ISSN 1337-8481

streda, 17. apríla, 2024

Čo na to povedať? Je to skvelá profesia – lúpiť, mučiť, znásilňovať

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Práve teraz: Slovensko nebude udeľovať humanitárne víza občanom Ruska utekajúcim pred mobilizáciou.
Na túto tému sa v Európe rozprúdila diskusia a viacerí tvrdia, že by Európa mala utekajúcich Rusov prijať. Takto to však vidí po rusky píšuca ukrajinská spisovateľka Iryna Hovoruchová (podľa N.Repin):
…V zemi agresora zavládol zmätok. Po šiestich mesiacoch konečne prichádza strach. Doteraz nezáležalo na tom, že si starec v irpiňskej pivnici zo strachu podrezal žily. Nezáležalo na tom, že sa moja neter bojí ruských rakiet, ktoré jej môžu „odtrhnúť nožičky“.
Bola vám fuk žena vyšívajúca pri okne (mám k dispozícii meno a priezvisko obete). Odtrhlo jej to nohu. To všetko bolo ďaleko, a vy ste boli „obyčajní“, servilní, mimo politiky…
…Ráno som dostala súkromnú správu: „Je bolestné, že vo vašich textoch sú všetci Rusi nepriateľmi. Mimochodom, vojaci (vaši aj naši) plnia rozkazy, je to ich profesia.“ Čo na to povedať? Je to skvelá profesia – lúpiť, mučiť, znásilňovať. Viete aspoň, ako to vyzeralo v Boroďanke? Dom v samom centre (mám adresu a svedectvo očitých svedkov) bol rozstrieľaný tankom….
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ešte žijú ľudia čo vedia ako to vypadalo na Slovensku keď tu bola nemecká banda. A čo vo vietname napáchala armáda USAv Iraku 750000 mŕtvych. Nikoho nemôže tešiť to čo sa deje na Ukrajine. Neverím že v Rusku učia vojakov robiť zverstvá.

  2. Na celom svete žijú ľudia so svojimi radosťami a starosťami, medzi ktorými sú aj dobrí, aj zlí. Bežní ľudia chcú si svoj život žiť v krajine kde sa narodili v mieri a pokoji. Ale potom, kto vyvoláva medzi štátmi vojny, rozbroje a nepokoje? Politici, ktorí ryžujú na zbrojení a ničení. Ľudia z týchto postihnutých krajín utekajú do okolitých štátov. Ale stále sa to nabaľuje a vôbec bude na svete bezpečné miesto? Všetci svorne hovoria o mieri, ale každý vyvíja zbrane čím viac agresívnejšie. Nikto nechce s tým prestať. Nikto z nás si nevyberie ani rodinu, ani krajinu kde sa chce narodiť. Preto nie je na mieste posudzovať ľudí ako dobrých a zlých. Veď ktorá matka s radosťou posiela svojho syna do vojny? Či neplakala a nežialila matka Nemka, Ruska, Slovenka… za svojim synom? Ani Hitler, ani Putin sa nepostavia do čela vojska, ako to niekedy robili králi, ale sú zalezení za bezpečnostnými múrmi, aby sa im vlas na hlave neskrivil. Najväčším nepriateľom ľudstva je politika.

  3. vojna 28. septembra 2022, 10:34 – politika je „len“ slovo.

    Robia ju konkretnli ludia, vela krat zakomplexovani psychopati odhodlani vladnut a brat si co im nepatri za kazdu cenu. Politika nie je problem. Problem su ti, ktori ju robia. A ti, ktori im to dovolia. Dovody nie su podstatne, lebo vysledok je rovnaky.

  4. na zaklade jedneho videa polozim otazku, co je lepsie – humannejsie?
    -podporovat myslienku, aby Ukrajina ostala neutralna bez vojny?
    -alebo podporovat nezmyselnu vojnu v ktorej zomieraju ludia?
    Ruku na srdce a odpovedzte si kazdy sam

  5. demokracia 28. septembra 2022, 11:17 – Ukrajina je samostatnym a zvrchovanym statom uznanym medzinarodnym spolocenstvom a ostatnymi statmi sveta.

