ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Ruský prezident Putin anektoval ďalších 15 % územia cudzieho štátu. Svet je znovu bližšie k jadrovej katastrofe

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes prezident Ruskej federácie  Vladimír Putin podpísal dekrét o anexii ďalšieho územia susednej Ukrajiny.

Zároveň nezabudol opätovne pripomenúť jadrové zbrane a ochotu brániť anektované územie všetkými prostriedkami.

Agresiu Ruskej federácie voči inému suverénnemu štátu a vojnu rozpútanú na území Ukrajiny verejne kritizujeme od prvého momentu jej začatia Ruskou armádou. Systematicky sme na zlú situáciu pre ľudí žijúcich na Donbase a hrozbu vojny upozorňovali už dávno.

Sú veci a dianie vo svete, k pochopeniu ktorých je potrebné osobné poznanie. A to mnoho ľudí s najväčšou pravdepodobnosťou získa až vtedy, keď sa nás vojna začne týkať osobne. Vojensky, alebo nateraz nepredstaviteľnou migráciou. Rozhovory o mieri sú totiž dnes pre Ukrajinu pravdepodobne úplne naprijatelné. A tak budúcnosť stojí na ochote a úspechu Ukrajinských síl v dobytí Rusmi anektovaného územia späť.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Prečo by bol svet bližšie k jadrovej katastrofe? Veď podľa slniečkárov s týmto konfliktom USA nič nemajú. Takže je to záležitosť dvoch krajín a ostatní nech do toho nepchajú nos a nebude hroziť ani použitie jadrových zbraní.

  2. pre Anonym 30. septembra 2022, 18:30
    Aj tým čo upálili v Odesse 48 ľudí? Vezmi si ich a choďte na chuj aj s parchantom Zelenským. Neurobil nič, aby boli títo smradi potrestaní, a ešte sa im aj pcháte do riti.

  3. K tejto vojne vôbec nemuselo dôjsť. Myslím si, že za súčasnú situáciu je plne zodpovedná diplomacia EÚ. Kde boli tí ostrieľaní diplomati od roku 2008? Prečo nebrali do úvahy jasné signály zo strany Ruska, že pokračovanie v rozširovaní NATO smerom na východ môže znamenať ohrozenie bezpečnosti v regióne? Únia sa bez akéhokoľvek odporu nechala pod vedením USA a vojensko-priemyselným komplexom aliancie vtiahnuť do vojnového konfliktu s potenciálne katastrofickými následkami pre celú civilizáciu. Vrcholní politickí predstavitelia Európskej únie úplne zabudli, prečo vlastne vznikla. Práve preto aby zabránila ďalšej ničivej vojne na Európskom kontinente. A títo „ diplomati “ nás svojou nečinnosťou priviedli na pokraj priepasti z ktorej niet návratu. Desím sa toho, že jedného dňa na východe vyjde druhé slnko. Proti tomu čo by mohlo nasledovať, je súčasná energetická kríza iba detská rozprávka.

  4. NEZÁVISLÝ 30. septembra 2022, 21:17…celý príspevok máš postavený na rozširovaní NATO…to ale vôbec nehrozilo, Ukrajina vôbec nespĺňala kritériá a už vôbec nie posledné roky…zase sa snažíš absurdne preniesť zodpovednosť z utociaceho štátu na niekoho iného…PS: Putin by podľa tvojej logiky mal teraz zaútočiť na Fínsko a Švédsko, no vyjadril sa že mu ich vstup do NATO nevadí…takže ono to tým NATOm naozaj nebude…😉

  5. Kto chce pochopiť americkú zahraničnú politiku, číta Georga Friedmana, šéfa renomovanej súkromnej konzultačnej a spravodajskej agentúry Stratfor. Friedman konštatuje, že dlhodobou prioritou USA je zabrániť spojeniu nemeckých technológií a ruských zdrojov, že USA nemajú stálych partnerov, ale stále záujmy, a koho USA neovládajú, ten je potenciálnym nebezpečenstvom. Podľa Friedmana je Amerika permanentne vo vojne, pretože to má v genetickej výbave. Nepotrebuje vojny vyhrávať, stačí, keď konkurenciu destabilizuje, vyvedie z rovnováhy. Že by USA za svoje postavenie svetového lídra vďačili obrane hodnôt, ako je sloboda či demokracia, od Friedmana nepočujeme. USA sú podľa neho hegemónom vďaka najsilnejšej námornej flotile.

