ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

„Viete, prečo vám to robíme?“ povedala Pajevská, že sa jej ruský vojak spýtal, keď ju mučil. „Pretože môžete,“ odpovedala.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Ukrajinská dobrovoľníčka, ktorú zajali ruské sily počas smrtiaceho obliehania prístavného mesta Mariupol, vo štvrtok pred americkými zákonodarcami poskytla zdrvujúce svedectvo, v ktorom opísala svoje zážitky z mučenia, smrti a teroru.
Julija Pajevská, ktorá bola v marci zadržaná v Mariupole a tri mesiace zadržiavaná ruskými a proruskými silami, vystúpila pred Helsinskou komisiou, vládnou agentúrou vytvorenou sčasti na podporu dodržiavania ľudských práv na medzinárodnej úrovni.
Paievska, známa pod prezývkou Taira, si získala celosvetovú pozornosť po tom, ako tesne pred odchodom z Mariupoľa posunula svoje zábery z telesnej kamery (bodycam) agentúre Associated Press.
Jej hlas sa dusil emóciami a pred komisiou vymenovala niektoré zverstvá, ktorých bola svedkom v Mariupole a v zajatí:
Tehotné zajatkyne, o ktorých osude nevedeli ich príbuzní ani štát.
Bojovník, ktorého tri hodiny bili a potom hodili do pivnice ako vrece. A až o deň neskôr k nemu niekto prišiel.
Mŕtve dieťa v matkinom náručí.
Sedemročný chlapec so strelnými ranami, ktorý mi zomiera na kolenách, pretože v tomto prípade som nemohla odvrátiť jeho smrť.
Väzni v celách, ktorí celé týždne kričali a umierali od mučenia bez akejkoľvek lekárskej pomoci počas tejto pekelnej internácie. Jediné, čo cítili pred smrťou, bolo týranie a ďalšie bitie.
Môj priateľ, ktorému som zavrela oči skôr, ako jeho telo skonalo. A ďalší priateľ. A ďalší, a ďalší.
Mesto s pol miliónom ľudí, ktorí zomierali pred mojimi očami, pri náletoch, metodických, plánovaných.
Letecké útoky na nemocnice a obytné štvrte.
Nemocnica plná zranených vojakov a civilistov, kde došli anestetiká a čoskoro dôjdu aj antibiotiká.
Vojaci a celý zdravotnícky personál spia dve, tri hodiny denne, pretože operácie sú hneď jedna za druhou.
Sanitky prichádzajúce každých päť, desať minút, v ktorých ležia zranení a mŕtvi jeden na druhom a ktorých osudy je nemožné príliš pochopiť, aj keby ste sa snažili.
Horiace autá, v ktorých sú horiaci ľudia.
Policajti vynášajúci z trosiek ženy a deti zohavené na nepoznanie.
Ľudia zbierajúci vodu z kaluží.
Vyrabované domy.
Psy, ktoré boli kedysi domácimi miláčikmi vláčia po meste ľudské končatiny.
Väzni, ktorých vrahovia nútili vyzliecť si šaty predtým, ako ich pomaly zavraždili a zmasakrovali.
Špeciálne pripravené mučiace komory
„Viete, prečo vám to robíme?“ povedala Pajevská, že sa jej ruský vojak spýtal, keď ju mučil. „Pretože môžete,“ odpovedala.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pre ruského trola z ruskej ambasády – tých 14000 si si z prsta vycucal? Páľ do tej ruskej riti a nešpiň našu čistú slovenskú zem!

  2. Myslim, ze pribeh tejto pani svedci o standardnom zaobchadzani ruskych trestnych organov s ukrajinskymi zajatcami. Pani sa vzdala v marci v Mariupole, v septembri toho isteho roku sedi podla vyzoru na fotografii zdrava bez znamok zraneni ci podvyzivy ci zanedbanej hygieny v USA v ich parlamente a hovori o tom, ako ju mucili… Jedno mi nesedi s druhym.

  3. ved ona nehovorila, ze mucili priamo ju…ani rusi niesu taki drbnuti, aby medialne znamu osobu mucili a potom ju prepustili… pozri sa kolko aktivistov za ludske prava rusko zatklo na ukrajine a niesu doma po 3 mesiacoch v zajati, pretoze sa ich nepodarilo vymenit, ako tuto pani.. a este ak by si chcel… tak 3 mesiace v zajati a dalsie 3 mesiace do tejto vypovede a aj tak nevyzera ako predtym… nech to je akokolvek, tak ruska armada nema co hladat na uzemi ineho statu bez jeho suhlasu… v aktivnom konflikte je velmi vela propagandy, to vsak neznamena, ze rusko a jeho armada niesu tupe hovada pre ktore ludsky zivot nema hodnotu a jedine co dokazu je vytvarat natlak prostrednictvom teroru pachaneho na civilnom obyvatelstve.

