ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Keď sme hovorili, že Rusko je hrozba, obviňovali nás, že zbytočne strašíme.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Takto to vyzerá keď sa jeden štát rozhodne zobrať si 15 % územia iného štátu a popri tom vraždí nevinných ľudí a ničí všetko čo mu príde do cesty.
Áno, je to anexia, hrubé porušenie medzinárodného práva, pošliapanie Charty OSN zo strany Ruska ako člena Bezpečnostnej rady, sú to akty, ktoré neuznáme – tak ako sme neuznali zásahy proti Gruzínsku v roku 2008 a Krym z roku 2014. Toto je jednoznačné stanovisko celého demokratického sveta.

Ale, veci treba vidieť v širšom kontexte ako je to, čoho sme boli svedkami včera v Kremli, kde bol tento zločin sprevádzaný nadšeným aplauzom početného publika.
Nesmieme totiž prehliadať, že Rusko systematicky ničí celú bezpečnostnú architektúru v Európe. Teraz musí každý vedieť čo pod tým myslíme – môžeme mať spory, nezhodnúť sa, mať zásadne iné názory ako spravovať spoločnosť, západ a východ sa môžu kritizovať či obviňovať, ale ak je niečo sväté a nedotknuteľné – sú to štátne hranice. Toto ale pre Rusko neznamená nič. Zobralo si kus územia, tak ako sa to dialo naposledy pred a počas druhej svetovej vojny. Keď sme hovorili, že Rusko je hrozba, obviňovali nás, že zbytočne strašíme. Rusko dnes zašlo oveľa ďalej ako sme si vedeli predstaviť a preto mu nemôže ustúpiť nielen Ukrajina, ale ani my.
Preto si stojím za slovom, že všetci tí u nás doma, ktorí ešte aj dnes bagatelizujú to, čo sa stalo nášmu susedovi a tvrdia, že sa nás agresia voči Ukrajine netýka, sú pre Slovensko takou istou hrozbou ako Rusko.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ak niekto veril že Rusko nenapadne ukrajinu netreba ho odsudzovať. To neznamená že je rusofil. Jednoducho vaša pravda je o ničom pan Korčok. Je vojna ktorú určite nikto nechcel, určite ani jeden ruský vojak.

  2. Anonym 4. októbra 2022, 4:07 – vo Vasom prispevku vidiet absolutnu NEznalost Vami komentovanej temy a jednoduchost myslenia bez videnia kontextu veci, ku ktorym sa vyjadrujete.

  3. my sme nepoučitelní….naše tajné služby roky informujú o Rusku ako hrozbe, no z nejakého dovodu sú pre niektorých doveryhodnejší ruský predstavitelia (tí ktorí sa nám vyhrážajú atomovkou)….keď sa ruské vojská rozostavili okolo ukrajinských hraníc, mnohí uverili že šak to je len cvičenie…keď zautočili, tak mnohí uverili že budú útočiť len na vojenské objekty a rozbombardovaná porodnica v mariupole bola len fejk, masaker v buči bol fejk, ukrajinci si na svoje obytné budovy útočia sami atd…proste totálne opakovanie ruskej propagandy (ale určite nie sú ovce)…..argumenty že by sme tam nemali posielať zbrane na obranu a neeskalovať tak napatie im Putin roztrelil mobilizáciou a tým že tam pošle 300000 vojakov..stále to niektorým nedošlo..na toto ešte propaganda nestihla vymyslieť obhajobu, tak si zatial vystačia „lebo amerika, USA..“……je úplne neskutočné že aj keď sa ten rus tak snaží ako može (reálnymi činmi alebo vyhrážkami) tak mnoho naších spoluobčanov ho ešte stále nevníma ako hrozbu…

  4. Treba si pozrieť youtube uznávaný novinár Ján Petrá ek o Rusku. Pan Korčok alebo pán Majko. Všetko je pravda čo povedal pán Petránek.

  5. Ktovie co by petranek povedal dnes na „specoperaciu“ kedzepodla neho sa rusi nikdy na zapad nepohnu?
    A este, on bol doost hodne rusofil.

  6. Anonym 4. októbra 2022, 11:17…tebe sa zrovna ten Petránek páči pretože hovoril to čo chceš počuť a nie pretože by mal pravdu…krute sa mýlil a dnes to vieme, teda až na časť populácie ktorá stále neverí že Rusko je hrozba (neviem čo viac už možu spravit),..mylil sa napríklad v tom že Rusko nezaútočí…
    Kedysi bol velký ruský kamarát aj Zeman a dneska o Putinovi hovorí že je to šialenec, ktorého treba izolovať…myslím že podobne by prezrel aj Petránek a olutoval niektoré svoje slová – napr:

    „Co by Rusko získalo vpádem do východní Evropy?“ ptá se ale Petránek.

