ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Odkiaľ prišli peniaze na dotáciu 97 000 EUR pre ŠKF ?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Mária Jandová /  Ako je nám všetkým známe,  futbalová lobby je v našom meste silná a futbalisti dostanú ďalšiu dotáciu vo výške 97 tis. EUR.

Na poslednom zasadnutí MsZ dňa 13.9. bolo účelovo zmenené VZN o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta / VZN je momentálne zverejnené na stránke mesta /.

Zaujímavé ale je, kde pán prednosta finančné prostriedky našiel.

Spoločnosť KOMPLEX odpadová spoločnosť, poznáme asi všetci , nakoľko v poslednom období vyhráva všetky VO na zvoz a uloženie odpadu v našom meste .

Spoločnosť KOMPLEX je záujmové združenie obcí , ktorým sa pravidelne ročne vyplácajú dividendy na základe zisku. Jedným z členom je aj mesto Sereď.

Spoločnosť KOMPLEX zabezpečuje v našom meste odvoz TKO, BRO – frekvencia vývozu a poníženie odpadových nádob pri bytových domoch bola zmenená v roku 2022, čím sa predpokladalo zníženie nákladov a teda šetrenie finančných prostriedkov mesta, resp. občanov.

Či toto obmedzenie zapríčinilo väčší neporiadok na stojiskách pri bytových domoch alebo či stačil odvoz 1x za dva týždne od rodinných domov nebudem hodnotiť. To nech posúdia občania sami. Ja za seba môžem povedať, že dostatočne separujem a našej domácnosti odvoz TKO raz za 2 týždne úplne stačil, ale predpokladala by som, že sa mi to zobrazí aj na ročných poplatkoch, preto sa k tejto téme ešte vyjadrím v nejakom ďaľšom príspevku.

Ale späť k dividendám a ako budú použité.

Ako som spomínala vyššie, spoločnosť vyplatila mimoriadne dividendy nášmu mestu vo výške 133.800 EUR.

Povedala by som super, keby tieto finančné prostriedky išli naspäť na riešenie odpadového hospodárstva v našom meste, napr. na budovanie nových stojísk, čipové prístupové karty na stojiská, propagáciu separovania , nákup kompostérov , riešenie estetičnosti a funkčnosti odpadových nádob….

Lenže…

97 tis. EUR sa presúva na účet ŠKF na podporu futbalu.

Z celkovej rozpočtovanej sumy na dotácie športu v našom meste 327 tis. EUR odíde ŠKF, teda futbalistom 186 tis. EUR, teda 57% z celkových finančných prostriedkov.

 

Prikladám pre porovnanie tabuľku, koľko niektoré mestá vyčleňujú z rozpočtov ako dotácie na šport.

 

dotacie_príloha

 

Prikladám link – hospodárenie spoločnosti KOMPLEX.

https://finstat.sk/34100644

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V Seredi na futbal sa dáva veľmi málo peňazí oproti iným mestách v počte obyvateľov. V Seredi bol vždy futbal a nechcime aby skončil. Kto mu nepraje príďte sa pozrieť koľko mladých detí chodí na zbúraný štadión. Spravme pre deti štadión aby sa mali kde realizovať, záujem je brutálny.
    Držme sa hesla : Zober loptu a nie drogy.

  2. nešli všetky peniaze len pre deti, ale aj na vytvorenie 3-ligového družstva dospelých.
    Naozaj stojí na povšimnutie ako iné mestá dotujú šport. V takej Trnave majú tiež tenisovú akadémiu, ktorá sa profesionálne venuje mládeži. lenže si to nedávajú zaplatiť od mesta. Ak chce mať rodič športovca-profesionála, ktorý trenuje takmer každý deň pod dohľadom profesionálnych trénerov, tak si to musí zväčša zaplatiť on. Prečo by to mala za neho robiť obec. A platiť aj za deti, ktoré nemajú trvalý pobyt v našom meste? Na nich obec nedostane nič z podielových daní.

  3. veľmi dobre viem a počul som to na vlastné uši keď šéf futbalu ns zastupiteľstve hovoril že peniaze potrebuju na ligu lebo inak skončia tuším v siedmej lige deti z toho neuvidia sni figu

  4. To je argument, že ak sa nebude športovať, tak sa bude drogovať? Načo nám podsúvate také blbosti, akoby iná možnosť nepripadala do úvahy? Veď to tým deťom plaťte vy, nikto vám nebráni a nemusíte sa báť, že vám budú drogovať.