  4. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  5. Ľudia, videli ste ako dnes vyzerá ten Mariupol? Pol miliónové mesto zrovnane so zemou….či ani tomu neveríte? To je tiež len propaganda? Zábery nátočené v hollywoode?

  6. Anonym 17. septembra 2022, 9:01…opisuje čo sa dialo v Mariupole a následne v zajatí…a ľudia tu píšu že je to propaganda, tak sa pýtam čo z toho je propaganda?…

  7. Stačil mi začiatok, poskytla zdrvujúce svedectvo pred americkými zákonodarcami. Mala sa pochváliť ako niektorí „ukrajinskí hrdinovia“ s vytetovanými hákenkrojcami a pod., čo robili zajatým ruským vojakom alebo príslušníkom ruskej menšiny. Alebo aj posledné vyhlásenia ukrošov, na adresu Rusov- utečte alebo zomriete. Predpokladám, že to nie je adresované iba ruským vojakom, že? Samozrejme, ak sa páchate špinavosti ale stojíte na strane amíkov a spol. tak môžete všetko. Opačná strana je odsúdená skôr než urobia čokoľvek. Ešte som zvedavý na gruzíncov, či naozaj odsúhlasia v referende vojnu proti Rusku a koľko originál gruzíncov by v ich armáde bojovalo. Alebo to dopadne ako na Ukrajine, že v ukrajinských uniformách je polovička žoldákov zo zahraničia. Ale ono sa ľahko bojuje keď vám okolo riti stepuje celý svet, sypú sa vám miliardy a máte nekonečný prísun zbraní, munície aj žoldákov. I keď ťah je to šikovný, otvoríme voči Rusku aj druhý front a potom ich budeme osierať, keď to tam zrovnajú so zemou. Lebo začať vojnu proti Rusku, navyše dobrovoľne, taký sprostý hádam nie sú ani gruzínsky politici.

  8. Prečítaj si hneď prvý príspevok v diskusii …a ani ty si mi nenapísal že čo z toho čo popísala zo svojích skúseností je propaganda…tak sa pýtam zase, čo z toho je tá propaganda?

  9. Vlado tebe stále nedochádza že ti ruskí vojaci nemajú na ukrajinskom či gruzínskom území či robiť…?…všetci to Rusko provokuju, ale možno by len stačilo ak by rusi prestali robiť bordel a problémy svojím susedným štátom…

  10. Ratafak, hneď prvý príspevok reaguje na článok. Článok ale nie je o zrovnanom Mariupole. To si spomenul ty ako jediný v diskusii, len neviem prečo. Prekrúcanie debaty ti ide.

  11. Ukrajinská dobrovoľníčka, ktorú zajali ruské sily počas smrtiaceho obliehania prístavného mesta Mariupol,……
    aha, takze je to o rovnikovej Afrike. Ty myslitel.

  12. Ty mysliteľ, 99 % článku je o mučení. Mariupoľ je spomenutý v texte iba preto, že to čo opisuje, sa odohralo v Mariupole. Nie je však účelom článku poukazovať na jeho zrovnanie so zemou. To robíte len vy prekrúcači, keď potrebujete za každú cenu zdôrazniť propagandu.

  13. Ratafak plachta 17. septembra 2022, 11:29
    A čo robia už vyše 60 rokov americký smradi v Nemecku či na Okinawe. Strážia mier, že 😀

  14. Anonym 17. septembra 2022, 11:47..dokoncil si aspoň ZŠ? Buď si to vôbec nečítal alebo nepochopil ..o čom je podľa teba toto?…
    Mesto s pol miliónom ľudí, ktorí zomierali pred mojimi očami, pri náletoch, metodických, plánovaných.

    Letecké útoky na nemocnice a obytné štvrte.

    Nemocnica plná zranených vojakov a civilistov, kde došli anestetiká a čoskoro dôjdu aj antibiotiká.

    Vojaci a celý zdravotnícky personál spia dve, tri hodiny denne, pretože operácie sú hneď jedna za druhou.

    Sanitky prichádzajúce každých päť, desať minút, v ktorých ležia zranení a mŕtvi jeden na druhom a ktorých osudy je nemožné príliš pochopiť, aj keby ste sa snažili.

    Horiace autá, v ktorých sú horiaci ľudia.

