ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Kadeti z BK Lokomotíva Sereď postúpili medzi 8 najlepších družstiev na Slovensku!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Družstvo kadetov z basketbalového klubu Lokomotíva Sereď bolo na začiatku sezóny zaradené do skupiny Západ. Túto skupinu tvorilo celkovo 6 družstiev, ktoré medzi sebou bojovali o 4 postupové miestenky do skupiny GOLD. Našich chlapcov tak čakalo 5 zápasov. Všetky sa im podarilo priviesť do víťazného konca a tak si vybojovali nie len prvé miesto v skupine Západ, ale aj postup medzi 8 najlepších družstiev na Slovenku.

BK Inter Bratislava – BK Lokomotíva Sereď  71:76 (22:18, 37:42, 53:64, 71:76)

Sárkány 22, Náhlik 20, Majerník 18 , Quang Truong 7, Kapustík 4, Mizerík 3, Dobiš 2. Družstvo: Streľba z poľa 31/84 (37%), TH 11/16 (69%), 3PT 3/5 (60%)

Tréner Patrik Sarna: Boje o skupinu GOLD sme zahájili hneď z úvodu, šlágrom celého turnaja, proti Interu Bratislava. Začiatok stretnutia bol mierne nervózny, potrebovali sme sa dostať do zápasového tempa. Veľmi rýchlo sme pochopili, že aj s Interom môžeme hrať dobrý zápas a neistota sa zmenila na agresivitu. Odohrali sme výborný prvý polčas, kde si oba celky nič nedarovali a tlačili na seba po celom ihrisku. Keďže nás bolo len osem, myslel som si, že podobné tempo celý zápas neudržíme. Tretiu štvrtinu sme však odjazdili v rovnakom nasadení a viedli tak už o 11 bodov. Ako sa blížil koniec zápasu, zväčšoval sa pocit, že môžeme vyhrať a to našim hráčom zväzovalo ruky. Dostali sme sa pod tlak, čo malo za následok niekoľko minútový úsek hry bez bodov na našej strane a stratenie tak výraznejšieho vedenia. Z okovou nás vymanila až trojbodová strela Quang Duc „Mira“ Truonga približne minútu a pol pred koncom, ktorá nám poskytla mierne vedenie, ktoré sme si už postrážili.

BK Lokomotíva Sereď – B.S.C Bratislava 112:58 (35:19, 62:34, 94:44, 112:58)

Náhlik a Kiss po 23, Majerník 21, Sárkány 16, Q. Truong 14, Mizerík 7, Hrubý 4, Dobiš a Kapustík po 2. Družstvo: Streľba z poľa 46/88 (52%), TH 9/13 (69%), 3PT 11/28 (39%)

BKM SPU Nitra – BK Lokomotíva Sereď  52:113 (13:39, 28:67, 37:94, 52:113)

Náhlik 32, Sárkány16, Kiss 13, Majerník 12, Quang Truong 10, Mizerík a Hrubý po 9, Dobiš a Kapustík po 6. Družstvo: Streľba z poľa 50/101 (50%), TH 8/14 (57%), 3PT 5/25 (20%)

Tréner Patrik Sarna: Nasledujúce dva zápasy sme zvíťazili výraznejším rozdielom a zaistili si tak postup do skupiny GOLD. V zápase proti B.S.C sme podali opäť oduševnený výkon, vyskúšali sme si niektoré veci z tréningu, ktoré chceme postupne zapájať do našej hry. Aj napriek výpadkom môžeme tento zápas hodnotiť pozitívne. Spokojní, ale nemôžeme byť so zápasom proti Nitre. Všetci vieme, že je niekedy ťažké sa motivovať proti slabšiemu súperovi. Niektorí hráči však musia pochopiť, že ak sa chcú posúvať ďalej, musia mať 100% nasadenie v každom zápase. Basketbalová Európa sa nám vzďaľuje míľovými krokmi a ak sa uspokojíme s porážkou takéhoto súpera a prispôsobíme sa ich hre, nikdy sa k nej nepriblížime.

BBK Bánovce nad Bebravou – BK Lokomotíva Sereď  60:101 (7:21, 26:47, 40:76)

Majerník 31, Náhlik 24, Sárkány 19, Dobiš 9, Kiss a Hrubý po 6, Kapustík 4, Q. Truong 2. Družstvo: Streľba z poľa 46/95 (48%), TH 5/14 (37%), 3PT 4/24 (17%)

BK Lokomotíva Sereď – MBK Karlovka Bratislava 106:38 (31:10, 50:24, 75:26)

Sárkány 24, Náhlik a Majerník po 20, Kiss 13, Truong 12, Kapustík 8, Hrubý 5, Dobiš a Harčár po 2. Družstvo: Streľba z poľa 46/94 (49%), TH 8/17 (47%), 3PT 6/12 (50%)

Tréner Patrik Sarna: Zápasy nám naznačili, že sme na sezónu dobre pripravení, najmä po fyzickej stránke. Keďže chceme hrať agresívny a rýchly basketbal, kondícia a fyzická zdatnosť, sú jedným z kľúčových faktorov. V poslednej dobe sa venujeme najmä komunikácii a disciplíne, dodržovaniu taktických úloh (najmä v obrane), v útoku je to už potom o kreativite samotných hráčov. Víkendové zápasy nám potvrdili, že ak sa hráči medzi sebou rozprávajú a rešpektujú, hráme v obrane ako jeden celok. V ten moment je pre súpera ťažké nás prekonať. Samozrejme máme od dokonalosti ešte ďaleko, v oboch zápasoch sme v druhej štvrtine dostali výpadok a poľavili v koncentrácii. Doležíte však je, že sa z toho dokážeme poučiť a vrátiť k našej hre. Zápas od zápasu sa postupne zlepšujeme a verím, že v tom budeme pokračovať aj v skupine GOLD. Nesmieme sa však uspokojiť, ale musíme pokračovať v tvrdej práci. Liga bude veľmi náročná, z východu postupujú štyri kvalitné družstvá a každý jeden zápas bude dôležitý, pretože už v januári sa liga podľa umiestnenia opäť prerozdelí na Skupinu GOLD o 1.-4. a Skupinu GOLD o  5.-8. miesto. Keďže našou prioritou je odohrať počas celej sezóny čo najviac náročných a kvalitných zápasov, máme cieľ jasný!

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img