ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Prezidentka vystúpila pred Valným zhromaždením OSN

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezidentka Zuzana Čaputová sa v utorok 20. septembra 2022 po dvoch rokoch osobne zúčastnila na otvorení 77. Valného zhromaždenia OSN, na ktorom vystúpila s prejavom pred svetovými lídrami.

Doba podľa prezidentky nie je veľmi naklonená myšlienkam, na ktorých sme Organizáciu spojených národov vybudovali a ktoré ju udržiavajú. Mier, ktorý by sme mali chrániť, prestáva existovať. Medzinárodná spolupráca, ktorú by sme mali podporovať, nezabránila klimatickej katastrofe. A duch spoločných hodnôt, ktoré OSN stelesňuje, čelí útokom extrémistov, ktorých hlas je znásobovaný novými technológiami. „Na zvládnutie týchto výziev nestačia polovičaté opatrenia. Tie sme už vyskúšali. Je čas konať a zaujať jasné postoje. My, členovia OSN, musíme byť jednoznačne na strane obete, nie agresora. Musíme uprednostniť medzinárodný poriadok založený na pravidlách pred silou zbraní.“

Prezidentka v prejave zdôraznila potrebu urgentného napĺňania našich klimatických cieľov. Musíme tiež nájsť fungujúce pravidlá pre sociálne platformy tak, aby chránili naše spoločnosti a medzinárodný poriadok. „Iste, môžeme to odkladať a robiť kompromisy. História nás však opäť raz učí, že pasivita a ignorancia nikdy krízu nevyriešia, len odďaľujú moment pravdy.“

 

Celý prejav prezidentky tu: 86097

 

zdroj: prezident.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zase k nej priradili slovinskú vlajku. Po trapase v Británii druhé faux pas. Buď sú na západe takí tupí alebo ju majú hlboko v paži. Alebo oboje.

  2. je to hovno,figurka oligarchov,politicky odpad,nic,nula,chcel by som vidiet ci by sa pomylili aj u bideta ,alebo macarona,maju tu slovensku prasnicu hlboko v pici,najdolezitejsia kunda na svete,nechutna je ,tara vsade sprostosti,len nic v prospech slovaka,zivnostnika,firmy,dochodcov,sere na nich uplne,ta zena nema svedomie,ziadnu chrbtovu kost,bezcitna zmija.

  3. „Známy magazín Forbes zverejnil rebríček 100 najvplyvnejších žien sveta. A ako sa môžeš dočítať na stránke tohto časopisu, svoje miesto si v ňom našla aj naša prezidentka Zuzana Čaputová.
    Umiestnila sa na 86. mieste a magazín ju nazval „osamelým politickým hlasom v mori demagógie“. Vyzdvihol aj jej snahu o zlepšenie justície a boj proti korupcii.“
    Je tak vplyvná, že za prezidenta označili toho pána vedľa nej, štátnu vlajku jej vyvesili cudziu. Je to len bezvýznamná figúrka opakujúca dokolečka ako verklík niekoľko naučených bezduchých politických fráz.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img