ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Niekoľko slov k jasliam na Garbiarskej ulici

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický /  Informácia o nových priestoroch pre jasličkárov v bývalej základnej škole na Garbiarskej ulici určite potešila rodičov mnohých detí. Kladiem si ale otázku, čo by sme 10. októbra 2022 otvárali, keby bol primátor Martin Tomčányi  vo februári 2020 postupoval podľa výzvy Márie Fačkovcovej, Pavla Kurbela, Tomáša Karmažína, Pavlíny Karmažínovej, Michala Irsáka, Ondreja Kurbela, Michala Hanusa a Dušana Irsáka  zo dňa 18. 2. 2020.

Zo záveru výzvy citujem: Ďalej Vás vyzývame pán primátor, aby bola so spol. LRL Profitech s. r. .o okamžite vypovedaná nájomná zmluva pre porušenie článku VIII, ods. 3 písm. d) k predmetnej zmluvy: „prenajímateľ môže túto zmluvu vypovedať, ak je nájomca v omeškaní s úhradou nájomného 30 dní odo dňa platnosti.“

Túto výzvu podpísali hore menovaní poslanci v čase, keď spoločnosť v prenajatom objekte preinvestovala zhruba 800 000 €. Vypovedanie zmluvy v roku 2020 by znamenalo podanie návrhu na súd o vrátenie preinvestovaných nákladov a vyhlásenie obchodnej súťaže na nového záujemcu o dokončenie rozostavaného objektu. V konečnom dôsledku by mesto muselo vypovedanej spoločnosti náklady zaplatiť  a verejná súťaž, ak by išlo naozaj  všetko hladko, by pokračovanie prestavby oddialila najmenej o jeden rok.

Je pravdou, že nájomník s platením nájomného meškal. Je pravdou, že potreboval viac financií na zvládnutie mnohých stavebných úloh. Vďaka pragmatickému rozhodnutiu primátora ísť cestou pomoci a nie cestou sankcií máme dnes objekt bývalej základnej školy prakticky hotový.

Nebudem špekulovať o motívoch časti poslancov pre napísanie. Nestalo sa totiž raz, že na rokovaniach zastupiteľstva odznievali návrhy, ktoré smerovali k  oddialeniu dobrého zámeru. Vzťahy medzi vrcholovými funkcionármi samosprávy a dodávateľmi  služieb nie sú vždy ideálne. Skúsenosť ale učí, že k uspokojivému výsledku vedie ústretovosť a nie prezentácia sily, ktorú síce zákon umožňuje, ale nenariaďuje.

zdroj: Mesto Sereď

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Veď tí poslanci žiadali iba to čo zmluva umožňovala. To hádam nemyslíte vážne? Dôvod na vypovedanie zmluvy bol. Tak načo sa do zmluvy zakotvilo ustanovenie o jej možnom vypovedaní, keď obhajujete opak?

  2. Pane Bože,daj aby sa moji obchodní partneri v časoch,keď „budem potrebovať viac financií na zvládnutie mnohých úloh“,ku mne správali ako milované Mesto Sereď 😀

  3. Pán Veselický. Opýtam sa Vás. Keď niekomu prenajmete svoj majetok, bude Vám meškať s nájmom nie desať, dvadsať dní, mesiac dva, ….nebude to 100 ani 200 ani 1000 eur ale niekoľko tisíce eur, budete ústretový a necháte to tak? Keď nezaplatíte faktúru za elektriku, za plyn, za vodu, budú elektrikári, plynári a vodári ústretoví, alebo vás odpoja? Veď tí poslanci si plnili svoju povinnosť. Bránili majetok mesta a chceli, aby bola dodržaná zmluva. Otázka znie, kde boli ostatní poslanci? Im nevadilo, že si zmluvná strana neplní záväzky? Toto by Vás malo trápiť, ak by ste boli objektívny a slúžil nám, obyvateľom mesta. Aj vy si plníte svoju povinnosť len voči niekomu a zasa raz účelovo špiníte iných. Pán Veselický, vy nemusíte špekulovať o motívoch. Motív bol jasný. Dodržiavanie podmienok zmluvy. To ale Vám nič nehovorí. Ale ľudia, ktorí toto čítajú, budú špekulovať o motívoch tohto účelového článku. Vy otvorením jaslí obhajujete nedodržiavanie zmluvy a zmluvných podmienok. Jasle v projekte, ktorým sa prihlásil do súťaže, ani neboli. Projekt, ktorý pôvodne predložil a na základe ktorého súťaž vyhral je úplne iný, ako realita. Kde je fitness a domov dôchodcov? Účelovo vyberáte len tie skutočnosti, ktoré Vám vyhovujú. Ako je u Vás zvykom.

