ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Reakcia na vízie kandidáta na primátora ohľadom futbalového štadióna

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Mária Jandová /  Krátka reakcia na zverejnený rozhovor kandidáta na primátora Mgr. Tomáša Karmažína.

V poslednej dobe sa snažím zverejňovať a trocha približovať verejnosti informácie o rekonštrukcii FŠ , keďže nikto z kompetentných sa o to  nesnaží / s výnimkou p. Ševečeka, ktorý narýchlo zverejní pár informácii, keď vie, že chystám nejaký článok /.

Dovoľte mi preto zareagovať na vyjadrenia Mgr. Karmažína, ohľadom rekonštrukcie FŠ.

Mgr. Karmažín je členom dozornej rady SMS sro. od roku 2019, teda od začiatku, ako sa vôbec o rekonštrukcii FŠ začalo hovoriť. Sedíme spolu v komisii MsZ a preto si dovolím jeho vyjadrenia komentovať.

Môžem smelo prehlásiť, že Mgr. Karmažín nijakú iniciatívu na komisii ohľadom rekonštrukcie FŠ neprejavil a ako člen DR určite mohol, pretože informácie zo zasadnutí DR určite mal.

Iniciatívu neprejavil ani na zasadnutí MsZ, teda vôbec nemal záujem problém s rekonštrukciou FŠ riešiť .

Citát: „ Som síce v dozornej rade Správy majetku mesta, ale nedokážem výrazne ovplyvniť vývoj momentálnej situácie. Snažím sa spolupracovať s celým tímom a verím, že celý projekt začne napredovať. „

Z citátu vyplýva otázka : Načo je teda niekto členom DR, keď nedokáže ovplyvniť riešenia ?

Prečo od roku 2019 nevystúpil verejne, minimálne na zasadnutí MsZ a nepovedal, čo sa na zasadnutí DR prerokováva a že sa mu niečo nepáči ?

Citát:“Ak sa bavíme o štadióne, v prvom rade by som najprv zostavil tím architektov, projektantov a stavebných inžinierov. Bolo by potrebné vypracovať štúdiu, čo sa v danej lokalite dá reálne postaviť, aby sme sa vyhli momentálnej situácii a nemuseli sme robiť dva náročné projekty.

Tiež by som rokoval so zástupcami nadnárodných firiem a snažil sa dohodnúť na reklamnej participácii na projekte futbalového štadióna. Spoločným cieľom by malo byť získanie financií hlavne z vonkajších zdrojov (SFZ, VÚC, ministerstvo financií alebo cez projekty, ktoré ponúka napr. firma Nike), aby sme nezaťažovali rozpočet mesta. Spolu by sme na týždennej báze vyhodnocovali postup prác a ak by sme sa odklonili od dosahovaných cieľov, okamžite by som reagoval nápravou.

Takto si predstavujem riadenie veľkého projektu. Ak dostanem dôveru od občanov, tak budem môcť dokázať, že spolu s mojim tímom vieme zobrať zodpovednosť na svoje plecia a dovedieme projekt futbalového štadióna do úspešného konca. Verím, že sa  budeme môcť pod mojim vedením tešiť z krásneho futbalového areálu, ktorý bude slúžiť všetkým občanom tohto mesta. „

Na poslednom zasadnutí majetkovej a finančnej komisie som iniciovala prítomnosť konateľa Ing. Andrášika na komisii, aby nám zodpovedal otázky ohľadom rekonštrukcie FŠ. Môžem bohužiaľ konštatovať, že počas takmer hodinovej diskusie sme sa takmer vôbec nič nedozvedeli.

Na komisii som navrhla, aby bol vytvorený projektový tím z odborníkov, ktorí budú pravidelne zasadať a informovať MsZ o postupe a riešeniach. Som rada, že tento návrh sa Mgr. Karmažínovi zapáčil a rád by ho zrealizoval.  Škoda však, že to neprezentoval na zasadnutí MsZ 13.9. a neinicioval vytvorenie takéhoto projektového tímu.