    Policajti vynášajúci z trosiek ženy a deti zohavené na nepoznanie.

    Ľudia zbierajúci vodu z kaluží.

    Vyrabované domy.

    Psy, ktoré boli kedysi domácimi miláčikmi vláčia po meste ľudské končatiny.

    Polovička textu je o Mariupole ale my tu prekrucame?
    Ešte raz sa ťa pýtam, kde je tá propaganda? Rozumieš tej otázke?

  15. Vlado 17. septembra 2022, 12:11…no čo tam robia? Zabíjajú, znasilnuju, rabuju, bombardujú ako rusi na Ukrajine? Alebo čo si tým chcel povedať? To čo je za porovnanie? Ktoré nemecké mesto vyzerá ako dnešný Mariupol?

  16. Pre 17. septembra 2022, 12:41
    Načo sú americké jednotky ako také vôbec v Európe alebo po svete? Lebo sa vyhlásili za svetového policajta? Pozeráš na Mariupol, a čo Damašek? Včera ho odstrelovali izraelci. Útočí Sýria na Izrael? Nie. Tak potom čo. Chlapci zlatí, nech odpíšete čokolvek, poviem to 1000x znovu. Buď platia rovnaké pravidlá a 1 meter pre všetkých, alebo pre nikoho.

  17. slnieckary postati,co poviete na utok azerbajdzanu na armensko? nikde ani brnk,uz vyse 150mrtvych,nehodi sa to do kramu co?mudrovat tu budu luzry ako ratafak a podobny proamericky hulibrci.

  18. Ty si vysmazeny, alebo len slepy? Pisu o tom snad vsetci. To, ze tonevidis svedci len o tvojej slepote. Aj dusevnej.
    Ty blb, keby ani brnk odkial o tom vies ty? Hnupe.

  19. Vlado.. takže čokoľvek spravia rusi na Ukrajine, na Slovensku či hocikde inde sa dá ospravedlniť nejakým iným svinstvom hocikde na svete…je to tak?….nemecko a okinawa ti neprešlo, tak skúsiš Damasek, keď ti vysvetlíme aj to tak dáš Bagdad, Vietnam či možno púnske vojny….história či súčasnosť je plná možných „ospravedlneni“ ruskych agresii..to čo sa deje ludom vo vedlajsom state ta nezaujíma, hlavne aby bol plyn lacný ale keď sa niečo deje ruským zajatcom ci obyvateľom Damasku( myslim ze ani nevies kde to je) tak uz je ohen na streche…mňa by zaujímalo či máš nejakú hranicu, kedy by si si povedal že toto už Rusi prehnali, bez toho aby si musel hľadať v histórii či v glóbus nejaké ospravrdlnenie..proste aby už ten ačohentizmus prišiel trápny…máš takú hranicu?

  20. 17. septembra 2022, 13:29
    Rovnaké pravidlá, rovnaké postihy. Buď platia pre všetkých, alebo ich nechcime od nikoho. Tam je moja hranica. A vytáča ma, že všetci empaticky, citlivo a protivojne naladení bojovníci sa zjavili po 24tom februári. Dovtedy sa na svete nedialo nič? Nič odsúdeniahodného? Kde ste boli zalezení? V riti?

  21. polkan 17. septembra 2022, 13:20
    Čo ja mám s amerikou? …za to že ty si putinovsky hulibrk neznamená to že ak sa nám nepáči čo robí putin musíme byť nejakí iní hulibrci…vojna je svinstvo hocikde na svete, to vám asi príde normálne ospravedlniť jednu vojnu inou, len preto že máš nad posteľou fotku putina..ak máš ty rád brká nevnucuj to aj iným…o arménsko azerbajdžanskom konflikte máš plný internet stačí nebyť slepý a zaujatý.

  22. Vlado zase to isté dookola…už som ti to x krát vysvetloval, dával linky na články o protivojnovych protestoch z celej európy keď sa napríklad USA chystalo do Iraku( nikto tých protestujúcich nezatykal tak ako to robia v Rusku), …ty si to prečítaš, pár dni je kľud a potom prídeš a začneš zase….ty si bol protestovať keď rusi robili bordel v moldavsku, gruzínsku či teraz na Ukrajine, keď si taký spravodlivý?..odsúdil si nejakú z tých ruskych agresii tak ako odsudzuješ všetky ostatné?..

  23. Pre 17. septembra 2022, 14:02
    Koľko sankcií bolo na nich zato uvalených? Koľkým us športovcom bolo zakázané zúčastňovať sa športových podujatí? Koľko financií im bolo zmrazených? Sankcie voči umelcom, športovcom, ekonomike, atď. Odpovedz si na tieto otázky a zistíš v čom je rozdiel. Tak tu netrep pi.oviny o tom, že niekto niekde protestoval. Protesty boli a tam to aj skončilo. Pijánečko bez postihov.

