ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

„Niekoľko slov k jasliam na Garbiarskej ulici“– reakcia na článok L.Veselického

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mária Fačkovcová, poslankyňa MsZ v Seredi /  Na články a vyjadrenia nášho pána viceprimátora sa snažím zvyknúť, aj keď je to niekedy veľmi ťažké. Často sú totiž plné poloprávd, niekedy až klamstiev a zavádzaní. Zamýšľam sa, prečo to asi robí. Nevie si prečítať s porozumením nájomné zmluvy mesta, uznesenia? Zabúda? Úmyselne chce poškodiť mená niektorých poslancov? Stalo sa to teraz jeho pracovnou náplňou?…

Neviem, ktorá je to z týchto možností , ale ani jedna nepridá na jeho dôveryhodnosti.

Nedá mi nereagovať na jeho článok, ktorý bol uverejnený v Seredských novinkách 6.10. 2022 (následne prevzatý aj do SeredOnLine) pod názvom „Niekoľko slov k jasliam na Garbiarskej ulici“.

V tomto článku totiž zástupca primátora nášho mesta konkrétne menuje=očierňuje poslancov- medzi nimi aj mňa- , ktorí tým, že upozornili na nedodržiavanie nájomnej zmluvy zo strany oboch zmluvných strán (mesta i spoločnosti LRL PROFITECH), sa akoby postavili proti pokroku v našom meste a vybudovaniu detských jasieľ.

Takže takéto sú  fakty, ktoré sú zverejnené a každému dostupné k nahliadnutiu:

Pánom Veselickým citovaní poslanci sa o nájom nehnuteľnosti na Garbiarskej ulici začali zaujímať potom, čo na MsZ vo februári 2020 bola nájomcovi  schválená pôžička 90 000 € z prostriedkov spoločnosti MsBP Sereď s.r.o, k čomu sa vyžadoval súhlas zastupiteľstva. Komu má byť pôžička schválená sa poslanci dozvedeli až na zastupiteľstve, pričom sa im zatajil fakt, že nájomca dlží mestu   nájomné vo výške 2 x 20 000 eur. Teda požičali sme peniaze v čase, keď po celý rok 2019 prenajímateľ mesto Sereď vyzýval nájomcu na zaplatenie dlžného nájomného, pričom už meškal s jeho zaplatením aj v roku 2020  a hoci bolo jasné, že sa nedodrží ani termín odovzdania zrekonštruovanej stavby do 26.9.2020. Vypovedať nájomnú zmluvu  v súlade s jej článkami  pre jej nedodržanie zo strany nájomcu sa štatutárovi nášho mesta zdalo neľudské. No faktom je to, že túto zmluvu a všetky dojednania v nej, podpísal za mesto len on.

5.11.2020 nasledovalo schválenie dodatku č.1. k pôvodnej zmluve, kde sa okrem spôsobu platenia nájomného a mnohých iných dojednaní  zmenil aj termín dokončenia  stavby na Garbiarskej ulici na 2.12.2021. Stále však aj v tomto dodatku č.1 sa uvádza predmet nájmu v časti stavby budovy: bytový dom, prevádzkovanie obchodu a služieb(polyfunkcia bytového domu – napr. fitnescentrum s predajom výrobkov), prevádzkovanie zariadenia pre seniorov/domov sociálnych služieb.

Ďalej to pokračovalo zastupiteľstvom 4.11.2021, kde poslanci mali v poslednom bode programu schvaľovať žiadosť spoločnosti LRL PROFITECH o ďalšie predĺženie doby ukončenia na 2.6.2022 a aj zmenu účelu užívania stavby na detské jasle popri bytovom dome a zariadení pre seniorov formou dodatku č.2 k nájomnej zmluve. Poslanci však uznesením č. 296/2021 zobrali túto žiadosť iba na vedomie.

Do dnešného dňa na stránke mesta nie je zverejnený dodatok č.2 k tejto zmluve, teda sa ho rozhodol nepodpísať ani štatutár mesta, hoci mal na to podľa poslancov a vyjadrenia hlavnej kontrolórky kompetencie. To, že sa zmenil účel stavby v budove na Garbiarskej a môžu sa 10.10. otvoriť detské jasle, muselo sa udiať len so súhlasom štatutára mesta . A ak mal oprávnenie vydať takýto súhlas, je minimálne na pozastavenie, prečo o tom neinformoval poslancov.