Musím ale podotknúť, že Mgr. Karmažín je 4 roky členom DR a nedokázal nijako ovplyvniť chod rekonštrukcie. Pýtam sa : Ako to chce urobiť ako primátor mesta ?

Ovplyvnil rekonštrukciu FŠ súčasný primátor mesta, ktorý je dokonca predsedom Valného zhromaždenia ?

Projektová dokumentácia na Rekonštrukciu prvoligového FŠ bola financovaná mestom v hodnote 31 tis. EUR a tiež financovaná SMS sro v hodnote 113 tis./ vrátane posudkov /.

Dnes sa pracuje s PD v hodnote 30 tis. EUR, takže finančné prostriedky v hodnote cca 114 tis. EUR boli minuté celkom zbytočne ?

Potvrdzuje to Mgr. Karmažín vyjadrením ? : „Bolo by potrebné vypracovať štúdiu, čo sa v danej lokalite dá reálne postaviť, aby sme sa vyhli momentálnej situácii a nemuseli sme robiť dva náročné projekty.“

Ďalším členom DR je ďalší kandidát na post primátora JUDr. Edita Červeňová. Počkáme si, ako sa tento kandidát vyjadrí k rekonštrukcii FŠ.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Za tú projektovú dokumentáciu v hodnote 113 tis. nesie niekto zodpovednosť? Porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku nič?

  2. Pre Anonym : Zodpovednosť nikto zatiaľ nenesie, predpokladám, že to bude musieť riešiť nové MsZ . Bohužiaľ zloženie poslancov v dosluhujúcom MsZ to nevidí ako problém, za ktorý by mal niekto byť zodpovedný.

  3. Pani Jandova ďakujem za korektný a vysvetľujúci článok. Všetky vaše články či príspevky ktoré dom od vás čítal mali vžy hlavu a pätu. Veľká škoda že nekandidujete

  4. Ak sa nemýlim, tak spomínaná suma 113000 na PD bola síce z účtu SMS ale už sa v článku nespomína, že to bolo financované z dotácie pre mesto (SMS) od vlády. A tú dotáciu vybavili ľudia z ŠKF.
    Ak sa mýlim, tak ma opravte.

  5. Pre fanúšik : PD z účtu SMS bola financovaná zo štátnej dotácie, nemýlite sa. To ale neznamená, že peniaze nemajú byť využité efektívne.

  6. aky je rozdiel medzi peniazmi od SMSky a dotácoiu od vlády? Na obidvoje sme sa museli všetci poskladať. Štát ma ako podnikateľa dojí jak kravu aby potom nejakí frajeri vyhodili hore komínom 113 000 eur a tvrdili ze nič sa nedeje to sme my vybavili

  7. Pre fanusik 12:29.
    Takže podľa Vašej logiky ak ľudia z ŠKF „vybavili“ dotáciu od vlády, tak majú právo nakladať s ňou ako uznajú sami za vhodné ? Toto je to bohužiaľ zvrátené myslenie niektorých ľudí, že ak „vybavím“ peniaze od štátu a tie sa použijú neefektívne, tak do toho nie je ostatných nič, lebo veď peniaze som vybavil ja. To je choré.

  8. Sposob myslenia diskutujuceho : fanusik 21. septembra 2022, 12:29 – presne identifikuje dlhorocny pristup futbalistov a fanusikov futbalu k dotaciam a ich vyuzivanie.

    KLAMANIE verejnosti aj clenov komisie, poslancov, neferove podmienky pri pridelovani dotacii, ignorovanie potrieb inych klubov a KONFLIKT ZAUJMOV poslancov Starecka a Buchu nielen v navrhovani vysky dotacie, ale aj v jej odsuhlasovani.