  4. Lubos Veselicky, to si fakt „musel“ az takuto hlupost napisat a este takto arogantne?

    Ano, Tvoj chlebodarca Tomcanyi nema problem s porusovanim zakonov a dokonca obhajovanim porusovania zakonov, s klamanim na zastupitelstvach a dokonca aj na sude pri vypovedani v pozicii svedka, nema problem ukradnut a vo svoj prospech pouzit cudziu pracu a vela, vela dalsieho.

    Chapem teda, ze ani Ty nemas zabrany, ale kritizovat poslancov poukazujucich na aroganciu a zneuzivanie moci a NEkonanie tam, kde konat je potrebne zo zmluvy, to je uplne chrapunstvo a bezcharakternost z Tvojej strany.

    Nevratil si vsetky Tebe v rozpore so zakonom vyplatene odmeny, strazil si tym moralny kredit davno.

    Ale toto? Nehanbis sa?

  5. a zase se mi chce zvracet.
    a to nie je citat z filmu.
    Veslo, ty si neskutocny. teda vlastne – ty si skutocny.
    obhajovat ojeb ojebom, to je take …. veselicke.

  6. A takýto pablbi sú na verejných funkciách. Kristova noho! Treba si zvykať na rastúci počet osieracích článkov. Najprv všeobecne, ale postupne smerujúc proti nespriazneným kandidátom. A to nehovoriac, že určite redakčná rada rozhodne, že tieto jeho výlevy a im podobné, budú aj v tlačených novinkách. Aby osieranie malo väčší záber.

  7. Mňa zráža toto: „Máme opravenú budovu“…. nie pán Veselický, opravenú budovu PRENAJATÚ NA 50 ROKOV si podnikateľ opravil V ROZPORE SO ZMLUVOU (trvalo mu to oveľa dlhšie ako malo) a EŠTE MU NA TO MESTO POŽIČALO!!! Pán veselický, vy si úprimne myslíte, že o tých 50 rokov tá budova bude v takom stave ako teraz? Že tie jasle či domov dôchodcov tam bude „len tak“? Veľmi dobre vieme, že Šipka na tom dobre zarobí je to proste podnikanie ako každé iné! Vy tu z toho robíte dobre nie dobročinnú akciu! Pán Veselický, keby to mesto pri prvých problémoch Šipku zobralo späť tak ste mohli s bruchom otvárať jasle (s garanciou miest pre sereďanov či lepšou cenou pre nich) a domovom dôchodcov možno aj skôr ako 10.októbra 2022 – to by ste si ale na MsÚ museli robiť svoju robotu a kontrolovať mestský majetok tak ako vám to káže zákon. Vy to ale dlhodobo nezvládate alebo lepšie povedané nechcete (ako aj v prípade bioplynky) a preto aj končíte a teraz si musíte robiť z huby riť a očierňovať kandidátov, ktorí vám nejdú po chuti lebo tam potrebujete pán Kandidáta aby zahladil stopy.

  8. Pre takto to je.
    Jemu to aj tak nedochádza. Alebo skôr nemôže. To si nemôže dovoliť. On nemôže mať iný názor, než mu brucho dovolí.

  9. Vidím, že som zasa pomohol Majkovi k sledovanosti. Presnejšie, Majko si pomohol sám, keď článok prebral z webovej stránky mesta. S potešením konštatujem, že článok sa neminul účinkom. Každý, kto si ho prečíta zistí, ktorí poslanci chceli zaradiť spiatočku aj keď to nebolo vhodné. Príjemný deň želám všetkým mojim priaznivcom.

  10. Pán viceprimátor, na ktorom zastupiteľstve poslanci odsúhlasili zámer zmeny užívania stavby na jasle a keď primátor takéto niečo podpísal, na ktorom zastupiteľstve informoval o tomto poslancov? Odpovedzte prosím na otázku.

  11. Majko má takú sledovanosť o ktorej sa novinkám nemôže ani len snívať. Vy mu prispievate na jeho sledovanosť vlastnou neschopnosťou. Veď aj vy sám to tu sledujete.