To, že v našom meste pribudne ďalšie zariadenie pre deti je dôvodom pre radosť aj dôsledne vymenovaných poslancom . A môže byť o to väčší, ak sa preukáže, že je to  postavené v súlade s vysúťaženými podmienkami vo verejnej súťaži a v súlade s nájomnou zmluvou a jej dodatkami…

A ostáva nám dúfať, že sa dočkáme aj zariadenie pre seniorov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Veselický to zasa prehnal.Okato škodí Kurbelovi,Fačkovcovej,Hanusovi,Irsákovi a každému čo sa nepchá do riti Tomčánymu.Veselický je podržtaška a ako zástupca primátora robí užitočného idiota.

  2. aj minule urobil z Ondreja Kurbela hlupacika, ktory nevie citat Seredske novinky. Kef mu Ondrej dokazal, ze to tak nie je, tak to verejne zosmiesnenie nijako nenapravil. Ani pspravedlneniˇ, ani odvolanim jeho tvrdeni

  3. Blížia sa voľby, tak proti Ondrejovi robia všetko možné, aj nemožné, len aby ho poohovárali, vymýšľali si na neho a vkladali mu do úst výroky, ktoré si vymysleli a tak odrádzali ľudí, aby ho nevolili. Tu sa ukazuje zákernosť niektorých ľudí, ktorí by sa upísali aj diablovi.

  4. Zákernosť je ich druhé meno. Len to robili sofistikovane. Teraz už je to očividné. Najprv to je zabalené do pozlátka, ale to pozlátko sa postupne vytratí a začne to byť horšie a horšie. Tento človek sa nezastaví pred ničím.

  5. Začalo to šírením strachu na úrade, že Ondrej všetkých vymení. Ale ako sa hovorí, vyčítaš to, čo sám robíš. Koľko ľudí zostalo na úrade z pôvodných pred dvanástimi rokmi? Koľko ľudí odišlo z úradu a prečo? Len nech sa radoví zamestnanci spamätajú. Pozrime sa na novinárku, ktorá si dovolila napísať o odmenách pre prednostu. Ako dopadla? A toho by tu mohlo byť až až. Nehovoriac o Ezopovi Veselickom, ktorého úloha bola len písať jeho bludné blogy, odrážať útoky a špiniť ľudí, ktorí si dovolili oponovať. Tento človek na jeseň svojho života bol len sluha a verejnosť si ho bude takto pamätať. Deduško, ktorý len nosil tašku a nechal zo seba robiť to, čím teraz je. Človekom bez názoru a súdnosti.

  6. Ako je možné že v Seredskych novinkách uverejňujú bludy s neoverenými faktami?? Dúfam že pri voľbách si mladé rodiny uvedomia , že nebolo v záujme mesta riešiť situáciu so škôlkami. Prečo sa predal objekt na pazitnej ulici?. Veď tam predsa boli pôvodne jasle a škôlka.

  7. Pre obyvateľ!
    Trosku aj tvrdšie!
    V Seredi sa dakedy hovoril ľudom s vlastnosťami aké ma Veselicky “špina”.
    To platí aj na neho!

  8. aj budova na Garbiarskej, ktoru mesto prenajalo na 50 rokov!!!! bola skolska budova, uplne vhodna na to, aby tu mohla byt aj skolka, aj jasle. Zriadovatelom mohlo byt mesto a nie sukromnik. Takze, pan vicemister, komu mozu mlade mamicky dakovat ak ich dieta nebudu moct umiestnit do slolky? Jedine vedeniu mesta a nie poslancom, ktori od pociatku upozornovali na netransparentnost a kamaratcaky

  9. A to nezabudnime na to, ze prva sutaz v ktorej boli DAVAJA uchadzaci bola ZRUSENA. Az druha sutaz v ktorej bol JEDEN uchadzac bola USPESNA.
    Nie je to divne???
    hm hm hm

  10. Ja sa len chcem spýtať, že ak je všetko pravda to ako neexistuje zákon,právo, ktoré to dá do poriadku? Ci to musi dat na to podnet občan? Dajte mi návod kam a co mam napísať,nech sa to teda všetko overí,preverí a ja ten podnet dám na príslušné právne alebo vysetrovacie organy

  11. Zial, musim potvrdit. Novinarka ktora napisala (a to len cast) o odmenach prednostu v SME, skutocne v SME musela skoncit.