    Uzemia Ukrajiny boli ANEKTOVANE v rozpore s medzinarodnymi zmluvami a to vojenskou silou. Nasilim.

    Ruska federacia PORUSILA medzinarodne dohody a aj to, k comu sa sama zaviazala.

    Ruska federacia NIE JE DOVERYHODNYM PARTNEROM a po vojenskom napadnuti cudzieho statu je a musi byt povazovana za agresora a MEDZINARODNU HROZBU.

    A co sa tyka sucasneho statusu Ukrajiny? Nepinalezi mne a ani Vam posudzovat, ako sa rozhodnu Ukrajinci, ktorym RUSKY AGRESOR BOMBARDUJE MESTA a vrazdi obcanov.

    Iste by sa nam nepacilo, keby v obdobnej situacii o tom, co mame spravit, rozhodoval niekto z pohodlia vlastnej obyvacky a bez rizika, ze mu nejaky naje*any vojak Ruskej armady odstreli dieta, alebo hlavu.

    Tolko moj nazor.

  6. @ Daniel. U nás je plno takých, ako vy, čo si robia z huby riť. V tomto médiu ste, zrejme po náročnej medicínsko-biologicko-nábožensky-geopolitickej analýze, uviedli že každý, kto vyzýva na očkovanie proti covidu je zapredanec a Putin k takémuto očkovaniu vyzýval. Znamená to vari že aj vy ste len obyčajný protiruský grc? Nie je problém vidieť takéto protiruské grcy v ruskej televízii. Také ako Solovyev či Simonyan. Oni za potlačenie svojej morálky berú aspoň obrovské krvavé peniaze. A vy? Len tak zadarmo? Alebo tiež niečo pritečie?

  7. on len tak, zadarmo. on je blb od prirodzenia. v ich komune je najsamvacsi frajer ten, kto najhrubsie urazi prezidentku a vyhodi grc smerom k „nosatym“.

  8. pre: Miloš Majko 28. septembra 2022, 11:37
    ak by sa takato situacia vyskytla na SK, urcite by som ako normalny clovek volil cestu mensieho zla a hlavne bez vojny – vobec by mi nevadilo, keby sme boli neutralny stat a nikto by mi nemusel ani hlavu odstrelit ani by nas nikto nemusel napadnut.
    Ist hlavou proti muru – hlavne, ze je podpora z USA je take naivne ako ked si niekto mysli, ze silnejsieho psa prej…be.
    Verim, ze aj vacsina ukrajincov by zamenila mier za ucast v NATO, len najskor musia vymenit toho sasa zeleneho, ktory hra psycho hru – stale v zelenom, stale zamraceny – naucena mimika tvare, je totalne trapny komik. Nech sa venuje tomu v com bol mozno dobry – herectvu.

  9. -preco by nemohla byt Ukrajina neutralna? preco by Slovensko nemohlo byt neutralne? preco by cely svet nemohol byt neutralny???
    -preco sa tolko penazi mina na zbrojenie???
    -preco svet nejde opacnym smerom – smerom odzbrojovania???
    -preco su na svete taki hlupaci ako napr. nas minister obrany, ktory povie, ze je za mier a pritom vyraba a predava zbrane, ktore sa nasledne pouzivaju vo vojne???
    -ludi uz takyto svet nebavi – je najvyssi cas zmenit to

  10. Neutralita nevyhovuje svetovladcom z USA . USA chceli mat vojenskú základňu na kryme zbytočné to rozpisovať. Neutralita Ukrajiny by to asi neumožnila.

  11. Svetové výdavky na armádu a zbrojenie v minulom roku vzrástli o 0,7 % v porovnaní s rokom 2020. Prvýkrát presiahli dva bilióny dolárov. Najviac vydali v 2021 na armádu už tradične Spojené štáty – a to 801 miliárd dolárov – 40% z celosvetových výdavkov na zbrojenie.
    Na druhom mieste je Čína s odhadovanými 293 miliardami dolárov. Nasleduje na treťom mieste India (76,6 mld.), štvrté Spojené kráľovstvo (68,4 mld.) a piate Rusko (65,9 mld.).

