ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Obvinený Dědeček mal zostať pod dohľadom hlavne preto, aby sa dožil súdu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Médiami včera a dnes prebehla správa, že na mol opitý Dušan Dědeček, ktorý svojim autom na autobusovej zastávke v Bratislave zrazil niekoľko ľudí a zabil 5 študentov nebol sudcom poslaný do väzby. Hlavne v internetových diskusiách bežní ľudia odsudzujú rozhodnutie sudcu a vyjadrujú sa mnohokrát mimoriadne agresívne nielen na samotného Dědečka ale aj sudcu. Je pravdou, že na prvý pohľad sa rozhodnutie sudcu môže zdať nelogické, ba až zaváňajúce korupciou tak, ako to mnohí diskutujúci píšu. A ja ho nemienim obhajovať. No vidím to takto:

  • skutok sa stal, žiaľ nespochybniteľne a dostatočne preukázateľne. Ide o pravdepodobne najväčšiu tragédiu v novodobej histórii Slovenska. Následky sú strašné a ako som napísal už v článku predchádzajúcom, za takéto konanie prakticky nejestvuje pre Dědečka spravodlivý trest.
  • keďže sa skutok stal a je preukázaný, je minimálna pravdepodobnosť, že by samotný Dědeček ovplyvňoval svedkov. Určite by sa o to ani nepokúšal, hlavne u tých, ktorí museli na mieste prekračovať utrhnuté končatiny obetí a ktorí len o vlások, možno len šťastím alebo priaznivým osudom unikli smrti.
  • väzba by teda v danom momente, za vzniknutej situácie v tomto konkrétnom prípade asi nemala zmysel.
  • neznamená to ale, že väzba nemusela by mať zmysel v záujme zamedzenia Dědečkovho úteku, keďže s najväčšou pravdepodobnosťou vie, že ho čaká mimoriadne vysoký trest odňatia slobody, až doživotie. Mám za to, že z uvedeného dôvodu, teda možného úteku mal mať obvinený minimálne súdom uloženú povinnosť nosiť tzv. monitorovací náramok, aby mu útek a tým vyhnutie sa spravodlivosti bol znemožnený
  • vidím tu ešte dva vážne dôvody, prečo mal štát mať záujem ponechať obvineného Dědečka pod dohľadom odborníkov a možno aj v určitej „ochrannej väzbe“ a to z dôvodu možného ohrozenia jeho osoby ľuďmi, ktorí by spravodlivosť najradšej zobrali do vlastných rúk neveriac justičným orgánom (stačí si prečítať niekoľko príspevkov na sociálnych sieťach). Zároveň tiež môže hroziť ukončenie vlastného života samotným Dědečkom keďže podľa medializovaných informácií sa takto vyjadroval aj pred vyšetrovacími orgánmi. Predsa len pre 60 ročného človeka aj 15 ročný trest odňatia slobody (nie to ešte 25 či doživotie), môže znamenať dostatočnú motiváciu ukončiť to dobrovoľne. Podľa mňa stojí otázka skôr tak, prečo sudca riskoval stav, kedy možno k samotnému súdu a vyvodenia spravodlivosti ani nemusí prísť.

O samotnom sudcovi sa na internete šíria rôzne informácie, ktoré majú mať súvis s inými kauzami, kde mal konať prinajmenšom zvláštne. Faktom ale je, že väzba by nemala nahrádzať výkon trestu a emócie aj v takto vážnom prípade by mali ísť bokom.

Problémom spoločnosti je tolerancia voči alkoholu, nedodržiavaniu predpisov, porušovaniu zákonov a to aj na tých najvyšších miestach, v politike a vo všetkých sférach riadenia spoločnosti. Korupcia, nedôvera voči polícii, prokuratúre a justicii a povedzme si na rovinu, po tom všetkom čo vyplávalo na povrch za 3 či 4 roky, ide o nedôveru oprávnenú.

Vidím to na veľmi zdĺhavý a vzhľadom na vážnu benevolenciu občanov a ich toleranciu voči korupcii, na proces mimoriadne náročný.