  6. Ratafak uz to mas v hlave riadne popletene. Este stale veris v to dobre nato a usa? Ten plynovod si samo sebe urcite odjebalo rusko. Že? Eu si nielenze strelila do vlastnej nohy ale ona si tu nohu rovno odrezala.

  7. Anonym 30. septembra 2022, 21:47…ja nikde nepíšem o dobrom NATO A USA a ani o plynovode…píšem o tom že za to že Rus bombarduje, zabíja, znasilnuje a rabuje na Ukrajine nemôže nikto iný než ten Rus…to vy sa tu snažíte preniesť zodpovednosť na hocikoho len nie na toho čo bombarduje, zabíja, znasilnuje a rabuje na Ukrajine ..raz za to môže NAto,
    potom zase genocída, biolaboratoria..len rus je v tom nevinne že? …lebo ho všetci susedia provokuju…

  8. Evidentne autor blogu nepocul alebo nečítal Putinov prejav, lebo by nemohol napísať, že ‚spominal jadrové zbrane‘ v tom kontexte, ako to autor ďalej prisudzuje ‚bráneniu všetkými dostupnými prostriedkami‘.

    Putin hovoril, že jadrové zbrane použila len jedna jediná krajina vo vojne, aj to keď to už nebolo potreba, a ďalej spomenul aj ďalšie zločiny tejto krajiny a ich metódy.

    Takže hneď na začiatku sa jedna o zavádzajúci blog.

    Autor sa teda pripája k súčasnému mainstreamu, a to vlastne nie k interpretácii, ale skôr k deziterpretacii faktov.

  9. USA nechce anektovať nič, napriek tomu samotne CIA priznalo vyše 40 krajín, kde sa angažovali pri zvhrhnutí tamojších vlád a dosadení im vyhovujúcich ludí. To isté sa deje na Ukrajine, ale tiež to nejde podľa plánu. Zas len vedú ďalšiu zástupnú vojnu, ďaleko od svojich brehov. Predchádzala jej dlhá príprava, je jedno či by bol prezidentom Biden, Trump, či hocikto iný. Že sa Ukrajina radikalizuje, bolo známe od rozpadu ZSSR. Vrátme sa aspon cca 10 rokov dozadu a nájdite si články v tých istých mienkotvorných médiach, ktoré teraz mávajú žlto-modrými vlajkami.

  10. Tá istá veľmoc (strážca dekomokracie), ktorá teraz zásobuje internet satelitnými snímkami dokazujúcimi ruské zverstvá, trestne stíha ľudí, ktorí na jej prešlapy a zverstvá napr. Irak, Afganistan upozornili už v roku 2006. Niečo podobné, ako keď u nás asistent poslanca upozornil na účty určitých politikov. Každý jeden z nás, by mal hľadať pravdu, aby sa politikom stratila pôda spod nôh. Ale nezabúdajme, že politici sú len nástrojom na presadenie vôle tých, ktorí ich ovladajú a platia. A takisto sú na tom novinári. Česť výnimkám, ako bol Janko.

  11. Vsetci slovenski proruSSki dezolati – moralne dno spolocnosti, idite na chuj aj s vasim milovanym puttlerom!! Slava Ukrajine, gerojom Slava!! ruSSi su a budu izolovani, pokial bude zit ich puttler. A ty ich novi mobilizovani vojaci – ozrati ako prasce, to bude uroven armady, ha ha ha. Slava Ukrajinskym hrdinom!!

  12. dezolat 7:22 prečo si nič nekonal keď ešte bol čas , keď všetci prikladali do kotla zvaného ukrajina a utvrdzovali ich v jedinečnosti . svet roky ignoroval vraždenie civilov pritom na začiatku stačilo prasačenkovi – cukrovému panákovi dať po prstoch a dnes nemuseli ukrajinci a rusy kopať hroby . tento bordel niekomu sakra dobre vyhovuje ale my to nie sme a ty sa opytaj svojích rodičov koľko im prišla záloha za plyn a el. e. lebo v tej sume sú zarátané eura za našu hlúposť a nekonanie .