  12. Nech už sa mesto zbaví týchto hospodárov z 90′ rokov… keby ste narábal so svojimi peniazmi tiež by ste to robil takto pán Veselický? Asi ťažko.
    Som rád, že sa nájdu ľudia, ktorí takým ako ste vy pozerajú na prsty, lebo nechcem vedieť ako by sme dopadli keby tí ľudia na to kašľali.
    To, že ste konkrétne tejto firme dali takú zákazku a boli ste tak ústretoví, ale asi súvisí primárne s tým, že majiteľ danej firmy je váš známy.

  13. Ľubomír Veselický 6. októbra 2022, 15:35 – Lubos, Ty si fakt prasa. Alebo sa tak minimalne spravas. Uz nemas ziadnu brzdu a absentuje u Teba aj pud sebazachovy.

    Akym pravom si otvaras hubu Ty, voleny funkcionar po dlhe roky NEZAKONNE PLATENY z penazi obcanov voci sukromnemu mediu, ktoreho POHOSTINNOST ZNEUZIVAS a patnast rokov pises na moje naklady?

    Lubo, fakt sa nehanbis?

  14. Ľubo, veď ty si v kútiku duše dúfal, že to sem dá, aby aspoň niekto prečítal tento tvoj blud. Toto bolo zopár poslancov, ktorí si plnili svoju povinnosť, aj keď si tým spravili kopec nepriateľov. Ale takí, ako ty, nemali a nemajú potrebu dodržiavať zmluvy a pravidlá a dokonca ich porušovanie obhajujú.

  15. Ľubomír Veselický 6. októbra 2022, 15:35 – Lubos, zacal si – pokracuj !!

    Napis obcanom, ktori sa Ti skladali na vyplatu a mimoriadne nadstandardny dochodok dokopy do sedemdesiatky, kto Ti robil prace na rodinnom dome na Sportovej ulici.

  16. čakať od kreténa že napíše pravdu je rovnaká blbosť ako mat v Seredi v polovičke augusta naštartované pluhy na odhŕňanie snehu. Ten magor nekápne božskou.
    Práce na dome pánovi Veselickému robil pán Šipka. Ja na brách brácha na mne

  17. Robert Šipkový 6. októbra 2022, 18:53 – netreba sa uponahlat. Nekomunikujeme predsa s nejakym pologramotnym neandrtalcom, ale schopnym sucasnym viceprimatorom, poslancom MsZ a teda verejnym cinitelom. V minulosti dokonca hlavnym kontrolorom mesta.

    On velmi dobre vie co a preco sa pytam. Ocakavam jeho odpoved.

  18. Pán Veselický a teraz otázka na vás: kto zaplatí obyvateľom Garbiarskej ulice poškodené (popraskané) vnútorné steny v bytoch, ktoré poškodili nákladné autá pracujúce na stavbe. Kam máme poslať faktúry, resp. rozpočty na opravu a následne aj malovky? Ďakujem

  19. Pán Veselický robila vám rekonštrukcie vášho domu firma pána Šipku alebo nie? Jednoduchá otázka, jednoduchá jednoslovná odpoveď. A odpoveďou nie úplne odrovnáte Majka. Nenechajte si takúto príležitosť ujsť

  20. Pre Marek 6. októbra 2022, 19:55

    Si zošalel, alebo fetuješ?
    Daj bližšie aký máš problém, kto a ako ho spôsobil. Špecifikuj bližšie, ktorí obyvatelia Garbiarskej, ktoré nákladné autá a na akej stavbe. Zverejni faktúru a rozpočet na opravu.
    Žasnem kam siaha ľudská tuposť a ver, že Veselický mi je úplne ukradnutý.

  21. Pre Jasličky pre…. Fetuješ asi ty. Mám popraskané steny a začalo to keď na túto stavbu začali chodiť nákladné autá. Som rád, že si spomínal že si tupý ale neviem prečo by som to mal riešiť s tebou keďže sa ani podpísať nevieš. Alebo si PR hovorca firmy, ktorá robila túto rekonštrukciu?

  22. Dedko Veselicky????
    Prosim uz chodte do dochodku.
    Mam uctu k starym ludom a vy uz vekovo ste .Nechajte tu funkciu tak a nechajte niekomu inemu uz ju,
    Zasluzite si odpocinok a uz sa venujte len svojim konickom a toto tuna nech je uz mimo vas.Cest vasej doterajsej cinnosti a prajem pekny dochodok.Mam vas rad ako cloveka a nepokazte si to uz.Dovi.

