ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Futbalová Sereď ďakuje mestu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ŠKF Sereď – akadémia / Konečne doma! Sereď bola najúspešnejším „bezdomovcom“ prvej ligy, dvakrát hrala nadstavbu o majstra a naposledy teoreticky siahala po pohárovej Európe, no dlhé štyri sezóny jej doma nezatlieskali vlastní fanúšikovia.

Po odňatí licencie po ôsmich rokoch bude hrať tretiu ligu, do derby so Šaľou či Galantou vyrazí s veľkými rybami v tíme, ale aj nekonečným debatami o novom štadióne.

„Futbal v Seredi na tejto úrovni zachránilo mesto. Vďaka 97-tisícovej mimoriadnej dotácii na mládež a „A“ mužstvo, sme nepadli do posledných súťaží,“ na rovinu povedal generálny riaditeľ Ivan Minárčiný.

Okrem primátora Tomčányiho a prednostu Krajčoviča sa neotočili chrbtom ani poslanci a sponzori, ktorí ťahali klub ešte z piatej ligy. Teraz však idú od podlahy, z prvoligového tímu neostal ani vlas, do príchodov (tabuľkových súm) museli vraziť vyše 12-tisíc.

Do hlbokej vody hodili Miroslava Gregušku, športový riaditeľ mládeže dostal na plecia tiež áčko a zložil ho do vizáže, aká stojí za pozornosť. Aj o novom trénerovi Eduardovi Pagáčovi letí dobrý chýr.

„S kádrom sme spokojní. Kostru sme chceli zo skúsených hráčov, popri nich dáme šancu mladým a domácim. Z časového hľadiska to nebolo jednoduché, lebo viacerí, o ktorých sme mali záujem, už boli skôr dohodnutí vo svojich kluboch. Niektorí sa dokonca prihlásili sami. Rovnako ako partneri, veľmi nás teší záujem a ochota širokej verejnosti pomôcť klubu. Spoločne chceme Seredi vrátiť radosť z futbalu,“ povedal nám Greguška.

Čo sa týka akadémie, za posledný rok sa nám podarilo navýšiť počet kategórii na 12 a súčasný počet aktívnych hráčov na 209. Kategórie prípraviek (U9, U10, U11) pôsobia v 1.lige a žiacke kategórie (U13, U15) v 2.lige. Je potrebné zdôrazniť, že vytvorením každej novej kategórie sa navyšujú náklady na chod akadémie a aj preto bola nevyhnutná podpora mesta vo forme mimoriadnej dotácie. Vďaka podpore mesta a sponzorov môžeme našim deťom vytvoriť adekvátne podmienky na ich športový rast a športové vyžitie. V lete sme organizovali tretí ročník letného futbalového kempu, ktorý sa radí medzi najväčšie akcie podobného druhu na Slovensku, s počtom prihlásených detí – 97. V spolupráci s mestom sa nám podarilo zrekonštruovať futbalový areál v Hornom Čepeni, o ktorom sa pochvalne vyjadroval nejeden klub,  kde prebieha tréningový proces a zápasy  prípraviek a žiakov.

Vleklou témou je staručký štadión, ktorý prosí o nový život. Prestavba je plne v réžii mesta.

„Máme územné rozhodnutie, prebieha výber dodávateľa stavby. S prácami by sme radi začali v septembri. Pôjde o rekonštrukciu hlavnej tribúny, napríklad sedačiek. Investíciu budeme poznať až po verejnom obstarávaní. Pôjde o prvú fázu rekonštrukcie, ak budú peniaze, pustíme sa aj do ďalších,“ povedal nám Karol Andrášik, štatutár mestskej správy majetku.

Ak rekonštrukcia pôjde podľa plánu, v Seredi majú pripravené varianty. „Radi by sme hrali doma. Vieme si predstaviť fungovanie v kontajnerových kabínach, ako to počas rekonštrukcie robila Trnava. Ak by nám to SFZ nepovolil, alternatívou by bol azyl v Šintave,“ informoval Minárčiný.

Čepeň
Čepeň

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img