ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Sociálne slabým rodinám rozdáme takmer 60-tisíc hygienických balíčkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ÚPSVaR |MM| Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny spolu s 11 partnerskými organizáciami rozdávajú od augusta hygienické balíčky sociálne najzraniteľnejším ľuďom na Slovensku. Celkovo 58 337 balíčkov dostali, alebo v najbližších dňoch dostanú, predovšetkým rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktoré sú odkázané na pomoc  v hmotnej núdzi. Samotné úrady práce celkovo rozdajú takmer 25 tisíc balíčkov, so zvyškom pomáhajú partnerské organizácie.

Hygienické balíčky rozdáva 25 úradov práce, sociálnych vecí a rodiny spolu s 11 partnerskými organizáciami. Väčšina z nich sa dostala ľuďom do rúk ešte v priebehu augusta, ostatné by mali byť distribuované v prvej polovici septembra. „Sú určené predovšetkým rodinám s deťmi, ktoré čelia najzložitejším sociálnym a ekonomickým podmienkam. Našim cieľom je pomáhať ľuďom takýmito balíčkami niekoľkokrát za rok. V tejto mimoriadne náročnej dobe tak budeme schopní podať pomocnú ruku tisíckam rodín,“ povedal Karol Zimmer, generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Príjemcami hygienických balíčkov sú primárne rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi. Rodina s jedným nezaopatreným dieťaťom má nárok na dva hygienické balíčky, rodina s dvomi deťmi má nárok na tri hygienické balíčky a rodina s tromi a viac deťmi má nárok na štyri hygienické balíčky. V každom balíčku sú gél na pranie, saponát na riad, šampón na vlasy, tekuté mydlo na ruky, sprchový gél, zubné pasty, krém na ruky, čistiaci prostriedok, zubné kefky a hubky na riad.

Najviac balíčkov sa pridelilo okresu Rimavská Sobota, a to 4 245. Ďalších 3 506 balíčkov putovalo do domácností v okrese Spišská Nová Ves. Tretím okresom s najvyšším počtom pridelených balíčkov je okres Košice – okolie s 3 454 balíčkami. Až 3 374 balíčkov je určených pre okres Trebišov a päťku okresov s najvyšším počtom balíčkov uzatvára okres Kežmarok s 3 314 baličkami.

Európska komisia schválila 11. decembra 2014 Operačný program potravinovej a základnej materiálnej pomoci, v rámci ktorého sa poskytuje potravinová a základná materiálna pomoc pre sociálne najzraniteľnejšie vrstvy obyvateľstva na Slovensku. Tento operačný program je financovaný z Fondu európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby. Od roku 2016 smerovalo na účely zaobstarania a distribúcie hygienických balíčkov viac ako 1,2 milióna eur.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Už nech sa neposerú z ich rozdávaním sociálne slabým rodinám. Dávajú to zo svojho, alebo na úkor iných? Kde sú ostatní? Takto ostatných okrádajú, nakoľko si to musia hradiť zo svojho Je to z ich strany farizejstvo a pokrytectvo, lebo nerobia nič preto, aby tomu zabránili a takto zatvárajú ústa ľuďom, že nejaké drobné dajú z času na čas a pritom nezabudnú vyčísliť, koľko to bude stáť. Ale aké sú náklady na nich, na výdavky, ktoré sú neopodstatnené, ale si ich zakomponovali do zákona, na čo majú právo

  2. Kapitalizmus je na konci. Po dlhých rokoch dospel do štádia, kedy európska komisia schvaľuje program potravinovej a základnej materiálnej pomoci. Dobehli sme Afriku.

  3. Že sa nehanbia? Je to ponižujúce. Ak musia robiť takéto opatrenia, môžeme si domyslieť, do akej situácie tento štát doviedli. A čo nás ešte čaká? Ešte, že im to nedajú na Vianoce, ako vianočný darček pod stromček, ba ešte skôr ešte o niečo skôr, aby si zatiaľ poprať a poumývať sa.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img