ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Rozzúrený dav žien naháňajúci policajta a brániaci svojich mužov pred takmer istou smrťou, to je nová podoba lásky v čase vojny.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Krátko o strachu z verchušky.
Keď som v roku 2015 začala pracovať v moskovskej pobočke našej firmy, prekvapili ma nevšedné metódy riadenia, ktoré používalo vedenie. Vládol tam pevnou rukou samojediný Miša, hysterický päťdesiatnik s manierami KGB. Klamstvo, manipulácia a verejné ponižovanie boli bežnou súčasťou jeho práce. Ja som bola v šoku. Po dlhých rokoch práce v Londýne, vo firme, kde každý držal emócie na uzde, kde sa aj s najproblematickejším zamestnancami porátali za zatvorenými dverami tak, aby sa chránila ich dôstojnosť, som zrazu bola svedkom dennodenného vreskania po každom, kto prišiel do rany. V určitom momente som sa kolegov spýtala, prečo sa nechajú takto ponižovať. Odpoveď bola veľavravná. “Daniela, ty si prišla z iného sveta, nerozumieš tomu. My sme boli stáročia utláčaní. Najprv nás utláčali cári, potom komunisti. My sa vrchnosti nikdy nepostavíme.”Tak som sa vrchnosti postavila ja, boj to bol náročný, ale o rok a pol bol Miša odídený.
Na slová mojich kolegov si v týchto dňoch spomínam často, keď vidím videá, v ktorých odvedení poslušne nastupujú do autobusov ako dobytok vedený na jatky.
Vzoprú sa konečne Rusi tej vrchnosti, ktorá sa rozhodla zbaviť ich aj posledného práva, ktoré im ostalo, práva na život?
Všetka česť dagestanským ženšinám. Rozzúrený dav žien naháňajúci policajta a brániaci svojich mužov pred takmer istou smrťou, to je nová podoba lásky v čase vojny. V ostrom kontraste je hipsterská Moskva. Pár mdlých protestov svojou masívnosťou pripomínalo skôr protesty proti odstávke teplej vody, ako boj za vlastný život. Ak by sa Moskovčania s takou vervou drali na Červené námestie protestovať, s akou vervou sa derú cez hranice, verím tomu, že žiadny omonovec by si s nimi neporadil. Ľudsky sa dá pochopiť, že utekajú..ale..nechali vyrásť monštrum a keď im to monštrum prerástlo cez hlavu a hrozí svetu jadrovou bombou, kto sa s ním má porátať? USA, EU či nebodaj tí chudáci Ukrajinci? Každý, len nie oni Rusi? Uvidíme, čo sa bude diať, keď začne vo veľkom prichádzať náklad 200. Zatiaľ sa zdá platia slová mojich kolegov.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To je parádny článok. Lebo na Ukrajine nie je mobilizácia a tam odvedenci nenastupujú poslušne do autobusov 🙂 Ukrajinským ženám je jedno, že ich muži a otcovia a synovia musia ísť bojovať? Prečo a za koho idú položiť svoje životy? A ozaj autorka článku videla Rusov, ako nastupujú do autobusov? Lebo naše médiá šíria informácie, že všetci muži z Ruska utekajú. Komu teda veriť? Apropo, ak bude mobilizácia v hocijakej krajine (nedajbože), všetci pošlime svoje ženy na ulicu, odohnať tých úradníkov a policajtov, ktorí nám mužom chcú doručiť povolávacie rozkazy 🙂 Veď mi sme žiadnu vojnu nechceli. A je jedno či za Putina, Zelenskeho, Bidena, Čaputovú…

  2. Po vojne ostane oslabené Rusko, zničená Ukrajina, ekonomicky zdevastovaná Európa a vysmiate USA s ich vojensko priemyselným komplexom, že sa im ich podarilo dlhodobo oslabiť.

  3. dievča v kieve by si skončila s v hlbokom predklone so sukňou na chrbte , v korei je bežné že podriadený dostávajú facky , čina to isté .
    mal som šefa nemca a to bol neskutočné prasa , sam sa chválil že sa sním doma nebaví nikto okrem jeho psa . hlupi ľudia sú všade a ak k tomu pridáš miestne zvyklosti a správanie maš odpoveď a okrem toho bol som v rusku a ku mne sa nikto ako debil nesprával , asi to je skutočne len o jednotlivcoch .

  4. anonym 8:18 nebol som len v moskve a nebol som len 3 dni . prešiel som ukrajinu a prešiel som aj rusko . strielaš od pása slepými nabojmi – je to také príznačné pre túto dobu .

  5. Ale ten článok ani tak nie je o tom šéfovi ale o mentalite ľudí…namiesto toho aby sa tie masy vysporiadali s tyranom (krutým šéfom či teraz Putinom), tak radšej sklopia uši a nechajú sa urážať či teraz posielať na smrť do vojny…podobnú náturu ma aj veľa ľudí u nás…“všetci mi chcú zle, som otrokom nejakých vymyslených elít, nemám šancu to zmeniť a musím iba trpieť a vzdy za to môže nejaky vonkajší nepriateľ“…typické stadovite myslenie mentalne poddaných národov…

  6. Je to ako pise Ratafak. Heslo na vsetky problemy je ,,tak dolzno byt,, a na otazku preco – ,,prosto tak,,.
    Teraz sa mozno konecne postavia proti. Skusali to pocas vojny v cecne. Tiez zeny, matky a manzelky sa dohodli a isli zachranovat svojich. Na drzovku prisli do zon boja a nalozili svojich a odviezli. A nikto nebol vtedy trestany. Snad to zopakuju aj dnes.

  7. Laci, ty vážne nevidíš rozdiel?? Ukrajinci sú DOMA, bránia svoju zem, svoje deti, ženy. Rusi vtrhli do cudzej krajiny a vraždia jej obyvateľov!! To je ten rozdiel!

  8. Prave si Ukrajinci vzali naspat svoje mesto Lyman/Liman, ktore doteraz mali okupanti. Je to skvela sprava, len tak dalej. Vyzente hovada naspat do Ruska. Slava Ukrajine!

  9. Anonym 1. októbra 2022, 9:48
    Asi sme sa nepochopili, ja som písal o čomsi celkom inom, takže v tom žiadny rozdiel nevidím. A žiadny rozdiel v tom nevidí ani smrť. Kosí radom, bez ohľadu, na to za čo kto bojuje a akej je národnosti.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img