  23. Pre Marek 6. októbra 2022, 20:43

    Tupelo a to Ťa ešte oslovujem slušne,nedávaj nič a strč si vieš kam.

    Maj odvahu keď si začal a zverejni faktúru a rozpočet na opravu a pouč nás akým spôsobom budeš preukazovať zavinenie zo strany nákladných vozidiel zo stavby, možno sa k Tebe pripojíme ak nás presvedčíš.
    Každý jeden činžiak je dostatočne vzdialený od cesty po ktorej chodili nákladné autá s minimálnou rýchlosťou, teda asi ťažko brat tvoj argument, že nákladné autá poškodili byty.
    Ak Tvoja mozgová kapacita je taká nízka ako sa prezentuješ tak ja iba pre Teba úplne zadarmo prezradím, prečo na Tvojom byte práskajú steny. Ver, alebo nie, že je to s nekonečných rekonštrukcií jednotlivých bytov, v ktorých sú často odstránené aj časti nosných stien a to ja bez povolenia s vedomím príslušných úradov.
    Ďalší faktor ako napr. na činžiaku 51 je fakt, že opakovane aj niekoľko krát do roka boli pri silných dažďoch vytopené pivničné priestory aj do výšky 10 – 15 cm. Bolo bežne badať, že po týchto udalostiach nešlo v bytoch zo dňa na deň zatvoriť dvere na izbe nakoľko blok sadal a tým sadali a krížili sa aj zárubne dverí a práskali sa steny. Ver tomu, že steny sa práskali už pred 20 – 30 rokmi, keď žiadna stavba v okolí nebola realizovaná.
    Neviem, či uvedené pochopíš, nakoľko ľudská tuposť je nekonečná a deformuje myseľ viac ako si dokážeš pripustiť.

  24. Šipka robil domy polke seredi. To je už aká ubohosť panenka 😀 ale od blogera čo píse o hovnach sa neni co cudovat 🙂 Ty si ako tvoj vzor Matovic, ktory ma par fanatickych nasledovnikov 🙂 ste sekta…

  25. Jasličky pre….. Nejako si ostal nervózny! Bývam tu cez 20 rokov ale takéto problémy začali až keď tu začali jazdiť nákladné autá. Čiže si tu píš čo chceš ale ja sám viem čo sa mi doma deje a nepotrebujem tvoje rady a urážky. Nuž, ale aj taký ako ty musia byť a aj teba má pán Boh rád.

  26. Ja o voze a diskusia o koze.
    Píšete o Krošlákovi, zaujímate sa kto mi čo na dome robil, o popráskaných stenách v bytoch, o rekonštrukcii domu ( rekonštrukcia – obnovenie predchádzajúceho stavu; prestavba, prepracovanie), ktorá sa nikdy neuskutočnila, o udržaní moču. Skutočne „hodnotná“ diskusia“. Typická pre SOL.
    Tak ešte raz pre tých, čo zabudli čítať s porozumením. V článku som napísal, že poslanci Mária Fačkovcová, Pavol Kurbel, Tomáš Karmažín, Pavlína Karmažínová, Michal Irsák, Ondrej Kurbel, Michal Hanus a Dušan Irsák 18. 2. 2020 písomne vyzvali primátora, aby bola so spol. LRL Profitech s. r. .o okamžite vypovedaná nájomná zmluva pre porušenie článku VIII, ods. 3 písm. d) k predmetnej zmluvy: „prenajímateľ môže túto zmluvu vypovedať, ak je nájomca v omeškaní s úhradou nájomného 30 dní odo dňa platnosti.“
    Primátor výzvu neakceptoval a vďaka tomu máme jasle s kapacitou 33 miest otvorené od 10. 10. 2022.
    Chápem, že mnohých osieračov z tohto faktu ide trafiť šľak, ale každý sme nejaký. Príjemný deň všetkým.

  27. Vo februári 2020 poslanci vyzvali primátora, aby odstúpil od zmluvy. V novembri 2021 poslanci vzali na vedomie zmenu účelu užívania stavby na detské jasle. Vo februári 2020 o jasliach nebolo ani reči. Jediný osierač a ešte aj účelový zavádzač si tu ty. Z teba a tvojich údajných faktov nikoho šľak netrafí, lebo už všetci vedia, čo si zač.