  13. anonym 1. októbra 2022, 8:19…ale kto ten bordel spôsobil? Kto sa o Ukrajine vyjadruje ako state ktorý nemá právo na vlastnú existenciu? Kto anektoval časť cudzieho územia už v roku 2014? Kto 8 rokov robí bordel na Donbase, kde predtým v pohode žil rus vedľa ukrajinca? Kto zorganizoval obrovské cvičenie na hraniciach ktoré sa zmenilo na „specialnu vojenskú operáciu“? Kto organizuje najväčšiu mobilizáciu od druhej svetovej? Kto robí referenda na území cudzieho štátu z ktorých predtým vyhnal milióny ľudí?…stále špekuluje ako tu zodpovednosť prehodiť na niekoho iného a úplne ignorujete všetky tie eskalacie konfliktu ktoré som vymenoval vyššie..

  14. všetko sa odohráva v určitom čase , nie je možné skákať z roka do roka dopredu a do zadu a z toho vyskladať mozaiku . mohol by som namietať tým že po revolúcii kvetov v kieve ( vymyslený názov ) začali cestovať na dombas a do luhanska kolony autobusov so zaplatenou omladinou ( zdroj youtube ) a palicami a oceľovými trubkami nastolovali nový režim . vieš si predstaviť také niečo niekde inde ? asi nie ale na ukrajine áno a stalo sa . keď horí oheň neriešiš príčinu ale dôsledok . len to som chcel , chyba sa stala na začiatku .

  15. Vidiet ze ti tu je u nás az moc dobre! Zober vidli a ťahaj na front ! Bojuj za vlasť a pomôž bratom, necicaj náš systém ty hrdina spoza stola

  16. 8:19 – uplne mimo komentar, zavadzanie, klamstvo, ach, ake mate vzdelanie? Podla komentara tak nedokoncena zakladna skola. O akych zalohach na plyn a elektriku hovorite? Do konca roka 2022 mame ceny fixnute narozdiel napr. Ceska kde maju ceny trojnasobne. Ano, ceny elektriky a plynu pojdu hore, a co? Aj keby isli o 100 percent, tak prezijeme. Sedite v senku? Chlastate doma? Fajcite cigarety? Presnante, usetrite a budete mat na vyssie faktury za plyn a elektriku. Pracujte na sebe a budete sa mat lepsie. USA nemozu za vas mizerny zivot.

  17. EU sa potrebuje zbavit komplet zavislosti od ruSSka, nedovazat ziadny plyn, ropu, uran, nic. Ak sa toto podari, tak sa nam bude zit lahsie. Treba prejst co najviac na obnovitelne zdroje, tepelne cerpadla, veterne turbiny, vodne elektrarne, solar, bioplyn a pod., elektricke auta. Toto je jedinecna sanca to urobit co najrychlejsie a natrvalo prerusit vztahy s ruSSmi, 80% ruSSov podporuje vojnu, to je chore a zvratene. Su na smiech celemu civilizovanemu svetu. Raz pride aj na putlera,

  18. Anonym 1. októbra 2022, 9:29
    Správne. Nechoďme nikto nikam, do žiadneho kina, divadla, na žiadne športové podujatie, žime a pracujme len pre faktúry. Doktori asi tiež nemaju na faktúry, keď hromadne podávajú výpovede. A to majú vysoké školy.

  19. Chcem sa spýtať: Keď ľudia prestanú piť a fajčiť, obmedzia tankovanie, na akých daniach štát zapláta vzniknutý deficit? Pretože spotrebné dane za tabakové výrobky, alkohol a pohonné hmoty tvoria dosť podstatnú čiastku v štátnom rozpočte.