  24. F. M. Dostojevský:
    „Rusi sú národ, ktorý kočuje po Európe a hľadá, čo je možné zdemolovať, zničiť a to len pre zábavu.“
    Michail Jevgrafovič Saltykov-Ščedrin (1826-1889):
    „Prebuďte ma za 100 rokov a opýtajte sa, čo sa deje v Rusku, a ja okamžite odpoviem – pijú a kradnú

  25. O tých sankciách sme sa bavili pár dni dozadu a zase s tým začínaš…vymenoval som čo všetko doteraz rusom v európe prešlo bez sankcií a že konflikt takéhoto rozsahu už nejde ignorovať..zdalo sa, ze si to uz pochopil..vidim ze zase si zabudol, alebo nepochopil..vždy keď na to budeš mať zase chuť sa spýtať tak začni najprv u seba a sám seba sa spýtaj ktorá ďalšia krajina sa západu vyhráža a predstavuje podobnú bezpečnostnú hrozbu ako to Rusko

  26. Pre 17. septembra 2022, 18:00
    Nemožno pluvať na východ a tlieskať na západ, ak obaja robia to isté. Lenže….jedným sa všetko prepečie, lebo…..a zrovna tí idú najviac trestať a moralizovať. A ľudia ako ty im to furt žerete a omlúvate.

  27. Konflikt takéhoto rozsahu už nejde ignorovať. Súhlasím. USA narobili konflikty minimálne takéhoto rozsahu, aj väčšie. To išlo ignorovať. Nechápeš čo ti píše Vlado.

  28. Vlado a kto robí to isté? Kto sa vyhráža Európe a kto ohrozuje jej bezpečnosť? Šak buď konkrétny…okrem teroristov a Ruska kto ďalší?

  29. Lepšie to sformulujem. Kto robil to isté a beztrestne? Kto na každom konflikte zarába miliardy? Europa to nie je. Nie feši, svet ani vojny nevznikli 24.2.2022. A zvyšok som už napísal. Buď, alebo. Žiadne medzitým nie je.

  30. Vlado 17. septembra 2022, 13:43 – zial, musim povedat, ze v riti si bol zalezeny Ty Vlado.

    Ja osobne VEREJNE kritizujem vsetky vojny a na ich nebezpecenstvo pre Europu upozornujem roky. Na rozdiel od Teba, nie na zaklade pocutia alebo zdielania na nete, ale z osobneho poznania.

    Mam osobne vedomosti a skusenosti a Donbasu, Nahorneho Karabachu, Izraela, Palestiny, Moldavska, Podnesterska, Iranu a osobne som sa unuval aj do indianskej rezervacie v USA. To vsetko preto, aby som nepisal nezmysly, ako Ty.

    Osobne viem porovnat, co je demokracia a co nasleduje po nej napr. aj na priklade Hong Kongu, tiez Cine v suvislosti s niektorymi jej castami. Rovnako na priklade Balkanu. Ja OSOBNE poznam rozdiel medzi tou castou, ktora inklinuje k RF a tou smerujucou k demokracii zapadneho typu.

    Ja OSOBNE dlhodobo upozornujem na Blizky vychod a blizkost a nebezpecenstvo tam sa odohravajucich vojnovych konfliktov. Akurat ludia ako Ty maju vnimanie reality obmedzene do perimetra vlastneho videnia a poznania.

    Kazda vojna je zla a doplatia na nu vylucne bezni ludia. Spravidla na oboch stranach.

  31. pre Miloš Majko 17. septembra 2022, 20:24
    Zabudol som Miloš, ty vieš všetko. Noo, nemám tvoje príjmy, to je fakt 😀 Takže musím chodiť aj do roboty, nielen cestovať. Ale píšem vlastné názory, nie tie obľúbené. A kde si prosím ťa kritizoval vojny, mimo tejto? Pri kávičke? A mimochodom, ty a kritika niekoho iného ako RF? Leda vo sne. V živote som na SOL nečítal ani jeden jediný kritický článok na margo akéhokoľvek konfliktu mimo tohto. Keď si písal o komunálnej politike, dával si priestor obidvom stranám. Ale pri zahraničnej u teba existuje iba jediná strana – západ a tým to haslo. Ale chápem, si novinár a ako taký musíš držať basu aby si si nepohneval kamošov. Lebo na SK u novinárov neexistuje pojem ako objektivita a nestrannosť. Neprešiel som toľko krajín čo ty, no s ľuďmi sa bavím. A len málokedy sa to čo povedia, zhoduje s kecami v médiách. Ale načo sa unúvať, veď ty vieš všetko najlepšie 😀

