ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Nedeľný futbal v Trnave: Zakázaná pyrotechnika a útok na policajta

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Hoci sa príchod fanúšikov Slovana na trnavský štadión zaobišiel bez hromadného narušenia verejného poriadku, krátko pred začiatkom zápasu polícia dokumentovala prvý priestupok a udalosť v sektore hosťujúcich fanúšikov.

Celkovo sme zadokumentovali 6 incidentov, z toho 5 udalostí sme riešili ako priestupok a 1 s podozrením na trestný čin útoku na verejného činiteľa.

▪️38 ročný muž, fanúšik Slovana, nerešpektoval výzvu organizátora a polícia mu v zmysle zákona o športových podujatiach uložila na mieste blokovú pokutu vo výške 500 eur, ktorú nezaplatil na mieste.

▪️pred zápasom oznámil muž, že na tribúne hostí našiel predmet s podozrením na zakázanú pyrotechniku. Policajti všetko zaistili a pyrotechnici po prehliadke určili, že ide o dymovnice. Udalosť sme zadokumentovali ako priestupok proti diváckemu násiliu.

▪️v 58. minúte zápasu bola v sektore domácich použitá zakázaná pyrotechnika. Polícia aj tento prípad zadokumentovala ako priestupok podľa zákona o organizovaní verejných športových podujatí

▪️ priestupok proti majetku eviduje polícia aj v prípade poškodenia oblečenia. Prípad oznámila 23 ročná žena zo sektoru domácich, ktorej neznáma osoba prepálila svetlicou vrchnú bundu a mikinu.

▪️pri odchode Slovanistov na vlak, došlo k poškodeniu sklenej výplne na vlakovej stanici. Z priestupku proti majetku je podozrivý 26 ročný Bratislavčan. Policajti osobu obmedzili na osobnej slobode, predviedli na policajnú stanicu a vec zadokumentovali. Pri služobnom zákroku došlo k zraneniu zasahujúceho policajta, ktorý bol v nemocnici jednorazovo ošetrený.

▪️29 ročný Bratislavčan je podozrivý z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Na vlakovej stanici, pri presune na vlak, najskôr slovne a neskôr fyzicky napadol policajta, ktorému sa vyhrážal usmrtením pre výkon právomoci verejného činiteľa. Policajti muža spacifikovali a predviedli na políciu. Muž bol podrobený po zákroku dychovej skúške na alkohol, v dychu mal 2 promile. Policajti ho umiestnili do cely policajného zaistenia a po vytriezvení vykoná polícia s podozrivým ďalšie procesné úkony.

Polícia ukončila bezpečnostné opatrenia približne o 21.00 h a v uliciach mesta zostal iba nevyhnutný počet hliadok, ktoré situácie v meste naďalej monitorovali.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nechcem sa zastávať žiadneho z tých chalanov ale takéto situácie sa stávajú, bohužiaľ, každý víkend asi v každom meste. Vtedy je to akože v poriadku a keď je futbal, tak už to nie je v poriadku? Takisto sa pýtate kto to všetko zaplatí? Aj keď sa to stane mimo futbalu?

  2. Ešte som nevidel toľko ťažkoodencov v meste inokedy ako počas futbalu! Kedy sa stávajú takéto situácie, že zasahuje toľko policajtov?A ako často? Čo by bolo keby tam neboľ žiadny policajt?

  3. Pre Anonym 19. septembra 2022, 14:40
    Futbal ich potrebuje aby nebola mrtvá atmosféra ako na 99% štadionoch vrátane Serede. A je to aj zážitok pre deti. A to vravím z vlastnej skúsenosti čo som si všimol na takýchto zápasoch.

    Pre Anonym 19. septembra 2022, 16:58
    Keby tam není žiadny policajt tak sa pár hools pobije medzi sebou a každí dojde na svoju tribúnu, na svoje miesto.

  4. Pre 18:21
    Panáčik ty čo si si šľahol? Prečítal si si po sebe vôbec čo za sprostosť si napísal? Predpokladám že ty si jeden z tých dementov čo tam chodia robiť bordel. A ak tou vlastnou skúsenosťou so zážitkom pre deti myslíš svoje deti tak mi ich je naozaj ľúto že majú tak drbnutého tatka… žasnem nad debilitou niektorých ľudí. Radšej sem už nič nepíš, ešte aby ťa sociálka nenavštívila ty chmuľo…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img