ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Eduard Heger: „LNG plyn z Talianska zvýši našu energetickú bezpečnosť“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

„Dlhé roky patríme v EÚ ku krajinám s najvyššou závislosťou na ruských energiách. Pre nestabilné dodávky, vojenský konflikt, sankcie a rastúce ceny hľadáme iné alternatívy. Na aktuálnu vykurovaciu sezónu sme pripravení, no potrebujeme dlhodobé riešenia.
Dnes sme v Ríme urobili dôležitý krok k zníženiu závislosti od Ruska.

Slávnostne sme podpísali kontrakt na dodávky LNG plynu z Talianska pre Slovensko. Plyn k nám pritečie koncom roka 2022 a začiatkom roka 2023, čiže práve v najkritickejšom období.
Dnešný podpis kontraktu považujem za dôležitý úspech pri zabezpečení dostatku plynu.

Moja vláda intenzívne pracuje.
Nedávno sme dokončili poľsko-slovenské plynovodné prepojenie.
Zároveň máme, prostredníctvom prečerpávacej stanice v Chorvátsku zazmluvnenú viac ako jednu loď mesačne LNG z USA,“ uviedol Eduard Heger.

 

zdroj: Eduard Heger – predseda vlády SR – Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To sú mi veci,najprv,odkiaľ asi bude ten skvapalnený zemný plyn,a ten k nám pritecie? A ako?A 8.krat drahší,alebo čo to je vlastne.No nemusíme sa báť,sme v rukách expertov!

  2. Ako čas plynie všetko sa vyrieši. Závislosť na rusku sa skončí, definitívne, úplne. Invektívy ruských trollov na EU a vládu za to čo v skutočnosti spôsobil ruský oligarcha Putin sú ako prd v jesennom vetre. Zrejme nostalgia za časmi komunistickými, za časmi kedy sprostý bol viac ako inteligent spôsobuje, že čast neschopných dezolátov, tak hlasno a tak často kričí. Rus rozumie len sile päste, treba mu ju dať, najlepšie formou sankcií. Putin úplne zničil vlastnú krajinu.

  3. Americký LNG plyn je momentálne pre EÚ lacnejší ako ruský plyn. Do EÚ tečie teraz už iba 10% ruského plynu z celej súčasnej spotreby, a to zatiaľ nešetríme. Zásobníky sú plné na 90%, čochvíľa budú na 100%. Argumenty obhajcov putlera dochádzajú.

  4. Anonym 13:55,tvoj príspevok ,má asi taký výpovednú hodnotu,ako keď povedali,že na Vaclavaku bolo pár tisíc protestujúcich.Takze podľa teba je všetko v najlepšom poriadku,no a my sme sa už strachovali.

  5. Všetko ide podľa scenára. USA dlhodobo bojuje proti Nord Stream 2, dokonca na Nord Stream 2 uvalili aj sankcie. Dôvodom je vraj zníženie závislosti EU od Ruska. To, že budeme teraz závislí na USA, už nevadí. Mimochodom ten plynovom sa budoval hlavne preto, aby boli zabezpečené dodávky plynu v čase, keď bude Európa čeliť vysokým cenám plynu. A toto USA nemohli dopustiť. Američania nechceli zostať na vedľajšej koľaji a robia všetko preto, aby sa kupoval ich plyn. Výsledok dlhoročného snaženia sa dostavil a ako vidíme, je to za akúkoľvek obeť.

  6. Vy polnoční trolovia a argumenty sú kde? Vaše príspevky iba potvrdzujú, že už vám došli. Teraz ste v štádiu čakania na pokyny z ruska, čo máte písať.

  7. Tak sa tesime , dakujeme Hegi, dakujeme besny testovac.
    Sice zaplatime za plyn o 40% viac ako z Ruskej federacie.
    Ale radsej budeme podporovat USA a ich krvave vojny vsade kde nejaka krajina vlastni ropu a zlato.
    Nez Rusku federaciu, ktora napadla Ukrajinu, v ktorej si USA robilo od chem.laboratorii hoc co a planovala zautocit na Krym .
    Ale nevadi, dakujeme USA , ze Vas mozme sponzorovat a aj vase penazenky, lebo vieme, ze si radi uzivate luxus nad svoje moznosti, tak to hlupa europa bude rada sponzorovat.

  8. 16:45 politika USA je zákerná, ja som absolutne nestranná osoba. Pozri si video Eduarda Chmelara. Zločinci, ktorí vraždia ľudstvo.

  9. Kto je prosím Eduard Chmelár? To je ten odborník na covid, teda epidemiológ, odborník na geopolitiku, vojnu a teraz aj vychýrený energetik? Zabudol som na niečo?

  10. Dátoví analytici ničomu nerozumia, keď píšu, že plynu je dosť. Veď minule tu jeden odborník na energetiku písal, že sa máme pripraviť aj na spaľovanie pneumatík, plastov aj lakovaných stoličiek.

  11. Chmelár je čelným predstaviteľom ruskej propagandy na slovensku. Častým návštevníkom ruskej ambasády a služby by vedeli rozprávať, kto to v skutočnosti je. Príde aj k tomu. Chliev sa čistí.

  12. Prehľad,múdrosť,vzdelanosť,byť vždy a v každej dobe človekom,bez zašti a zloby,sú trvalé hodnoty.Anonym 23:18.Hlupakom už odzvonilo.S tým nemajú ani voľby,ani nič iného nič spoločného.A kto je v našom prípade hlupák,to ty nerozhodnes.Ja tvrdím,že ty,ty tvrdíš,že ja,tak teraz čo?

  13. Anonym9:08,Chmelar je v prvom rade mierový aktivista.Vase blbé a stupídne obviňovania každého,kto nesúhlasí s vojnou,ako takou,že je pro Ruský aktivista,svedčia len o čiernobielom ponímaní sveta.Jednoduche,kto má nejaký názor( náschval som nenapísal “ iný názor“) je automaticky ,ruský roll,ruský propagandista,a máte plnú hubu len prorusky a ruský,je to už ozaj trápne,a zdeformované.

  14. Nie, práve naopak, je tu namieste jasne a zretelne definovať, kto je za ruskou propagandou na slovensku. Povedať priamo, kto stojí na strane agresora, ktorý vedie vojnu na území ukrajiny, ktorý zabíja a niči majetok na ukrajine. Ruský aktivista je fakt nie obvinenie. Táto propaganda sa začala už pred covidom a pokračovala covidom. Úloho je rozoštvávanie europskej spoločnosti, vytváranie nestability. Je dôležité povedať, kto je na výplatnej listine týchto ruských agentúr, ktoré nám tu burcujú hlučnú menšinu. Bolo to dôležité povedať cez covid, teraz cez vojnu…bude to dôležité po vojne. Jedným z frontov tejto vojny sú aj socialne siete a medialny priestor vo vnútri EU.

  15. No jasné,také jednoduché,všetci sú ruskí agenti,samozrejme,ste sa načisto zbláznili.Mna zaujíma moja rodina,moja krajina a celé Rusko aj s Ukrajinou ma nezaujíma tak velmi,aby som musel ja a moja rodina k vôli ním trpieť.Lebo,ak vám to nedochádza,tak sa táto vojna nikdy neskonči,a hlavne nikto nevyhra ako sa nám tu všetci snažíte nahovoriť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img