    Nasledne sme temu rozpracovali my a to dokladne so zistenim vyrazne vyssej ciastky, ktora mu bola vyplatena za zistovane obdobie.

    Povazujem za chrapunstvo co sa stalo a evidentne osudy slusnych, cestnych a robotu si dobre vykonavajucich ludi, vedenie mesta netrapia.

    Ale problemov s odmenami bolo na meste hodne. Ze?

  12. Už som sa nedostal k článku Veselickeho o Garbiarskej. Niekto tam písal niečo o tom, že by to dali jeho právnici na súd. A kto sú jeho právnici? Nesedia náhodou aj v Jankulárovom tíme? Kto sú právnici tejto spoločnosti? Prečo bola zmluva taký zdrap papiera? Prečo mesto takú zmluvu podpísalo? Právnik mesta spal alebo je neschopný? Prečo je konečný stav na Garbiarskej úplne iný, ako bol predložený projekt? Prečo to je 3 roky po funuse? Je tam milión otázok a všetky odpovede smerujú len k jednému zisteniu. Keby mal budovu v prenájme napríklad Kurbel, zmluva by bola dávno vypovedaná. Žiadna takáto ústretovosť by tam nebola.

  13. Načo sú v takýchto prípadoch zmluvy, keď sa nedodržiavajú, obchádzajú a ignorujú? S takou zmluvou si môžu vytrieť rite tí, ktorí obhajujú jej nedodržiavanie.

  14. Veta v článku pani Márie Fačkovcovej – Často sú totiž plné poloprávd, niekedy až klamstiev a zavádzaní. je typická pre „moderný“,presnejšie Majkov štýl. Nič konkrétne, čo by čitateľa rukolapne presvedčilo, že čo je polopravda, klamstvo a zavádzanie. Veď stačí len zasmradiť.
    Očierňujem poslancov? Ako? Tým, že citujem ich výzvu, aby primátor okamžite vypovedal zmluvu s dodávateľom rekonštrukcie prenajatej budovy preto, že meškal so splátkou nájmu? Tým, že sa odvolávajú na : porušenie článku VIII, ods. 3 písm. d) k predmetnej zmluvy: „prenajímateľ môže túto zmluvu vypovedať, ak je nájomca v omeškaní s úhradou nájomného 30 dní odo dňa platnosti.“ Tým, že im uniká význam slova môže v tomto článku zmluvy, čo znamená aj to, že nemusí? V prílohe môjho článku je celý list poslancov s ich ôsmimi podpismi. Podobná opozičná časť zastupiteľstva , ktorá sa vždy tvári silno kresťansky presadila pred rokmi napríklad predaj mestského pozemku pri Sokolovni RKC. Vraj tam postavia komunitné centrum. Nestojí tam dodnes. A nebude ani o ďalších tridsať rokov. Prínosy tohto druhu zástupcov ľudu sú postavené na tvrdom dodržiavaní zákona. Najmä keď sa im to hodí. O „riziku“ takéhoto vnímania pravidiel hovorí príbeh istej panovníčky, ktorá zhorela v kresle pri krbe. Nemal ju od krbu kto odtiahnuť. Všetko služobníctvo dodržiavalo pravidlo, že kresla sa smel dotknúť iba hlavný komorník. A ten na nešťastie nebol prítomný.