  32. Vlado..na Rusko neboli uvalené podobné sankcie ani za Afganistan, ani za Moldavsko, ani za Gruzinsko atď , za Krym nejaké symbolické, zaujimave že toto nespomenies…nechceš alebo nie si schopný pochopiť to že pri tomto konflikte ma európa právo cítiť sa ohrozena, s Ruskom ma historické zle skúsenosti a to vrátane nás, poliakov či maďarov..rusko dlhé roky podniká protizapadne aktivity a dnes sa otvorene vyhráža…preto nemôže zapad len čakať ako sa konflikt na jej hraniciach vyvinie, nekoná zatiaľ vojenský ale ekonomicky, ci sa ma len pozerat ako si rus od východu ukrajuje z Európy? Čakať?.kto iný toto robí?..ty nie si schopný napísať meno žiadneho ďalšieho štátu ktorý sa voči západu chova takto nepriateľský, pravdepodobne taký ani neexistuje…stále nechápeš v čom je tento konflikt pre západ iný od tých minulých pri ktorých ani tým tvojim rusom neboli udelené podobne sankcie?

  33. A ešte ťa opravím, nevnímam realitu – obmedzene, ale sere ma, že sa tu neustále posudzujú veci dvojako. Ale to ty nikdy nepochopíš, alebo možno aj áno ale verejne nepripustíš. Lebo, neviem, možno nemôžeš 😀 Má úcta.

  34. pre majka,aku vojnu ste kritizovali?mam na mysli tu ktoru zacali usa,vacsinou nikto iny nezacina vojnu, poprosim clanok asi mame s vladom sklerozu.
    osobne skusenosti z moldavska,donbasu,karabachu ,izraela mate ako vsedny turista,alebo pracujete v vojenskej kontrarozviedke?je smutne.ze musite vo vlastnom platku klamat.

  35. Nevím kdo to je Petr Jonáš. Po přečtení mě však mrzí, že něco takového jsem nedokázal vytvořit sám. Jinak bych se pyšnil jako páv nad sebou samým. Poklona Jonáši. Řečeno s velkou mírou nadhledu a rozumu a hlavně pravdy.

    Předmět: Petr Jonáš na FB
    život ztrácí smysl.

    Je neuvěřitelné, jak se Američanům ve spolupráci s
    Anglosasy podařilo zotročit zmanipulovat celou Evropu
    a vehnat proti sobě do války dva největší slovanské
    národy.

    Žasneme,
    že synové a vnuci hrdinů Ruska a Ukrajiny kteří v boji
    proti hitlerovským zrůdám bok po boku společně umírali
    ve Velké vlastenecké válce, zabíjí dnes jeden druhého
    jako nesmiřitelní nepřátelé.

    Jak se mohlo stát, že i zbývající slovanské národy stojí
    na straně nejděsivějšího predátora světa USA a v roli
    užitečných idiotů eskalují válku zasíláním zbraní a
    bojové techniky, čímž si kopou vlastní hrob, protože
    pokud se válka přehoupne přes hranice Ukrajiny, budeme
    my a další slovanské národy první na ráně.

    A Amerika si nad svým zvráceným dílem mne ruce v
    bezpečné vzdálenosti od válečné zóny.

    Válka, v níž umírají Slované přinese USA bohatství, zatímco
    Češi a další nejen slovanské země budou za Ameriku
    umírat, v lepším případě zchudnou a stanou se na
    Americe závislé.

    Nikdo jsme dříve nechápali, jak mohl Hitler zmanipulovat k
    válce celé Německo. Pochopili jsme až dnes, když
    vidíme, co se to s námi stalo.

    Mnozí z nás už máme díky historickým pramenům téměř
    hmatatelnou jistotu, jak děsivě si je dnešní
    zmasírovaná společnost podobná bezohledností,
    nenávistí, cenzurou s tou, která předcházela druhé
    světové válce. Jen jsme ve své nenávisti místo Židů
    udělali lovnou zvěř z Rusů.

    Ti už se bojí z obavy o svoji bezpečnost někde promluvit.