  28. Pán Veselický ale k poškodeniu prišlo následkom stavebnej činnosti, ktorú ste spomínali, tak neviem čo sa zavzdušňujete. Ak by v prestavbe nepokračovalo, tak mne by nevznikla škoda. Si honite svoje ego a poukazujete na iných. No a teraz keď už sa blíži koniec volebného obdobia napíšte reportáž ako ste vrátili neprávom udelené odmeny.

  29. Fakty: Uznesenie č. 296/2021 zo 4. 11. 2021
    A. berie na vedomie žiadosť nájomcu – spoločnosť LRL PROFITECH, s.r.o. o vydanie súhlasu k predĺženiu termínu dokončenia realizácie stavebných prác pre účel dosiahnutia zmeny spôsobu užívania predmetu nájmu, ktorý na základe Zmluvy o nájme uzatvorenej s mestom Sereď ako prenajímateľom dňa 26.9.2017 v znení dodatku č. 1 (ďalej len „Zmluva o nájme“) má v nájme budovu bývalej ZŠ na Garbiarskej ulici v Seredi.
    B. Hlasovanie: prítomných 15, za 10 proti 3, zdržali sa 2

    Stanovisko odd. ŠRKŠ:
    Oddelenie ŠRKŠ sa vyjadruje k časti žiadosti: zámer využívať časť predmetu nájmu určeného pôvodne na prevádzkovanie polyfunkcie bytového domu formou obchodu a služieb (napr. fitnes) spôsobom prevádzkovania detských jaslí (Zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa) . Na území mesta Sereď sa nachádzajú 4 posilňovne, 2 gymy a telocvične, športoviská a fitparky zriadené mestom . Materské školy v našom meste sa každoročne potýkajú s problémom žiadostí zákonných zástupcov o prijatie detí mladších ako 3 roky. V súlade s § 59 ods. 1 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov na predpirmárne vzdelávanie sa do materských škôl prijímajú deti od troch rokov veku, dieťa od dovŕšenia dvoch je možné prijať len výnimočne.
    Citát zo zápisnice z rokovania strana 59::
    Bc. Veselický: – Mal otázku, čo mesto potrebuje viac detské jasle ako zriadenie fitnesu?
    V reakcii Ing. Fačkovcová konštatovala, že nie je správne položiť takto otázku, čo je pre mesto užitočnejšie jasle alebo fitnes. Jedná sa tu o vyhlásené podmienky OVS. Podľa výsledkov OVS bola realizácie bytového domu s polyfunkciou. V rámci polyfunkcie bolo zadefinované, že to budú obchody a služby. Tieto obchody a služby môžu byť rôzne. Nemyslí si, že jasle patria do polyfunkčnej služby.
    Moja poznámka. Nech jasle ako inštitúcia patria do skupiny polyfunkčných služieb, alebo nie, mesto ich podľa mňa potrebuje určite viac ako fitnescentrum. Ak si pani Fačkovcová myslí , že dôležitejšie sú vyhlásené podmienky OVS, je to jej názor. Potom by ho mala ale vysvetľovať mladým ženám, ktoré nemôžu do jaslí umiestniť svoje dieťa mladšie ako tri roky.

  30. Dobrý deň, v prvom rade súťaž nemala byť vyhlásená keď už vtedy sa vedelo že nebude dostatok miest pre deti. Ale to by sa muselo plánovať dopredu a to neviem ci na meste niekto vie. V druhom rade keď bola len jedna ponuka a aj to pre mesto nevýhodná, súťaž sa mala zrušiť. V treťom rade si nevymyslajte o preinvestovani 800 000, To sú fakty, ktoré sú uvedené vo výkazoch firmy. Pán Veselický, to naozaj je také ťažké urobiť aj niečo pre všetkých obyvateľov? Si naozaj myslíte že to je v poriadku takto???? Nemôže niekedy mesto profitovať zo svojho majetku??? Teraz mohlo mesto zarábať….

  31. Ľubomír Veselický 7. októbra 2022, 9:19 – Lubos, ale nie, to nehovor ! Ty nie o voze a diskusia nie o koze.

    Veci sa maju takto:

    Ty si v mestom platenom webe pred volbami zverejnil sice pravdivy material podpisany niektorymi poslancami, len si ho interpretoval tak, aby si vyzdvihol konanie svojho chlebodarcu, ktory Ti v rozpore so zakonom stanovil odmenu a tamer desatrocie Ti je nechal v rozpore so zakonom aj vyplacat.