    Presne toto su pripady pre prokuraturu – samozrejme za predpokladu, ze vec nebudu riesit skorumpovani policajti a prokuratori (prokuratorky).

    Spolocnost sa musi ocistit od parazitov na verejnych financiach – diskutujuci to jasne a zrozumitelne potvrdil.

  9. Nie je možné, aby niekto šafáril takto s verejnými peniazmi a vyplatil ich za blbosť, ktorá sa neuskutočnila. Podal niekto z poslancov alebo z dozornej rady SMS trestné oznámenie?

  10. MM a ešte by som ta doplnil,spoločnosť sa musí očistit aj od bývalých eštébákov,rôznych kandidátov tajnej spolupráce a iných zmrdov,ktorí po revolúcii prezliekli kabáty.

  11. Anonym 21. septembra 2022, 16:19 – zatial je to tamer 5 desiatok anonymnych komentarov vlozenych do diskusie cez anonymizer. Teda sustavne UMYSELNE PORUSOVANIE PRAVIDIEL diskusie.

    Vo vsetkych len osocovanie a priame utoky bez akychkolvek faktov a suvislosti.

    Kedze zametanie stop uz pri pisani, jasny je zamer utajit identitu a stazit pripadne vysetrovanie mozneho ohovarania.

    Presne toto su metody byvalej STB, aj ked vzhladom na vyvoj technologii znacne vylepsene. Nepises o sebe?

    K textu – suhlasim, no spolocnost dolezity cas na ocistu od ludi nacucnutych na totalitny rezim zial premeskala. Preto si niektori dovolia to, co dlhodobo kritizuje SOL. Aj ja osobne.

    Tema clanku ale je o voiac ako sto tisicoch Eur, ktore su v lufte. Budeme sa pytat kde a koho zavinenim.
    Dakujeme za povzbudenie a utvrdenie v tom, ze ludia, ktorym zalezi na transparentnosti v samosprave, su na spravnej ceste.

    A drobnost – pravidla platia pre kazdeho.

  12. Neviete ako sa pracuje zo spravou akcioveho majetku ci financovanim okolo hracov ?
    Treba sa spitat p. Valentu z Paty , ma bohate skusenosti ohladne financi pri sprave majetku

  13. mňa by zaujímalo čo teda pán Karmažín v tej dozornej rade robil. Chodil tam vôbec? Mal aj nejaké pripomienky či návrhy, keď teraz zrazu vie ako sa to má robiť

  14. p.majko 15,50h vyborne, takto by to bolo napr,v rakusku,svajciarsku,len ku..va kedy to tu skonci,kedy tie nenazrate hovada skoncia,vieme ,ze na pozatvaranie miestnych drogovych dilerov bolo treba min,15 rokov,kolko bude treba na tieto pijavice? myslim si ak by ich zacali brat tak by zacal riadny spevokol,len nie je asi vola,alebo peniazky od tejto bandy idu asi vyssie aby mali svine pokoj pri valove.

  15. Tomčány a Jankulár je jedna krvná skupina. Veď na úrade natáča predvolebné video na podporu Jankulára. A zda sa že ešte aj Karmažína nahovorili že ak vyhra Jankulár tak on bude viceprimátorom. A to len preto aby Kurbelovi odobral hlasy. Jedine Kurbel je záruka zmeny a zbavenia sa pijavíc

  16. Až to by bola výhra, keby bol zvolený Karmažín! Nič iné by nám nechýbalo. Dúfajme, že začnú ľudia so zdravým rozumom uvažovať a nechajú osobné spory a nevraživosti voči jednotlivým kandidátom, ale zvážia ich schopnosti a ochotu robiť pre občanov a nie aby sa choval ako pán vesmíru. Treba načúvať ľuďom!

  17. Pani Jandová vy viete len rýpať a pritom IQ húpací konik.
    Uznávam mesto potrebuje zmenu len ľudia vidia to čo chcú a nie to čo by mali ale nevadí.
    Aké mesto si urobíte také budete mať.