    Všude, kde se co šustne se hodí na Rusy, ruské špiony, agenty
    a když náhodou na chodníku vyšlápneme hovno, určitě ho
    tam nastražili Rusové. Vyženeme ruské studenty ze
    škol, dáme jim výpověď z práce z pronájmu, vyhostíme
    je, rozbijeme jim výlohy jejich obchodů a také ústa,
    znemožníme podnikání, vyřadíme je ze sportovních
    soutěží, uvalíme na ně zdrcující sankce, natlačíme se
    na jejich hranice, až nakonec Rusko doženeme k použití
    jaderných zbraní.

    Je tragikomické, jak se modlíme, aby nezačala třetí
    světová válka a neuvědomujeme si, že už v ní jsme.

    Je úplně jedno jestli fyzicky nebo materiálně, protože
    zasíláním zbraní do válečného konfliktu se stáváme
    účastníkem války.

    Vina za to, co bude následovat v příštích týdnech a
    měsících padá na USA, Evropu, na nás Čechy.

    Jak tady nedávno napsal jeden z účastníků FB: „Nepochopili
    jsme, že svět ovládli ti nejhorší z nejhorších.
    Psychopati, sociopati, hadi v oblecích, svině, co si
    neváží jiného života, než toho svého.

    Naučili nás překročit chudáka ležícího na ulici, naučili nás
    nevnímat problémy druhých, donutili nás zapomenout, že
    to nejkrásnější a nejdůležitější v životě je
    přátelství porozumění ohled láska a úsměv. Bez toho
    náš život ztrácí smysl..

    Zásadní připomínka je, že se našlo mnoho dementů mezi námi, kteří ve své tuposti zapomněli na to, co prováděla současná banda duševních kreténů dříve a dala jim při posledních volbách hlas. Pak stačilo už jenom provést volební podvod za peníze ze zahraničí (Séreš se nechal slyšet, že manipulace v ČR ho moc nestála). Tito vlastizrádci a odporní zločinci nás zatahují do války, kterou dlouhodobě připravovala země zla a podvodu zpoza „Velké louže“.

  36. Poskytla zdrvujuce svedectvo pred timi, co bezhlavo rozsirovali NATO a nakoniec chceli ovladnut celu Ukrajinu. Vsetci by si mali predstavit tuto situaciu obratene, keby Rusko operovalo vojensky v Mexiku. Uz sa to raz stalo na Kube a vieme ake haló z toho bolo v USA. USA ma vojenske zakladne po celom svete, viedli krvilacne vojny v Juhoslavii, na blizkom východe, Vietname, zhodili atomove bomby na mesta, a takyto teroristicky stat ide niekoho moralizovat? Srbi by vedeli rozpravat.

  37. Aha, takže už zase nie denacifikacia alebo biolaboratoria ale opäť sa vraciame k Nato…kedy si už prestanete vymýšľať a snažiť sa všelijak ospravedlniť rusku agresii na Ukrajine…jak teda že bombarduje Mariupol, Charkov atď ale už nie Helsinky, Tampere či Stockholm po tom čo aj Fínsko a Švédsko oznámili že chcú do Nato?..Putin dokonca oznámil že tým nemá problém, tak prečo je to problém pri Ukrajine ktorá ale ani nemá dlhé roky šancu sa do Nato dostať, pretože nesplnuje základné podmienky ako napríklad územná celistvosť? DO Nato nemala šancu sa dostať a Putin aj tak zaútočil, na Fínsko a Švédsko nie…jak to?…rozmylate niekedy nad tým čo píšete alebo len hľadáte všetky tie nezmysly čo vám ponúkne prokremelska propaganda?

  38. Putin a ani Rusko tuto vojnu nevyhra:
    1. Nema dost ludi, 100000 vojakov drzi frontu dlzky od Baltu az po Terst. Mobilizacia vojensky nepomoze, ani pre terajsich vojakov nema dost vybavy a logistiky. Samotna mobilizacia zacala I. Svetovu vojnu
    2. Ukrajinci prerusili dolezity vlakovy uzol na severe Ukrajiny cim odrezali Donetsk a Luhansk od materialu.
    3. Cherson je logisticka pasca kde uviazli najlepsie jednotky ruska. Su odrezani od zasob a je len otazka casu kedy padnu. Zasobovat ich je tak zlozite ze Ukrajinci sa nemaju kam ponahlat.
    4. To najlepsie uz rusi na fronte maju. Uz nemaju ziadnu novu zbran ci jednotku ktoru tam mozu poslat. Takmer vsetky ruske zbrane su zo sovietskych cias, za polrok stratili 20 rokov produkcie. Prisli o 250 lietadiel, rocna vyroba je 8ks.
    5. Sankcie funguju. Rusi nemaju vlastnu vyrobu ani na loziska a nie na vyrobu chipov.