  20. Napr. sa mozu zaviest nove dane, napr. majetkove dane z investicnych bytov a domov, v ktorych majitel nema trvaly pobyt, dalej nove enviro dane, napr. na auta, ktore maju vysoku spotrebu, vysoky objem motora. Treba samozrejme zvysit dan z nehnutelnosti, aj ked je to prijem pre mesta a obce. Nasledne kompenzovat zvysenim danoveho bonusu pre pracujucich. Vymysliet sa da vselico, treba sa inspirovat vo vyspelych krajinach. Treba zdanit majetok, to nam odporuca aj OECD.

  21. Doktori zavadzaju, plati na slovenske pomery maju nadstandardne. Vid vsetky platove statistiky. Jednoducho teraz vydieraju, lebo sa to hodi….aj politicky. Teraz ked sa obratila verejna mienka proti nim uz hovoria ze nejde len o platy ale celkove pracovne prostredie, ano, to maju pravdu, investicny dlh v nemocniciach je obrovsky. Ale platy na urovni Rakuska, Nemecka, Svajciarska nebudu nikdy, nie sme taka bohata krajina a nikdy nebudeme. Sme obycajna montovna s vyrobou s nizkou pridanou hodnotou, ziadny vyskum a vyvoj, ten sa robi na zapade a tu sa spajaju suciastky dokopy, zisk sa vyvaza von, preto sme zatial na tej urovni ako sme. Treba zreformovat skolstvo, podporovat vedu a vyskum, domace inovativne podniky, prilakat investorov s vyrobou s vyssou pridanou hodnotou ale na to potrebujeme pracovnikov s vysokym vzdelanim, IT specialistov, technicke vzdelanie a nie absolventov masmedii a soc.prace. Je toho vela co treba zmenit aby sme sa priblizili rychlejsie zapadu.

  22. Putlerov koniec začne v Bielorusku. Neverím, že bielorusi sa pôjdu dať kompostovať do cudzej dobyvačnej vojny v štýle Hitlera v susednej krajine. Od rusov preč je to zaostalá stredoveká zgerba.

  23. NEZÁVISLÝ 1. októbra 2022, 11:34..tak ako to teda vidíš s tým NATOm? Ako to že Fínsko, ktoré tam už skoro je nevadí ale Ukrajinu, ktorá nemala šancu sa tam dostať treba „denacifikovat“?…dáva ti to zmysel?

  24. Ratafak plachta 1. októbra 2022, 12:31

    Ukrajina má milióny etnických Rusov, Fínsko nie. Ukrajinci zakázali ruský jazyk, Fíni nemali komu. Treba si pozrieť mapu Európy a vzdialenosti z ukrajinských hraníc do Moskvy, ten lievik Ukrajina-Kazachstan a oprávnené obavy Rusov z NATO. A Ukrajina je historicky v ruskej sfére vplyvu a jednoducho tam nechcú pustiť iného dominantného kohúta. A USA obkolesujú Rusko so svojimi vojenskými základňami a nie rusi ameriku. A aký debilným názvom Rusi volajú svoju akciu, to je jedno, pretože nech to volajú akokoľvek je to len a len vojna. A to je úplne zle, že medzi sebou bojujú.

  25. Ratafak, neviem ako ťa pomenovať, no nebuď až tak naivný. Všetkým veľmociam ide o MOC vo svete, všetky bez výnimky stáročia porušujú medzinárodné práva, či sa jedná o USA, Rusko, Turecko atd. Určite vieš, že v BR OSN si zabezpečili „právo veta“, uznáš že to nie je iba pre srandu králikov, ale sledovanie svojich záujmov. Podľa mňa Rusko je na UA agresorom, ale aj USA v Iraku, Afganistane, Turecko v Sýrii…………… Nezastávam sa Rusov, no nemôžem sa zastávať ani Amíkov, keď porušujú medzinárodne právo. Merajme rovnakým METROM!!! USA obkolesujú Rusko so svojimi vojenskými základňami a chcú byť policajtom sveta, pozri si ako to vypadalo v r. 1989 a ako je to v súčasnosti.

