ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Chlapík, dobrák na pohľad, spustil…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
“Dnes som nakupoval v jednom stolárstve v PB. S majiteľom sme boli dohodnutí, že mi pripraví objednaný materiál. Zabudol, no telefonicky ma informoval, že na odber mi ho predsa len nachystá kolega – Ukrajinec. Asi 45-50 ročný pán. A bol z toho príbeh…
Napriek rečovej bariére sme sa pomerne rýchlo dohodli, naložili tovar, zaplatil som, vybavené. Ale nedalo mi to. Spýtal som sa vojnu s Ruskom.
Chlapík, dobrák na pohľad, spustil…
Nie všetko som rozumel, ale nejako sme to polepili. Na Slovensku je už 3 roky, no o pár dní ho čaká cesta domov do Záporožia. Kúpil si prilbu, nepriestrelnú vestu, posiela peniaze armáde, chce pomocť na fronte. Pri otázke či vyhrajú, či ubránia svoju suverenitu neváhal ani sekundu! Vraj do Vianoc Rusov významne potlačia a na budúci rok ich porazia. Hovorím, držím palce. To si už Ukrajinec utieral slzy…
Vedel všetko, začal spontánne rozprávať o roku 1968. Poznal húfnice Zuzana 2, systém S300, vedel, ako Ukrajine pomáhame. Ďakoval, stále dookola. Nám, Čechom aj „Amerikáncom“, vďaka ktorých moderným zbraniach majú naši susedia veľkú šancu ubrániť sa… Ubrániť sa pred hajzlami, ktorí si zmysleli, že Ukrajinci nemajú nárok na existenciu a vlastný štát. Darebákmi, ktorí vraždia, klamú, ničia, kradnú a nemajú žiadne zábrany.
Debatovali sme asi 20 minút. Bavili sme sa aj o Slovákoch, ktorí mu sem tam nadávaju do nacistov. Bral to s úsmevom, vraj inak by hovorili, keby Rusi obsadili našu Žilinu či Púchov. Inak by hovorili, keby sa ich dotkol ruský svet…
Na konci mi s plačom ďakoval za rozhovor. Ťahá 12 – stky pri mašinách, nemá veľa príležitostí sa s niekým porozprávať. Vraj mu to dobre padlo.
Nemám meno ani fotku, no odniesol som si silnú skúsenosť.”
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img