ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

V nedeľu opäť v Trnave rizikový futbal. Fanúšikov čaká novinka – biometria na vstupe

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Trnavská polícia sa opäť pripravuje na nedeľný futbalový zápas medzi futbalovými mužstvami FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava.

RIZIKOVÝ ZÁPAS A STOVKY POLICAJTOV

Na základe informácií a po dohode s organizátorom bol zápas opäť označený ako rizikový.

Aj na základe operatívnych informácií a skúseností z predošlých zápasov, rozhodol veliteľ bezpečnostných opatrení o nasadení viacerých útvarov. Vypomáhať trnavským policajtom budú počas podujatia aj desiatky policajtov z najbližších krajov.

Okrem policajtov poriadkovej polície, ktorých je velených do opatrení najviac, posilnia naše rady aj policajti z odboru služobnej kynológie a hypológie. V uliciach mesta bude niekoľko hliadok dopravnej polície, ale aj operatívnych hliadok z kriminálnej polície. V reflexných vestách žltej farby budú pripravení zasiahnuť aj policajti antikonfliktného tímu.

NA ŠTADIÓN IBA CEZ BIOMETRIU TVÁRE

Za účelom zvýšenia bezpečnosti na štadióne a identifikácie problémových fanúšikov, zaviedol organizátor na vstupe povinnú biometriu tváre. To znamená, že okrem bezpečnostnej prehliadky na zakázané predmety ako je alkohol a pyrotechnika, sa každý na vstupe podrobí aj snímaniu tváre.

Proces vstupu sa pre účastníkov podujatia predĺži a preto žiadame návštevníkov podujatia, aby si vstup na štadión nenechali na poslednú chvíľu.

Organizátor otvorí turnikety 2 hod pred zápasom, to znamená, že od 15.30 h už môžete prejsť prvými kontrolami.

DOPRAVNÉ OBMEDZENIA V MESTE

Z dôvodu zabezpečenia verejného poriadku a doprevádzania fanúšikov na futbalový štadión bude približne v čase od 14.00 h do 21.00 h – úplne uzatvorená Ulica Kollárová v Trnave

Uzavretý bude úsek ulice od križovatky Ulíc Kollárova – Hospodárska – Dohnányho po križovatku Ulice Kollárova – vjazd do podzemných garáží City arény. Počas uzatvorenia ulice umožnia policajti vjazd obyvateľom Ulicie Ľ. Podjavorinskej, pri bytovom dome č. 4 na Ulici Sladovníckej – pri betónových kvetináčoch. Vjazd obyvateľom starej časti mesta Trnava (Vajanského, Hlavná a iné) cez Ulicu Kollárovu nebude umožnený.

Žiadame fanúšikov oboch tímov, aby sa zdržali nešportového správania nielen v samotnom meste, ale aj počas futbalového zápasu, a rešpektovali pokyny polície.

Vzhľadom k tomu, že zápas je označený ako rizikový, sa tresty pre výtržníkov zvyšujú na dvojnásobok, maximálna výška je 1000 eur v blokovom konaní.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kto a z čoho sú platení tí policajti, ktorí tam hliadkujú? Na to sa nájdu peniaze a keď treba na niečo, tak nie sú? Nie je to lacná záležitosť.

  2. Tak nech sa nehrajú problémové zápasy, ktoré sa musia takto zabezpečovať! Fanúšikom dať na výber, buď si chcú pozrieť zápasy a chovať sa slušne, alebo budú doma a bude sa hrať bez fanúšikov. Alebo sa má podporovať ich vandalstvo a po ich odchode robiť poriadky a poničené veci nahrádzať na náklady mesta?

  3. Už to pomaličky začína. Najprv skúšobne biometria a neskôr čipy. A budeme označkovaní ako zver. Ovečky bééééééééé

  4. Pre popolnočnú ovcu: Biometria, scan tváre, funguje v Trnave odkedy stojí štadión. Never všetkému, čo čítaš. Či niečomu veríš a niečomu nie?

  5. Baví ma ako všetci nadávaju no toto slovenské derby je oproti zbytku europy slabý odvar čo sa týka fans a opatrení. A nikde z toho nerobia také veľké halo 😀 Dokonca sa také opatrenia robia viac krát do mesiaca na viaceré zápasy. To len na slovensku je problem a to tu je raz za polroka. Sa nedívim že pri takomto prístupe sú tie štadiony prázdne.

  6. Keby tie nevychovane skurvene individuá pozeraju na futbal tak tam nemusi byt ani jeden policajt, oni z toho robia silvester a hraju sa na MMA zapasníkov. Bodaj by ich dobre dojebali s obuškami a rozjebali im papule za to ako sa správajú. Pekny den

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img