ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Rekonštrukcia Základnej školy J.A. Komenského počas prázdnin

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ZŠ J.A. Komenského Sereď / Budove A určenej pre 1.stupeň Základnej školy Jana Amosa Komenského v Seredi počas uplynulých letných prázdnin veru nebolo dopriate vychutnať si ticho a pokoj horúcich dní. Opustené triedy a chodby pracovníci školy v posledných dňoch školského roka pripravili na rozsiahlu rekonštrukciu. Nebolo to jednoduché, za roky aktívneho fungovania sa tu nazbieralo množstvo zariadení, nábytku a pomôcok. Zároveň to však bola skvelá príležitosť rozlúčiť sa so starými, nefunkčnými, či nevyužiteľnými vecami, ktoré sa často obchádzali len z nostalgie alebo zo zvyku.

Do prázdnych priestorov teda vstúpili majstri. Staršia budova už potrebovala ich zásah ako soľ. Práca tu na nich volala z každej steny. Slovenské porekadlo o takejto činnosti hovorí, že to vzali rovno od podlahy. V našom prípade by sme ho mierne upravili a povedali by sme, že práce sa začali od stropu. V rekonštruovaných učebniach a priestoroch sa vymenili všetky elektrické rozvody vrátane pevného pripojenia všetkých počítačov na sieť. Rovnako sa vymenili všetky svietidlá a na toaletách sa nainštalovali svietidlá s pohybovým senzorom. Z tých majú radosť hlavne najmenší žiaci. V triedach už doslúžili pôvodné obklady, umývadlá i vodovodné batérie, preto ich nahradili nové. Po takejto rekonštrukcii bolo nevyhnutné priestory nanovo vymaľovať. Steny dostali kvalitné nátery, zárubne a zábradlia na schodoch sa tiež obliekli do nových farieb. Priestorové nerovnosti sa upravili sadrokartónom vo vestibule školy, nad vstupom do riaditeľne a zborovne.

Úpravy sa nevyhli ani zborovni a kanceláriám. Aj tie sa môžu tešiť z nových ľahko udržiavateľných podlahových PVC krytín. Po týchto náročných prácach bolo nevyhnutné priestory upratať a nasťahovať nábytok. Zároveň sa museli v triedach a kanceláriách nanovo inštalovať počítače, v triedach osadiť interaktívne tabule, kamery a obloženia. Kvôli bezpečnosti sa nanovo inštaloval alarm a dokončuje sa wi-fi sieť.
Keďže v tomto školskom roku do školy nastúpilo viac žiakov, do tried piateho ročníka sa zakúpilo 25 nových lavíc a stoličiek. Nový nábytok vítal i žiakov dvoch tried 1.stupňa. Pre žiakov 2.stupňa boli s finančnou podporou rady rodičov zakúpené a inštalované dve interaktívne tabule s projektorom. Všetky spomínané opravy boli možné vďaka finančnej podpore MŠVVaŠ SR (80 000,-€) a mesta Sereď (73 508,-€).

Žiakov prvého stupňa teda 5.septembra pri nástupe do školy vítala farebná a novotou voňajúca budova. Všetci, ktorí sa podieľali na jej oprave a úprave, skutočne odviedli veľký kus práce. Patrí im úprimné poďakovanie. A zároveň pripájame želanie, aby sa nové priestory stali svedkami mnohých úspechov žiakov!

D. Braunová

zdroj: ZŠ Jana Amosa Komenského Sereď Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img