  18. pani Jandovú osobne poznám a preto viem že je to veľmi rozumná, veľmi inteligentná a vzdelaná žena. Takže tie primitívne urážky ktoré svedčia o vašej inteligencii si radšej nechajte pre seba

  19. Nastrceny riaditel deckeho domova ma riadit mesto? To bude take isté neschopne riadenie ako to robil szm-ák Tomcany. Staci sa pozriet na jeho zivot. Co v tomto meste spravil pocas jeho zivota za svoje peniaze? Absolútne nič. Akurat len vychcano si zazmluvnil drancovanie mestskeho majetku kina Nova a keby to nebolo niekomu malo tak este si vychcano skupil pozemky mesta prave pred majetkom mesta a to tak vychcano ze vlastne natrvalo moze zamedzit pristup mestu a obyvatelom k majetku mesta zo strany od krizovatky. Taketo vychcane konanie je špinavost najhrubsieho zrna. Toto je len jedna zo spinavosti ktore Tomcany voci obyvatelom spravil. A v tomto chce pravdepodobne pokracovat cez svoj vplyv a jeho nastrceneho cloveka Jankulara. Treba si aspon trosku otvorit oci lebo tu bude na dalsie obdobie z mesta žumpa ako doteraz

  20. pan Majko neplanujete spravit nejaku predvolebnu diskusiu/besedu so vsetkymi 4 kandidatmi? niekedy ste robil predsa rozhovory s politikmi,atd

    kde by sa mohli konfrontovat? urcite by nas to vsetkych zaujimalo
    dakujem

  21. pre p Jandovú : bohužiaľ Vám neviem povedať ako bol Mgr. Karmažín aktívny na zasadnutiach DR, Nie som členom DR.

  22. Ttttak to je. Dnes sssssom sa prešiel cez mesto a vvvvidím billboard. A pán aaaarchitekt podporuje kandidáta na primátora. Aaaaaa čo ten kkkkandidát dokázal pre mesto, keď hohoho tak podporuje? Ani hohohovädziu polievku. Ale bude pokračovať v takom Smere, ako ho HHHHHlas-ne podporujú. Našim ľuďom. 🤢🤮

  23. Náš pán architekt ktorý je prisatý jak pijavica na meste lebo inak by nemal robotu a skrachoval by, ktorý je autorom množstva nepodarkov v tomto meste podporuje Jankulára. No to ma podrž. Dvaja rovnakí sa našli. Jankulár bez svojho tatka a architekt bez blahosklonnosti Tomčányho ktorému svojho času nevedel prísť ani na meno by boli podľa mňa stratené existencie

  24. Všetko je už dopredu rozhodnuté. Tomčany podporuje neschopného Jankulara, ktorý si nevie spraviť poriadok ani v domove, viď opýta zverenkyňa pred Jednotou. Myslím, že sa už prostredníctvom otca nabalil dosť a pre mesto doteraz nič neurobil. Obidvaja si držia teplé miestečko v domove. Zobral pod seba 15 poslancov, ktorý sa tiež boja o svoje teplé miesta, aby si odhlasovali čo chcú oni,aby sa ďalej mohli nabaľovať a dávať naše peniaze do futbalu, kde nehral ani jeden Seredan. Držím palce pánovi Kurbelovi, ktorý sa neskrýva za už existujúcich poslancov, ktorých sme doteraz v meste ani nevideli, a niečo už pre mesto dokázal.

  25. mozno ten kurbel ma nejake chyby,ale ak zvolime ostanych pucipajtasov futbalovych ,vsetky peniaze pojdu do futbalu a mesto bude ako velke burinove smetisko,vidime to dnes,predrazene fontanky ,nepravidelna udrba zelene a co je hanba ani ten stadion ta futbalova lobby nedokoncila,takze uz sa ani neunuvaju akoze nieco robit, prachy si nacpu hned do vrecka.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img