  15. Veslo zas mlzis a bublifukujes. Porovnávať prenájom a predaj je také no…. Veselicke.
    Načo ste.to prenajímali a načo ste dávali do zmluvy termíny keď ich nájomca nedorziaval?
    Zrazu ste boli akí ochotní ustupovať. Rovnako tak pri Malom Háji kde nielenže sa neplatilo ale rovno si tam z toho spravil nájomca skládku a páchal trestné činy.
    Ani vtedy ste sa neponáhľali to riešiť lebo však za lacno berie bioodpad (ktorý tam hnije doteraz a bude ho mesto likvidovať na svoje náklady hlavne že Tiborko za to dostal odmenu).
    Ale keď bachor zrušil Januára tak ste hneď leteli za právnikom vysolili ste mu tisíce len nech podpíše vašu pravdu a ťahali ste sa na súd.
    Súd so Šípkom by nepochybne vyhralo mesto, mesto mohlo mať teda budovu vo svojich rukách (čiastočne) zrekonštruovanú a mohlo upraviť jej vybavenie podľa potreby a ešte mohlo na tom mesto za: a) zarobiť
    b) poskytnúť obyvateľom zvýhodnené služby (ak by nešlo na zisk)
    c)flexibilne meniť využitie budovy podľa potreby (škôlka/jasle/DSS/nízkoprahové centrum/komunitné centrum a pod.
    Ale to by ste predsa nedohodli kšeft kamošovi Sipkovi.
    Nabudúce aj ľudia vám nemusia zaplatiť dane,poplatky však ešte nemáme dostávane, nič sme.nevyhodili, môj pes nesere…. To je presne ten istý prístup, len to ty Veslo nepochopíš

  16. Hrdinovi za klávesnicou z 10. 10. 2022. 10:18
    „By nepochybne vyhralo, mohlo upraviť podľa potreby, zarobiť flexibilne meniť využitie budovy.“ Pri tej tvojej chytrosti by som očakával tvoju kandidatúru minimálne na poslanca MsZ. Lenže anonymne prezentované názory sú iba názormi. Ich naplnenie nehrozí. Pindaj ďalej. Možno sa ti uľaví.

  17. Máš dovolenku? Alebo máš čas vypisovať v robote? Majko sa sťažuje, že cez pracovnú dobu nedvíhaš služobný mobil. Na to čas nemáš. Na toto máš?

  18. Pán Veselický, ako vždy klamlivo, zavádzajúco, nepresne, demagogicky !!!!
    Formulácia „Podobná opozičná časť zastupiteľstva , ktorá sa vždy tvári silno kresťansky presadila pred rokmi napríklad predaj mestského pozemku pri Sokolovni RKC“, nie je úplne pravdivá!
    Pozemok pri Sokolovni bol prevedený do vlastníctva RKC najmä z dôvodov a ako náhrada za iné odňaté nehnuteľnosti, ktoré jej nemohli byť vrátené v rámci reštitúcii.
    Obdobný postup sa použil nedávno aj pri prevode vlastníctva pozemku pre Evanjelickú cirkev, kde sa prihliadalo na túto skutočnosť a to aj pri určení ceny prevodu. Dnes tam stoji ich kostol ECV.

  19. Ach jajkovi z 10.10. 2022 o 15:18
    Už len doplniť, ktoré konkrétne boli tie nehnuteľnosti, ktoré RKC nemohli byť vrátené v rámci reštitúcií. Až potom to bude argument. Dovtedy iba gument.

  20. Pán Veselický!
    Tak napr. budova bývalej školy nachádzajúca sa priamo pred kostolom, kantorský byt, ktorý sa nachádzal pri tzv. Malej škole pri budove Gymnázia a iné nehnuteľnosti, napr. štátom odňaté poľnohospodárske pozemky.
    Pamätníci by Vám povedali!
    Majte sa!

  21. Bude reakcia aj na ďalší článok Veselického kde Vás spomína aj s kolegami? Zrušený pochod Krampusov a traja poslanci čo im patrí seredská ulica ?

  22. Pre nekato – pochod zrušil primátor s riaditeľom DK, lebo sa zľakli reakcie voličov, boli dosraní to povoliť, adi si spomenuli aké haló bolo okolo toho v Piešťanoch. Nejakí traja poslanci na to nemali žiadny vplyv. Tak nezavádzaj. A nech nezavádza ani politická mŕtvola pán Ve.

  23. veselicky 10,26h co si v tej robote len tak pohonkavas,ty smrad,za nase dane sa ti dobre pije kavicka v klude a tukas do klavesnice nezmysly,co si urobil tento mesiac pre ludi mesta sered? vedel by si odpovedat?
    ja dufam,ze obcania sa zacnu len trosku zaujimat o reg.politiku a taketo nieco stare a prachnive ako je veselicky uz nikdy nezvolia a este k tomu s takou financnou spotrebou ako rusky jeep zil.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img