    „Jestli dobudete, musíte to nějak zajistit. K tomu Rusové nemají nejmenší šanci. A v tom případě by bylo naivní si myslet, že Rusové jsou tak strategicky slabomyslní, aby podnikli útok, jako když dám šach a přijdu o všecky figury.“…Tolko k tomu Petránkovi, ktorý hovoril „praudu“

  7. Ratafak plachta 4. októbra 2022, 11:59

    USA, GB tajné služby a ich sluhovia hovoria, že Rusi majú obrovské problémy s výzbrojou, výstrojou, logistikou, výcvikom, taktikou, ľudskými zdrojmi, tak mi z toho vychádza, že Rusi na to nemajú obsadiť východnú, strednú, západnú Európu.

  8. Obdivujem ťa, že tak neúnavne dokážeš reagovať denno denne, pod každým článkom na niektorých slabomyselných idiotov. Klobúk dolu. Som rada, že ešte sa do diskusie zapája aj niekoľko (5-6) ľudí, ktorí nemajú v hlave nagrcané.

  9. tchorcok ty proamericky zakerny potkan,do prvej linii ta dat,kolko vajec a riti si uz vyoblizoval,od ficovych az po americke,ty skurveny uchyl,prostituujes vsade kde platia.

  10. Európa si musí dať pozor na amerického chmula ktorý sa vyhráža že USA v prípade jadrového utoku zničia ruské vojská. Apokalypsa je blízko.

  11. Anonym 4. októbra 2022, 13:36…ale veď to Rusi sami priznali ked chcu mobilizovať 300 000 vojakov…ak by nemali problém nemuseli by predsa mobilizovať, to nie je nič čo by politik robil z nudy….a problémy majú aj vďaka tomu že západ Ukrajine pomáha a nečaká až bude mať Rusa na hraniciach a aj vďaka tomu že Ukrajinci svoju krajinu bránia a Rusovi dochádza munícia a aj peniaze na zbrojenie(vďaka sankciám)…ak by sme Ukrajincom nepomáhali a rus by prešiel Ukrajinou ako nož maslom, tak dneska máš ešte celú Ruskú armádu na hraniciach a dúfaš že tie vyhrážky boli len reči(neviem či si si všimol ale zďaleka mu išlo o viac ako len Donbass a Doneck….)…čo ti nevychádza?

  12. Pre Ratafak plachta 4. októbra 2022, 13:53….ďakujem, berem to ako odreagovanie medzi jednotlivými pracovnými blokmi…a myslím že je to velmi potrebné ked vidím čo všetko tu sú schopní ludia popísať…

  13. Anonym 4. októbra 2022, 14:47…takže tá atomovka je vlastne v pohode?….nie že by sme si mali dať pozor na ruského chmula ktorý vedľa na Ukrajine už pol roka útočí a vyhráža sa atomovkou, ale nebezpečný je ten americký chmulo, ktorý by v prípade že tomu ruskému chmulovi naozaj j.bne zničí vojská ktoré tú atomovku vypustia……to naozaj?

  14. Ratafak skape celá planéta ešte ti to nedošlo. Máš veľa rozumu, verím že viac ako ten americký chmulo. Amerika je za vodou určite prežije.

  15. Anonym 4. októbra 2022, 16:18…ide hlavne o to aby mal dosť rozumu ruský chmulo….ak on nespraví ešte vačšiu kravinu než robí každý deň, tak americký chmulo reagovať nebude…takže má to v rukách ruský chmulo….
    PS: amerika je na tej istej planéte čo my. Ak napíšeš že „skape celá planéta“, nemožeš za 2 vety napísať že Amerika prežije lebo ja za vodou.

  16. Ratafak plachta 4. októbra 2022, 15:02

    Veď hovorím, že USA, GB tajné služby a ich sluhovia hovoria, že Rusi majú obrovské problémy s výzbrojou, výstrojou, logistikou, výcvikom, taktikou, ľudskými zdrojmi, tak mi z toho vychádza, že Rusi na to nemajú obsadiť východnú, strednú, západnú Európu. Dúfam, že som to napísal zrozumiteľne po slovensky a nie je tam nič nezrozumiteľné.

  17. Anonym 4. októbra 2022, 18:52 – skopiroval si co si uz raz napisal. Ze je to po Slovensky neni automaticky zaruka, ze je to aj zrozumitelne. Prezradis aj co si tym myslel? Akoze zapadne tajne sluzby sa mylia? Alebo?
    Nemyslim si, nedokazali za 3 dni dobit Kijev ako avizovali, za dva tyzdne stracaju to co dobijali mesiace. Nechal si sa opit Russkym rozkom, ako ich vojaci a velenie vodkou…

  18. Anonym 4. októbra 2022, 20:30

    Ešte raz po lopate aj pre múdrych, aj pre menej múdrych. Rusi na to nemajú, aby prípadne obsadili a nebodaj udržali východnú. strednú, západnú Európu.