  12. ako je to zaujimave, ako kazdy hovori, ze bezni rusi nemaju nic spolocne s agresiou ich armady… z vlastnej skusenosti 9 z 10 rusov podporuje co ich vojaci robia a su tak vygumovani z propagandy, ze si este myslia, ze obete ich armady si to zasluzia a rusko je spasou pre svet… ale moze byt, ze som len natrafil na nevhodnych adeptov na nejaku presnu statistiku… dalsia vec je, ze absolutne nechapem, ako moze niekto ospravedlnovat hociaku vojnu, ci podobne nestastie tym, ze v minulosti to robil niekto ini…. boli doby, ked sa ludia beztrestne vrazdili, tak by som podla tej logiky mal pravo niekomu vtrhnut do domu a vyvrazdit mu rodinu, alebo co? a tuna panko demokracia, aka neutralit na ukrajine prosim ta… rusku nevadi, ze by bola ukrajina neutralna, alebo sa pridala do eu, ci nato, rusko ma problem, ze ukrajina nieje sucast RF…

  13. Jezis, to je chruno. Takze nechce russko… Ty blb, tych cca 50000 mrtvych, miliony v stratach techniky, to je vlastne len tak na oko, aby putller nasral svet. Keby chcel, tak….
    Boha, Milos netvrd mi, ze nestriekas…

  14. pre Miloš Majko 28. septembra 2022, 11:37
    Suverénne štáty bolo aj Srbsko, Irak, či Líbya. A tiež to najväčších demokratov nezaujímalo a nabehli na nich, bez ohľadu na OSN, či názory svojich spojencov. I keď ako všetci vieme, spojenci zatiaľ vždy pred us špinavosťami len slušne sklopili uši a držali huby. Ako vy novinári 🙂

  15. Anonym 28. septembra 2022, 17:52 – vazne nie. 😉

    Oni to maju v krvi. Najskor proti ochrane verejneho zdravia, ockovaniu, potom proti Ukrajincom. Jasne, ze trvale proti vlade – jednoducho protisystemove individua.

    Aj to su dietky Bozie. Problem vidim len v tom, ze vsetci chcu, aby prezentaciu ich nazorov platil vzdy niekto iny. A dokonca chcu, aby novinyri pisali to, co oni chcu pocut. Proste prepnute tupela…

  16. anonym 19:07 to je ine,tam ziju ini ludia,alebo ti povedia,ze to je daleko od slovenskych hranic (primitivny klus),alebo ti najmudrejsi z troma vysokymi ,nazvu tvoj nazor acohentizmus,bombove,alebo raketove utoky na suverennu krajinu by mali byt odsudene celym svetom a automaticky dane sankcie na agresora,lenze jedine USA ma pravo bombardovat kohokolvek na svete.

  17. Gambity jsou zahájení, ve kterých jeden z hráčů obětuje materiál (nejčastěji pěšce) za nějakou výhodu. Takové výhodě, získané za obětovaný materiál, říkáme kompenzace.

    Nejčastěji se jedná o tyto výhody:

    – Rychlejší vývin figur.
    – Obsazení středu šachovnice.
    – Útok na soupeřova krále.
    – Aktivita figur, otevření sloupců a diagonál.

    Větší množství gambitů hraje bílý (obětí ještě zvětšuje svůj tlak), ale hrají se i gambity za černého. Gambity je někdy možné odmítnout, tedy nepřijmout nabízenou oběť.

    Doplňte si,kto je kto v tejto šachovej partii…

  18. preco si blb mysli, ze ked si da meno „rozum“ a este k tomu zdravy, tak zmudrie?
    nieco podobne ako ten chruno, co sa podpisuje demokracia. a ani netusi co to znamena.

