ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Ďalšie výkopové práce v meste denne obmedzujúce chodcov na frekventovanom chodníku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Presne takto nás informovali nespokojní občania využívajúci chodník na cestu do a z práce denne. Chodia totiž na železničnú stanicu pešo za každého počasia aj za dažďa. Chodia skoro ráno, vracajú sa neskoro popoludní a pýtajú sa, prečo majú zablatené topánky a oprskané nohavice riešiť ešte počas cesty, alebo hneď po príchode do práce.

Na základe podnetu sme si miesto pozreli osobne. Skutočne je chodník zasypaný hlinou a v jednej časti je prechod po ňom úplne znemožnený zábranou a chodci musia použiť buď frekventovanú cestu, alebo prejsť po trávniku.

Je zarážajúce, že ešte ani v súčasnej dobe nevedia firmy vykonávajúce výkopové práce zabezpečiť kultúru a bezpečnosť na stavenisku tak, ako je to štandardom po dlhé desaťročia v zahraničí. Chápeme, že robotníci nemusia byť natoľko „rozhľadení“ a nemusia si uvedomiť fakt, že chodník slúži pre chodcov a nie na uskladnenie hliny, no vlastník firmy, ich majster, parťák či stavbyvedúci alebo aspoň stavebný dozor a ak už nie ani jeden z nich, tak aspoň investor by sa mohol pozrieť za hranice, kde by veľmi rýchlo zistil ako veci fungujú v civilizovanej spoločnosti.

Ale u nás stále niekomu nevadí, že inému svojou neschopnosťou a arogantnosťou spôsobuje problémy. Aj v tomto prípade je to  len dovtedy, pokým nepríde k úrazu, alebo aspoň niekto neprinesie do firmy alebo investorovi účet za čistiareň.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ďakujem pán Majko že ste si našiel čas ísť sa pozrieť ako chodíme každý deň na vlak.Prosím pozrite sa aj na úroveň chodníkov.Je mi do plaču keď vidím to ako plytvajú peniazmi aj na tom štadióne.A my pracujúci sa máme potrhať.Minulý týždeň sa na tom chodníku kúsok od stanice natiahla na zem študentka na kolobežke.Je to tak ako píšete čaká sa na úraz.

  2. nespokojna obcianka ty nemas vsetkych po hromade. Normalny clovek stavenisko obide. Je tam dost chodnikov naokolo. Taketo clanky len ukazuju inteligenciu ich autora. Ked sa nerobi zle je, ked sa robi zle je, furt je zle.

  3. Obchadzka pre chodcov ma nejako vyzerat. Okrem toho ja ked po sebe urobim tak ocistim co som zadrbal. Tito nechaju po sebe vzdy taky bordel ze az. Keby prsi tak ten chodnik je cely zasrany.
    Inak ta ista firma robila kanalizaciu na Novomestskej chodte sa pozriet ako to nechali. Obrubniky rozdrbane, tam kde bola trava je hlina a piesok, novy asfalt rozdrbany, som zvedavy ci to opravia a ked rozdrbali celu cestu mohli by ju aj celu v kuse vyasfaltovat ale zas tam bude len pas ktory sa prepadne a cestu budeme mat rovnaku 20 rokov. Mali by sa tito nasi majstri ist pozriet za hranice na zapad ako sa to robi…

  4. obcan 5. októbra 2022, 16:48

    Obcan, čo im bránilo tú vykopanú hlinu umiestniť na také miesto, v ktorom by to nikomu nezavadzalo? V ničom inom problém nie je.

  5. nespokojná občianka, na druhej strane cesty nemáš chodník ked ideš na vlak? Či ty musíš íst akurát tade kde je to rozkopané? Ty musíš byť poriadne primitívna bytost.Lutujem toho kto s tebou žije v jednej domácnosti.

  6. Vam debilom ked niekto oserie hlavy, este papule otvorite a vypytate si nasup. Precitaj si co Pista napisal. Mozno pochopis. Ty primitivna bytost.

  7. Anonym 5. októbra 2022, 20:02 Vaša reakcia je poľutovaniahodná, ak ide niekto na vlak určite nepočíta s tým , že bude behať z jednej strany cesty na druhú, lebo práce neboli nijako označené. Treba sa ísť pozrieť a potom radiť. Ak by sa na to pozrel inšpektorát bezpečnosti práce, zrejme by firmu čakala aj pokuta.

  8. Tebe asi mozog mäkne. Nemusíš ľutovať toho, kto v domácnosti žije s občiankou, ale toho kto žije s tebou. Doteraz všetky tvoje komentáre nemajú ani hlavu, ani pätu. To len chceš predviesť svoju „múdrosť“.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img