ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Je potrebné konečne konať systematicky. Pomôcť sociálne slabým je dnes už málo.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Bez systematickej pomoci strednej triede, malým a stredným firmám, onedlho budú prepadnuté v chudobe ďalšie desiatky tisíc ľudí.

Čo s tým?

Spomeňte si na inštrukcie osádky lietadla určené pasažierom pred štartom: „v prípede dekompresie nasaďte masku najskôr sebe, aby ste následne mohli pomôcť svojmu dieťaťu“.

Pud sebazáchovy matke totiž káže najskôr zachraňovať dieťa a až následne seba. Takže silnejší najskôr chce zachraňovať slabšieho. Logické do momentu, pokým si pragmaticky neuvedomíme fakt, že v určitých mimoriadnych situáciách to v záujme prežitia musí byť práve opačne.

Malé a stredné firmy a stredná, tak v každej spoločnosti prepotrebná vrstva občanov nateraz ešte nepotrebuje sociálnu výpomoc. Čo potrebuje, je práve systematická pomoc zo strany štátu a to napríklad vo forme  úplného odbúrania byrokracie, maximálne uvoľnenie rodinného podnikania a to aj za cenu daňových a odvodových úľav. Povedané inak – ak im štát nemôže pomôcť finančne, nesmie ich aspoň zdierať. V súčasnej situácii je lepšie nič nedať a nič nežiadať, ako chcieť veľa a onedlho nedostať nič. A následne mať na krku ďalšie hladné krky neschopné splácať záväzky bankám, v exekúciách a na pokraji sociálnych samovrážd.

Dnes je potrebné podstatne viac počúvať hlas ulice. Mám na mysli stále tej ulice, ktorá sa k extrémizmu a protisystémovosti neradí, no sleduje situáciu a rozhoduje sa. Nenúťme týchto ľudí vybrať si ľahké riešenia náročných problémov.

Je potrebné konať skôr a účinne. Dokážu to súčasní politici v čase uprednostňovania osobných zápasov o moc a dokazovania si navzájom, kto má väčšieho a vytrvalejšieho…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dnes je potrebné počúvať hlas ulice? Neboli takí ľudia pre Vás dezoláti,pán Majko?Akosi ste prezliekol kabát,veď ste túto vládu velebil.

  2. Anonym 2. októbra 2022, 19:22 – ja pisem aktualne podla sucasneho diania nehladiac na to, ci sa to niekomu paci, alebo nie.

    To, ze som volil sucast tejto koalicie a doveroval som slubom a reformam neznamena, ze ich nevykonavanie v dostatocnej miere, alebo ine nedostatky nebudem kritizovat.

    Mozno Vy ste oddany svojim vodcom az „za hrob“, ja pragmaticky hodnotim aktualne dianie v spolocnosti a dlhodobo kritizujem to, co podla mna je kritizovat nevyhnutne.

    Momentalne to je obsahom clanku.

  3. Ty vodca…. Vodcu máš teraz pri financiach, platiť budú ešte naše vnúčatá, samozrejme ak tu ostane kameň na kameni, ty kôň

  4. Kde sú prachy?Koľko miliónov sa minulo na ockovaciu lotériu,na ruské vakcíny,na ostatné vakcíny ktorým sa skončila respirácia,na rozdávanie zbraňových systémov,na nákup novej vojenskej techniky, prečo vládna koalícia,parlament týchto časoch dovolenkovať,prečo sa 2 mesiace venovali ,len odvolávaniu Matoviča,EU kvôli energiam hodilo Slovensko cez palubu,Nemecko napumpuje do ekonomiky 200 miliárd a oznámilo,že čosi také, ako ekonomická solidarita neexistuje..

  5. Trollovia nadavaju na demokraciu vdaka ktorej dostali moznost slobodne sa verejne vyjadrovat.

    V totalite by z nich pri rovnakom spravani boli lacne pracovne sily v gulagoch.

    Pri ich jednoduchosti zial nepochopia ani to.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img