Všetky štátne orgány a politici musia byť pre občana uveriteľné a aj v tomto prípade musia konať tak, aby zbytočne nevzbudzovali ďalšiu nedôveru a obavy verejnosti, pretože sa môže stať, že rodičia sa už o dva dni budú báť pustiť svoje deti do školy, na internát, alebo jednoducho do mesta s kamarátmi. Udalosti z posledných dní takéto obavy nevylučujú.

Pre opitého vodiča, ktorý autom usmrtil štyroch mladých ľudí, v podstate nejestvuje dostatočný trest

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Podľa môjho názoru žiaden obhajca nemá šancu Dedeckovi pomôcť. Pan sudca by mal porozmýšľať a vzdať sa funkcie sudcu. Ľudia neveria justícii a pán sudca to ešte pohnojil. Dedecek nemá právo na slobodu.

  2. jedina vyhoda by bola,ak by toho hajzla zlincovali,alebo by sa obesil,aspon by sme vyjebanca nemuseli zivit,lenze to ten hajzel filo dopredu nemoze vediet,este moze utiect ako MELO.co by som namieste dedecka urobil,inak akykolvek trest nad 10rokov je pre neho dozivotie,

  3. Je to velmi smutne 5 mladych ludi, ktory mali zivot pred sebou 😪este aj ostatny co su v nemocnici budu mat trvale naskedky 😣. A nasa justicia pusti vraha na slobodu??? Taky sudca tam nema co robit!!!Konal by tak keby islo o jeho deti??? NESPRAVODLIVOSŤ👎👎👎

  4. Spravodlivost do svojich ruk zobrat.A kaslat na sudy a pravnikov a ich system.Naco?
    ZAse dalsia nehoda bola pod vplyvom alkoholu.
    A Dedecek?
    Smrt mu prajem a krutu.Linc.

  5. Aj naše deti veľmi citlivo reagujú na túto skutočnosť. Vlastne včera ráno prvé slová mojej dcéry boli : „oni ho pustili, to čo má byť!?“ Nevedela som čo povedať , dokonca som odpoveď nenašla ani vysvetlením od pani Kurylovskej vo večerných správach .

  6. A teraz má krásne podmienky na ovplyvňovanie svedkov, získavanie, resp. manipulovanie dôkazov a tie rozhovory s novinármi sú mu len tromfom, aby mohol spochybniť akýkoľvek súd zo zaujatosti, či ovlyvnenia na základe výpovedí mimo súdu. A samozrejme dokonalý kajúcnik, ktorý taaaaak veľmi ľutuje čo spravil, ale pritom ku*evsky si dáva pozor na to, čo vysype pred novinármi.. Čosi kdesi za našimi chrbtami sa už risuje dohoda o vine a treste.

  7. Apropo, nás justičný systém..
    Pi*a v BB vyletí na stopke, nedá prednosť sanitke na majákoch, mŕtvy sanitkar, mŕtvy pacient, autobusar mrzák a ona pi*a sa odvolá pre zaujatosť súdu. Výsledok? Dvojročná podmienka..
    A istá pani Kralovič, ktorá pri 120 v obci na prechode sundá 18 rovné dievča si naďalej veselo jazdí? To je ako možné?

  8. Skonci to tak isto ako Venal 123456
    Vsetci ste ocakavali prisne tresty no chalanom a dievcatam ktory vedeli zobchodovat svoje znalosti informacie to pomohlo na prekvalifikovanie skutkov

  9. ….nie „krásne podmienky na ovplyvňovanie svedkov“ ale KRÁSNE PODMIENKY NA ÚTEK“….
    Všetci kompetentní ktorí obhajujú jeho prepustenie sudcom, zabudli povedať, že ak by čakal vo väzbe na Rozhodnutie súdu, táto čakacia doba sa hajzlovi ZARÁTA DO TRESTU. !!! Jasná KORUPCIA !! Sudcu by som už dávno poslala murovať s jeho fajnový mi ručičkami, aby si vážil čestnú prácu.

  10. Ja byť otcom jedno z tých detí tak by som ho išiel zabiť holými rukami a preto si myslím ze sudca vystavil riziku clenov rodín zasiahnutých touto tragédiou.
    Skorumpovaný skurvisyn. Neexistuje dôvod prečo by mal zatiaľ behať po slobode a ešte bez náramku. Normálne si teraz prajem aby sa pokúsil ujist. Toho cocota by som za to nechal vyzliekať z talára .