  19. pre: Anonym 29. septembra 2022, 6:49
    demokracia je ked ludia chudobneju, zabijaju sa navzajom, stavaju sa z nich bezdomovci, ktori rozpredali svoju vlastnu zem (rozumej podu), strategicke podniky a ked ich najviac potrebuju, tak sa im obratia chrbtom, lebo vlastnici su vlastne zahranicne firmy a samozrejme zastupcovia statu, no len by nemohli byt taki jednoduchi a primitivni ako su u nas
    V demokracii si moze dovolit kazdy kupit co chce a vycestovat kam chce, len keby bolo za co
    -)))
    …chruno je ten, kto ta kazde rano obuva

  20. vyzera to tu uz ako v parlamente – nacek sa pári s „demokraciou“.
    p.s. tupelo chrunoidne, dnes si ma zle obul, takze si to prides zopakovat.

  21. Vy,čo obhajujete Rusov a aj tí,čo obhajujete Ukrajincov,nenadávajte,oblečte si uniformy ahajde do vojny,každý na inú stranu barikády..

  22. Na ukrajine je neslovanský prezident, ktorého riadi niekto spoza veľkej bačoriny? Koľko ľudí musí umrieť aby bol kľud? Kde sa dvaja bijú treti si mastí vačky? Odpovedzte si každý sám

  23. mna by naozaj zaujímalo že ako by mal vyzerať ten slovanský prezident a ako toto vyriešiť….ako sa vysporiadať so susedom ktorý mal či aktuálne má spory snáď s každým svojim susedným štátom a ktorý navyše o Ukrajine vyhlasuje že nemá právo na samostatnú existenciu?….čo má ten prezident robiť ak brániť svoju vlasť je podla vás nesprávne…ma jú odovzdať Rusku?…tak by to spravil ten správny slovanský prezident?

  24. Naša záchrana je Euro,myslím si,že keby sme mali svoju menu,tak by sme za Euro platili asi aj 50 korún, takisto ani NATO nie je sväté,ale je to aspoň nejaká istota,svet je krutý dravec a každý deň hľadá nejakú korisť.

  25. Masaker v Odese to bolo v poriadku to iba ruskú menšinu upálili za živa a postrielali ukrajinský pravý sektor ale to je v pohode to asi neboli ľudia že áno?

  26. @Julo 30. septembra 2022, 8:44
    A ten masaker co sa deje ze Putler poslal 50000 rusov na smrt to nie je problem pre tvoj maly mozocek? Ah sorry oprava iba 6000 (podla hlavnych srakov) preto treba mobilizovat a poslat ich viac skapat 😀

  27. @Julo. Môžem otázku? Kto sú to tí „Oni“, čo postrieľali „ukrajinský pravý sektor“ a upálili celú „ruskú menšinu“. Na videách je možné vidieť ako hádzali molotov-koktejly zo strechy domu odborov do davu pred nim a aj pred vchod do budovy. Ale kto sú? Vy to určite viete.

  28. V ten den zemřelo při střetech a následném požáru celkem 48 lidí. Požár si vyžádal celkem 42 mrtvých; 32 těl bylo nalezených v samotné budově odborů a 10 v její bezprostřední blízkosti po skoku z budovy. Příčiny úmrtí byly u jednotlivých osob různé; od střelných zranění, pádu z okna či v důsledku smrti požárem

  29. Na rusku zgerbu, ktorá vedie na ukrajine totálnu vyhladzovaciu vojnu voči ukrajincom nepomôže nič len tvrdá päsť. A preto sypte to tam koľko môžete, všetko čo je skladom, všetko čo sa dá odpáliť z HIMARS-u, všetko čo máte …ATACMS, HARM, Harpoon, Gepard, Systém IRIS-T SL, úplne všetko. Putler bude tam posielať mladých mužov na porážku ako mäso, bez lekarničiek, uniforiem, zbrani a oproti zime. Bez jedla, nafty, budovať ako za Stalina impérium.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img