back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Veselický má pravdu. Poslanec Hanus mal skutočne byť na rokovaní MsZ načas – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď / V utorok presne pred týždňom v Seredi rokovalo MsZ. Do mestského parlamentu sa na základe rozhodnutia súdu vrátil poslanec Michal Hanus. Na posledné rokovnanie v tomto volebnom období.

Hneď ráno, ešte pred rokovaním MsZ sme na SOL publikovali tento článok:

Súd rozhodol: Poslanec Hanus bol mandátu zbavený NEZÁKONNE !!

Poslanec Hanus bol nezákonne mandátu zbavený súčasným primátorom mesta Sereď Ing. Martinom Tomčányim. Tak rozhodol súd. Nie Hanus, Fačkovcová, Irsák, Kurbel, alebo Majko. My sme „len“ od začiatku verejne tvrdili, že primátor  na základe objednaného právneho názoru zaplateného mestom, sa zákerným, nedemokratickým a nezákonným spôsobom zbavil poslanca s kritickým názorom na správu vecí verejných. A súd nám dal za pravdu.

Pod článkom na SOL poslanec a zástupca primátora MsZ Ľubomír Veselický v pracovnej dobe napísal tento príspevok:

Ľubomír Veselický 14. septembra 2022, 9:30

- Článok pokračuje pod reklamou -

Súd poslal späť do zastupiteľstva poslanca Michala Hanusa? Hurá!
Ale výhra to nie je. Je pravdou, že Michal Hanus svoj neskorší príchod na zastupiteľstvo avizoval. Ospravedlnil sa mailom prednostovi mestského úradu, ktorý ospravedlnenie poslal primátorovi.
Michal Hanus vstúpil do rokovacej miestnosti o 8.47 hod. Zastupiteľstvo trvalo 6 hodín a 38minút. Poslanec Hanus na ňom strávil dve hodiny a 39 minút. Zo 49 hlasovaní hlasoval 17 krát. Prvý raz o 9.03 hod. posledný o 11.26 hod. Predčasný odchod z rokovania predsedajúcemu neoznámil. Rokovací poriadok Mestského zastupiteľstva v Seredi v § 13 ods. 2 hovorí:
Zastupiteľstvo je spôsobilé rokovať a uznášať sa, ak je prítomná nadpolovičná väčšina všetkých poslancov. Neúčasť na rokovaní zastupiteľstva sa ospravedlňuje vopred primátorovi mesta. Dôvod neúčasti sa uvedie v prezenčnej listine. Poslanec môže svoju účasť na rokovaní prerušiť tak, že oznámi dôvod odchodu z rokovania a prípadný čas návratu na rokovanie MsZ predsedajúcemu.
Dve porušenia jedného odseku . Čo to je? Že by neznalosť rokovacieho poriadku po ôsmich rokoch vo funkcii poslanca ?

– – –

Výnimočne musím aj takto verejne dať Ľubomírovi Veselickému za pravdu.

Primátorom Tomčányim nezákonne mandátu zbavený poslanec MsZ Michal Hanus, mal skutočne na utorkové rokovanie zastupiteľstva prísť načas. Účasť na rokovaniach MsZ ako riadne zvolenému poslancovi, mu bola práve primátorom Tomčányim na zhruba rok znemožnená a preto posledné rokovanie (súd vyniesol rozsudok, na základe ktorého primátor Tomčányi poslanca Hanusa zbavil mandátu nezákonne) mal maximálne využiť.

Poslanec Hanus si pred rokovaním zastupiteľstva mal od úradníčky  Adamčíkovej   vyzdvihnúť hlasovaciu kartu vo viere, že sa jej podarilo vydať mu tú jeho. Následne mal pristúpiť pred primátora Tomčányiho a povedať mu zhruba toto: „pán primátor, najradšej by so Ti verejne napľul do tváre tak, ako si Ty napľul na demokraciu, zákon, mojim voličom, mne a všetkým slušným občanom. Ale neurobím to, lebo sa neznížim na Tvoju úroveň“. Alebo niečo veľmi obdobné,  rovnako vystihujúce podlé a zákerné konanie primátora Tomčányiho.

Od všetkých slušných prítomných poslancov by si za konečne verejne povedanú pravdu zaslúžil hlasitý potlesk a následne od primátora Tomčányiho – ak v ňom ešte štipka slušnosti a úcty k zákonom Slovenskej republiky zostala – verejné ospravedlnenie. Nestalo sa.

Nie pre Hanusa a jeho rodinu, ale pre všetkých slušných ľudí a ich rodiny, ktoré za pravdu, pravo a spravodlivosť, za eliminovanie arogancie moci a návrat slušnosti do mesta zápasia už tretie volebné obdobie. Teda presne toľko, čo mesto vedie práve primátor Tomčányi.