    Problem je, ze jeho konanie (ako nakoniec v niekolkych inych pripadoch) zdaleka nebolo uplne v poriadku a v sulade s tym, ako by mal konat statutar obhajujuci zaujmy mesta a zakona.

    A kritizujes, vlastne osocujes poslancov, ktori si len plnili povinnosti a konali uplne jednoznacne vo verejnom zaujme, ked ziadali dodrziavanie zmluvy a z nej vyplyvajucich povinnosti zmluvnych stran.

    Dalej poukazuju na fakt, ze vdedajsie a toboz sucasne dianie v tejto veci dokonca nie je ani v sulade s vysledkom vzdidenym zo sutaze.

    Lubos, si demagog, no mas problem – ludia nie su hlupi a informacie maju.

    Jedine im chyba ta tykajuca sa stavebnych prac (napr. zatepolovanie) na Tvojom sukromnom dome v kontexte s Tvojou sucasnou aktivitou.

    Prosim, zachovaj si aspon trosku dostojnosti a kedze SYSTEMATICKY ZNEUZIVAS SN aj SOL, odpovedz na jednoduchu, uz tri razy Ti polozenu otazku.

  32. Anonym predo mnou, spravne citujes a kopirujes schvalene uznesenie. Poslanci zobrali len na vedomie ziadost p. Sipku o predlzenie terminu ukoncenia a zmenu ucelu stavby. Cize to NESCHVALILI!!!! A Fackovcova ma pravdu, poďienky OVS treba dodrziavat! Lebo to potom bude bordel v celom meste, Ja napriklad vo verejnej sutazi vyhram, pretoze slubim, ze postavim niekde bazen a ja si to potom rozmyslim, lebo medzitym o bazen nie je taky zaujem tak si postavim eroticky salon? Alo k tomu pridu ostatni ucastnici verejnej sutaze?

  33. Všimnite si kedy bola podpísaná zmluva. September 2017. Takže Veslo tu ide obhajovať rekonštrukciu mestskej budovy ktorá trvala 5!!! Rokov. Prosím vás. Keby mesto tu zmluvu ukončilo v 2020 tak pri normálnom postupe mohlo kľudne otvárať v rovnakom termíne. Ak by mesto kontrolovalo poriadne Šípkov postup mohli ukončiť zmluvu aj 2019 a jaslicky (dokonca nie súkromné!!!) Mohlo otvárať o rok-dva skôr.
    Toto je kameň úrazu, že Šípka nedodržal.hned niekoľko zmluvných dojednani a tuna Veslo ho ide velebiť.
    A to ešte nehovorím ako sa prišiel Šípka s požehnaním brucha s právnikom sa vyhrážať na zastupiteľstvo.
    Takže si to zhrňme: Šípka rekonštruovali jednoduchú budovu 5 rokov. Za to obdobie neplatil dohodnuté nájomné (lebo podľa neho nemusel), mesto mu to odsúhlasilo a ešte cez Krajčoviča mu mesto požičalo peniaze. Nakoniec tam spravil jaslicky namiesto fitness.
    Ale my tu máme robiť mexické vlny a ďakovať bruchovi.
    Chcem vidieť ako Šípka svoje projekty pre súkromných objednávateľov robí rovnako…
    Ale.tak jasné že má lepší prístup keď je kamoš s bruchom, Veslovi zatepľujú dom a s krajcovicom chodí na dovolenky.

  34. Vidíš Karol si taký istý idiot ako Marek, správne ved si jedna osoba.

    Píšem niečo iné: nestrácaj čas touto diskusiou. Sadni do okna a sleduj nákladné autá, zapisuj ŠPZ, aby si mal u koho uplatniť škodu. Nezabudni, že nákladné autá sú aj tie, ktoré zberajú smeti, vozia zakúpený nábytok do bytov, chodia čistiť kanalizáciu a pod. Daj pozor, lebo aj tie môžu poškodiť Tvoj byt. Meraj praskliny často a presne, skôr uspeješ so žalobou pri uplatnení škody.

  35. Fitness centrum by bolo zbytočné, lebo pokiaľ sa rozhýbal, v meste vzniklo nové fitness centrum na námestí, s ktorým by sa rovnať nemohol a investované peniaze by boli vo vzduchu. Domov dôchodcov nemal najmenšiu šancu na úspech. Tak obrovské peniaze by museli klienti mesačne platiť, ak by to malo byť rentabilné, že by tam nikto nechcel byť umiestnený. Tak sa vymyslel plán b. Alebo už c či d. Jasle. Ľuďom zalepíme oči, veď to v meste chýba a kde sú ľudia ochotní platiť vysoké poplatky, keď nie za svoje ratolesti v súkromných škôlkach alebo jasliach? Lepšie to nemohli ani vymyslieť. Niekoľko rokov po tom, čo to malo byť hotové, ale čo. Nájomník dlží tisíce na nájomnom a neplní podmienky zmluvy a nájomca mu ešte aj požičia desiatky tisíc eur. 😁 Smiešne? Realita. A predstaviteľ mesta to verejne obhajuje. Seredistan.

  36. Ak niekto cely rok 2019 neplati najomne, a mesto ho k tomu neuspesne vyzyva a necha ho podnikat a investivat si na prenajatom majetku a potom obhajuje, ze on do toho vrazil uz tolke peniaze🙀, je naivna vyhovorka,

  37. Nie výhovorka ale klamstvo o preinvestovanej sume. K 31.12.2022 podľa výkazov verejne dostupných na internete cca 450 000. To kľudne mohlo mesto kúpiť.

  38. Anonym 7. októbra 2022, 11:08 – Lubos, vysvetli obcanom, preco zase pises anonymne.

    A pochval sa s tym, o com sme hovorili OSOBNE dnes pol hodku pred obedom v kancelarii MsU, ktoru mas od obcanov ako viceprimator tri volebne obdobia k dispozicii.

    Lubo, povedal som Ti osobne – maz uz vek na to, aby si sa takto nestrapnoval.

    Odpovedz na otazku – ktora firma Ti zateplovala sukromnu nehnutelnost, kludne napis, aj ktora firma Ti robila tu dlazbu a prijazd. Ved sa nehanbi – daj ludom sancu porovnat zakazky tych firiem pre mesto a mestske eserocky.

    Lubos, to je „len“ o transparentnosti, o ktorej si tak hodne a rad pisal za primatora Vranovica a na ktoru si tak rad a rychlo zabudol, ked si sa dostal do funkcie vdaka primatorovi a za nim zvoleneho systemu spravy veci verejnych.

    Lubos, dakujem za Tvoju odpoved a davam Ti tymto verejne suhlas pouzit vsetko, o com sme sa tu nieco viac ako pol hodinu bavili.

    To je moja transparentnost. 😉

  39. Jasličky pre… si nejaký nervózny a kopeš okolo ako zdochýnajúci kôň. Skôr si zrelý na to aby sa na teba pozrel psychiater. Komu trčíš až po členky v zadku? Ale keďže menej chápeš, tak ti to zopakujem: k poškodeniu prišlo až keď začali chodiť nákladné autá na stavbu. Ale ty si budeš točiť svoje lebo všetci sú tupelá len ty si lietadlo.

  40. mesto to vôbec nemuselo kupovať lebo v zmluve sa hovorilo o tom že ak z jeho viny príde k ukončeniu zmluvy tak investovane prostriedky sa stanu majetkom mesta nebolo to takto striktne povedané ale takto to vyplýva z textu

  41. Tak mesto Sereď, jeho poslanci a primátor by mali dbať na dodržiavanie zmlúv a zákonov, pretože narábajú s peniazmi občanov, nie s vlastnými finančnými prostriedkami. Na jednej strane mohol byť úmysel skoršie to dokončiť, na druhej strane ako by to vyzeralo, keby takto fungovali všetky zmluvy v mestách, v celom štáte. Veď to by bol absolútny chaos. Podmienky a zmluvy sa musia dodržiavať bez pardonu.

    Okrem toho, ten kto býva na tomto sídlisku vie, ako dlho im to trvalo. Celé mesiace sa tu nič nerobilo, budova chátrala, bezdomovci si tu stavali stanové mestečko, narkomani pichali za bieleho dňa, všade samé túlavé mačky, ktoré tam chodí kŕmiť jedna pani – radosť počúvať ich párenie v noci…burina do metrovej výšky. A potom konečne začali, otriasali sa nám činžiaky, vznikli praskliny na spojoch panelov, robotníci si hlasno púšťali hudbu, často na nich ľudia pokrikovali, aby si to stíšili.

    Chvalabohu máme to za sebou, už len aby to slúžilo slušným ľuďom. Žiadne útulky pre bezdomovcov a utečencov tu nechceme.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img