečne kandidáta na primátora, ktorý nekecá, ale robí a koná a to nie je ešte, ani primátorom.

  7. Je to veľmi pekné. Bol som sa tam pozrieť. Keď som tam bol, bolo tam pomerne veľa ľudí, ktorí sa tam prechádzali so psíkmi či rodiny s malými deťmi ale aj seniori ako jednotlivci. Všetci sme to obdivovali a tešili sa z veľmi príjemnej atmosféry. Treba to zažiť na vlastne koži. Je lepšie raz vidieť ako dva krát počuť. Vrelo odporúčam hlavne v podvečer, kedy osvetlenie vytvorí nádhernú atmosféru.

  8. Naozaj je lepšie dehonestovať niekoho čo niečo robí a nekritizovať tých, čo nerobia nič? Lebo ten čo to robí, tak len kvôli voľbám? Čo ste vymletí? Ondro už roky robí nezištne pre Sereď.

  9. Je to pekné, musím uznať a snaží sa pre Sereď niečo urobiť.. Len sa bojím, že ako primátora ho bude dirigovať jeho otec a mudrovať do vedenia mesta najmúdrejší novinár v širokom okolí. Veď niečo za niečo stále platí! Nie nadarmo tu chŕlí ódy a články na Ondreja.

  10. Je to pekné, musím uznať a snaží sa pre Sereď niečo urobiť.. Len sa bojím, že ako primátora ho bude dirigovať jeho otec a mudrovať do vedenia mesta najmúdrejší novinár v širokom okolí. Veď niečo za niečo stále platí! Nie nadarmo tu chŕlí ódy a články na Ondreja.

  11. ako dochodca mas pravo byt senilny a poloslepy, ale… pokial nie si, daj sem zoznam tych clankov, ktore vraj chrli najmudrejsi na Ondreja.
    ale pozor, nie tie, ktore si objednal a zaplatil Ondro.

  12. Niektorým ľuďom nevyhovieš, ani keby si im zniesol modré z neba. Stále kritizujú. Nuž, čo? Sú už na to zaťažení, keby to nerobili, asi by ochoreli. Aspoň takto si kompenzujú svoje nedostatky.

  13. v podvečer sme sa tam s manželkou vybrali na skusy. Z niektorých komentárov som mal pocit že tu niekto s vychvaľovaním hodne ale hodne preháňa. Boli sme však naozaj veľmi milo prekvapení. Naozaj je to v podvečer neskutočná romantika. Treba to zažiť na vlastnej koži kým nezačne znovu pršať. Aj požiadanie o ruku v takejto atmosfére je určite nezabudnuteľné.

  14. Ako dôchodca spolu s manželkou často chodíme na zdravotné prechádzky. Preto už dva či tri roky sledujeme premenu džungle, smetí a neporiadku pri Váhu na oddychovú zónu. Bolo zaujímavé sledovať ako často malé deti na prvom stupni základnej školy spolu s niekoľkými dospelými skautami zápasia s rýľom motykou sekerou či kosačkou. Ako po nezodpovedných ľuďoch upratujú a zbieraju odpadky a ako postupne toto miesto kde sa človek bál stupiť pre húštinu a množstvo navezených odpadkov premieňaju na niečo zaujímavé krásne a romantické. Občas sme sa pristavili a prehodili pár slov. Vždy sme z tých ľudí mali veľmi dobrý dojem. Boli milí a deti viedli k úcte k nám starším a k prírode. Nepoznal som ich po mene ale teraz som zistil že jeden z nich kandiduje za primátora. Som tým milo prekvapený lebo ak niekto dokáže obetovať stovky hodín tomu aby nezištne urobil niečo pre prospech nás všetkých určite bude dobrým primátorom.

  15. Ondrej, veľmi si ťa vážim. Vážim si tvoj prístup k ľuďom, zanietenosť pri realizácii projektov, ochotu vždy nezištne pomôcť, za tvoju obetavú dobrovoľnícku prácu, za prácu s deťmi a mnoho iného. Poznáme sa od útleho detstva. Vždy som si ťa vážil a vždy aj budem. Nikdy si ma nesklamal, Ďakujem. Fandíme ti veľa rodina.

  16. Dnes sme sa tam boli pozrieť ako partia. Je to naozaj veľmi pekné, hlavne vtedy keď sú osvetlené tie stromy. Jedna vec mi tam však chýba a preto to reklamujem. Zabudli ste na nás zamilovaných. Je tam lavička, ale kde si máme zavesiť zámok? Prosím dorobiť. Inak za jedna. A ak to dorobíte tak to bude za jedna s hviezdičkou.

  17. V Taliansku sú zámky na mostoch a nie je s tým problém.
    Nechcem to dehonestovať, naozaj je to krásne a romantické ale k tomu by sa mi hodili tie zámky zamilovaných.

  18. a sme v Seredi . Dnes to nádherné osvetlenie stromov vytvárajúce tu čarovnú atmosféru nefunguje. Vraj to už ukradli a zničili.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img