    Rusko nie je uz velmoc. Technologicky zaostala a izolovana rozvojova krajina, ktorej jediny zdroj prijmu su dve trubky, pricom k odberu si davaju takmer nesplnitelne podmienky. 25% muzov sa nedozije 50tky, minimalna mzda je 130€, 3% populacie maju HIV. U nas im vela ludi fandi ale v skutocnosti maju s nami malo spolocneho (vyzeraju ako mongoli, pisu inym pismom, maju ine nabozenstvo) – Stokholmsky syndrom, je to nas okupant od 1948/1968. Kto fandi okupantovi je chory pomyleny clovek!

  39. Pre Rozum, nie som rusofil ale tie tvoje hluposti sa nedaju citat a pocitam ze asi ani sam neveris tomu co si napisal. Ale napisem len jednu podstatnu vec a ked si to nevies uvedomit tak si totalny tupec co si nevie uvedomit svoju existenciu. Takze pokial by nas neoslobodilo Rusko tak by si s velkou pravdepodobnosťou ani len nezil a nepisal tu taketo hluposti, lebo by tvoji rodicia alebo prarodicia skocili svoju zivotnu púť bez moznosti tvojho oplodnenia, bud v koncentracnom tabore alebo v nejakom pracovnom tabore. Tak to vtedy Nemecko a jeho nacisticke velenie robilo vo vychodnej europe. Ty tupe hovno, uvedomujes si vobec taketo nieco?

  40. Anonym 18. septembra 2022, 19:29…takže teraz ma Rusko právo napádať a okupovať krajiny ktore oslobodilo? Alebo čo si tým chcel povedať? Si takto vďačný aj západným spojencom ktorí bojovali proti nacistom na západe a zároveň rusom dodávali zbrane a materiál?…bez toho by to sami rusi ťažko zvládli..

  41. Toto je také isté svedectvo ako podala kuvajtská zdravotná sestra že po obsadení kuvajtu iráčania zabíjajú deti v inkubátoroch.

  42. Od koho nas Rusko malo oslobodit? Ved sme boli spolu s Nemeckom a Ruskom agresori 2. Svetovej vojny. Od nas samotnych ako v 1968? Alebo ako Polsko ze tam vyvrazdili 20000 ludi v Katyni?
    Len vdaka Americanom existuje Slovensko (Woodrow Wilson) a vdaka Rusom sme z 8. najvyspelejsieho statu sveta pred vojnou padli tak ze nas Rakusania predbehli. Kam stupila noha ruskeho vojaka tam vzdy zavladol iba hlad, vsi, chudoba, znasilnovania a vrazdy.

    Pozri aj tento sa uz zobudil, zobudis sa aj ty:
    https://youtu.be/3l2FgTr4fUw

  43. Ratafak, zapadni spojenci sa vyrojili a zacali bojovat az ked nacistov zacali hnat ruske vojska tvorene aj ukrajincami a to hlavne preto sa vyrojili aby si ukrojili cast mocenskeho vplyvu nad europou lebo sa bali ze vsetko bude pod vplyvom Ruska. A nasledne sa ten vplyv po vojne rozdelil tak ako ho vitazne mocnosti rozdelili. A nasledne Rusko stiahlo svoj vplyv aj zo statov RVHP alebo vychodneho bloku ak chces. Mali jedinu podmienku zaruky ze sa nebude rozsirovat vojensky blok NATO k ich hraniciam. Cize vsetky štáty dostali ekonomicku slobodu a dokonca aj vlastnu vojensku. Vobec to tak nemuselo byť. Bola tam len jedina podmienka s ktorou sme nadsene suhlasili a myslim ze pre Rusko to bola dolezita podmienka ale pre nas lahko splnitelna podmienka kedze v tomto smere sme sa od Ruska nemuseli obavat, lebo keby to samotne Rusko nechcelo tak by tu boli doteraz. Ale ani len takto jednoducho splnitelnu podmienku dohody sme nedodrzali a rusov ojebali. Nezabudajme ze ich vo vojne aj za nas mier padlo vyše 20 milionov. Myslim ze sme sa zachovali ako nevdacni hajzli a natahali sme sem cudzie vojska NATO a hlavne jedno vojsko ktore je v pozadi a koordinator NATO. Ja to vnímam takto a vazim si mier co nam Rusko svojou obetou zivotov rusov zabezpecilo. Len bohužiaľ, spinava a zradna politika politikov nas doviedla tam kde je momentalne Ukrajina a obavam sa ak to pojde takto spinavo dalej, kde to skonci

