ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Polícia bude mať nové autá

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|  Ministerstvo vnútra SR v spolupráci s Prezídiom Policajného zboru aktívne a systematicky pracuje na zlepšovaní pracovných podmienok príslušníkov Policajného zboru, ktoré boli dlhé roky zanedbávané. Rezort pod vedením ministra Romana Mikulca a šéfa polície Štefana Hamrana robia so svojimi tímami na reforme polície, súčasťou ktorej je obnova vozového parku.


Slovensko má v súčasnosti unikátnu príležitosť financovať projekt z európskych peňazí Plánu obnovy a odolnosti. V rezorte vnútra bude z týchto peňazí zafinancovaný aj nákup policajných áut. Konkrétne: 705 kusov nízkoemisných vozidiel určených pre Policajný zbor, 47 kusov nízkoemisných vozidiel určených pre enviro políciu (ENVIRO) a Odbor riadenia kriminálnych analýz (ORKA), 8 kusov dodávok s prestavbou pre vyšetrovateľov bude určených pre Národnú centrálu osobitných druhov kriminality (NCODK).


„Ľudia na Slovensku si zaslúžia moderný Policajný zbor, na ktorý sa budú môcť spoľahnúť v ktoromkoľvek okamihu. Polícia si zase zaslúži podmienky na profesionálny výkon hodný 21. storočia. Nové autá by Policajný zbor mohol postupne začať dostávať v priebehu budúceho roka,“ uviedol minister vnútra SR Roman Mikulec.


Kroky rezortu vnútra v súlade s
koncepciou obnovy osobných vozidiel autoparku MV SR do roku 2031, ktorú pripravilo súčasné vedenie MV SR.
„Znižovanie priemerného veku služobných vozidiel prispeje aj k bezpečnosti posádok, pozitívne sa prejaví na úrovni emisií a úspore pri financovaní pohonných látok,“ povedal minister.

„V Pláne obnovy a odolnosti sú presne zadefinované rámce, kde sa v rámci výberu vozidiel môžeme ľudovo povedané hýbať, či už ide o elektrické vozidlá alebo plugin hybridy, takisto musia spĺňať hranicu emisného limitu,“ vysvetlil štátny tajomník MV SR Tomáš Oparty.


Súčasťou nových vozidiel bude aj nový dizajn policajných áut.

„Nové farby používajú polície naprieč Európou. Odborníci vybrali žltú, pretože má špeciálne fyzikálne vlastnosti, má vysokú viditeľnosť aj za znížených svetelných podmienok. Kombinácia týchto farieb je považovaná celosvetovo za farbu polície,“ povedal policajný prezident Štefan Hamran.


Ministerstvo vnútra má vo vozovom parku 905 vozidiel, ktoré majú viac ako 15 rokov, 1934 áut prekročilo vek 12 rokov, 801 vozidiel má najazdených viac ako 300 000 km, 1 440 áut viac ako 250 000 km, 2 289 vozidiel viac ako 200 000 km.
2 119 vozidiel najazdí v priemere ročne viac ako 22 500 km.


Na doplnenie:

Polícia v uplynulých dňoch dostala nové vozidlá KIA Ceed Combi 1.5T v celkovom počte 60 kusov. Ide o stroje nižšej strednej triedy typu Combi na benzínový pohon, ktoré nahradia opotrebované vozidlá vyradené z policajného autoparku. Obstaranie vozidiel sa zrealizovalo pred zámerom zmeniť dizajn policajných vozidiel, preto sú ešte v pôvodných polepoch. Tieto autá určené pre krajské a okresné policajné riaditeľstvá, kriminálnu políciu a Úrad pre ochranu ústavných činiteľov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. to uz aky hlupacik moze v tomto vidiet ukrajinu.. kde su tie stare dobre casy, ked nebol internet a tak vedelo o hluposti cloveka len jeho blizke okolie..

  2. otras, čo ľudia riešia… každá farba môže niečo pripomínať, krajinu, udalosť, ale ako sa hovorí, kto chce psa biť, palicu si nájde a blbcovi rozum nenaleješ

  3. som rad,ze tu mame tak mudrych ludi ako je majko,ratafak,janko,hahaha,atd..podobny mudri su momentalne aj vo vlade,tiez rovnako zmyslaju,nadavaju do dezolatov,opic,nevzdelancov,debilov a preto je krajina vo vybornom ekonomicko socialnom stave,dakujeme timto mudrym,vzdelanym ludom,nevzdavajte to nech sa nam lahsie umiera.

  4. Krátka definícia tejto doby :

    Máme telefóny bez káblov a bez tlačítiek…
    Chleba bez múky…
    Zimu bez snehu…
    Kávu bez kofeínu…
    Cukríky bez cukru…
    Pivo bez alkoholu…
    Vzťahy bez lásky…
    a neoliberálov bez mozgu…

  5. chlapci to, ze niekto poukaze na vasu tupost este neznamena, ze je nejak politicky angazovani, ale ze vy ste proste tak hlupi, ze aj v clanku o novych policajnych vozoch idete tahat ukrajinu… skuste zapojit aj tie posledne 4 mozgove bunky a zistite, preco je vybrana prave takato farebna kombinacia, som si isty, ze ak dokazete na nete odhalit najvavsie spiknutia, tak zvladnete vypatrat aj toto… a ako som spomenul, niekedy hlupak drzal hubu a pocuval, teraz bliakate sprostosti na nete, som zvedavi ako ste sa vy osobne angazovali za svoju vec, za ktoru tak osvietene dychate, ale zrejme len na nete…

  6. To aky jebnuty debil napíše, že mu pripomína to auto ukrajinu? stále máte to hovno v hube a neviete ho vyplut, aj vaša skurvená ukrajina, potom CR podporuje ukrajinu kolko? 15 rokov? odkedy maju na autach modro zlte prevedenie? vy ste tak zdegenerovane mentalne zaostalá slovač, že to neni ani možné

  7. To, ze tam dali mozaiku dvoch reflexnych farieb, to chapem. Je to vo vela krajinach tak. Nesedi mi tam ta strieborna metaliza. Podla mna mali nechat zakladnu farbu auta bielu. Tak mi to pride lahsie identifikovatelne.

  8. Najhoršie bude keď policajt zo svojho platu nedokáže uživiť rodinu, a to nás čaká od prvého januára 1923.Na autá sú peniaze.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img