  26. Stary ujo ale pis aj o tom kde vsade za poslednych 30rokov bojovali rusi.napis pekne aj to nie tak ako ti ostatny furt len ze Amerika tu a Amerika tam ale kurva aj rusi bojuju kade tade po svete.myslite vsetci ze mate na vyber bud lizete rit USA a EU alebo lizete rit RF a podobnych komunistickich debilov.nerobte sa ze SK nech je neutralny,mozete byt neutralny ked budete mat v bankach peniaze vsetkych oligarchov na okoli ako v CH.vyhlasujete ze vystupme z NATO a EU ale aj napiste ze co potom??????

  27. Zadanie z Kremľa nehovorí o tom čo potom, pre jednobunkovce sa má hlásať to, čo dopomôže k vzniku napätia v spoločnosti, k politickému rozvratu v EU, za to ide aj výplata.

  28. Ruski ohyzdi bez mihnutia oka pokracuju vo vrazdeni ludi na uzemiach, ktore su od vcera akoze ich…zabijaju teda „svojich“.

  29. SME Minúta: Ukrajinci získajú strategické mesto, Rusi utekajú z Lymanu.

    Slava Ukrajine! Gerojom slava!

    ruSSi – idite na chuj!

  30. Anonym 1. októbra 2022, 13:12 a Starý UJO…možno ak by to rusko nemalo problémy snáď s každým štátom na svojej hranici, tak by tie štáty nemuseli do NATO…ak nie si v NATO a si ešte k tomu menší štát tak máš zaručený problém, hlavne ak ma rus pocit že si v jeho sfére vplyvu…a to obkľúčenie NATOm bolo kde presne? akože z Pobaltia? Čo je tak ani nie 5% ruskej hranice?..Kedy niekto ohrozoval rusko, keď sa citia takí ohrozený? Pretože ti rusi to robia svojím susedom každých pár rokov…ja sa amikov ani turkov nezastavam, cely cas pisem o tom ze z
    konfliktu na Ukrajine nemozeme prehadzovať vinu z Ruska na niekoho iného, tak ako sa to tu niektorí snažia… .sam píšeš že Rusko je agresor…inokedy to je Turecko,USA, Čína atď…ale v tomto konflikte, ktorý sa nás najviac dotýka a ohrozuje je to práve rusko..na čom sa evidentne zhodneme..

  31. DôležitéČečenský líder Kadyrov vyzval po ruskom ústupe z Lymanu na použitie taktickej jadrovej zbrane s nižšou účinnosťou v ukrajinskom regióne, ktorý Rusko anektovalo

  32. Anonym 1. októbra 2022, 18:34
    Neboj, pride aj na Kadyrova. Podaju si ho doma ozajstni, hrdi Cecenci ktori nekolaboruju s Rusko. Tohoto kremelskeho analo lezca a tik tokoveho influencera.

  33. To ano, ale ked zacnu bojovat skutocni cecenci a nie tiktok vojska, tak to bude iny masaker. Videl som co dokazali Basajevovi vlci v 95. A ked povstane kaukaz, to bude jak otvorenie druheho frontu.

  34. Kadyrov si mozno zo vcerajsej kremelskej oslavy doniesol na trencloch aj nejaky Novicok, uvidime. Moc keca do remesla ruskym generalom.

  35. Inak, netreba zabudat ze Rusi nie su jedini globalni hraci s jadrovym arzenalom. Su aj ini, Cina, India, Pakistan-obrovske narody. A dali najavo staremu Putinovi ze na vojnu nie je vhodny cas a aby to uz ukoncil. Ani kradez ukrajinskej zeme mu neschvalili. Netreba sa zasa kazdu cenu posrat z Ruska.

  36. Cina aj India odmietli na pode BR OSN podporit navrh USA na odsudenie pripojenia 4 novych regionov k Ruskej Federacii. Ani Brazilia, z tych vacsich clenov BR OSN, to nepodporila. Pisem bez snahy niekoho urazit. Len konstatacia faktu. Aby tu neboli dojmy prezentovane ako pojmy.

  37. Rezolúciu podporilo desať z 15 členských krajín BR OSN. Štyri krajiny – Brazília, Čína, Gabon a India – sa zdržali, píše agentúra DPA
    Ale kedze ju russi vetovali, tak nic.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img