  44. odporucil by som ludom, ktori tu obhajuju rusko, aby vytiahli hlavu z riti, oprasili historiu, trocha si nastudovali situaciu na ukrajine a inych susediacich statov s ruskom, pred vpadom ruskych vojsk na ich uzemie… velmi ma mrzi, ze su na svk ludia, ktori su natolko hlupi, aby obhajovali ciny ruska a este o tom idu vypisovat na net kraviny, pretoze zobrat fakt pridat 3 bludy pokrutit ich a zverejnit je alfa a omega ruskej vlady… sem tam je skoda, ze nemozete pocitit to, ako vase milovane rusko dokaze utisit ludi, kritizujucich domace zalezitosti, pretoze to je prava znamka Ruska, toho moralneho kompasu vo svete, co za nazory vazni a muci svojich obcanov, napada jedneho suseda za druhym, pretoze su tam nacisti, potom nebezpecne zbrane a nakoniec tam uz vlastne bolo to zle NATO…

  45. nezabudaj, ze rusov padlo 20 milionov prave koli komunistickym cistkam a ich neschopnosti, taktiez koli dohode s fasistami, ktora sa im vypomstila… nikto im zasluhy neupiera, cest ich pamiatke..

  46. Clovece neviem ktorej riti mas strcenu tu tvoju hlavu a do historie sa nemusis pozerat az tak davno. Staci ked sa pozries len do tej ktoru si mozno zazil. Lebo ta vzdialenejsia sa uz prekruca, zatajuje a cenzuruje. Ale tu na ktoru si mozno este zazil si mozno este spomenies ked si vytiahnes hlavu z tej propagandistickej riti a pozries si mapu kde bolo NATO napr v 90 rokoch okolo Ruska a kde je teraz NATO okolo Ruska pripadne si pozri medzi obdobie ako sa NATO postupne rozpinalo okolo Ruska. Pripadne mi sem daj link na nejaku mapu ako sa Ruska armada rozpina za toto obdobie okolo USA alebo okolo EU.. Potom hadam pochopis o com pisem. Tak prosim ta chod si poriadne povyplachovat hlavu od tych sraciek ktore sa ti do tej hlavy v tej strcenej riti natlacili.

  47. Anonym 18. septembra 2022, 21:53…žiadna taká podmienka neexistovala…buď niekoho oslobodiš a necháš ho žiť, tak ako štáty na západe alebo ho okupuješ a diktujes čo môže a čo nie ako tomu bolo vo vychodnom bloku…tie koniny čo tu píšete na obhajobu agresora sú už vážne nechutné…pozri sa na rusku hranicu a vymenuj štáty s ktorými rusi nebojovali alebo do nich nezasahuju a nerobia tam bordel…koľko ich je?…A k tomu NATO a porušeniu tej tvojej „podmienky“…aj čečensko, osetsko, podnestersko chceli do Nato?..NATO ešte ani neexistovalo a rusi už napádali svojich susedov..tak prestaňte klamať….bohužiaľ to vyzerá tak že buď si v NATO(A môžeš si na neho pi.ovat koľko chceš, ale aspoň kľudne spíš) alebo nie si v NATO A čakáš kedy ťa ten tvoj „osloboditel“ príde denacifikovat alebo nejaku inu chujovinu…

  48. Ty jeden pokrytec, tak podľa teba „NAŠI“ môžu robiť čokoľvek? Mám dojem, že veľa, veľa píšeš o ničom a hráš sa tu na veľkého politického analytika. Jeden múdry človek sa vyjadril, že súčasnou svetovou politikou by sa mali zaoberať skôr PSYCHOANALYTICI a nie politickí analytici.

  49. NATO je obranna aliancia a vstupuje sa do nej dobrovolne a slobodne.
    Rus zabíja ukrajincov na Ukrajine, ničí ich občiansku vybavenosť a sídla, zabíja matky s deťmi a rabuje, a dezolát nám tu dookola vysvetluje, že to robí kvôli USA a že na vine je USA alebo Brusel. Chábem platených trolov, rusko investuje hodne v takých krajinách ako je SK, rozvrat spoločnosti, strach, destabilizácia politiky je cieľom. Je mi ľuto, že je medzi nami také množstvo jednoduchých ľudí, ktorí im to žerú.

  50. Tým jednoduchším stačí verklíkovať frázy z mainstreamových médií o obrannej funkcii NATO. Vojská NATO sa vždy „bránia“ v krajinách, ktoré do NATO nepatria. To je zaujímavé. Keďže v krajinách NATO sa nebojuje, ide sa NATO vždy brániť do nejakého suverénneho štátu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img