  5. Koľko peňazí už vyčerpali v priebehu posledných rokov, tie státisíce, mohol byť štadión aj pozlátený a nie rozbúraný. Tak čo by neťahali aj naďalej peniaze, keď to ide? Niekto to kontroloval na čo boli už vynaložené peniaze použité? Alebo sa len tak hodili do placu? Teraz tu niekto veľmi poukazuje na deti. Kde doteraz boli? Poobliekali ste ich dresov a tak útočíte na city občanov. Zastieraci manéver. Viete na čo využiť deti. Celé zastúpiteľstvo a s predstavenými, je jedna banda farizejska.

  6. V MESTEČKU ,, SEREĎ ,, ŽE VO FUTBALE V SEREDI PLATÍ HESLO ,, ZOBER LOPTU NIE DROGY ,,, 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣💩💩🙈🙈🙈💩🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 VED TOTO JE VÝSMECH HOVADÁ SKURVENÉ DOBRE TO TAM. ,, TUNELUJÚ ,,????!!!

  7. Pani Jandová kde ste boli doteraz, ved ste sedela vo finančnej komisii.
    A k mladeži a tzv.akadémii , z článku pána Gregušku musí byť väčšine rodičov na vracanie.

  8. Na stránke mesta Sereď je záznam z hlasovania. A aj to že iné športy podporiť nechceli práve tí poslanci a kandidáti na Primátora- primátorku co podporujú len futbal.
    Takže to nie je o deťoch a o športe. Je to len o futbale…. alebo pre ľudí okolo futbalu. ???

  9. Rozhovor so športovým riaditeľom Miroslavom Greguškom o mládežníckom futbale – Naša akadémia dostáva každoročne dotáciu z mesta Sereď. Pre porovnanie rozpočet akadémie vs dotácia:
    Rok rozpočet dotácia
    2020 – 75 000 € / 48 644 € (106 hráčov / 6 kategórií)
    2021 – 110 000 € / 57 274 € (168 hráčov / 10 kategórií)
    2022 – 130 000 € / 53 905 € (196 hráčov / 12 kategórií

  10. v Seredi viedol futbal Dora – obžalovaný z vraždy. ďalší z mafianských zoznamoch čo zomrel. Toto bol futbal? Podnikateľ zo šúroviec so zaujímavou historiou na finstate. Toto vedienie mesta nevedelo?

  11. Kam idú tie dotácie, dorastencov musia na zápasy vonku voziť rodičia , prípadne deti chodia vlakom , tréner im povie že doprava je individuálna. Na tréningy musia chodiť v klubových červených tričkách, od klubu si ich musia kúpiť za 7eur kus.
    Koľko Sereďanov hráva v doraste ? možno 1-2.
    Kam idú peniaze od rodičov 196 hráčov x20eur mesačne 3920.- ročne – 12×3920 =47040 eur.

  12. Peniaze pre deti? A kde sú? Veď tento klub nie je schopný dať ani autobus na zapas pre deti, tak potom komu sa sypú tie peniaze? Platíme tu niektorých trénerov kt si z toho spravili ešte aj biznis navyše a pýtajú si za „individuálny“ tréning čím rozumej 5 až 6 deti na hodinu od každého 10 eur. A ty ktorý platia hrajú. Nech sa pozrie vedenia mesta koľko z tých detí sú vôbec zo Serede. Zaplatíme si trénera zo Šale a on si tam pretlačí osem svojich detí vrátane syna a doplní to platiacimi. Tak nech vedenie sa obráti aj na tieto obce resp mestá nech im prispejú. Chcem aby deti športovali ale v tomto prípade tie peniaze idú niekde úplne inde ako deťom.

  13. Teraz som si pozrel tu tabuľku koľko dava naše mesto na futbal v našom meste. To je neskutočne vyše 327000€ za tento rok??? A rodičia musia platiť to všetko čo tu bolo vyššie spomenuté? Hanba! Páni poslanci sa zamyslite čo robíte. Dajte si doložiť od svojho kolegu koľko tam je naozaj deti zo Serede a uvedomte sa že tam kŕmite kade koho len nie naše deti. Koľko dávate napr na basketbal pre mládež v Seredi? Či iné športy?

  14. Kedysi na dedinách trénovali žiakov nadšenci, ktorí to robili zadarmo a z presvedčenia. Výsledky boli také isté, ak nie lepšie v žiackych kategóriách ako dnes.

  15. A vy viete čo je akadémia? Viete aké podmienky sú v akadémii?Prosím Vás nenazývajte to akadémiou a preštudujte si to , dám Vám tip,pozrite si väčšie futbalové kluby aké majú podmienky pre názov „akadémia“!

  16. akadémiou to nazývaju preto aby od rodičov ľahšie dostali peniaze na zastupiteľstve museli ísť s pravdou von a priznali že to nie je žiadna akadémia

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img