  11. No prechádzať večer v Seredi cez priechod pre chodcov,je tiež riziko, neuveriteľné rýchlosti 😡,ale to je všade a napriek zvýšeným pokutám,hlavne mladé slečinky si telefonujú za volantom.

  12. Aha cize toho druheho vodica ktory zrazil zenu s dvoma detmi zatvorili preto do vazby lebo moze ovplyvnovat svedkov? Pisete bludy! Dedecek moze skor ovplyvnit svedkov alebo utiect ako ten druhy ozran!

  13. Kŕč v hrdle a slzy v očiach keď som videl včera zábery, ako to ožraté papalášske hovädo preletelo zastávku autobusu a kosilo ľudské životy. Podobné ako zábery dopadu rakiet, ktoré posielajú ruské hovädá v svojej bezmocnosti na bezbranných civilov v nákupných strediskách, školách či bytovkách kdekoľvek na Ukrajine. Hrôza, zúrivosť a najsilnejšia emócia podobne hrozným spôsobom ublížiť páchateľovi. A následne keď ste po prvom návale emócií konfrontovaní s faktom, že táto ľudská hnida je pustená na slobodu, o to väčšia frustrácia, hnev a zúrivosť keď sa niekto oháňa tým, že predsa zákon. Tá brutálna špirála myšlienok, kam sme sa s tou Harabinovskou justíciou dostali, tá do očí bijúca bezmocnosť obetí – rodičov a príbuzných tých mŕtvych detí- vrah do sku.rvených sr.ačkometových médií preomieľa nacvičené divadielko o strašnom vnútornom pocite a ľútosti, nacvičené od právnika ( tá podobnosť s Jankovskou a jej divadlom pred súdom) a doma pohoda klídek na rozdiel od tých, ktorí v rovnaké dni pochovávajú alebo plánujú pohreby svojich milovaných. Som realista a NEVERÍM, že to papalášske prasa myslelo svoje slová úprimne. Ide mu o všetko a ak mu to má pomôcť, daruje aj ľadvinu len aby nestratil všetko. Tam neexistuje žiadna empatia. Človek zvyknutý na to, že mu patrí svet. Tam neexistuje ľútosť, iba ak nad sebou samým. Plat ako minister v nejakej zasratej funkcii, o ktorej tí čo kapú pri linkách a na stavbách za 1/5 jeho platu ani nepočuli. Hyena, ktorá spáchala 15 či 16 priestupkov na úseku dopravy. Pýtal sa jeden jediný novinár na to, aká je štruktúra týchto priestupkov. To by možno zaujímalo mnoho vodičov, ako sa dá dosiahnuť takéto skóre ak nie ste „Náš človek“. Nemám žiadne ospravedlnenie pre takýto ľudský odpad. S uspokojením tiež prijmem informáciu, ak mu niekto nezvratne ublíži.

  14. Dedecek by sa mal sam doma uz odjebat a jeho spolujazdec nech ma aspon vycitky ze mu nezabranil v jeho soferovani,Frajery sk….ny.

  15. Sprostý zákon umožňuje prepustiť obvineného na slobodu. Že pokiaľ nie je všetko vyšetrené zdokumentované, nepadlo jasné obvinenie, obvinený môže byť na slobode zákon to dovoľuje. Choré nie zvlášť v tomto prípade.

  16. prvým potrestaným v prípade Dedeček bude asi pumpár zo Slovnaftu:
    „Neuvážené rozhodnutie pracovníka pumpy, ktorý záber z obrazovky monitorovacieho systému urobil, môže mať trestnoprávne následky. Prípad rieši polícia ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, čo potvrdil hovorca M. Szeiff. “
    https://www.cas.sk/clanok/2727061/fotka-falosneho-dedecka-na-benzinke-obletela-internet-slovnaft-zareagoval-kto-za-to-bude-pykat/2/

  17. Ludia co vlastne chcete ved Sudca ho prepustil len z vazby. Trest dostane na 100%. Moze sa zabit alebo ho mozete zlynchovat v oboch pripadoch by sudca nepriamo usetril peniaze danovych poplatnikov…
    Vazen stoji cca 1500e mesacne 😀

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img