  19. Anonym 4. októbra 2022, 22:12 – mozno ak by si miesto opakovania toho isteho aj dokazal rozvinut myslienku toho co si chcel povedat by som pochopil…

  20. Vojnu na Ukrajine financuje skvelá únia, únia je obrovská výhoda pre bohaté národy. Z vymysleného zdražovania sa všetko zaplatí, umelé ceny plynu, ropy, kto na tom z bohatne, potomomkovia fašistického nemecka.

  21. Anonym 5. októbra 2022, 12:16 – ked je podla Vas zdrazovanie vymyslene, nemusite sa nicoho bat.

    Ja som skor pesimista. Zdrazovanie a vysoka inflacia su podla mna zial realne a uprimne – aj ja mam strach. Co potom bezny, zamestnany clovek…

  22. Anonym 5. októbra 2022, 7:29

    Je zbytočné rozvíjať niečo, keď nedokážeš pochopiť jednoduchú myšlienku, že Rusi na to nemajú.

  23. Pan Majko je reálne vyrobiť elektrinu 1mgw za 30 či 60 eur na Slovensku a spätne predať na Slovensko za 500 či 800 čo potom Slovensko, nech skape, Nemecko prežije to chcel aj Hitler.

  24. myslim si,ze rusi zatial neukazali cely potencional svojej vyzbroje,ak to dlhodobo planovali,museli pocitat ,ze k vojne sa pripoja aj staty NATO,urcite by nezacali vojnu so zastaralou technikou,to hlavne len pride.

  25. argen 5. októbra 2022, 20:35
    Len ci ta zazracna technika nie je len par prototypov urcenych na vojenske prehliadky. Z financnych dovodov sa nenabehlo na seriovu vyrobu.

  26. Konvencnymi zbranami Rusi vojnu na Ukrajine nemozu vyhrat dovtedy, pokym Ukrajina bude dostavat moderne zbrane zo Zapadu a USA.

    Prehravaju a oni to vedia. Preto uz dalsie mesta – dnes raketami Zaporozie.

    Ostrelovanie civilnych cielov bude este castejsie. Nicenie civilnej infrastruktury vyraznejsie. Ukrajinci nebudu v bezpeci vlastne nikde.

    Ukrajinci sa intenzivne vrhnu na Donbas a asi aj Krym. Neda sa vylucit, ze aj na original uzemia RF. Otazka je – preco nie? Uz davno mali pravo odvety na ruske uzemie. Rusi im bombardovali Kyjev, preco by oni nemali pravo ostrelovat Moskvu?

    Cim je z hladiska medzinarodneho prava zvrchovanost a nedotknutelnost Moskvy ina, ako Kyjeva v momente, kedy je jedna strana napadnuta stranou druhou?

    Ukrajinci to nerobia asi len preto, lebo nemaju vhodne raketove systemy.

    Rusi (ak nebude chciet Putin byt za sasa) budu musiet vyrazne pritvrdit v mobilizacii, co postavi proti nemu dalsie masy vlastnych doteraz „hrdych Rusov“. Ano, aj matriosky, ktore nemali problem ked zomierali synovia Ukrajinskych mam, no svojich synov na smrt poslat nebudu chiet.

    Ak sa nebude darit Rusom, resp. bude sa darit Ukrajincom a to hlavne na uzemiach, ktore Putin Ukrajincom uz ukradol, vela moznosti Putinovi nezostane.

    Aj takticka jardova zbran by varazne zmenila svet a to doteraz nepoznanym sposobom a na dobu niekolkych desatroci.

    Smet sa v riz obracia – napisal niekto nedavno. Mal pravdu. Meni sa vsetko. V podstate bude jedno, kto bude mat kolko nakradnutych penazi – hodnoty budu v uplne inom. Ak neustojime mentalne zdravie ludi a ak vedenie statu a EU zostane tak neskutocne arogantne a zadubene, moze nastat stav, ktory si ludia nepredstavuju ani v zlych snoch. Nateraz zostava dufat, ze sa stane nieco necakane a k najhorsim scenarom nedojde.

    Ale to je len moj nazor a ja by som sa neskutocne rad uplne vo vsetkom mylil…

  27. Miloš Majko 6. októbra 2022, 9:09..a celé to vlastne vďaka jednému botoxovému cárovi z Moskvy….minulý týžden si ukradol 4 regiony a dneska v noci ich bombarduje….vlastne v jeho zvrátenom ponímaní už bombarduje svoje vlastné mestá…a u nás tomu cca 20% ludí ešte fandí….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img