Poslanec Hanus na rokovanie zastupiteľstva prišiel neskôr a mal som pocit, že už samotná účasť na ňom mu nebola príjemná. Osobne viem o čom to je. Ani ja nemusím v jednej miestnosti s Tomčányim a ľuďmi s podobným nastavením morálneho kompasu stráviť viac času, ako je nevyhnutné vzhľadom na moju prácu a povinnosť SOL občanom priniesť pravdu o Seredi.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Nakoniec predsa len arogancia moci primátora Tomčányiho nezostala bez povšimnutia. Verejne vystúpil a konanie súdom potvrdené nezákonné konanie primátora odsúdil poslanec Pavol Kurbel. Pridala sa aj poslankyňa Fačkovcová a Ondrej Kurbel. Na nemiestne pripomienky k rozsudku súdu a vystúpenia spomenutých poslancov, primátorovi  svoje povedal aj poslanec  Michal Irsák. Otázka je, kde zabudli etiku a morálku súčasní kandidáti na post primátora z radov poslancov a samotní poslanci MsZ. Schvaľujú snáď takúto deštrukciu základných princípov demokracie primátorom Tomčányim?

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. ja som vam to hovoril(pisal) pred rokmi – nevolte hento, lebo nebudete mat richtara, ale mesto dostane majitela. ale kto ma pocuval? tak vam treba.

  2. ja som vam to hovoril(pisal) pred rokmi – nevolte hento, lebo nebudete mat richtara, ale mesto dostane majitela. ale kto ma pocuval? tak vam treba.

  3. Naozaj sme taký tupci že sa nevieme postaviť Tomčánymu na odpor?Len Majka a tých pár poslancov v tom necháme samých?

  4. Naozaj sme taký tupci že sa nevieme postaviť Tomčánymu na odpor?Len Majka a tých pár poslancov v tom necháme samých?

  5. Pozrite si video zo zastupitelstva tam zbadate ako to cele bolo hned na uvod. dosiel majo s kamerou urobil o tri start a herci hrali. ked majko natocil co chcel uz vsetko prebiehalo uplne v klude a aj hanus sa zrazu objavil asi nechel kazit zaber vidite len co vam ukazuje ale vsetko je vzdy inak nez v mediach to snad uz viete aj teraz je to tak len tolko som chcem a teraz si pozrite to zastupitelstvo staci uvod

  6. Pozrite si video zo zastupitelstva tam zbadate ako to cele bolo hned na uvod. dosiel majo s kamerou urobil o tri start a herci hrali. ked majko natocil co chcel uz vsetko prebiehalo uplne v klude a aj hanus sa zrazu objavil asi nechel kazit zaber vidite len co vam ukazuje ale vsetko je vzdy inak nez v mediach to snad uz viete aj teraz je to tak len tolko som chcem a teraz si pozrite to zastupitelstvo staci uvod

  7. pre toho nado mnou čo ojebávaš je to tak ako to je napísané kurbel dobre povedal bruchovi a vďaka majkovi to vidíme sblízka a veselický je starý chuj

  8. pre toho nado mnou čo ojebávaš je to tak ako to je napísané kurbel dobre povedal bruchovi a vďaka majkovi to vidíme sblízka a veselický je starý chuj

  9. To označenie „starý“ si si mohol odpustiť! Aj ty budeš „starý“, ovšem, ak sa toho dožiješ. Tak váž slová!

  10. To označenie „starý“ si si mohol odpustiť! Aj ty budeš „starý“, ovšem, ak sa toho dožiješ. Tak váž slová!

  11. Všetci poslanci tak presne dodržiavali čas príchodu a odchodu? Všetci sa zúčastňovali na všetkých zasadnutiach, alebo sa to niekomu ospravedlnilo?

  12. Všetci poslanci tak presne dodržiavali čas príchodu a odchodu? Všetci sa zúčastňovali na všetkých zasadnutiach, alebo sa to niekomu ospravedlnilo?

  13. Primatorovi Tomcanyimu si VEREJNE a OTVORENE do oci povedat PRAVDU dovolia ina ti ludia, ktori sa nenechaju ZASTRASOVAT, VYDIERAT, nie su korumpovatelni a v zivote maju HODNOTY, ktore nie su ochotni opustit ani za cenu podpalenej firmy, podpaleneho auta a podobnych atakov.

  14. Primatorovi Tomcanyimu si VEREJNE a OTVORENE do oci povedat PRAVDU dovolia ina ti ludia, ktori sa nenechaju ZASTRASOVAT, VYDIERAT, nie su korumpovatelni a v zivote maju HODNOTY, ktore nie su ochotni opustit ani za cenu podpalenej firmy, podpaleneho auta a podobnych atakov.

  15. Peter Kubina so zo spolocnosti Dentons dnes prijal ospravedlnenie od zastupcov statu. Hascak je ctihodny obcan. Matovic zuri. Vegetarian ma moznost ziskat to co hladate.

  16. Peter Kubina so zo spolocnosti Dentons dnes prijal ospravedlnenie od zastupcov statu. Hascak je ctihodny obcan. Matovic zuri. Vegetarian ma moznost ziskat to co hladate.

  17. Povaha človeka je nemenná, absolútne jedno v akom režime žijeme. Dejiny pred Kristom či po Kristovi to dokazujú.

  18. Povaha človeka je nemenná, absolútne jedno v akom režime žijeme. Dejiny pred Kristom či po Kristovi to dokazujú.

  19. Pán Kurbel to primátorovi povedal dobre.Majko napísal otvorene len Hanus mlčal.Prečo bol Hanus ticho??????Musia za neho bojovať iný????

  20. Pán Kurbel to primátorovi povedal dobre.Majko napísal otvorene len Hanus mlčal.Prečo bol Hanus ticho??????Musia za neho bojovať iný????

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované