ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Odpadky po meste nie sú vyzberané už mesiace

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Nie, stav v celom meste nemonitorujeme. To ani nie je našou úlohou. Sú ale verejné priestranstvá, ktorých stav zaznamenávame pravidelne. Nie dni či týždne, ale mesiace. Niektoré dokonca roky.

Poznáte tieto priestory na ulici M.R. Štefánika, konkrétne pred činžiakom „Hokejka“?

 

Mesiace nie sú odpadky a ohorky od cigariet vyzbierané ani zo štrku vysypaného popri krivom asfaltovom chodníku pri Hokejke.

Áno, niektorí ľudia sú skôr prasatami a odpadky zahodia na zem tam, kde obal z napolitánky, alebo ohorok z cigarety, sa odpadkom pre nich stane. Ale to neznamená, že verejné priestranstvá v meste nebudú po dlhé mesiace udržiavané.

Každý verejný ľuďmi využívaný priestor sa skôr či neskôr zašpiní. Keď nie inak, tak nafúkaním špiny z okolia. Pravidelná údržba verejných priestranstiev funguje v každom meste a v každom štáte. Aj tam, kde si nik nedovolí na zem odhodiť ani len ohorok s cigarety.

V Seredi ale je stav dlhodobo iný. Okrem množstva buriny sú odpadky sústavne pri lavičkách a na chodníkoch.

Mesiace nie sú odpadky a ohorky od cigariet vyzbierané ani zo štrku vysypaného popri krivom asfaltovom chodníku pri Hokejke.

Stav všetkých spomenutých miest máme systematicky dokumentovaný na týždennej báze od tohtoročnej jari. Skutočne sme čakali, či vyčistenie verejného priestranstva vedenie mesta (primátor Tomčányi s podriadenými) zabezpečí aspoň pred voľbami.

Do komunálnych volieb je mesiac. Nie, Tomčányi čisté mesto nezabezpečil. Ani jeho podriadení. Zodpovedné osoby sa pravdepodobne za naše peniaze radšej venujú volebnej kampani a nie tomu, za čo sú občanmi platení.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. pan Majko neblbnite. Tomčányi naháňa hlasy pre Jankulára. Nedá sa predsa všetko stihnúť . Aj poriadok a čistota v meste aj volebná kampaň pre Jankulára. Veď to je aj na koňa veľa

  2. No Kurbel a jeho slnieckarsky team to mohli vyzbierat :). Aspon by si u obyvatelov splhli pred volbami. Bolo by to pekne gesto. Konecne by niektory clenovia urobili daco zmysluplne a nerozdelovali ludi ako pri korone a druhy pri vojne na Ukrajine. Namiesto ohovarania neockovanych a potreby zviditelnovania sa vesanim cudzich vlajok by spravili pre spolocnost nieco co sa da pochvalit. PS: inak vsimol som si ze pan Kurbel sem uz clanky dako nedava, asi sa mu nechce odpovedat na otazky ohladom jeho teamu. Aj to o vela veciach svedci. PS2: inak dakou verejne prospesnou akciou by sa mohli zviditelnit aj dalsi kandidati a ich team. Myslim ze by to obcania ocenili. PS3: Pan Majko bude daka diskusia kandidatov na primatora ci nie? Nech viem ci si mam chystat otazky na kandidatov alebo nie. A podla odpovedi potom volit. Dakujem za odpoved a zelam pekny den.

  3. všimol som si že pán majko už pár rokov uverejňuje články podložené fotkami.ťažko potom voľakto môže napísať že to neni pravda

  4. Keď sa pozerám na tie fotografie, tak ma napadlo že fajčiarom treba rozkopat papule. No ten vápenec na okraji asfaltoveho chodníka? Architekt mesta Sereď by mal podať demisiu,je to hnus.

  5. Jáj Seredan, zle triafas.
    Zrovna Ondrej co pravidelne organizuje brigády na nábrezi na Garbiarskej museli tam so skautami vyzbierat tony odpadu. Mozes sa pridat zajtra na brigadu od 13:30.
    Hilkovicova s rodinou roky brigaduje v a okolo kastiela.
    Sabova spoluorganizuje tiez mnozstvo brigad naposledy dva tyzdne dozadu v parku zbierali odpadky.
    Stefanek, ktory sa nemusi chvalit ale zbiera odpadky aj „len tak“ ked ide von.
    Ale kopol si si, skusil si, zas bluznis o ockovanych, Ukrajine, zatial co zvysok kandidatov a kandidatiek urobili pre mesto jedno velke HOVNO, ale ti su ti lepsi, lebo bla bla bla….
    Jankularovci, uboho sa snazite….
    CAKAME VAS V SOBOTU O 13:30 NA NABREZI CI ASPON RAZ DOKAZETE PRIST NIECO SPRAVIT….

  6. Preseredan 29. septembra 2022, 19:04 Vieš kedysi hľadali ľudia kameň mudrcov ale ty si našiel kameň tupcov a je to vidieť.

  7. A kto byzametal ciganom sa robiť nechce hlavne že tu žijú a z našich daní keby sme na nich nerobili už by dávno skapali od hladu načo by robili veď mi ich uzivime a bezdomovci co robia neporiadok pri Jednote ti ani ti nebudú robiť radšej tam bude sedieť a piť cuco a už robia bordel aj v tom novom parku na pazitnej ulici a mestská polícia a ani štátna polícia nikto im pokuty nedáva

  8. Keby Milos kandidoval, tak by som sa necudoval, ze henti mestski pangharti utocia nanho. Ale takto? No musia byt kuwa zufali. Dosrati az za usami , ze pojdu tatickovia za mreze a panghartom sa skoncia zlate casy

  9. Treba ísť odfotit aj na Spadova uličku medzi činžiakom a tou prasivou ubytovňou co vznikla z radovej garaze,,jedna vec je ze pan majiteľ je asi typ človeka co za 1 euro tam nechá bývať aj svine a druha vec ako to v tej uličke vyzerá,,stále dookola nasrate, hnus,namiesto toaletaka sa tam pouzije tričko alebo iná handra a tak je to tam ponechané aj pol roka,,to nikomu nevadi? A tie hoväda co tam každú chvíľu bývajú? Véd prasatá naozaj žijú slusnejsie, tam sa nedá urobiť zopár záberov ako z kadernictva vznikla ubytovacia bunka pre najväčšiu háveď z celej Európy?

  10. Načo máme tie kamery, nech hľadajú vinníkov a oni nech čistia po sebe. Mestský nemusia len pokuty rozdávať, majú to kontrólovať.

  11. čo sa rozčulujete za špaky. Pani kandidátka nám odporučila zohnúť sa a trhať burinu. Tak keď môžeme trhať burinu môžeme zbierať aj špaky. Veď to nie je veľký rozdiel

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img