ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Jubilejný ročník Memoriálu plk.Štefana Ivana v minifutbale o Putovný pohár veliteľa PS OSSR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

UN VETERAN SLOVAKIA, Zväz vojakov – klub Sereď a ženijný pluk Sereď zorganizovali v sobotu 10. septembra jubilejný desiaty ročník futbalového turnaja Memoriál plk. Štefana Ivana. Záštitu nad podujatím prevzal veliteľ Pozemných síl generálmajor Ivan Pach. Futbalový turnaj sa každoročne koná na počesť plk. Štefana Ivana, ktorý tragicky zahynul počas návratu z misie. Havária lietadla AN 24, ktoré 19. januára 2006 prepravovalo slovenských vojakov z mierovej misie KFOR v Kosove späť do vlasti, bola najväčšou katastrofou v dejinách samostatného Slovenska. Zahynulo pri nej 42 vojakov. Tragédia sa odohrala nad dedinou Hejce, na vrchu Borsó. Jedným z obetí bol aj plk. Štefan Ivan, ktorý je pochovaný na mestskom cintoríne v Seredi.

Futbalové zápolenia prebiehali na štadióne v Dolnej Strede. Na úvod zápasov prezident UNVS plk. Štefan Jangl odovzdal kytice manželke a dcére plk. Ivana pani Anne Ivanovej a pani Mariane Sedlákovej. Športovcov prišiel pozdraviť primátor Serede Martin Tomčányi a náčelník štábu Pozemných síl plk. Roland Bartakovics. Ten počas podujatia odovzdal prezidentovi UNVS plk. Štefanovi Janglovi a predsedovi Zväzu vojakov – klub Sereď, pplk. Ondrejovi Urbanovi vyznamenania pre obe organizácie – Pamätnú medailu veliteľa Pozemných síl. V rozkaze veliteľa Pozemných síl gen. Ivana Pacha ako dôvod udelenia medaile, bolo osobitne zdôraznené: „Pamätnú medailu Pozemných síl OSSR udeľujem za vysoko kvalitnú spoluprácu, spojenú s prezentáciou pozemných síl na verejnosti…“

Turnaja sa zúčastnili tri futbalové mužstvá – Ženijný pluk Sereď, AFK Kikinda Dolná Streda a UN VETERAN SLOVAKIA reprezentovaný príslušníkmi Klubu vojenskej histórie Trnavská posádka. Podľa Bernarda Rošteckého sa v najlepšej forme sa opäť ukázali vojaci zo sereďského pluku, ktorí vyhrali všetky zápasy a za celkové víťazstvo opäť získali Putovný pohár veliteľa Pozemných síl. Na druhom mieste skončili reprezentanti klubu Kikinda a pohár za tretie miesto si odniesli chlapci z KVH Trnavská posádka vedení kapitánom Mgr. Martinom Ostrovským . Cenu za najlepšieho brankára turnaja získal Tomáš Polák z Kikindy a najlepším strelcom turnaja sa stal Ján Hutaj zo ženijného pluku.

Po priateľskom turnaji si prítomní spoločne posedeli pri dobrom vojenskom guláši a okrem spomínania prebrali plány na budúce obdobie.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img